תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 13:14

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אג"ח ממשלתית
הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 15:00 
שלום חברים,
מישהו יודע במקרה מה הריבית שאני יכול לקבל על השקעה באג"ח ממשלתית ? הבנתי שזה נע בין 4-5.5 % אבל אני לא בטוח.
אני מדבר על אג"ח לטווח בינוני (2-5) שנים.

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אג"ח ממשלתית
הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 15:57 
http://www.tase.co.il/TASE/MarketData/B ... mentBonds/

ראה עמודה ריבית, והשער הנקוב הוא 1, כלומר הריבית מחושבת מ-1 ש''ח או 100 נק', למשל אם אתה רואה שער של 106, עם ריבית נקובה של 5 זה אומר שאתה מקבל 5 אגורות כל שנה עד ליום הפירעון של האג''ח, והקרן שתוחזר לך ביום הפירעון היא 100.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:23 
זה הגיוני שיש שם אג"ח של 7.5 % ?
או שזה פשוט קשור לתקופת הזמן לפדיון אגרת החוב ולכן הריבית הגבוהה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:27 
כן, הריבית נקבעת ביום הנפקת האג''ח(או ביום שהחליטו להוציא אג''ח, שיתכן שיש הפרש ימים) והיא נכונה לאז.
אני לא יודע מתי האג''ח הונפק, אבל אם תראה השער של האג''ח הוא כבר 110, והוא נפרע ב-2014, ככה שסביר שזה הונפק לפני כמה שנים אם לא עשרות שנים טובות.

זה יוצא שאם אתה קונה אותו היום בשער שלו ומחזיק אותו עד לפדיון אתה מרוויח פחות מ-5 אגורות על כל שקל שאתה שם(השער הוא 110.44+יש עמלות ומס)

נערך לאחרונה על ידי סתם כי בא לי אדום בתאריך 15 יוני 2012, 18:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:53 
הריבית שכל אג"ח משלמת איננה רלוונטית. מה שרלוונטי זה התשואה.
יכול להיות מצב שאג"ח מסוים תשלם 6%, אבל אם המחיר שלה היום הוא 120 אז התשואה היא 5% ולא 6% (כי 6 לחלק ל-120 זה 0.05). אותך מעניינת התשואה.

לגבי השאלה שלך, תסתכל בטבלה הבאה:

http://www.globes.co.il/finance/shared/ ... entID=7382

יש פה רשימה של אגרות החוב השקליות (הלא צמודות). בכל אגרת יש עמודה שנקראת תשואה ברוטו, ועמודה שנקראת מח"מ.
התשואה ברוטו זה "הריבית" שעליה שאלת, והמח"מ (=משך חיים ממוצע) היא "התקופה" שעליה שאלת. אתה יכול לראות מה "הריבית" על כל "תקופה".
אגרות חוב עם מח"מ של שנתיים נותנות בערך 2.5% שנתי. אגרות חוב עם מח"מ של 5 שנים נותנות בערך 3.5%. וכך הלאה.

קח בחשבון שבניגוד לפקדון בבנק, את האג"ח אתה יכול למכור מתי שבא לך ואתה לא מחויב להחזיק אותן עד לפדיון. אבל, אם אתה בוחר למכור אותן לפני הפדיון, יש סיכוי שהן ירדו ואז תפסיד קצת. הן גם יכולות לעלות, ואז תרוויח יותר ממה שחשבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 17:59 
לא לשכוח שהתשואה המדוברת היא ברוטו. צריך להפחית עלויות קניה,מכירה, דמי שמירה ומס.
צריך גם לזכור שאם אין כוונה להחזיק את נאגרת עד לפדיון, קיים סיכון להפסד במקרה של העלאת ריבית במשק.
זו גם הסיבה שאגרות ארוכות יותר נותנות תשואה גבוהה יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 יוני 2012, 18:58 
סמל אישי של המשתמש
כלל שנכון לגבי כל איגרת חוב: ככל שהמח"מ שלה ארוך יותר (או, בעברית, היא מחזירה לך את ההלוואה במהלך תקופה ארוכה יותר), כך הריבית שהיא משלמת אמורה להיות גבוהה יותר.
הסיבה העיקרית לכך היא אי-הוודאות. אני די בוודאות יודע מה יקרה בשבוע הבא (טביב ימכור את הפועל). אין לי שום מושג מה יקרה בעוד 10 שנים (מכבי יקחו דאבל קליל).
אי הוודאות משקפת את החשש לגבי אובדן יכולת ההחזר של האיגרת (כלומר, שמנפיק האיגרת לא יוכל לשלם את מה שהתחייב לו), שהוא הסיבה העיקרית לכך שאתה מקבל ריבית על סכום האיגרת. לכן, גם אג"ח של לווה בעייתי אמורה לתת לך ריבית יותר גבוהה (אי הוודאות יותר גדולה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 03:07 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הריבית שכל אג"ח משלמת איננה רלוונטית. מה שרלוונטי זה התשואה .
יכול להיות מצב שאג"ח מסוים תשלם 6%, אבל אם המחיר שלה היום הוא 120 אז התשואה היא 5% ולא 6% (כי 6 לחלק ל-120 זה 0.05). אותך מעניינת התשואה.
.

