תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 09:19

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 129 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: קומוניזם
הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
תמיד עניין אותי.. למה יש שנאה גדולה נגד המשטר הקומוניסטי? על פניו הוא נשמע צודק וחברתי הכי שאפשר.
למה כל כך פחדו ממנו במלחמה"ע ה2 ובכלל מתמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: קומוניזם
הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:28 
סמל אישי של המשתמש
Idandosh כתב:
תמיד עניין אותי.. למה יש שנאה גדולה נגד המשטר הקומוניסטי? על פניו הוא נשמע צודק וחברתי הכי שאפשר.

אולי כי זאת שיטת משטר הכי כושלת בעולם?

כן,צודק וחברתי בלי מעמדות שכולם עניים,ממש פנטסתי

ופחדו מסטאלין לא מהמשטר הזה שהיה דיקטטורי בול כמו גרמניה הקפיטליסטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:29 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
Idandosh כתב:

אולי כי זאת שיטת משטר הכי כושלת בעולם?

כן,צודק וחברתי בלי מעמדות שכולם עניים,ממש פנטסתי

ופחדו מסטאלין לא מהמשטר הזה שהיה דיקטטורי בול כמו גרמניה הקפיטליסטית

בגלל זה שאלתי.. אני לא ממש יודע על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:34 
Idandosh כתב:

קומוניזם זה לא משטר, קומוניזם זו מדיניות כלכלית.
אחת הבעיות של המדיניות הזו, היא שכדי לקיים אותה צריך להשליט משטר טוטאליטרי. השינאה שאתה מדבר עליה היא לא נגד השיטה הקומוניסטית, אלא נגד המשטר הטוטאליטרי שנגזר מהכלכלה הקומוניסטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:35 
מלבד זה שהוא משטר כושל, המשטר הקומוניסטי הוא בהגדרה אנטי דמוקרטי והכי חשוב אולי, המשטר הזה אחראי לרצח של מליוני בני אדם(סטלין לבד רצח 25-30 מליון איש ברוסיה).

אגב, גם העניין של "שיטה צודקת" נתון לוויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:36 
משטר סטאלין לא היה קומוניסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 19:38 
yannay כתב:
משטר סטאלין לא היה קומוניסטי.

אולי, אבל הוא עדיין התוצאה של הקומוניזם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 20:30 
נראלי שתכל'ס המקום היחיד שהשיטה הקומוניסטית באמת הצליחה זה הקיבוצים.
וזה העניין, במקום קטן אולי זה יצליח, אבל במדינה- כמעט בטוח שזה לא יצליח.

וסתם ככה, פוחדים בעיקר מ"השיטה הקומוניסטית" בגלל שהרבה מתבלבלים בין זה לבין ה"משטר הקומוניסטי"(ברית המועצות, צפון קוריאה וכו')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 20:35 
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
לדורות שעוד לא התאוששו מהלינה המשותפת?
לשוד קרקעות שלא היה כמוהו ע״ח ערבים ומזרחים?
לזה שכבר לא נשאר שום קיבוץ שעוד לא הופרט ואין בו הרחבה?
הצלחה מסחררת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 20:44 
mkorman1 כתב:
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
הצלחה מסחררת

אוקיי, יכול להיות שאתה צודק.

אבל למה למה כל זה קרה ?

ואני באמת לא מבין בזה, אני באמת שואל ..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 20:55 
בגלל השיטה המעוותת הזאת אלא מה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 21:05 
סמל אישי של המשתמש
שיטה יפה על הנייר אבל כנראה שנוגדת את נפש האדם, ולכן נידונה מראש לכישלון כשמנסים ליישם אותה תכל'ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
קומינזם זה משהו שהתאים לתקופה..

כמו שמה שהרג את הקיבוצים זה הקידמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 21:18 
מה שהרג את הקיבוצים זה שהליכוד עלה לשלטון והופסקה יניקתם מהקופה הציבורית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 21:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניזם כמו שמרקס תיאר אותו לא היה מעולם (גם לא בקיבוצים, אפילו לא במשמר העמק).
זו חברה אוטופית שהתנאים להקמתה עוד לא הבשילו.

