קודם ניקח גביע אחרי זה כתב:
באופן אישי לאחר כל השיחות והדיונים ששמעתי והייתי מעורב עד אתמול והבהרות מסוימות שניתן היה לשמוע אתמול מפיו של ראצ'ו המסקנה שלי ושוב אישית לחלוטין :
1. המהלך המתפרש על פני כל השנה מכיל סיכונים רבים מידי ואי הודאות הכרוכה במתווה עלולים להפילו ולהפילנו.
2. יש ל"סיים" את סיפור העברת הבעלות עוד לפני תחילת העונה .
3. ככל הנראה נכון להיום אף אחד לא באמת מעוניין לרכוש אותנו (לא ברור אם זה אנחנו או הבעיה של העסקה מול טביב ויכול להיות ששילוב של השניים).
4. הדרך היחידה שנוכל להשתקם באמת היא ש אנחנו אוהדי הפועל נרכוש את הקבוצה וכן אוהדים נצטרך להתגייס לזה . אני משוכנע שזה אפשרי.
5. לאור המצב המסתמן כרגע ערכה של הפועל היום גבוה מערכה הצפוי בסוף השנה כך שברור שאותה קבוצת ערבים תאלץ להתמודד עם מצב בעייתי היום. את סוגיית ההפרש בין המחיר שאותה קבוצה קבעה יחד עם טביב 18.5 מליון לבין מחיר המכירה בפועל חייבים לסכם עכשיו ולא נראה בסוף שנה הבאה. באופן אישי דעתי שהערבים קבעו לצערי תג מחיר גבוה מידי ולכן אף גורם עיסקי לא ירכוש בסכום זה אבל זה המצב.
6. לצערי ההצהרות שיצאו לכיוון הנכסים העיקריים של הקבוצה להערך לקבוצה חדשה יאפשר לטביב עצמו למכור אותם במידה והעסקה הנוכחית לא תתממש.
אני ממש לא מבין אותך וממש ניסיתי
1. "אף אחד לא מעוניין" להיכנס לעיסקה עם טביב (תאמין לי שחר היה מאד רוצה משהו יותר טוב מקובי מויאל ויש אצלנו בזיל הזול) ולכן "אף אחד לא מעונין לרכוש" את השק צרות הזה שנקרא קבוצה שהייתה בבעלות הטביב (ראה ערך כ"ס)
2. אין ערבים יש "ערבים" ! זה אומר שיש כסף (לא אומר שלא) אבל הכסף הוא ב"משפחה" או בקאדר של האנשים שסובבים את טביב גם כך (מישהו אמר גל יוSף) והכסף יגיע גם אליהם אחרי שהוא יקבל את הסכום מהם (משהו כמו הרבה סוגים של "עסקים בעניני צ'קים" שאנחנו מכירים)
3. לאור העובדה שכבר נקבע שהוא מקבל תשלום אז בשביל מה למכור שחקנים?????? - כדי לוודא שה"ערבים" יקבלו את התשלום !!!!!!!!
4. בלי סבלנות אין עסקים ואם אנחנו לוחצים שתהיה קבוצה השנה (רק בגלל שמעבר לכביש עובדים) זה מה שיהרוס אותנו לגמרי
5. אין מצב שאף גורם עיסקי לא ירצה את הקבוצה בעלת מספר המנויים הגבוהה ביותר (וזה עובדה שנבדקה)
6. ואם תוסיף לכל זה את העובדה שכבר היה לנו שאול , יצאנו ממנו בגאון, אז יש הרבה תקווה
לדעתי צריך לבצע מספר דברים
1. לוותר בקול רם על השנה
2. לתת לו איזה ספין קטן שאנחנו בונים קבוצה חדשה כמו בכדורסל (ואפילו להתחיל לפעול בנושא)
3. להמתין לפחות עד ינואר לראות מי נמכר ומה מתברר עם התביעות ואז להציע סכום (כל עניין הערבים הוא כדי למנוע את הנזק מהנושא הזה)
4. לעשות את כל הפעולות שאפשר מבחינתנו להתאגד ולאסוף כסף וכל מה שניתן אבל בלי שום קשר אליו ו/או תקשורת אליו
ולתת לו להתבוסס בביצה שהוא מכין לנו כבר שנה וחצי
עברנו את שאול נעבור גם אותו