לא כל כך הבנתי את החישוב שלך. אם כבר אז ה-6 % לא אמור להיות גם 6 % מתוך 120 וזה יהיה התשואה ? כאילו מאיפה הבאת את 6 כמספר בפני עצמו ?

דבר שני, מה אתה ובכלל כל שאר העוסקים בתחום חושבים על תעודות סל להשקעה לשנתיים-שלוש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 03:07 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
.

לא כל כך הבנתי את החישוב שלך. אם כבר אז ה-6 % לא אמור להיות גם 6 % מתוך 120 וזה יהיה התשואה ? כאילו מאיפה הבאת את 6 כמספר בפני עצמו ?

דבר שני, מה אתה ובכלל כל שאר העוסקים בתחום חושבים על תעודות סל להשקעה לשנתיים-שלוש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 08:33 
morrissey כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
.

מה שאני אומר זה שיש ריבית ויש תשואה. בתור דוגמא בלבד, אם יש אגרת בעלת ערך נקוב של 100, שעולה לך 120 ונותנת ריבית של 6 - אז (באופן פשטני מאוד, כי יש עוד פרמטרים) התשואה עליה היא 6/120 = 0.05. אתה צריך להסתכל על התשואה, לא על הריבית.

לגבי השאלה השניה: באיזו תעודת סל מדובר? יש בארץ מאות תעודות סל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 11:31 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
morrissey כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
.

מה שאני אומר זה שיש ריבית ויש תשואה. בתור דוגמא בלבד, אם יש אגרת בעלת ערך נקוב של 100, שעולה לך 120 ונותנת ריבית של 6 - אז (באופן פשטני מאוד, כי יש עוד פרמטרים) התשואה עליה היא 6/120 = 0.05. אתה צריך להסתכל על התשואה, לא על הריבית.

לגבי השאלה השניה: באיזו תעודת סל מדובר? יש בארץ מאות תעודות סל.

עכשיו הבנתי את מה שעשית.

תעודות סל אני יודע שיש מהמון סוגים: מדד תל אביב 25. תל אביב 100, סחורות וגם מדדים של בורסות מהעולם.
הבנתי שתעודות סל ממחקרים שהתבססו על נתונים אמפיריים, לטווח ארוך נותנות תשואה של כ-5% בשנה. אפילו אם יש נפילות בבורסות בעולם ודברים כאלה. בסופו של דבר, לטווח ארוך יצא בממוצע שיש תשואה ממוצעת של כ-5 % תשואה לשנה. עכשיו השאלה אם כדאי היום, להכניס את הכסף רק לכמה שנים, 2-5 לתעודת סל, כלשהי, או שלמשך 2-5 שנים זה לא סולידי וכדאי כמו שזה נשמע ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 14:17 
morrissey כתב:
תעודות סל אני יודע שיש מהמון סוגים: מדד תל אביב 25. תל אביב 100, סחורות וגם מדדים של בורסות מהעולם.
הבנתי שתעודות סל ממחקרים שהתבססו על נתונים אמפיריים, לטווח ארוך נותנות תשואה של כ-5% בשנה. אפילו אם יש נפילות בבורסות בעולם ודברים כאלה. בסופו של דבר, לטווח ארוך יצא בממוצע שיש תשואה ממוצעת של כ-5 % תשואה לשנה. עכשיו השאלה אם כדאי היום, להכניס את הכסף רק לכמה שנים, 2-5 לתעודת סל, כלשהי, או שלמשך 2-5 שנים זה לא סולידי וכדאי כמו שזה נשמע ?

כנראה שלא קראת נכון את תוצאות המחקר. זה מאוד תלוי באיזו תעודת סל מדובר. יש תעודות סל שלאורך זמן עושות יותר מ-5%, ויש כאלה שעושות פחות. צריך גם לשים לב אם זה 5% צמוד מדד או נומינלי.
בישראל ב-20 השנים האחרונות, תעודות סל מנייתיות עשו בערך 6% פלוס מדד לטווח ארוך. תעודות סל של אג"ח עשו פחות.
בכל מקרה, 2-5 שנים זה לא טווח ארוך. טווח ארוך זה לפחות 10 שנים.

מה שאתה צריך לעשות זה להחליט באיזה אפיק השקעה אתה רוצה להשקיע (מניות, אג"ח קונצרניות, אג"ח ממשלה וכו').
אחרי שתחליט באיזה אפיק אתה רוצה להשקיע, יהיה אפשר להגיד לך איזו תעודת סל לקנות. תעודת סל זה לא אפיק השקעה ולא אסטרטגיית השקעה, זה רק כלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 14:38 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
morrissey כתב:

כנראה שלא קראת נכון את תוצאות המחקר. זה מאוד תלוי באיזו תעודת סל מדובר. יש תעודות סל שלאורך זמן עושות יותר מ-5%, ויש כאלה שעושות פחות. צריך גם לשים לב אם זה 5% צמוד מדד או נומינלי.
בישראל ב-20 השנים האחרונות, תעודות סל מנייתיות עשו בערך 6% פלוס מדד לטווח ארוך. תעודות סל של אג"ח עשו פחות.

מה שאתה צריך לעשות זה להחליט באיזה אפיק השקעה אתה רוצה להשקיע (מניות, אג"ח קונצרניות, אג"ח ממשלה וכו').
אחרי שתחליט באיזה אפיק אתה רוצה להשקיע, יהיה אפשר להגיד לך איזו תעודת סל לקנות. תעודת סל זה לא אפיק השקעה ולא אסטרטגיית השקעה, זה רק כלי.

ראשית, למען גילוי נאות, רק סופר לי על המחקר הזה. לא קראתי בנושא.
שנית, אני יודע ששנתיים עד 5 זה לא טווח ארוך ובגלל זה אני שואל אם זה כדאי להשקיע בתעודות סל לכזה טווח.
ואני מתכוון לתעודות סל מנייתיות (כמו שכתבתי מדד ת"א 25, 100, סחורות, בורסות שונות בעולם ) , לא אג"ח ממשלתיות , ובטח ובטח לא קונצרנית.
אז אני אהיה יותר ספציפי:
האם כדאי לדעתך לטווח בינוני (2-5) להשקיע בתעודות סל מנייתית ? לא משנה איזה זה כבר משהו אחר. אבל האם זה ישתלם לי בטווח כזה ?
או כבר להשאיר בפק"מ בריבית של 2.25 % שנתית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 15:06 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
morrissey כתב:

ראשית, למען גילוי נאות, רק סופר לי על המחקר הזה. לא קראתי בנושא.
שנית, אני יודע ששנתיים עד 5 זה לא טווח ארוך ובגלל זה אני שואל אם זה כדאי להשקיע בתעודות סל לכזה טווח.
ואני מתכוון לתעודות סל מנייתיות (כמו שכתבתי מדד ת"א 25, 100, סחורות, בורסות שונות בעולם ) , לא אג"ח ממשלתיות , ובטח ובטח לא קונצרנית.
אז אני אהיה יותר ספציפי:
האם כדאי לדעתך לטווח בינוני (2-5) להשקיע בתעודות סל מנייתית ? לא משנה איזה זה כבר משהו אחר. אבל האם זה ישתלם לי בטווח כזה ?

אתה משווה בין שני מוצרים שהם כמו יום ולילה. אחד ברמת סיכון אפסית (פק"מ), והשני ברמת סיכון גבוהה מאד (תעודת סל מנייתית).
לבקש המלצה בין שניהם, זה בעצם לשאול מה התחזית לגבי השנים הקרובות: האם שוק המניות עומד לעלות בצורה משמעותית (ואז עדיף להשקיע בו), או שהוא עלול חלילה להתרסק (ואז אין כמו החיק החמים והבטוח של הפק"מ).
כמו שתמיד אומרים: אם הייתי יודע את התשובה לזה, לא הייתי כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 15:36 
זכור שתמיד אפשר לחלק ולפזר את ההשקעה. זה כמובן תלוי באיזה רמת סיכון תבחר להיות.
תיק השקעות בסיסי יכלול השקעה באג״ח ממשלתיות, אג״ח חברות ומניות.
דרך פשוטה ויחסית זולה לבנות תיק כזה, תהיה בהשקעה בתעודות סל שונות בהתאמה כשמשקל כל רכיב הוא שונה ובהתאם לרמת הסיכון הרצויה.
מדי פעם אפשר לשנות את החלוקה. נניח כל חצי שנה או בהתאם לתחזיות או צרכים משתנים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 15:36 
morrissey כתב:
אני יודע ששנתיים עד 5 זה לא טווח ארוך ובגלל זה אני שואל אם זה כדאי להשקיע בתעודות סל לכזה טווח.
אז אני אהיה יותר ספציפי:

אף אחד לא יכול לענות לך על השאלה הזאת.
השקעה במניות זה הימור לכל דבר, ואף אחד לא יכול לחזות את העתיד. אם תשקיע עכשיו 100 במניות, בעוד שנה יכול להישאר לך 40 ויכול להיות לך 200. בממוצע, יהיה לך בסביבות 106. אבל, אתה מכיר את הסיפור על הסטטיסטיקאי שטבע באגם שהעומק הממוצע בו היה 40 ס"מ?

אם אתה מוכן ורוצה לקחת את הסיכון הזה - זאת שאלה שרק אתה יכול לענות עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 17:50 
איזה תעודות סל מנייתיות מומלצות לדעתכם ?
תל אביב ? סחורות ? בורסות זרות ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אג"ח ממשלתית
הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 18:28 
morrissey כתב:
איזה תעודות סל מנייתיות מומלצות לדעתכם ?
תל אביב ? סחורות ? בורסות זרות ?

סחורות ממש לא.
אם מניות בארץ או בחו״ל - שוב, זה הימור. עד היום, הבורסה הישראלית עשתה יותר מרוב הבורסות בחו״ל. אבל אף אחד לא יודע אם מה שהיה הוא שיהא.
היתרון בבורסות בחו״ל הוא שאם אחמדינג׳ד זורק פה משהו - ההשפעה על המניות לא תהיה קריטית.
החסרון הוא דמי ניהול יותר גבוהים, וסיכוני מטבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 18:37 
הכי טוב זה לשים את הכסף מתחת לבלטות (או בזהב) ולברוח.
המצב של הכלכלה העולמית בקאנטים. והכי גרוע שאף אחד לא יודע מה לעשות.
גוש האירו במצב נורא. הבחירות מחר ביוון יכולות להביא להמשך ההידרדרות.
גם בסין ובשווקים מתעוררים אחרים יש האטה בצמיחה.

יש כאלה שאומרים שהמצב הנוכחי משקף הזדמנות השקעה כי המחירים ממש ממש נמוכים.
על זה אני אספר לך סיפור:
איפשהו בשנת 2008 היה מאמר גדול בדה-מארקר על ההזדמנות המופלאה שיש באג"ח קונצרניות.
הכתב, נדמה לי איתן אבריאל, שם לב שהרבה מהאג"חים של הטייקונים מתקרבים לתשואות דו-ספרתיות.
"מישהו יכול להעלות בדעתו שתשובה או בן-דב או לבייב לא ישלמו את החוב שלהם לבעלי המניות?" הוא כתב, "הרי זה יפגע בצורה קטסטרופלית במוניטין שלהם והם בחיים לא יתנו לזה לקרות".

ועוד תרשים מוצלח
http://www.retro.ms11.net/InvestorMind.gif

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 יוני 2012, 18:41 
אה, טעיתי, זה היה עמי גינזבורג.
בדצמבר 2009 הוא פירסם כמה התחזית שלו מלפני שנה היתה מבריקה
http://www.themarker.com/magazine/1.551413
מה שהוא לא יידע שמ-2010 הכל ישנה מגמה ומה שפעל לפי ההמלצות שלו יפסיד את התחתונים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 05:25 
תעבירו את הכסף לאוסטרליה (לנתי, נניח), תקבלו ריבית של 5.2% שנתית, משולמת כל חודש, לכל סכום, לכל תקופה שתרצו, בלי שום עמלה, בלי שום התחייבות לבנק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: