עומר מ. כתב:
mkorman1 כתב:
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
לדורות שעוד לא התאוששו מהלינה המשותפת?
לשוד קרקעות שלא היה כמוהו ע״ח ערבים ומזרחים?
לזה שכבר לא נשאר שום קיבוץ שעוד לא הופרט ואין בו הרחבה?
הצלחה מסחררת
שוד קרקעות? אתה דמגוג אפס.
סבא שלי קיבל קרקעות מהמדינה, זה נכון. הוא קיבל קרקע מלאה בסלעי בזלת ועקר אותם במו ידיו עד שהפך את הקרקע הרקובה בגולן לקרקע שאפשר להתיישב בה. הוא גם קיבל אדמות בעמק החולה, הוא קיבל ביצה מלאה יתושים שכל עקיצה שלהם יכלה לסמל מוות, הוא ייבש את הביצות והפך אותן לקרקע חקלאית.
על חשבון ערבים אני עוד מוכן לסבול למרות שאני חושב שהרבה מהקיבוצים התיישבו במקביל לערבים ולא על חשבון אבל על חשבון מזרחיים? איך בדיוק?? העירקי שקיבל דירה ברמת גן לפני 50 שנה הרוויח פי עשר מהדירה ששייכת לסבא שלי בקיבוץ על גבול הלבנון וחוץ מזה שגם בקיבוץ יש לא מעט מזרחיים ככה שהטיעון הזה חלש וגזעני מיסודו.
נכון השיטה בקיבוץ נכשלה ואין אוטופיה בבני אדם, זה נכון גם שחלק מהקיבוצים במצב לא טוב אבל מפה ועד לבוא ולהגיד שאין הצלחה? הקיבוץ שלי חי בועט מופרט ועשיר ואני מכיר לא מעט קיבוצים שבאותו המצב, הכל תלוי באנשים שניהלו ומנהלים את הקיבוץ, כמו בכל חברה אחרת.
כמעט כל הקיבוצים קיבלו ו/או השתלטו על אדמות נפקדים (בשפה מכובסת קוראים לזה קרקעות רשות הפיתוח)
חלקם ניצל אדמות אלה לא רק לעיבוד חקלאי אלא גם לפרוייקטים נדלניים ואוכל לתת לך לא מעט דוגמאות שידועות לי
לגבי המזרחיים אנא עיין בפסק הדין בענין הקשת המזרחית ותבין על מה מדובר
באשר להצלחה הכלכלית אפנה אותך להסדר הקיבוצים 1,2,3 שעלה לי כמשלם מסים ממון רב ולא פחות ממפעל ההתנחלויות שהוא מיותר באותה מידה
ועוד לא דיברנו על הניסויים בבני אדם שנעשו בקיבוצים ועל עלותם של אלה
אז איפה כאן ההצלחה?