אדום-עולה בבלומפילד כתב:
morrissey כתב:
תעודות סל אני יודע שיש מהמון סוגים: מדד תל אביב 25. תל אביב 100, סחורות וגם מדדים של בורסות מהעולם.
הבנתי שתעודות סל ממחקרים שהתבססו על נתונים אמפיריים, לטווח ארוך נותנות תשואה של כ-5% בשנה. אפילו אם יש נפילות בבורסות בעולם ודברים כאלה. בסופו של דבר, לטווח ארוך יצא בממוצע שיש תשואה ממוצעת של כ-5 % תשואה לשנה. עכשיו השאלה אם כדאי היום, להכניס את הכסף רק לכמה שנים, 2-5 לתעודת סל, כלשהי, או שלמשך 2-5 שנים זה לא סולידי וכדאי כמו שזה נשמע ?
כנראה שלא קראת נכון את תוצאות המחקר. זה מאוד תלוי באיזו תעודת סל מדובר. יש תעודות סל שלאורך זמן עושות יותר מ-5%, ויש כאלה שעושות פחות. צריך גם לשים לב אם זה 5% צמוד מדד או נומינלי.
בישראל ב-20 השנים האחרונות, תעודות סל מנייתיות עשו בערך 6% פלוס מדד לטווח ארוך. תעודות סל של אג"ח עשו פחות.
בכל מקרה, 2-5 שנים זה לא טווח ארוך. טווח ארוך זה לפחות 10 שנים.
מה שאתה צריך לעשות זה להחליט באיזה
אפיק השקעה אתה רוצה להשקיע (מניות, אג"ח קונצרניות, אג"ח ממשלה וכו').
אחרי שתחליט באיזה אפיק אתה רוצה להשקיע, יהיה אפשר להגיד לך איזו תעודת סל לקנות. תעודת סל זה לא אפיק השקעה ולא אסטרטגיית השקעה, זה רק כלי.
ראשית, למען גילוי נאות, רק סופר לי על המחקר הזה. לא קראתי בנושא.
שנית, אני יודע ששנתיים עד 5 זה לא טווח ארוך ובגלל זה אני שואל אם זה כדאי להשקיע בתעודות סל לכזה טווח.
ואני מתכוון לתעודות סל מנייתיות (כמו שכתבתי מדד ת"א 25, 100, סחורות, בורסות שונות בעולם ) , לא אג"ח ממשלתיות , ובטח ובטח לא קונצרנית.
אז אני אהיה יותר ספציפי:
האם כדאי לדעתך לטווח בינוני (2-5) להשקיע בתעודות סל מנייתית ? לא משנה איזה זה כבר משהו אחר. אבל האם זה ישתלם לי בטווח כזה ?
או כבר להשאיר בפק"מ בריבית של 2.25 % שנתית ?