השנאה לקומוניזם נובעת בעיקר בגלל סטלין, שקרא לעצמו קומוניסט ולפחות באופן תיאורטי ניסה לממש שלטון קומוניסטי (למרות ששלטון קומוניסטי זה אוקסימורון).

אני מקווה שאני לא צריך להסביר למה שונאים את סטלין והמשטר הבולשביסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שיד חנה היה הקיבוץ הקומוניסטי היחיד במדינה פר הגדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 21:49 
mkorman1 כתב:
מה שהרג את הקיבוצים זה שהליכוד עלה לשלטון והופסקה יניקתם מהקופה הציבורית

המדינה הזאת כנראה ולא היתה קמה ב-1948 ללא הקיבוצים. הצבאות הערבים לא נתקלו בצבא הישראלי אלא בקיבוצים, במזרח, בצפון ובדרום, הם היוו את קו הגבול. עד 1967 היתה לקיבוצים עדיין מעין חשיבות שכזאת להבטיח את גבולות המדינה (נכון לא כולם, אבל רובם). החל מ-1977 אכן שלטון הליכוד פגע בתקציבי הקיבוצים אך לסיבסוד שהם זכו בעבר, כאליטה ארצית זוכים עתה המתנחלים. כך שאני מוכן לבלוע את הרוק ולראות את הקיבוצים שואבים את התקציב בהיותם ב"קו החזית" מאשר לראות שם את המשיחיסטים הגזעניים.

לענין הקומוניזים - זה השלב האחרון בתזה של מרקס. לאחר מלחמת המעמדות ולאחר תקופת מעבר והתארגנות- יקום שלטון קומוניסטי. מרקס היה הוגה של המאה התשע-עשרה. הוא היה מתבייש במה שעשו בשמו במאה העשרים. בעיקר מכיוון שמרקס התנגד לרעיון הלאומי, הרעיון החשוב ביותר במאה העשרים, ושורש כל הרע במאה העשרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 22:14 
Idandosh כתב:

אני נדהם בכל פעם מחדש מזה שאנשים באים לשאול שאלות כאלה בפורום.

על פתיחת ספר שמעת פעם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
Idandosh כתב:

על פתיחת ספר שמעת פעם?

ונתחיל במילון עברי-עברי -> האות ל' -> הערך "לא נחמד".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
רדנקו כתב:
Idandosh כתב:

על פתיחת ספר שמעת פעם?

ונתחיל במילון עברי-עברי -> האות ל' -> הערך "לא מבין בכדורסל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 22:46 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
הצלחה מסחררת

שוד קרקעות? אתה דמגוג אפס.
סבא שלי קיבל קרקעות מהמדינה, זה נכון. הוא קיבל קרקע מלאה בסלעי בזלת ועקר אותם במו ידיו עד שהפך את הקרקע הרקובה בגולן לקרקע שאפשר להתיישב בה. הוא גם קיבל אדמות בעמק החולה, הוא קיבל ביצה מלאה יתושים שכל עקיצה שלהם יכלה לסמל מוות, הוא ייבש את הביצות והפך אותן לקרקע חקלאית.
על חשבון ערבים אני עוד מוכן לסבול למרות שאני חושב שהרבה מהקיבוצים התיישבו במקביל לערבים ולא על חשבון אבל על חשבון מזרחיים? איך בדיוק?? העירקי שקיבל דירה ברמת גן לפני 50 שנה הרוויח פי עשר מהדירה ששייכת לסבא שלי בקיבוץ על גבול הלבנון וחוץ מזה שגם בקיבוץ יש לא מעט מזרחיים ככה שהטיעון הזה חלש וגזעני מיסודו.
נכון השיטה בקיבוץ נכשלה ואין אוטופיה בבני אדם, זה נכון גם שחלק מהקיבוצים במצב לא טוב אבל מפה ועד לבוא ולהגיד שאין הצלחה? הקיבוץ שלי חי בועט מופרט ועשיר ואני מכיר לא מעט קיבוצים שבאותו המצב, הכל תלוי באנשים שניהלו ומנהלים את הקיבוץ, כמו בכל חברה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2012, 23:04 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
Idandosh כתב:

על פתיחת ספר שמעת פעם?

בשביל מה קיים הפורום אם לא בשביל שאלות?
מה כואב לך? למה אתה מתוסכל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 07:40 
סמל אישי של המשתמש
לשאלתו של השואל: הקומוניזם הוא אידאולוגיה מופלאה, על-אנושית, שדוגלת בכך שכל אדם יעבוד לפי יכולתו וכשרונותיו, ויקבל לפי צרכיו.
מכיוון שהאידאולוגיה היא כל כך נשגבת, קשה (ויש יאמרו: בלתי אפשרי) ליישם אותה.
היא אפשרית, כנראה, בקבוצות קטנות, חדורות ערכיות, ולמשך זמן קצר (אידאולוגיה לא עוברת בגנים).
כדי להשליט את האידאולוגיה הקומוניסטית על אוכלוסיות גדולות ולאורך זמן, נדרשו מנגנוני כפייה, שהפכו את 'גן העדן הקומוניסטי' לסיוט נוראי.
סטלין הוסיף לכך גם את נפשו המעוותת והפרנואידית, שהובילה לחיסולים, רציחות, הגליות ומוות של מיליונים.
הסוציאל-דמוקרטיה בת זמננו היא גירסה מרוככת / מוחלשת / מתחשבת של תפיסתו של מארכס, שלוקחת מן הקומוניזם את החלק היפה שבו (ההתחשבות באדם, הדאגה לחלש, צמצום פערים חברתיים) ללא מנגנוני הכפייה של המשטרים "הקומוניסטיים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 08:06 
עומר מ. כתב:
mkorman1 כתב:
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
הצלחה מסחררת

שוד קרקעות? אתה דמגוג אפס.
סבא שלי קיבל קרקעות מהמדינה, זה נכון. הוא קיבל קרקע מלאה בסלעי בזלת ועקר אותם במו ידיו עד שהפך את הקרקע הרקובה בגולן לקרקע שאפשר להתיישב בה. הוא גם קיבל אדמות בעמק החולה, הוא קיבל ביצה מלאה יתושים שכל עקיצה שלהם יכלה לסמל מוות, הוא ייבש את הביצות והפך אותן לקרקע חקלאית.
על חשבון ערבים אני עוד מוכן לסבול למרות שאני חושב שהרבה מהקיבוצים התיישבו במקביל לערבים ולא על חשבון אבל על חשבון מזרחיים? איך בדיוק?? העירקי שקיבל דירה ברמת גן לפני 50 שנה הרוויח פי עשר מהדירה ששייכת לסבא שלי בקיבוץ על גבול הלבנון וחוץ מזה שגם בקיבוץ יש לא מעט מזרחיים ככה שהטיעון הזה חלש וגזעני מיסודו.
נכון השיטה בקיבוץ נכשלה ואין אוטופיה בבני אדם, זה נכון גם שחלק מהקיבוצים במצב לא טוב אבל מפה ועד לבוא ולהגיד שאין הצלחה? הקיבוץ שלי חי בועט מופרט ועשיר ואני מכיר לא מעט קיבוצים שבאותו המצב, הכל תלוי באנשים שניהלו ומנהלים את הקיבוץ, כמו בכל חברה אחרת.

כמעט כל הקיבוצים קיבלו ו/או השתלטו על אדמות נפקדים (בשפה מכובסת קוראים לזה קרקעות רשות הפיתוח)
חלקם ניצל אדמות אלה לא רק לעיבוד חקלאי אלא גם לפרוייקטים נדלניים ואוכל לתת לך לא מעט דוגמאות שידועות לי
לגבי המזרחיים אנא עיין בפסק הדין בענין הקשת המזרחית ותבין על מה מדובר
באשר להצלחה הכלכלית אפנה אותך להסדר הקיבוצים 1,2,3 שעלה לי כמשלם מסים ממון רב ולא פחות ממפעל ההתנחלויות שהוא מיותר באותה מידה
ועוד לא דיברנו על הניסויים בבני אדם שנעשו בקיבוצים ועל עלותם של אלה
אז איפה כאן ההצלחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 08:26 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
לשאלתו של השואל: הקומוניזם הוא אידאולוגיה מופלאה, על-אנושית, שדוגלת בכך שכל אדם יעבוד לפי יכולתו וכשרונותיו, ויקבל לפי צרכיו.
היא אפשרית, כנראה, בקבוצות קטנות, חדורות ערכיות, ולמשך זמן קצר (אידאולוגיה לא עוברת בגנים).
כדי להשליט את האידאולוגיה הקומוניסטית על אוכלוסיות גדולות ולאורך זמן, נדרשו מנגנוני כפייה, שהפכו את 'גן העדן הקומוניסטי' לסיוט נוראי.
סטלין הוסיף לכך גם את נפשו המעוותת והפרנואידית, שהובילה לחיסולים, רציחות, הגליות ומוות של מיליונים.
הסוציאל-דמוקרטיה בת זמננו היא גירסה מרוככת / מוחלשת / מתחשבת של תפיסתו של מארכס, שלוקחת מן הקומוניזם את החלק היפה שבו (ההתחשבות באדם, הדאגה לחלש, צמצום פערים חברתיים) ללא מנגנוני הכפייה של המשטרים "הקומוניסטיים".

מה נפלא באידיאולוגיה שהרעיון שלה הוא שלאזרח אין רכוש משל עצמו ובאידיאולוגיה שמעודדת עצלנות ?

אני באמת רוצה להבין מה נפלא כל כך באידיאולוגיה הזו...(עזוב את העניין הדיקטטורי של אז אני מתייחס רק לעניין של האידיאולוגיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 08:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
yos כתב:

מה נפלא באידיאולוגיה שהרעיון שלה הוא שלאזרח אין רכוש משל עצמו ובאידיאולוגיה שמעודדת עצלנות ?

אני באמת רוצה להבין מה נפלא כל כך באידיאולוגיה הזו...(עזוב את העניין הדיקטטורי של אז אני מתייחס רק לעניין של האידיאולוגיה)

אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא אקסיומה בקפיטליזם - של הקניין הפרטי. לא תמיד זה היה כך, לא בכל מקום.
עכשיו, בוא נניח שייתכן מצב שבו לא יהיה לך רכוש פרטי, אבל תקבל את כל צרכיך - מזון, קורת גג, תרבות, בילויים וגם תעבוד במשהו שאתה אוהב לעשות ויהיה לך זמן לתחביבים. זה החזון של הקומוניזם. מה רע בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 08:55 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
אדום טורקי כתב:
yos כתב:

אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא אקסיומה בקפיטליזם - של הקניין הפרטי. לא תמיד זה היה כך, לא בכל מקום.
עכשיו, בוא נניח שייתכן מצב שבו לא יהיה לך רכוש פרטי, אבל תקבל את כל צרכיך - מזון, קורת גג, תרבות, בילויים וגם תעבוד במשהו שאתה אוהב לעשות ויהיה לך זמן לתחביבים. זה החזון של הקומוניזם. מה רע בזה?

הכל טוב ויפה רק שנניח ולמדת רפואה 7 שנים אתה תרוויח כמו פועל בניין שלא למד יום אחד,מצב כזה לדוגמא מעודד עצלנות ופוגע בכלכלה של המדינה,אז יופי יהיה לי דירה שהמדינה תממן לי ואוכל וכו' אבל אני אהיה איש עצלן ולא משכיל מה שיגרום בסופו של דבר לקריסה כלכלית של מדינתי
כי הרי קומוניזם דוגל בביטול מעמדות בחברה שניראה לי זה דבר די גרוע
לא שקפיטליזם יותר טוב אבל יש בו לדעתי יותר יתרונות מאשר החסרונות בו

אני בכלל בדיעה שמדינה צריכה להיות משהו בין קפיטליזם לסוציאליזם משהו סטייל של כן יש מעמדות בחברה ויש שוק לקניין הפרטי ותחרות ומצד שני גם לא משאיר מאחור את החלש ודואג לו לדיור,אוכל וכל דבר בסיסי כדי להתקיים

