שיקאגו כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
אע"ל והבחור השני,
תחשבו טוב על מה שכתבתם ותבינו שיש פה כשל לוגי.
אם ה"מסתננים" הם מהגרי עבודה, הממשלה יכולה לתפוס אותם ולנפנף אותם מפה חזרה לארצם - יאללה, תעשו את זה.
אם הם אינם מהגרי עבודה, ואין לאן להחזיר אותם, החוק הזה לא יעזור. אם אין לבן אדם לאן ללכת - אז אין לו לאן ללכת. הוא יעדיף לרעוב ולהתקיים על מרק אחד ביום בגינת לווינסקי, להשתין בגינה ולחרבן בחדר המדרגות, מאשר שיוציאו אותו להורג בארצו.
עושה רושם שהממשלה מבינה שאופציה א' קיימת רק בהזיותיהם של אנשי ימין מסויימים, והמציאות היא אופציה ב'.
אז עכשיו תסבירו לי אתם: במה לעזאזל יועיל החוק?
מה, אין מספיק פשע בדרום תל אביב - שצריך לייצר עוד?
ריבונו של עולם - יש פה עשרות אלפי אנשים שהממשלה הזו ממאנת לבלוע או להקיא אותם - תנו להם לעבוד!!! תנו להם, ולנו, לחיות!!!
אתה מנסה לצייר את המציאות כאילו מי שנכנס לגבולות ישראל שלא כחוק ידע שמחכה לו מציאות בה הוא מתקיים על מרק אחד ביום, ועושה את צרכיו בגינה, זה לא נכון.
הבעיה בלתת להם עבודה שאתה נותן תמריץ לעוד מאות אלפי אנשים באפריקה לבוא אלייך.
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להקים מתקני שהייה זמניים, ולספק להם את הצרכים המינימליים, אין ברירה אחרת.
צריך להשלים את הבניה בגדר, ולמצוא פיתרון גם לגבול עם ירדן.
אחר כך אפשר לשלב את מי שמעמדו יוכר כפליט בכוח העבודה במקום לייבא פועלים זרים.
גם לך, וגם לסכבל"א:
אני מפקפק בטיעון הגירת העבודה ("הגירת יש ברירה"), שאותה צריך כביכול לרסן. צריך לזכור מה האנשים האלה עברו בדרך לפה. אנחנו מדברים על מחנות עינויים ואונס, זוועות שלא יתוארו. האם נדמה לך שאדם שפוי בדעתו היה מוכן לעבור את כל זה רק עבור הסיכוי להגיע למדינה מערבית, ול"איכות חיים"? לפני כמה חודשים שמעתי סיפור שהדהים אותי מחברה טובה המתנדבת באחד המקלטים לפליטים. היא סיפרה לי שהיא פוגשת הרבה נשים שהחלו לקחת גלולות לפני המסע דרך סיני - מתוך ההבנה שישנו סיכוי רב שיעברו אונס. האם לדעתך אישה שבמחשבה צלולה יוצאת למסע שסופו אונס והתעללות, עושה את זה בגלל התקווה ל"איכות חיים" במדינת ישראל? האם זה שאלי ישי ינסה למנוע ממנה לעבוד - זה מה שישנה את דעתה?
ומעבר לזה - גדר גדר ושוב גדר. מספיק עם הדטרמיניזם האימפוטנטי הזה. תסיימו את הגדר. "אי אפשר לעצור את ההסתננות" זה דודו הרחוק של של "אי אפשר לעצור את פיגועי ההתאבדות" מתחילת שנות ה-2000. אפשר ואפשר - אם רק עובדים בצורה הגיונית ושיטתית.
ואפילו אם כמה מהגרי עבודה פוטנציאלים יורתעו כתוצאה מהחוק המבריק הזה - חשבת על המחיר? עבור הפליטים? עבור תושבי השכונות? 58,000 מובטלים הומלסים הם 58,000 פושעים מסוכנים בפוטנציה. מדהים כמה אכזריות כלפי אוכלוסיית תושבי דרום תל אביב יש באותם אנשים שכביכול מחוקקים חוקים לסייע להם.