תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 08:55

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פלוצקר והביביתון
הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 05:39 
סמל אישי של המשתמש
פלוצקר לא חוסך בשגיאות כתיב, אבל מה שהוא כותב מרתק
https://www.facebook.com/lan2lan.Status ... 3863147176
ציטוט:
פרופ' רוברט קונקווסט הוא אחד ההיסטוריונים החיים הגדולים. את תהילתו בת האלמוות רכש עם פרסום ספרו על הטיהורים של סטאלין "הטרור הגדול". בשבוע שעבר, באיחור מביש, קיבל מישראל סוג של אות הוכרה: את פרס דן דויד.
ביקשתי לראיינו. המארגנים שמחו והבטיחו בלעדיות. שאלתי מה מצבו הבריאותי ואמרו לי שהוא "לא משהו" אבל אין בעייה לראיין אותו. אחרי טקס חלוקת הפרס פקפקתי בכך ושוב שאלתי, האומנם. ביררו וחזרו עם תשובה חיובית. אחר-כך שאלו, האם אכעס אם פרופ' קונקווסט יפגש עם עיתונאי מ"ישראל היום" המעוניין לכתוב על פעלו הספרותי של ההיסטוריון. לא מדובר בראיון, ציינו המארגנים. אינני רגיש לנושא הבלעדיות והסכמתי.
ביום הראיון שמעתי שפרופ' קונקווסט ביטל הרצאה באוניברסיטה משום ש"החליק באמבטיה". אף הרגיעו אותי שוב המארגנים, הראיון יתקיים. באתי לחדרו במלון ופגשתי אדם בן 95 שהוא שבר כלי. לא ארחיב את הדיבור: ישבתי מולו קרוב לשעה עם פנקס פתוח, שאלתי שאלות ולא הצלחתי להוציא מפיו משפט אחד מובן. הפרופסור ניסה לדבר בשקט-בשקט ומיד שקע בעולמו הסבוך והייחודי, מחפש ניסוחים, שמות ואירועים. אודה ולא אבוש: דמעות עלו בעיניי. נפרדתי בידיעה שאין לי ראיון אבל עשיתי סוג של מצווה לאיש רוח ענק.
להפתעתי קראתי בגיליון יום שישי של "ישראל היום" ראיון ארוך ומפורט עם פרופ' קונקווסט. ולא סתם ראיון: הפרופסור הקשיש אמר ל"ישראל היום" בדיוק את מה ש"ישראל היום" רצה לשמוע. שישראל צודקת בכל, שטוב שסיפחה את רמת הגולן , שחששה מפני איראן מוצדק ועוד כהנה וכהנה. ראיון ארוך, שני עמודים מלאים.
קראתי והתביישתי מעצמי.למרות כמה עשרות שנים של קריירה בעיתונות נכשלתי בלראיין את פרופ' קונקווסט - ו"ישראל היום" הצליח. הפרופסור המאוד-מאוד חולה שבפגישה איתי לא הצליח לסיים משפט, בשיחה עם "ישראל היום" התגלה כדובר רהוט המפליג בתשובות ואף מתמצה היטב במצבה המדיני של ישראל.
ומובן מעליו שלפי "ישראל היום" פרופ' רוברט קונקווסט מצביע ליכוד.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פלוצקר והביביתון
הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 05:49 
וואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 05:57 
סמל אישי של המשתמש
הרי הם צריכים להמשיך את הקו של שלמה שרף שרשם טור על היורו בזמן שהיה בהופעה של שלמה ארצי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 06:19 
האפוטרופוסים שלו לא יכולים לתבוע על דבר כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 06:48 
אני חושב שגם פה זה מחייב לפנות לכל מיני רשויות שמפקחות על העיתונות/ערוצי הטלויזיה כולל להנהלת עיתון עצמו ,
זה פשוט ביזיון

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 07:05 
https://m.facebook.com/dror.eydar?id=57 ... =594652495

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 07:15 
ואו. אני מקווה מאד שהענין יקבל הד רציני (אם כי ברור לי שלא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 07:53 
דרור אידר טוען בתגובה שלו כי הראיון מתועד.
שיביא את התיעוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 07:57 
איזה סיפור מדהים. כמובן שלא יעשה את הרעש הראוי לו.
בכל מקרה, יצא לי בעניין שקשור אליי באופן אישי לשמוע את דרור אידר מדבר בטלוויזיה. חוץ מאשר בשם של עצמו, הבן אדם שיקר בכל מילה.
שיעלה תיעוד, נראה אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 08:12 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:

Dror Eydar כתב:
שמעתי שסבר פלוצקר מ"ידיעות" ניסה לראיין את רוברט קונקווסט ולא הצליח משום שהאיש היה "שבר כלי" כהגדרתו. מן השורות עולה התמיהה, כיצד אנחנו ב'ישראל היום' הצלחנו. עוד טען שמסתבר שהאיש "מצביע ליכוד" לפי הראיון.
זה יפה שפלוצקר קורא 'ישראל היום'. מומלץ מאוד. אני מבין שפלוצקר רצה לרמוז משהו ביחס לאמינות הראיון. המממ... מצחיק, משום שהכול מתועד. נכון הוא שקונקווסט היה סחוט. האיש, בן 95, הגיע ביום ראשון בבוקר מסן פרנסיסקו – מרחק לא קטן – ובאותו ערב קיבל את פרס דן דויד. למחרת בבוקר אמרו שהוא לא מרגיש טוב, אבל יסכים לראיון. ישבתי אתו כשעה וחצי. אכן, היה עייף מאוד, אבל עיניו חדות ובורקות. הוא דיבר קרוב מאוד אליי. הכנתי את הראיון במשך שבוע וחצי והייתי ממוקד בשאלותיי ובפינג פונג המילולי והרעיוני בינינו. הראיון כנראה התיש אותו לא מעט והפסקתי כשרק חצי תאוותי בידי.
פלוצקר הגיע לאחר מכן. נו, אז הוא לא היה במיטבו עם פלוצקר. זה די מובן, לא?
באשר לטענה שקונקווסט הוא "מצביע ליכוד" – ובכן, קונקווסט הוא אינטלקטואל בעל עמדות שמרניות, וטבעי שדבריו יילכו בכיוונה של הממשלה הנוכחית שגם היא – כמה מפתיע – שמרנית. ככלל, קונקווסט לא אמר שום דבר יוצא דופן שלא אמר ב-70 השנים האחרונות. אפשר להתרשם מדבריו בספרו היחיד שתורגם לעברית "הרהורים על מאה רבת מכאוב" (דביר, 2005), ספר מדהים שאני ממליץ לכולנו לקרוא ולהתעמק בו.

עם כל הכבוד לפלוצקר, ויש הרבה כבוד - אני די מחזיק מהאינטגריטי שלו, ההאשמה שלו חמורה מאוד, נוקבת מאוד, די חד משמעית, אבל לא מבוססת על יותר מדי. לא ראוי לעיתונאי רציני לצאת בהאשמה כזאת, או בכלל בקביעה כזאת, מבלי שיתבסס על ראיות מוצקות שאינן נסיבתיות, וגם זה בקושי רב.

מצד שני, זה כולה פייסבוק.

מצד שלישי, זה בכל זאת Sever Plocker, עיתונאי בכיר וזה.

יהיה מעניין מאוד לעקוב אחרי התפתחות העניינים, בתקווה שתהיה אחת כזאת. לפה או לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 10:16 
סמל אישי של המשתמש
סבר פלוצקר כושל בן כושל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1733072
סבר פלוצקר, ההיסטוריון הזקן והראיון המוזר בישראל היום
הפרשן הבכיר נשלח לראיין את ההיסטוריון רוברט קונקווסט וגילה שבר כלי שלא משלים משפט; בחינמון התפרסם ראיון מקיף על הגולן, איראן וצדקת ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 13:21 
סמל אישי של המשתמש
http://www.holesinthenet.co.il/archives/49603
ציטוט:
ביקשתי מאידר לשלוח לנו קטע אודיו מהראיון כדי לחזק את דבריו אך הוא סירב.

מעניין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 14:22 
האמת שזה מסוג הדברים שקל לבדוק. ראשית, יש לכאורה הקלטה. שנית, אפשר לבדוק את לוח הזמנים של ההיסטוריון הזה ולגבש דיעה מבוססת, גם אם לא מדעית, על מצבו המנטלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 15:53 
דרור אידר עובד במשרד רה"מ...
http://g.watap.net/haaretz/main?ref=mredir2&go=news/politics/1.1637332

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 18:12 
סמל אישי של המשתמש
לא מבין איך עוד יש אנשים שקוראים את בנימין היום, אפילו אם דוחפים להם אותו ליד בחינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 19:36 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
לא מבין איך עוד יש אנשים שקוראים את בנימין היום, אפילו אם דוחפים להם אותו ליד בחינם.

יש עיתון שלא נגוע באג'נדה פוליטית או נוקט קו מערכתי ברור? ידיעות אולי? הארץ? מעריב?

הבעיה מתחילה כשהקו המערכתי לא תואם את העמדה הפוליטית שלך. למי שנמצא שמאלה ממרצ למשל, הארץ נוח לקריאה ומסתדר עם האג'נדה האישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 19:42 
כל יום אני מקבל 5 עיתונים למסעדה וזורק אותם מיד לפח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 21:49 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
EISEN כתב:

יש עיתון שלא נגוע באג'נדה פוליטית או נוקט קו מערכתי ברור? ידיעות אולי? הארץ? מעריב?

הבעיה מתחילה כשהקו המערכתי לא תואם את העמדה הפוליטית שלך. למי שנמצא שמאלה ממרצ למשל, הארץ נוח לקריאה ומסתדר עם האג'נדה האישית.

