תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 20:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 148 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עמותת אוהדי הפועל תל אביב - לקראת יציאה לדרך
הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 08:31 
בוקר טוב,
מאז העברת הקבוצה לידי חיים רמון פועלים לא מעט מאוהדי הקבוצה בקדחתנות להקמת עמותת אוהדים שתרכוש בעלות על קבוצת הכדורגל.
לאחר עשרות מתווים, תכניות עסקיות ובדיקות משפטיות, נראה שהעמותה על סף יציאה לדרך, ואם סוף השבוע יעבור כמו שצריך
אז בשבוע הבא כבר ניתן יהיה להתחיל בהליך רכישת "מניה" (בעמותה אין באמת מניה אלא זכות הצבעה) בעמותה שתפעל לרכוש אחוזים מהפועל תל אביב.
כבר עכשיו ברור כי להבדיל מהמודל של הכדורסל, מודל הבעלות בעמותת האוהדים לא יהיה שיוויוני לגמרי והוא נועד לאפשר לאוהדים בעלי ממון רב
יותר להשקיע סכום כסף גדול יותר שיאפשר להם השפעה גדולה יותר. אך בכל מקרה, תקנון העמותה מבטיח ייצוג גדול ורב גם לבעלי זכויות ההצבעה הרגילים
שיחזיקו גם באפשרות להתמנות לדריקטוריון הקבוצה.

חידוש נוסף שיהיה בעמותת האוהדים אותה נקים, הוא גוף הביניים, מעיין "מועצה ציבורית של אוהדי הפועל תל אביב", אשר יכלול בעלי ממון רב שישלמו כדי
להיות בו, ויאפשר גם לאותם אוהדים ששילמו את הסכום המינימאלי להבחר אליו. המועצה הציבורית תהיה כמעיין "מרכז המפלגה" של הפועל, גוף שיעקוב
ויפעל ויקדם תכניות לעתיד המועדון, ישתתף בפעילויות שונות עם שחקני והנהלת הקבוצה, ויפקח על ההתנהלות הכספית של המועדון.

בימים אלו עובדים בקדחתנות על הקמת אתר האינטרנט של העמותה, מערך סליקה טלפוני, שיתוף פעולה עם הליך רכישת המנויים של הקבוצה, הקמת מערך
טלמרקטינג והפצה ועוד. אנו נזדקק לעזרת כל מי שיכול ורוצה להירתם לעניין. מהרגע שהעמותה תצא לדרך היא תפעל באופן דמוקרטי שיאפשר לכל מי שחבר
בה להוביל ואף להבחר לדריקטוריון הנהלת הקבוצה בסופו של יום.
שיהיה לכולנו בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עמותת אוהדי הפועל תל אביב - לקראת יציאה לדרך
הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 08:46 
יש גם מטרה של הטבות בכרטיסים ומנוים לחברי העמותה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 08:50 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל - כל הכבוד!!! יוצאים לדרך!
קצת חורה לי שזה לא שיוויוני, האם מתוכנן להיות מנגנון שיפקח על כך שלא יקרה מצב בו איזה 2-3 גופים גדולים יחזיקו במירב הזכויות בעמותה?
דבר שני, אם אפשר הסבר למה למועצה הציבורית של אוהדי הפועל תל אביב יהיו גם בעלי ממון רב ולא רק בחירות האוהדים?

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 08:52 
danired כתב:
יש גם מטרה של הטבות בכרטיסים ומנוים לחברי העמותה?

כן יהיו הטבות שונות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 08:56 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
קצת חורה לי שזה לא שיוויוני, האם מתוכנן להיות מנגנון שיפקח על כך שלא יקרה מצב בו איזה 2-3 גופים גדולים יחזיקו במירב הזכויות בעמותה?
דבר שני, אם אפשר הסבר למה למועצה הציבורית של אוהדי הפועל תל אביב יהיו גם בעלי ממון רב ולא רק בחירות האוהדים?