אבל יכול להיות שאני אופטימי מידי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
אתה שוב מניח הנחות קפיטליסטיות.
אם אדם חושב על טובת החברה, למה שיסתכל כמה מרוויח פועל הבנין כל עוד כל צרכיו מתממשים?
האידאולוגיה לא מעודדת עצלנות, אלא האדם הוא עצלן מטבעו.
חסר בחברה הקפיטליסטית דוגמאות לזה?
הגישה מועדת לכשלון כי האדם הוא רודף בצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 09:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
yos כתב:
אדום טורקי כתב:
yos כתב:

הכל טוב ויפה רק שנניח ולמדת רפואה 7 שנים אתה תרוויח כמו פועל בניין שלא למד יום אחד,מצב כזה לדוגמא מעודד עצלנות ופוגע בכלכלה של המדינה,אז יופי יהיה לי דירה שהמדינה תממן לי ואוכל וכו' אבל אני אהיה איש עצלן ולא משכיל מה שיגרום בסופו של דבר לקריסה כלכלית של מדינתי
כי הרי קומוניזם דוגל בביטול מעמדות בחברה שניראה לי זה דבר די גרוע
לא שקפיטליזם יותר טוב אבל יש בו לדעתי יותר יתרונות מאשר החסרונות בו

אני בכלל בדיעה שמדינה צריכה להיות משהו בין קפיטליזם לסוציאליזם משהו סטייל של כן יש מעמדות בחברה ויש שוק לקניין הפרטי ותחרות ומצד שני גם לא משאיר מאחור את החלש ודואג לו לדיור,אוכל וכל דבר בסיסי כדי להתקיים

אבל יכול להיות שאני אופטימי מידי

כשאתה כותב "אתה תרוויח כמו פועל בניין" אתה שוב משתמש במושגים של הקפיטליזם. בעולם קומוניסטי אמיתי (אוטופי?) אתה לא אמור להרוויח. אתה אמור לקבל את כל מה שדרוש לך לחיים מאושרים. ואם אתה מאושר, ופועל הבניין מאושר, וכל אחד עושה משהו שהוא אוהב, אז חיים בגן עדן.

ולגבי המסקנה שלך - בין קפיטליזם לסוציאליזם - זאת בדיוק הדרך של הסוציאל-דמוקרטיה, וזהו גם הנתיב שכל העולם כמעט צועד בו כיום: קפיטליזם מרוכך עם מאפיינים של דאגה לחלש. לדעתי, אגב, תרומתו הגדולה של קרל מארכס לאנושות בכלל לא היתה במשטרים הקומוניסטיים (שהשתמשו בתורתו לרעה), אלא דווקא בהשפעתו על העולם הקפיטליסטי, שהיה הרבה יותר אכזרי ומתועב לפני שמארכס הופיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Idandosh כתב:

קומוניזם זה לא משטר, קומוניזם זו מדיניות כלכלית.
אחת הבעיות של המדיניות הזו, היא שכדי לקיים אותה צריך להשליט משטר טוטאליטרי . השינאה שאתה מדבר עליה היא לא נגד השיטה הקומוניסטית, אלא נגד המשטר הטוטאליטרי שנגזר מהכלכלה הקומוניסטית.

מאוד לא מדויק.
בגדול לא מתואר בכתבי הקודש של הקומוניסטים מה יקרה אחרי המהפכה הפרולטרית, אבל כן ברור שמדובר בחזון של חופש, שחרור והגשמה עצמית של האדם. ממש לא בדיקטטורה טוטאליטרית.
הסיפור של הדיקטטורה הוא עיוות של הדוקטרינה הקומוניסטית הקלאסית כך שתתאים לצרכים של הקומוניסטים הרוסים. היות ורוסיה טרם סיימה אז את המעבר לעידן התעשייתי, לא היה בה פוטנציאל לקיומו של פרולטריון מהפכני ולא לקיומה של חברת הפועלים החופשית שדומיינה אחריה.
על כן הם פיתחו שיטה "מתוקנת" שבה את המהפיכה עושה אוונגארד קומוניסטי קטן בסיוע גורמים מהפכניים בעם, ואז אותו אוונגארד משליט "דיקטטורה של הפרולטריון", שתפקידה ליצור חברה תעשייתית מתקדמת.
אפשר להגיד שהם בנו קודם את הקפיטריה על הגג ורק אחר כך את הבנין.
מטבע הדברים הניסוי המוזר הזה כשל לחלוטין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 129 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: