mkorman1 כתב:
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
לדורות שעוד לא התאוששו מהלינה המשותפת?
לשוד קרקעות שלא היה כמוהו ע״ח ערבים ומזרחים?
לזה שכבר לא נשאר שום קיבוץ שעוד לא הופרט ואין בו הרחבה?
הצלחה מסחררת
מה שאתה עושה פה זה הכללות שהן לא הוגנות. יש כאלה שהצליחו כלכלית, יש כאלה שהתרסקו. אם אתה חושב שלך בתור עצמך היה קשה לממן את הסדר הקיבוצים, אז מה יגידו פרנסי הקיבוץ שלי ועוד שורה של קיבוצים חזקים אחרים, "קיבוצי ההטלות", שעד לפני כמה שנים עוד שילמו את החובות של הקיבוצים שכשלו. וזה היה קצת יותר ממה שאתה שילמת.
יש קיבוצים שעוד לא הופרטו, הם יופרטו מתישהו בעתיד, בגלל הסיבה הפשוטה שזאת שיטה שנוגדת את טבע האדם, ומבחינה הסטורית הקיבוצים סיימו את התפקיד שלהם. בכל מקרה לקיבוצים היה תפקיד הסטורי חשוב בבניית המדינה ובעיצובה, אתה לא יכול להתעלם מזה.
לגבי בג"צ הקשת המזרחית - עוד פעם, בגלל שני קיבוצים אתה לא יכול להכתים את שאר הקיבוצים ולקרוא להם שודדי קרקעות.
ולגבי הליכוד ב-77 יש לי שני דברים להגיד לך -
1. לא היה בתולדות המדינה בנאדם שהסית נגד הקיבוצים בצורה כל כך חריפה כמו בגין הסמרטוט הדמגוג. הוא שילהב והסית את המזרחיים נגד הקיבוצים ועשה מזה הון פוליטי. אתה בטוח יודע את זה יותר טוב ממני, כי אני עוד לא הייתי חי ב-77 וגם לא ב-81.
2. (שמתקשר ל-1). לא מזמן יצא לי לראות שוב את הסרט "זוהר". מראים אותו כל פעם נוסע להופעות במקומות בפריפריה כמו בית שאן, נתיבות וכאלה, הכל שם מלא בשלטים של מחל ושל בגין. חשבתי על זה שהליכוד כבר 35 שנה בשלטון, עם הפסקות קצרות פה ושם, אבל אם תשאל במקומות כמו בית שאן ונתיבות, תראה שעדיין יש שם את אותן בעיות, וגם שהם מרגישים מקופחים, ובטח מאשימים עדיין את מפא"י, את הקיבוצים ואת האשכנזים. בבחירות הבאות יהיה שם אחוז גבוה של אנשים שיבואו וישימו פתק של מחל, ויתנו לביבי לדפוק אותם עוד 4 שנים.