אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ראצ'ו כתב:
ההסכם אושר על ידי רשות החשמל אתמול בשעה 20:00. ב-2 בלילה הממונה על ההגבליים העסקיים אישר את העסקה.
עשרות מיליארדי שקלים מאושרים ככה בכזו קלות. בשביל מה בכלל קיימים התפקידים האלה?
ו-20, זה פחות רלוונטי. מה שרלוונטי באמת זה שלפני שנה מחיר הגז היה 4 דולר ל-MMBTU והיום הוא 6 דולר רק בגלל ביטול
הסכם הגז עם המצרים. ששינסקי הסתמך על הנחות של 4.5 דולר שמבטיחות להם תשואה אדירה של 19%. תנסה לחשוב כמה הרווח שלהם
יהיה עכשיו...
גם חברת החשמל, גם רשות החשמל, וגם הממונה על ההגבלים העסקיים אישרו את העסקה.
אז נכון שגם חברת החשמל, גם רשות החשמל וגם ממונה על ההגבלים העסקיים הם חבורת מטומטמים ומושחתים ואילו ראצ'ו והפורום לפעולה אזרחית רואים את מה שכולם לא רואים, אבל בכל זאת - אולי יש סיבה לכך שכל הרשויות אישרו את ההסכם.
אה, וכמובן שגם פרופ' ששינסקי מטומטם ומושחת, גם אותו אתם תקפתם ואמרתם שהוא היה לטובת הטייקונים. בקיצור, כולם לא בסדר חוץ מכם.
ו-19% תשואה על חיפושי נפט וגז זה כלום. אם אני הייתי מתבקש להשקיע את כספי בדבר כל כך מסוכן כמו חיפושי נפט וגז, הייתי דורש 1,000% תשואה.
מעולם לא טענו שששינסקי מושחת אלא להפך.
והעובדה היא ששניים מתוך 5 חברי רשות החשמל זעקו שמדובר בשערורייה ושההסכם הזה הוא חרפה. אני חושב שאחרי חשיפות השקשוקה למיניהן אפשר להבין כמה השחיתות חוגגת בדיוק במקומות האלה וזה שההסכם נעשה במחשכים והאישור שלו גם כן רק מוכיח את זה.
ואופטימי הטיעונים שלך לא הגיוניים בחברה מתוקנת. זה שהם מצאו את הגז לא מאפשר להם לשחוט את הציבור בישראל וזה שהם מונופול אומר שצריך לטפל בהם כמו שמטפלים במונופול. זה בדיוק התפקיד של הממונה על ההגבלים העסקיים.
והם לא השקיעו במשהו כל כך מסוכן. להפך - השקעה בעסק שלך היא הרבה יותר מסוכנת מהשקעה בחיפושי גז (תבדוק סטטיסטית:
http://www.israel-restart.com/sites/def ... s/%206.pdf). אנחנו חיים כבר בעולם אחר וסקטור חיפושי הגז והנפט הוא הרבה יותר בטוח מבעבר. מה גם שמי שהשקיע את הכסף זה הציבור. דרך אגב - זה רק מוכיח שחברות האנרגיה שיקרו לאורך כל הדרך כשהן טענו שחוק ששינסקי יחסל אותן וימנע מהן להרוויח וכו' כשעכשיו הרווחים שלהם עצומים גם עם חוק ששינסקי והמזל הוא שהציבור לא נכנע לניסיונות האיומים והסחיטה שלהם אז (אבל עכשיו כן).