אם המנגון היה שוויוני לא היינו מצליחים לגייס את סכומי הכסף הנדרשים כדי לרכוש אחוזים משמעותיים מהמועדון.
אבל בוודאי שאנחנו מקימים מנגון שלא יאפשר לבודדים להשתלט.
המועצה הציבורית היא גוף גדול שיכיל כ-40 איש. אדם שמוכן להשקיע סכומים בעלי 6 ספרות רוצה גם לקבל השפעה גדולה ומשמעותית יותר
ולכן יצרנו את האיזון שיאפשר שמירה על הכוח של בעלי המניות (אחוזי ההצבעה) הרגילים. את ההחלטה הזו קיבלנו לאחר שפגשנו 5 אוהדים שמוכנים
להשקיע את הסכומים האלה ורצו לקבל משהו משמעותי יותר. לצערי למרות הפנטזיה של מודל שוויני לכולם, יש להפועל לא מעט אוהדים שיוכלו להשקיע
את הסכומים הגבוהים וירצו לקבל השפעה גדולה יותר תמורתם.
בכל מקרה יהיו דברים עקרוניים שיעוגנו בתקנון העמותה שיקבעו על ידי כל חברי העמותה וידרשו רוב מיוחד כדי לבטלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 08:59 
סמל אישי של המשתמש
ראצ'ו כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

אם המנגון היה שוויוני לא היינו מצליחים לגייס את סכומי הכסף הנדרשים כדי לרכוש אחוזים משמעותיים מהמועדון.
המועצה הציבורית היא גוף גדול שיכיל כ-40 איש. אדם שמוכן להשקיע סכומים בעלי 6 ספרות רוצה גם לקבל השפעה גדולה ומשמעותית יותר
ולכן יצרנו את האיזון שיאפשר שמירה על הכוח של בעלי המניות (אחוזי ההצבעה) הרגילים.
בכל מקרה יהיו דברים עקרוניים שיעוגנו בתקנון העמותה שיקבעו על ידי כל חברי העמותה וידרשו רוב מיוחד כדי לבטלם.

ברור לי למה המנגנון לא שיוויוני.
אגב, המנגנון אמור להפוך לשיוויוני במידה ואנחנו קונים את האחוזים שנדרשו (סתם לדוגמא השנה ושנה הבאה בעלי הממון שהשקיעו סכומים רבים יהיו בעלי השפעה רבה יותר והחל מעוד שנתיים העמותה תהפוך לעמותה שיוויונית לחלוטין תמורת סכום שייתרם למען המועדון....)?

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:01 
סמל אישי של המשתמש
כל הכבוד לאנשים המדהימים שמשקיעים ימים כלילות באהבה הכי גדולה שלנו. :BOW: :ROSE:
עוד לא יודע כמה תעלה מנייה, אך אעשה הכל בשביל לרכוש אחת.
:hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:12 
:hapoel: :hapoel: :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:27 
סמל אישי של המשתמש
מרגש ממש. אם הדברים באמת יתחברו ויוכיחו את עצמם אני מקווה שנפעל בעוד ערוצים כדי להרחיב את המודל הזה לקבוצות אחרות בליגה, ואולי אפילו לקדם חקיקה בנושא בדומה לגרמניה. הליגה שלנו הייתה הרבה יותר מרגשת אם כל המועדונים בליגה הבכירה היו בבעלות חלקית של הקהל, וזה גם היה הופך את הכל להרבה יותר תחרותי ובוודאי מביא לניקוי אורוות מכל הנוכלים שסביבנו.

:ROSE:

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:28 
מספר שאלות:

1. האם מדובר על רכישת מניה, למטרת קניית אחוזים מהמועדון בלבד ?
2. האם התהליך חוזר על עצמו כל שנה מחדש ?
3. האם בנוסף לרכישת המניה, יידרש הרוכש לשלם דמי חבר שנתיים, כנ"ל בשנים לאחר מכן ?
4. איך יחלקו את האחוזים בין המועדון לעמותה ?
5. למה אותם אנשי עסקים, מצטרפים למאמץ דרך העמותה ולא ישירות למועדון (ספונסרים, בעלי אחוזים) ?
6. האם המטרה לרכוש 100% מהמועדון דרך גיוס כספי העמותה ?
7. איחלתי לעמותה בהצלחה!

שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:29 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
ראצ'ו כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

ולכן יצרנו את האיזון שיאפשר שמירה על הכוח של בעלי המניות (אחוזי ההצבעה) הרגילים.

ברור לי למה המנגנון לא שיוויוני.
אגב, המנגנון אמור להפוך לשיוויוני במידה ואנחנו קונים את האחוזים שנדרשו (סתם לדוגמא השנה ושנה הבאה בעלי הממון שהשקיעו סכומים רבים יהיו בעלי השפעה רבה יותר והחל מעוד שנתיים העמותה תהפוך לעמותה שיוויונית לחלוטין תמורת סכום שייתרם למען המועדון....)?

המטרה שלי אישית ושל האנשים שפועלים איתי היא להוציא את הדבר הזה לדרך, ואז לאפשר לו להתנהל מעצמו ובאופו דמוקרטי. התקנון, כמו בכל תקנון של עמותה הוא בר שינוי ונתון להחלטת חברי העמותה. מה שירצו לעשות בעתיד ויקבע באופן דמוקרטי - זה מה שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:33 
ראשית: כל הכבוד :ROSE:

שנית: האם יהיה פה משהו מעבר לאיסוף כספים וזכויות הצבעה? האם לעמותה תהיה גם סוג של "חוקה", "חזון" או מסמך שאמור לשקף את הערכים שלה?
האם איסוף הכספים יהיה חד-פעמי, או שזה יהיה כל שנה כמו בטדורסל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:33 
אני בטוח שיש כאן ואיתכם כאלו שמבינים בזה הרבה יותר ממני, אבל האחוזים שנקנה לא יהיו ניתנים לדילול? (למשל, אם רמון מחזיק ב90% ואנו ב10%, והוא מחליט להזרים למועדון 10 מיליון ש"ח ודורש מאתנו להזרים מיליון ש"ח כדי לשמור על החלק שלנו - כמו שעשו לרפי עגיב?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:35 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:
מרגש ממש. אם הדברים באמת יתחברו ויוכיחו את עצמם אני מקווה שנפעל בעוד ערוצים כדי להרחיב את המודל הזה לקבוצות אחרות בליגה, ואולי אפילו לקדם חקיקה בנושא בדומה לגרמניה. הליגה שלנו הייתה הרבה יותר מרגשת אם כל המועדונים בליגה הבכירה היו בבעלות חלקית של הקהל, וזה גם היה הופך את הכל להרבה יותר תחרותי ובוודאי מביא לניקוי אורוות מכל הנוכלים שסביבנו.

:ROSE:

לדעתי, המודל הזה יתפוס פופולריות מעצמו. תקופת האוליגרכים מתחילה לדעוך והגיע הזמן למשהו חדש. השאלה תהיה איכות הביצוע.
כדי שזה יקרה, ועוד לפני כן - כדי שאנחנו נצליח - אנחנו לא יכולים להוציא אנרגיות על פעולה ציבורית כרגע. לא כי זה לא חשוב, אלא כי נזדקק לכל מה שיש לנו כדי להצליח.
לדעתי, יחלפו לפחות שנתיים לפני שנתייצב, ועד אז, כל מי שרוצה לעשות משהו - יהיה די והותר לעשות במסגרת התארגנות האוהדים שלנו.
כשהפועל תהיה בטוחה ויציבה, נוכל להציע עזרה וסיוע לקבוצות אחרות, ואז גם יהיה לנו כוח להפעיל כדי ליצור שינוי מוסדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: עמותת אוהדי הפועל תל אביב - לקראת יציאה לדרך
הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:38 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ראשית: כל הכבוד :ROSE:

שנית: האם יהיה פה משהו מעבר לאיסוף כספים וזכויות הצבעה? האם לעמותה תהיה גם סוג של "חוקה", "חזון" או מסמך שאמור לשקף את הערכים שלה?
האם איסוף הכספים יהיה חד-פעמי, או שזה יהיה כל שנה כמו בטדורסל?

יהיה חזון בוודאי, והוא יהיה ניתן לשינוי על ידי חברי העמותה לפי החלטה דמוקרטית.
הסכום הוא סכום ראשוני שנועד לרכוש אחזקות במועדון אבל השארנו את ההחלטה להמשך בידי חברי העמותה. המטרה היא שהמועצה הציבורית שתקבל לגיטימציה ציבורית רחבה הרבה יותר תקבע את ההחלטות לגבי ההמשך והיא תביא הצעה לקראת סוף השנה לאישור האסיפה הכללית של האוהדים שיחליטו מה ואם יהיה הסכום בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:46 
בלומי האדום כתב:
מספר שאלות:

1. האם מדובר על רכישת מניה, למטרת קניית אחוזים מהמועדון בלבד ? המטרה היא לרכוש אחוזים במועדון ובכלל לשפר את הכוח של אוהדי הפועל תל אביב בכל דבר שהוא.
2. האם התהליך חוזר על עצמו כל שנה מחדש ? כתבתי כבר קודם - זה נתון להחלטת האסיפה הכללית של העמותה לקראת סוף השנה.
3. האם בנוסף לרכישת המניה, יידרש הרוכש לשלם דמי חבר שנתיים, כנ"ל בשנים לאחר מכן ? ז ה ההמשך לשאלה של מקודם - כן. אבל זה נתון לשיקול האסיפה הכללית והמועצה הציבורית. אני חושב שצריך להיות סכום סביר ונמוך יותר שיאפשר לחברים לשמור על המקום שלהם בעמותה וזה גם מעוגן בתקנון.
4. איך יחלקו את האחוזים בין המועדון לעמותה ? ההסכם מול הנהלת הקבוצה יאפשר לנו לרכוש כמחצית מהאחזקות במועדון בשלב זה.
5. למה אותם אנשי עסקים, מצטרפים למאמץ דרך העמותה ולא ישירות למועדון (ספונסרים, בעלי אחוזים) ? כי הסכומים שנדרשים כדי לרכוש ישירות אחזקות במועדון מוערכים במיליוני שקלים ואנחנו מאפשרים לאנשים להשקיע סכומים נמוכים יותר אך משמעותיים ובכך לקבל השפעה גדולה על המועדון. וגם חלק מאותם אנשים מאמינים במודל הזה שמאפשר לאוהדים להיות בעלי שליטה במועדון.
6. האם המטרה לרכוש 100% מהמועדון דרך גיוס כספי העמותה ? לא יודע אם 100% אבל הכיוון של המודל הגרמני זה מה שאנחנו הצבנו לעצמנו כמטרה (שכמובן יכולה להשתנות בעתיד).
7. איחלתי לעמותה בהצלחה! תודה! :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:56 
היי חברים
הדברים מקבלים כיוון וצורה חיובית.... יש שיתוף פעולה בין כולם והבנה שמדובר ברגע היסטורי ומרגש
ע"מ שבאמת נהפוך את הרגע לבלתי נשכח נצטרך הירתמות של כולם!!!!!
מי שרוצה לעזור בצד המכירתי והשיווקי של העניין מוזמן לפנות אלי בטלפון,פייסבוק, יונת דואר וכל דרך אחרת...
בשביל שהמהלך יבשיל אנחנו צריכים הירתמות גדולה של כולם....
מס' הטלפון שלי הוא 0504301604

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 09:57 
סמל אישי של המשתמש
300 שקל חברות בעמותה בכדורסל
1200 שקל מנוי בכדורגל
700 שקל מנוי בכדורסל
ועוד כמה מאות לעמותת כדורגל

וזה רק משחקי בית
לא חלילה שאני בא בטענות, אבל העסק לא זול בכלל כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:00 
סמל אישי של המשתמש
אני רק הערה-
אפשר לפתור את בעית השוויוניות, אם נגביל את מספר האחוזים שאדם יכול לרכוש (אבל לא את הסכום שהוא יכול לשים).
כלומר, גם אם אדם רוצה להצטרף לעמותה בתשלום של 5 מליון, הוא עדיין יקבל, נניח, 5 אחוזים.
תשאל השאלה למה לו להשקיע מעבר לסכום המינימלי שמקנה 5 אחוזים- אז התשובה היא כי הוא אוהב את הפועל ת"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

בהצלחה לכולנו.

(*אדמין, תדביק את הדיון הזה בבקשה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

ראצ'ו כתב:
בלומי האדום כתב:
מספר שאלות:

1. האם מדובר על רכישת מניה, למטרת קניית אחוזים מהמועדון בלבד ? המטרה היא לרכוש אחוזים במועדון ובכלל לשפר את הכוח של אוהדי הפועל תל אביב בכל דבר שהוא.
2. האם התהליך חוזר על עצמו כל שנה מחדש ? כתבתי כבר קודם - זה נתון להחלטת האסיפה הכללית של העמותה לקראת סוף השנה.
3. האם בנוסף לרכישת המניה, יידרש הרוכש לשלם דמי חבר שנתיים, כנ"ל בשנים לאחר מכן ? ז ה ההמשך לשאלה של מקודם - כן. אבל זה נתון לשיקול האסיפה הכללית והמועצה הציבורית. אני חושב שצריך להיות סכום סביר ונמוך יותר שיאפשר לחברים לשמור על המקום שלהם בעמותה וזה גם מעוגן בתקנון.
4. איך יחלקו את האחוזים בין המועדון לעמותה ? ההסכם מול הנהלת הקבוצה יאפשר לנו לרכוש כמחצית מהאחזקות במועדון בשלב זה.
5. למה אותם אנשי עסקים, מצטרפים למאמץ דרך העמותה ולא ישירות למועדון (ספונסרים, בעלי אחוזים) ? כי הסכומים שנדרשים כדי לרכוש ישירות אחזקות במועדון מוערכים במיליוני שקלים ואנחנו מאפשרים לאנשים להשקיע סכומים נמוכים יותר אך משמעותיים ובכך לקבל השפעה גדולה על המועדון. וגם חלק מאותם אנשים מאמינים במודל הזה שמאפשר לאוהדים להיות בעלי שליטה במועדון.
6. האם המטרה לרכוש 100% מהמועדון דרך גיוס כספי העמותה ? לא יודע אם 100% אבל הכיוון של המודל הגרמני זה מה שאנחנו הצבנו לעצמנו כמטרה (שכמובן יכולה להשתנות בעתיד).
7. איחלתי לעמותה בהצלחה! תודה! :)

לכל העוסקים במלאכה, ברכות ואיחולי הצלחה. אצטרף למהלך! :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:04 
Amit כתב:
1200 שקל מנוי בכדורגל
700 שקל מנוי בכדורסל

וזה רק משחקי בית

מה הקשר לקבוצת הכדורסל ?
ואם אתה לא בא בטענות אז מה אתה רוצה להגיד ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:05 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:06 
סמל אישי של המשתמש
Gili כתב:
Amit כתב:
1200 שקל מנוי בכדורגל
700 שקל מנוי בכדורסל

וזה רק משחקי בית

מה הקשר לקבוצת הכדורסל ?

צודק, אין קשר
אף פעם לא היה קשר בין אוהדי הפועל תל אביב בכדורגל ובין אוהדי הפועל תל אביב בכדורסל
ואתה יודע, אני לא חייב לך דין וחשבון על שום דבר, אדוני, אז אם אין לך משהו חכם להגיד עדיף שתשתוק
שבת שלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:08 
בהצלחה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:12 
עמית אני מבין את מה שאתה אומר ומרגיש בדיוק ככה.
להיות אוהד הפועל תל אביב זה עסק לא זול, אבל כמו שהיינו מסוגלים להשקיע מאות שעות על חשבון החיים והעבודה שלנו
לטובת הפועל תל אביב, ככה נצטרך להשקיע עוד קצת גם מבחינה כספית.
יש לנו הזדמנות היסטורית לקחת אחריות על הגורל שלנו ולא להיות נתונים עוד לחסדיהם של אנשים כמו אלי טביב ושאול אייזנברג,
אם לא נצליח לממש אותה ולרכוש בעלות על חלק מהמועדון בחודשים הקרובים, כנראה לא נצליח לעשות זאת לעולם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:16 
ראשית כל תודה על התשובות המהירות.
בהמשך לתשובות שקיבלתי,

3. האם בנוסף לרכישת המניה, יידרש הרוכש לשלם דמי חבר שנתיים, כנ"ל בשנים לאחר מכן ? זה ההמשך לשאלה של מקודם - כן. אבל זה נתון לשיקול האסיפה הכללית והמועצה הציבורית. אני חושב שצריך להיות סכום סביר ונמוך יותר שיאפשר לחברים לשמור על המקום שלהם בעמותה וזה גם מעוגן בתקנון.
אם אני מבין נכון, רכישת המניה היא חד פעמית, כשלאחר סיום תהליך החלוקה/רכישת מניות, תתבצע אסיפה שתקבע בין השאר סכום חברות שנתי ?
כמה זמן ייארך תהליך המכירה הראשוני, והאם ניתן יהיה לרכוש תמיד מניות ומי ייקבע את המחיר ?

מי מחזיק את המחצית השניה של האחוזים, ומה זה אומר הנהלת הקבוצה, לאחר הרכישה ?

