עוברים לידיים נאמנות?עו"ד יואב מוזר ישמש כנאמן ויכשיר את הפועל תל אביב לרכישה עתידית בסך 18.5 מיליון ש"ח. עדיפות ברכישה תינתן לאוהדים
משה הרוש אחרי מאבק עיקש וממושך, קצת יותר משנה אחרי שזכה בבעלות על המועדון, תם היום עידן אלי טביב בהפועל תל אביב. "טביב", נמסר מהמועדון, "הפקיד בידיו של עו"ד יואב מוזר ייפוי כוח בלתי חוזר, שמעניק לו באופן בלעדי את כל הסמכויות על הקבוצה וניהולה. עד מכירת הקבוצה תקציבה של הפועל יהיה מאוזן, על בסיס הכנסות בלבד, ובאחריותו של מוזר".
משמעות הדבר היא כי טביב אמנם יישאר עדיין רשום כבעלי הפועל, אך יהיה נעדר כל סמכות ניהוליות וזכות התערבות בניהול השוטף של המועדון. חוזה העברת זכויות
הניהול והסמכויות בין טביב למוזר טרם נחתם, אולם הושגה ביניהם הסכמה עקרונית, לפיה ימונה מוזר לנאמן, מתוך מטרה "להכשיר את המועדון למכירה עתידית, כשהעדיפות הראשונה תינתן לאוהדים", כפי שסיפר מוזר ל"ספורט הארץ". "המועדון לא עובר לבעלותי", הבהיר מוזר, אוהד ותיק של הפועל, "אקבל את המועדון עד למכירתו. הפועל חשובה לי ובכוונתי לשתף את האוהדים בניהול הקבוצה. אני מקווה שבמסגרת המכרז יוגשו הצעות רציניות מצד גורמים שאכפת להם מהמועדון ובהם האוהדים".
על פי המתווה שהוסכם בין טביב למוזר וייחתם רשמית בימים הקרובים, יקבל טביב עבור המכירה העתידית סכום של 18.5 מיליון שקלים, "כאשר טביב יהיה אחראי על חובות העבר", כלשון ההודעה לתקשורת. "באתי להפועל עם כוונות טובות", מסר טביב, "בתקופתי הגענו להישגים גדולים. לא התאפשר לי להמשיך ולהשקיע בקבוצה ולכן החלטתי למכור. אני עוזב את הקבוצה במצב מצוין, אחרי שסיימה במקום השני וזכתה בגביע המדינה".
בתחילה, כך סוכם בין טביב לנאמן, תינתן לאוהדים העדיפות לאוהדים לגייס את הסכום הדרוש כדי לרכוש את המועדון מידי טביב. אולם, אם עד ה-1 באוגוסט לא יצליחו לגייס 18.5 מיליון שקל, ייצא המועדון למכרז פתוח. "עד תחילת אוגוסט", סיפר גורם המעורה בפרטי הסכם הנאמנות, "הזכות לרכוש את הפועל שייכת רק לאוהדים. גם אם יהיה איש עסקים שיציע במהלך החודש 30 מיליון והאוהדים יגייסו רק 18.5 מיליון, המועדון יימכר לאוהדים".
לא את כולם תפסה ההודעה הזו בהפתעה. כמה אוהדים, שהספיקו לגייס קבוצת משקיעים, היו בסוד העניין, בראשם עומדים ראש מטה המאבק בטביב נמרוד בוכמן, ונציגיה של קבוצת הרוכשים בראשות חיים רמון, ניר ענבר ובועז שובל. גם הבעלים לשעבר, משה תאומים, נמצא בתמונה. שובל ובוכמן, שהצליחו לטענתם לאסוף סכום של כעשרה מיליון שקל מגורמים עסקיים שונים, משוכנעים כי במהלך החודש יצליחו לגייס את יתרת הסכום. "אין סרט שלא נצליח", אמרו נציגי האוהדים, "עד סוף חודש יולי נמצא את מקורות המימון ונעביר את הפועל לבעלות אחרת. המהלך הזה חייב לקרום עור וגידים". עוד מתכננים האוהדים להקים עמותה, ובאמצעותה לגייס תרומות מכלל אוהדי הפועל.
הרעיון המרכזי שעומד מאחורי קבוצת הרוכשים שבראשות האוהדים הוא "לבנות מודל של בעלות על המועדון בדומה למודלים שקיימים בגרמניה ובברצלונה", כדברי יוזמי המהלך. בראש המועדון, על פי המתווה המתוכנן, יעמוד דירקטוריון שיורכב מהמשקיעים הגדולים ויכלול נציגות של אוהדים, כשההחלטות הניהוליות יתקבלו בו בדרך דמוקרטית. "זה ניצחון מובהק של אוהדי הפועל, במאבקם להוציא את טביב מהמועדון", אמר הערב בוכמן, "עכשיו נשאר לנו רק להשלים את המהלך ולצאת לדרך חדשה".עד סוף יולי, חשוב להבהיר, יימנע הנאמן עו"ד מוזר, ככל האפשר, ממכירת שחקני סגל הקבוצה, ובהם נוסה איגייבור, עומר דמארי ואביחי ידין. באשר לטוטו תמוז, לכולם ברור כי אם תתקבל הצעה רשמית לרכישתו, תמורת 1.5 מיליון יורו, לא יהיה ניתן למנוע את מכירתו.