ראשית כל תודה על התשובות המהירות.
בהמשך לתשובות שקיבלתי,
3. האם בנוסף לרכישת המניה, יידרש הרוכש לשלם דמי חבר שנתיים, כנ"ל בשנים לאחר מכן ?
זה ההמשך לשאלה של מקודם - כן. אבל זה נתון לשיקול האסיפה הכללית והמועצה הציבורית. אני חושב שצריך להיות סכום סביר ונמוך יותר שיאפשר לחברים לשמור על המקום שלהם בעמותה וזה גם מעוגן בתקנון. אם אני מבין נכון, רכישת המניה היא חד פעמית, כשלאחר סיום תהליך החלוקה/רכישת מניות, תתבצע אסיפה שתקבע בין השאר סכום חברות שנתי ?
כמה זמן ייארך תהליך המכירה הראשוני, והאם ניתן יהיה לרכוש תמיד מניות ומי ייקבע את המחיר ?
4. איך יחלקו את האחוזים בין המועדון לעמותה ?
ההסכם מול הנהלת הקבוצה יאפשר לנו לרכוש כמחצית מהאחזקות במועדון בשלב זה. מי מחזיק את המחצית השניה של האחוזים, ומה זה אומר הנהלת הקבוצה, לאחר הרכישה ?
הסבר קצר, מהידע המצומצם שלי בנושא "המודל הגרמני".
העיקרון הוא מאוד פשוט ומדבר על 51 אחוזי שליטה לעמותת האוהדים.
בפועל, העמותות מעסיקות אנשי מקצוע לניהול הקבוצה, אשר מתפקידם למצוא את השותפים העסקיים של הקבוצה.
ברוב המקרים מדובר על חברות, אשר רוכשות אחוזים מהקבוצה, שהופכת להיות חברה עסקית לכל דבר ועניין.
העמותה קשורה למועדון, היא הבעלים שלו, נציגיה יושבים בדירקטוריון, אבל הניהול הוא בידי אנשי מקצוע.
קיימת הפרדה בין פעילות העמותה, לבין פעילות המועדון, שהוא חברה.
העמותות בגרמניה הן שוויוניות לחלוטין, וכל אחד רוכש חברות אחת בלבד.
לכן גם לא ברור לי, מה מתרחש בפועל, אם בשנה הבאה X שהשקיע לצורך העניין מיליון שקל, רוצה למכור את המניות.
מי קובע את הסכום או מפקח, ש-X לא יימכור את המניות לאלי טביב ?
שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.