אין לי ויכוח איתך ואני לא אהיה הסנגור של ידיעות, מעריב או הארץ. אבל אף אחד מהם הוא לא השופר הפרטי של ראש הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 22:43 
EISEN כתב:
Frank Serpico כתב:
EISEN כתב:

אין לי ויכוח איתך ואני לא אהיה הסנגור של ידיעות, מעריב או הארץ. אבל אף אחד מהם הוא לא השופר הפרטי של ראש הממשלה.

בדיוק.
הניו יורק טיימס נוטה שמאלה והוול סטריט ג'ורנל ימינה ואין עם זה שום בעיה, ככה זה עובד בדמוקרטיות היציבות ביותר, אבל רק במדינות מזן מסוים יהיה לדמות פוליטית ספציפית עיתון משלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 07:21 
1. איזה שגיאות לאדם שמתעסק בכתיבה כ"כ הרבה זמן :SHOCK3: "מובן מעליו"? "אות הוכרה"?
2. יש חדש בנושא הזה?
3. האם סבר מנסה לרמוז לנו, שלעדתו לא עשתה ישראל טוב כשסיפחה את רמת הגולן? או שזה משהו שרק ב"ישראל היום" מצפים לשמוע? מדוע? מה יש בג'נדות של כלי התקשורת האחרים שמשפט כזה הם לא ירצו לשמוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 07:43 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
1. איזה שגיאות לאדם שמתעסק בכתיבה כ"כ הרבה זמן :SHOCK3:

תופעה נפוצה אצל אנשים שהיגרו (כולל כאלה ש"עלו לארץ הקודש") בגיל מבוגר. שים לב גם למבטא שלו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 07:53 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

תופעה נפוצה אצל אנשים שהיגרו (כולל כאלה ש"עלו לארץ הקודש") בגיל מבוגר. שים לב גם למבטא שלו.

וודאי, שלא תבין שאני מתנשא עליו או חלילה מזלזל בו. אני מכיר היטב את התופעה שאתה מדבר עליה
אבל במקרה הזה, בכל זאת מפתיע אותי גם כי הוא חי כאן איזה 50 שנה, אבל בעיקר כי הוא בעל עבר והווה עיתונאי מרשים ובכיר כל כך. כולל תארים באקדמיה כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 07:55 
סמל אישי של המשתמש
השגיאות שלו הן כאלה שמתקן איות לא מגלה (כי גם המילה עם הטעות חוקית).
סביר להניח שבלי מתקן איות יש לו הרבה יותר טעויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

וודאי, שלא תבין שאני מתנשא עליו או חלילה מזלזל בו. אני מכיר היטב את התופעה שאתה מדבר עליה
אבל במקרה הזה, בכל זאת מפתיע אותי גם כי הוא חי כאן איזה 50 שנה, אבל בעיקר כי הוא בעל עבר והווה עיתונאי מרשים ובכיר כל כך. כולל תארים באקדמיה כאן.

אני מניח שאתה יודע שאיות ודקדוק הם לא לב עבודת העיתונאי (ואפילו לא לב עבודתו של הפובליציסט).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 16:27 
סמל אישי של המשתמש
שאלה לא עניינית, אך מסקרנת לפותח האשכול :

איך הבנת לינק לסטטוס הספציפי?? איפה זה מופיע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 16:34 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אני מניח שאתה יודע שאיות ודקדוק הם לא לב עבודת העיתונאי (ואפילו לא לב עבודתו של הפובליציסט).

ובכל זאת, מאחר ומילים והתנסחויות הן הכלים העיקריים בעבודת העיתונאי, היית מצפה שהוא יפתח מעט שליטה בהם. אולי אפילו שליטה טובה.

קצת כמו שידיים יציבות הן לא לב עבודת הרופא הכירורג, אלא הידע המקצועי ברפואה, ובכל זאת היית מצפה מרופא מנתח שידיו לא ירעדו ושיידע לאחוז היטב בסקלפל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 16:37 
Richard Cory כתב:

לוחצים על תאריך הפרסום בסוף הסטטוס ואז יש לך לינק ישיר לסטטוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
נדב ב. כתב:
Richard Cory כתב:

לוחצים על תאריך הפרסום בסוף הסטטוס ואז יש לך לינק ישיר לסטטוס

גדול, תודה רבה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 יוני 2012, 16:56 
Frank Serpico כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

ובכל זאת, מאחר ומילים והתנסחויות הן הכלים העיקריים בעבודת העיתונאי, היית מצפה שהוא יפתח מעט שליטה בהם. אולי אפילו שליטה טובה.

קצת כמו שידיים יציבות הן לא לב עבודת הרופא הכירורג, אלא הידע המקצועי ברפואה, ובכל זאת היית מצפה מרופא מנתח שידיו לא ירעדו ושיידע לאחוז היטב בסקלפל.

לזאת הכוונה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: