19 כתב:
בדמוקרטיה הזכויות לא מותנות במילוי החובות. זה קודם כל.
בטח שכן, למשל יש על כולנו חובה להתנהג לפי החוק. מי שעובר על החוק, לוקחים לו חלק נרחב מזכויותיו.
על פי כן, זכות מותנת בחובה.
ציטוט:
ונכון, אתה סוחב אותם על הגב שלך, 3 שנים שהם לא עובדי רס"ר, ועוד חיים שלמים אח"כ על הכיס שלך. אני יודע מה הרבה הרבה יותר מפריע לי בחיים ופוגע באיכות שלהם.
ואתה מעדיף להיות מצביעים של מופז? לא מפריע לי.
זה לא סותר, זה לא או שחרידים לא התגייסו או שאחרי שהם יעשו צבא הם יחזירו לישיבה. לא.
הרעיון של שילוב החרדים בשוק העבודה לא קשור לצורך לגייס אותם לצה''ל, גם לגדודים וגם למקומות אחרים.
ברגע שאתה מסכים שיש בעיה כי יש להם צרכים מיוחדים זה יחזור אליך בשוק העבודה. כי אם יש להם צרכים מיוחדים והם לא יכולים לעשות שמירות וקצת מטבח, אז קמת קשה לראות אותם משתלבים בשוק העבודה, בטח בשוק מורכב שהוא ונהיה יותר מורכב מיום ליום. זה שאתה מסכים שיש בעיה כי יש להם ילדים בגיל צעיר, ולכן אי אפשר לגייס אותם, אתה מעודד אותם להביא ילדים בגיל צעיר, גם כדי לא להתגייס, וגם הם עוד מקבלים על זה הטבות ממשלם המיסים. על הדרך, זה מוריד את רמת החיים שלהם, ושל כולנו, כי הצריכה שלהם פוחתת. לכן, חוץ מזה שצריך לגייס אותם לצבא, ואם הם מתעקשים אז לשירות לאומי(שעל הדרך הם גם יכולים לקבל מזה מקצוע) צריך להפחית להם את ההטבות, להתנות תחילה את המענקים/הטבות בעבודה, ומאוחר יותר לבטל לאלתר את המענקים מטומטמים האלו כמו קצבת ילדים(לכולם אגב) הכסף לתלמידי הישיבות וכן הלאה.