הסבר קצר, מהידע המצומצם שלי בנושא "המודל הגרמני".
העיקרון הוא מאוד פשוט ומדבר על 51 אחוזי שליטה לעמותת האוהדים.
בפועל, העמותות מעסיקות אנשי מקצוע לניהול הקבוצה, אשר מתפקידם למצוא את השותפים העסקיים של הקבוצה.
ברוב המקרים מדובר על חברות, אשר רוכשות אחוזים מהקבוצה, שהופכת להיות חברה עסקית לכל דבר ועניין.
העמותה קשורה למועדון, היא הבעלים שלו, נציגיה יושבים בדירקטוריון, אבל הניהול הוא בידי אנשי מקצוע.
קיימת הפרדה בין פעילות העמותה, לבין פעילות המועדון, שהוא חברה.
העמותות בגרמניה הן שוויוניות לחלוטין, וכל אחד רוכש חברות אחת בלבד.

לכן גם לא ברור לי, מה מתרחש בפועל, אם בשנה הבאה X שהשקיע לצורך העניין מיליון שקל, רוצה למכור את המניות.
מי קובע את הסכום או מפקח, ש-X לא יימכור את המניות לאלי טביב ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
מתי אפשר יהיה לראות את תקנון העמותה* (כדי להבין לעומק את המנגונים שתוארו בהודעה הפותחת) ?
מי קובע את מחיר הפועל לצורך קניית אחוזים במועדון ?
האם יש מנגנונים המגנים על דילול אחזקות העמותה בהפועל ?
האם יש מנגנונים הקובעים אפשרויות דילול אחזקות בעמותה ?
האם לעמותה נקבעה "זכות ראשונה" על אחוזים נוספים מהמועדון אם יוצאו למכירה ?
האם חלק ממטרות העמותה הן תמיכה בתקציב הקבוצה השוטף ?
איך מיוצגת העמותה בהנהלת הקבוצה הבוגרת ובמיוחד בהחלטות המשפיעות על חלוקת התקציב (מחלקות הנוער, מתקני המועדון, מנהלה....) ?

*אני כותב עמותה למרות שלא ברור לי מה המבנה המשפטי - עמותה, חברה בע"מ, מלכ"ר ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:31 
Amit כתב:
Gili כתב:
Amit כתב:
1200 שקל מנוי בכדורגל
700 שקל מנוי בכדורסל

וזה רק משחקי בית

מה הקשר לקבוצת הכדורסל ?

צודק, אין קשר
אף פעם לא היה קשר בין אוהדי הפועל תל אביב בכדורגל ובין אוהדי הפועל תל אביב בכדורסל
ואתה יודע, אני לא חייב לך דין וחשבון על שום דבר, אדוני, אז אם אין לך משהו חכם להגיד עדיף שתשתוק
שבת שלום

רוב המנויים של הכדורגל לא מנויים גם בכדורסל (יחס של 1:9 בערך).רובם אפילו לא חברי עמותה , וזה עוד בלי לדבר על אוהדי "גמר גביע" שהם תוספת של 5000-6000 אוהדים בערך.
לכן אני חושב שהכדורסל לא ישפיע על החלטה של אנשים לעשות מנוי/להצטרף לעמותה של הכדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 10:40 
סמל אישי של המשתמש
Gili כתב:
Amit כתב:
Gili כתב:
Amit כתב:
1200 שקל מנוי בכדורגל
700 שקל מנוי בכדורסל

וזה רק משחקי בית

מה הקשר לקבוצת הכדורסל ?

צודק, אין קשר
שבת שלום

רוב המנויים של הכדורגל לא מנויים גם בכדורסל (יחס של 1:9 בערך).רובם אפילו לא חברי עמותה , וזה עוד בלי לדבר על אוהדי "גמר גביע" שהם תוספת של 5000-6000 אוהדים בערך.
לכן אני חושב שהכדורסל לא ישפיע על החלטה של אנשים לעשות מנוי/להצטרף לעמותה של הכדורגל.

אני מדבר על אוהדים שאכפת להם מ2 הקבוצות, ויש מספיק כאלה
אני לא דואג לכדורגל האמת, יותר דואג לכדורסל בקטע הזה.
לפחות אצלי, כנראה שמנוי לכדורסל אני לא אעשה (כמובן שחבר עמותה כן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 148 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: