תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 13:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אושרה הצעת חוק לענישה חריפה של מעסיקי "מסתננים"
הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 03:32 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה,

זה לא יקרה בחיים, כי בתור פליטים תעמוד להם ההגנה של חוקי העבודה של ישראל ולא ניתן יהיה לנצל אותם כמו את הסינים (או את שאר העובדים הזרים שמיובאים ברשיון ממשלתי).

לכן על ישראל, בלב ברירה, לצאת מאמנה המאגדת זכויות פליטים. זה כמובן לא אמור להיות פתח לניצול מסיבי של אותם סודנים(או סינים לצורך העניין), אבל שכר מתחת לשכר מינימום, בעבודות ספציפיות, זה אכן הגיוני.

איך שכר מתחת למינימום, בכל עבודה, זה הגיוני?
שכר מינימום נקבע (בתיאוריה) לפי הסכום המינימלי שצריך בשביל לחיות בכבוד. איך לקבל פחות מזה זה הגיוני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 08:32 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה,

זה לא יקרה בחיים, כי בתור פליטים תעמוד להם ההגנה של חוקי העבודה של ישראל ולא ניתן יהיה לנצל אותם כמו את הסינים (או את שאר העובדים הזרים שמיובאים ברשיון ממשלתי).

לכן על ישראל, בלב ברירה, לצאת מאמנה המאגדת זכויות פליטים. זה כמובן לא אמור להיות פתח לניצול מסיבי של אותם סודנים(או סינים לצורך העניין), אבל שכר מתחת לשכר מינימום, בעבודות ספציפיות, זה אכן הגיוני.

שכר מינימום נקבע (בתיאוריה) לפי הסכום המינימלי שצריך בשביל לחיות בכבוד. איך לקבל פחות מזה זה הגיוני?

נו, באמת. מדובר בכושים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 09:33 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום אופטימי כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה, ואנחנו נרגיש עם עצמינו קצת פחות חארות.
.

חלק גדול מהסינים שבאים לכאן הם כאלה שהם בעלי מקצוע. בתחום הבניה לדוגמא.
וכי למה שאם נניח יש מחסור בפועלי בניה יעסיקו הקבלנים סודני שבחיים לא החזיק בלוק ביד ולא סיני ?
וכי למה שאת הטייח בבית שניבנה יעשה סודני או הריתראי שלא החזיק כף טייחים מימיו ולא הסיני ?

ולגבי החוק, זו הצעת חוק שאני לא מאמין שתעבור.
וגם אם כן, לא מאמין שבית המשפט יפסוק 5 שנות מאסר למעסיק שיעסיק שוהה בלתי חוקי.

אתה מדבר כאילו לעבודת טייח ובניין צריך דוקטורט בפיזיקה.
הסודני יתקבל לעבודה, יהיה משהוא שידריך אותו בהתחלה(נניח סיני), הוא ילמד, ואז הוא יוכל לעשות את זה לבד.

כנ''ל בחקלאות, בתי אבות, ועבודות ניקיון

בחקלאות אתה צודק. לא בעבודות בניה. לא הייתה רוצה, כך אני מניח, שהבית שלך יהיה עקום או שהתיח ניראה עקום.
היום הקבלנים מקבלים עובדים מקצועים מחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 11:01 
שיקאגו כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
אע"ל והבחור השני,
תחשבו טוב על מה שכתבתם ותבינו שיש פה כשל לוגי.
אם ה"מסתננים" הם מהגרי עבודה, הממשלה יכולה לתפוס אותם ולנפנף אותם מפה חזרה לארצם - יאללה, תעשו את זה.
אם הם אינם מהגרי עבודה, ואין לאן להחזיר אותם, החוק הזה לא יעזור. אם אין לבן אדם לאן ללכת - אז אין לו לאן ללכת. הוא יעדיף לרעוב ולהתקיים על מרק אחד ביום בגינת לווינסקי, להשתין בגינה ולחרבן בחדר המדרגות, מאשר שיוציאו אותו להורג בארצו.
עושה רושם שהממשלה מבינה שאופציה א' קיימת רק בהזיותיהם של אנשי ימין מסויימים, והמציאות היא אופציה ב'.
אז עכשיו תסבירו לי אתם: במה לעזאזל יועיל החוק?
מה, אין מספיק פשע בדרום תל אביב - שצריך לייצר עוד?
ריבונו של עולם - יש פה עשרות אלפי אנשים שהממשלה הזו ממאנת לבלוע או להקיא אותם - תנו להם לעבוד!!! תנו להם, ולנו, לחיות!!!

אתה מנסה לצייר את המציאות כאילו מי שנכנס לגבולות ישראל שלא כחוק ידע שמחכה לו מציאות בה הוא מתקיים על מרק אחד ביום, ועושה את צרכיו בגינה, זה לא נכון.

הבעיה בלתת להם עבודה שאתה נותן תמריץ לעוד מאות אלפי אנשים באפריקה לבוא אלייך.
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להקים מתקני שהייה זמניים, ולספק להם את הצרכים המינימליים, אין ברירה אחרת.
צריך להשלים את הבניה בגדר, ולמצוא פיתרון גם לגבול עם ירדן.
אחר כך אפשר לשלב את מי שמעמדו יוכר כפליט בכוח העבודה במקום לייבא פועלים זרים.

גם לך, וגם לסכבל"א:
אני מפקפק בטיעון הגירת העבודה ("הגירת יש ברירה"), שאותה צריך כביכול לרסן. צריך לזכור מה האנשים האלה עברו בדרך לפה. אנחנו מדברים על מחנות עינויים ואונס, זוועות שלא יתוארו. האם נדמה לך שאדם שפוי בדעתו היה מוכן לעבור את כל זה רק עבור הסיכוי להגיע למדינה מערבית, ול"איכות חיים"? לפני כמה חודשים שמעתי סיפור שהדהים אותי מחברה טובה המתנדבת באחד המקלטים לפליטים. היא סיפרה לי שהיא פוגשת הרבה נשים שהחלו לקחת גלולות לפני המסע דרך סיני - מתוך ההבנה שישנו סיכוי רב שיעברו אונס. האם לדעתך אישה שבמחשבה צלולה יוצאת למסע שסופו אונס והתעללות, עושה את זה בגלל התקווה ל"איכות חיים" במדינת ישראל? האם זה שאלי ישי ינסה למנוע ממנה לעבוד - זה מה שישנה את דעתה?

ומעבר לזה - גדר גדר ושוב גדר. מספיק עם הדטרמיניזם האימפוטנטי הזה. תסיימו את הגדר. "אי אפשר לעצור את ההסתננות" זה דודו הרחוק של של "אי אפשר לעצור את פיגועי ההתאבדות" מתחילת שנות ה-2000. אפשר ואפשר - אם רק עובדים בצורה הגיונית ושיטתית.

ואפילו אם כמה מהגרי עבודה פוטנציאלים יורתעו כתוצאה מהחוק המבריק הזה - חשבת על המחיר? עבור הפליטים? עבור תושבי השכונות? 58,000 מובטלים הומלסים הם 58,000 פושעים מסוכנים בפוטנציה. מדהים כמה אכזריות כלפי אוכלוסיית תושבי דרום תל אביב יש באותם אנשים שכביכול מחוקקים חוקים לסייע להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 11:05 
בלונדי - אני מזדהה עם מה שאתה כותב, אבל השאלה מה האלטרנטיבה? האם קליטה לא מבוקרת של עשרות אלפי ואולי מאות אלפי אפריקאים, זה הפתרון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 11:11 
נועם שחם כתב:
בלונדי - אני מזדהה עם מה שאתה כותב, אבל השאלה מה האלטרנטיבה? האם קליטה לא מבוקרת של עשרות אלפי ואולי מאות אלפי אפריקאים, זה הפתרון?

ממש לא.
אני לא חושב שצריכה להיות סתירה בין טיפול סביר במי שנמצא פה (תוך החזרת מי שניתן להחזיר, למדינתו או למדינה שלישית במידת האפשר) לבין מניעת הסתננות עתידית. וגם אין סתירה בין שני אלה לבין אכיפת חוק נוקשה - מבחינתי שישימו גדוד מג"ב קבוע בנווה שאנן - שתחזיר את הבטחון האישי לתושבי השכונות.
בואו נכנס לפרופורציות כן? 60,000 איש מתוך אוכלוסיה של 8 מיליון איש (0.75 אחוז), זה לא עניין. אפילו ביחס למספר הכולל של מהגרי עבודה (200 אלף?) הם פחות משליש. וזה לפני שניכינו מהמספר את אלו שאפשר להחזיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 11:20 
מאיפה אתה מביא את המספרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 11:42 
60 אלף הוא המספר הכולל שמדברים עליו בהקשר של הסתננות - וזה מספר מנופח כנראה (במחקר האחרון של מרכז המידע של הכנסת דובר על סביב 40 אלף מסתננים).
8 מיליון איש היא אוכלוסיית ישראל..
ולגבי 200 אלף עובדים זרים - ויקיפדיה מפנה לנתוני התמ"ת שאומרים שבסוף 2008 היו בישראל 215 אלף עובדים זרים. באופן כללי המספר נע סביב המספר הזה - 150-200 אלף, כבר 15 שנה בערך, עם סירקולציה פנימית (מביאים-מגרשים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 12:05 
teknoboy כתב:
red in blood כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

נו, באמת. מדובר בכושים.

לא, שכר מינימום נועד להבטיח מחיה מינימלית בישראל על פי המשק הישראלי(שגם זה נתון לספקות).
למה אתה חושב שפיליפינים/סינים מוכנים לעבוד בפחות משכר מינימום בישראל?

טנקו-אתה צודק, שזה כושים אסור "לנצל" אותם, שזה סינים זה בסדר.

אופטימי-גם הסינים וגם הפלסטינים שעבדו כאן בבניה לא הלכו לאוניברסיטה כדי ללמוד איך לעשות טייח.
הם הלכו לעבוד, למדו והתמקצעו במקצוע. גם סודני יכול לעשות בדיוק אותו דבר.
אבל זה וויכוח שולי.

בלונדיני- לשאלתך, בשנות ה-90 היה סיפור גדול מארצות הברית על ילד קובני שהגיע לשם על סירה. אימו טבעה, ואביו רצה אותו חזרה. הייתה אז את התמונה המפורסמת של השוטר שלוקח אותו
מהארון שקרוב משפחה אחר מחזיק בו. אז לשאלתך הראשונה כן. בן אדם יברח למדינה אחרת גם לעבודה ושיפור חייו וחיי משפחתו, גם אם בדרך יש סכנות. בטח אם מה שנשאר לו בסודן זה מלחמה,
אונס ורצח.
בנוגע לחוק-החוק הוא נגד מסתננים לא הפליטים. לכן כמו שהסברתי זה חייב להיות עם פעולה נלוות. אם מדינת ישראל תרצה להמשיך לקלוט פליטים עליה לעשות זאת במדיניות ברורה. אם לא, אז נמשיך עם הבלגן שיש כאן. בפועל לא נוכל לקלוט את כל הפליטים, כי כנראה הרבה מאוד מהם עולים על ההגדרה פליטים. אתה יודע כמה פליטי פוטנציאלים יש עוד? אתה יודע כמה פליטים פוטנציאלים יש בקונגו? סיירה ליאון? אוגנדה? הם בינתיים לא מגיעים לפה. השאלה היא שאלה של זמן מתי הם כן יגיעו לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 12:14 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:

מתי ראית שאני בסדר עם זה שמנצלים סינים?
נא לא להכניס לי מילים לפה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 13:08 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

מתי אני אמרתי שאפשר ששכר מינימום זה הגיוני רק כי הם כושים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

אז אתה טוען שכל אחד צריך להביא בחשבון שהוא ישתכר עוד פחות ממה שהמדינה קבעה כמינימום הכרחי לחיים בכבוד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 13:33 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

אז אתה טוען שכל אחד צריך להביא בחשבון שהוא ישתכר עוד פחות ממה שהמדינה קבעה כמינימום הכרחי לחיים בכבוד?

לא, רק זרים, בעבודות בלתי מורכבות נטולות הכשרות עמוקות כמו חקלאות, אותם עבודות שבשכר מינימום אין סיבה לישראלי לבצע אותם.
צבע האור של הפועל לוו דווקא רלוונטי. כיוון שהצבע האור של חלק מהעובדים הוא שחור ומגיע ממדינות מורכבות שיכול להיות שהם עולים על ההגדרה פליטים, וגם ככה הם מסתננים אלינו,
עדיף לתת להם עדיפות על פני סינים שאם לא יאשרו את כניסתם כנראה שלא יגיעו לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

לא, רק זרים, בעבודות בלתי מורכבות נטולות הכשרות עמוקות כמו חקלאות, אותם עבודות שבשכר מינימום אין סיבה לישראלי לבצע אותם.
צבע האור של הפועל לוו דווקא רלוונטי. כיוון שהצבע האור של חלק מהעובדים הוא שחור ומגיע ממדינות מורכבות שיכול להיות שהם עולים על ההגדרה פליטים, וגם ככה הם מסתננים אלינו,
עדיף לתת להם עדיפות על פני סינים שאם לא יאשרו את כניסתם כנראה שלא יגיעו לפה.

בפועל אתה מציע לכונן פה מעמד של אנשים סוג ב'.
אני מבין שזרים לא נחשבים כבני אדם בעיניך, אבל הבעיה פה עמוקה הרבה יותר.
מחר המעסיקים יתרגלו לרעיון, וירחיבו אותו גם למשרות "נטולות הכשרות עמוקות", כמו אלה שכמעט כל ישראלי עובד בהן כשהוא צעיר, וישראלים רבים עובדים בהן כל חייהם.
אחר כך ירחיבו אותו גם למשרות "שאמנם צריך בשבילן הכשרה, אבל היא רק חצי עמוקה ולא ממש".
אחר כך...

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 14:03 
טנקבוי:

יש לך קריאה מאוד סלקטיבית.

היום כבר יש לך בכל רחבי העולם "אנשים סוג ב" כהגדרתך. יש כאלו שיש להם זכויות ויש כאלו שיש להם פחות זכויות(הפתעה), ההבדל ביניהם היא לרוב האזרחות של אותו פרט.
יש לך בעיה אחרת, אם ענף מסוים כמו למשל ענף החקלאות נמצא בקשיים עקב מחסור בעובדים יש כמה אפשרויות לטיפול:
1. גיוס עובדים ישראלים בשכר מינימום+, ובנוסף הטבות סוציאליות-מה שמקטין את כדאיות הענף(תנחש למה מביאים לפה עובדים זרים?)
2. גיוס עובדים זרים.
עכשיו אפשר לגייס עובדים זרים מהפיליפינים, רק אם עלותם הכוללת קטנה מעלותם של עובד ישראלי(תנחש למה בוחרים דווקא בהם?). או אפשר לקלוט עובדים זרים שמסתננים לפה גם ככה, שמעמדם כפליטים נתון למחלוקת(בינתיים).וככה לנסות לפחות לקיים רגולציה על ההסתננות שהיא בלתי ניתנת לפתרון בתנאים הקיימים.
עכשיו אם אתה נותן להם את אותו שכר והטבות שאפשר לתת לעובד ישראלי, האמירה "THEY TOOK OUR JOB" מקבלת משמעות רחבה, ואז אנחנו שוב באותה סירה.
ואז ממשלת ישראל, כדי לעודד את השוק הישראלי במצב הקיים(בהנחה שהענף הזה לא מתפרק לפני כן עקב העלויות הגבוהות לעומת התמורה הנמוכה של התוצר), תציע הטבות מסוימות לגיוס ישראלים.
ואז הסודנים שאותם לא גירשת כי זה לא מוסרי והם פליטים, יושבים ברחוב, שותים. ואז שוב יש הפגנה גזענית מבחילה, ושוב יהיה פה דיון כמה מירי רגב מטומטמת.
קטע אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
אני עונה ברשותך בכמה נקודות, סליחה על החפירונת:

ברמת העקרון גם העובדים הזרים שמיובאים רשמית אמורים ליהנות מהגנת חוקי העבודה של ישראל.
בפועל המדינה (כלומר הנבחרים ועובדי הציבור) מעלימה עין מההפרות, ועושה יד אחת עם קבלני הייבוא שבעצמם מרוויחים מיליונים רבים של דולרים (אפשר רק לנחש מה יוצא לנבחרי הציבור ועובדיו משיתוף הפעולה ההדוק הזה).
המבנה שאתה מתאר, כאילו אפשר לייבא עובדים ואז להעסיק אותם בתת תנאים, פשוט לא חוקי במדינת ישראל.

זה שאין פה מספיק כסף כדי לשלם לכל העובדים שכר הוגן, לגבות מחיר הוגן עבור המוצרים, וקיום של משק כלכלי הוגן באופן כללי (כמו שכתבת, אין מספיק לכולם, מצב המשק לא מאפשר תשלום הוגן וכו') היא לא גזירת גורל, אלא תוצאה של מדיניות הממשלה, שמעבירה את כל הצמיחה במשק (ואפילו יותר משיעור הצמיחה) לשכבה מצומצמת מאוד באוכלוסיה ומשאירה את השאר במחסור תמידי.
תיקון קוסמטי כזה או אחר (ייבוא עובדים, יצירת מעמד של עובדים חסרי זכויות וכדומה) לא ישנה את העובדה שמישהו אחר מרוויח את הכסף שאתה מייצר.
לבוא ולשים את עול הפתרון על גבם של כמה אלפי האנשים החלשים ביותר במדינה זו לא חוכמה גדולה, ואין שום סיכוי שדבר כזה יסייע לשינוי המצב.

עכשיו להצעה שלך: אם מה שאתה מציע זה להחליף את התאילנדים בפליטים (שיקבלו מעמד פליט?), אז זה לא רע. אם אתה כורך את זה בשלילת זכויותיהם, זה רעיון רע מאוד.

ולבסוף, אם ענף החקלאות לא מסוגל לשלם על העבודה והמים שהוא צורך (כלומר לפחות שניים מחומרי הגלם החיוניים לענף נמצאים בפועל במחסור במדינתנו), אזי יתכן שבאמת אין לו זכות קיום. זה לא כתוב בשום מקום בתורה שישראל חייבת לייצא מדי שנה אלפי מכולות מלאות פרחים לאירופה (זה משול בפועל לייצוא מים לצורך העניין).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 21:38 
teknoboy כתב:
אני עונה ברשותך בכמה נקודות, סליחה על החפירונת:

ברמת העקרון גם העובדים הזרים שמיובאים רשמית אמורים ליהנות מהגנת חוקי העבודה של ישראל.
בפועל המדינה (כלומר הנבחרים ועובדי הציבור) מעלימה עין מההפרות, ועושה יד אחת עם קבלני הייבוא שבעצמם מרוויחים מיליונים רבים של דולרים (אפשר רק לנחש מה יוצא לנבחרי הציבור ועובדיו משיתוף הפעולה ההדוק הזה).
המבנה שאתה מתאר, כאילו אפשר לייבא עובדים ואז להעסיק אותם בתת תנאים, פשוט לא חוקי במדינת ישראל.

זה שאין פה מספיק כסף כדי לשלם לכל העובדים שכר הוגן, לגבות מחיר הוגן עבור המוצרים, וקיום של משק כלכלי הוגן באופן כללי (כמו שכתבת, אין מספיק לכולם, מצב המשק לא מאפשר תשלום הוגן וכו') היא לא גזירת גורל, אלא תוצאה של מדיניות הממשלה, שמעבירה את כל הצמיחה במשק (ואפילו יותר משיעור הצמיחה) לשכבה מצומצמת מאוד באוכלוסיה ומשאירה את השאר במחסור תמידי.
תיקון קוסמטי כזה או אחר (ייבוא עובדים, יצירת מעמד של עובדים חסרי זכויות וכדומה) לא ישנה את העובדה שמישהו אחר מרוויח את הכסף שאתה מייצר.
לבוא ולשים את עול הפתרון על גבם של כמה אלפי האנשים החלשים ביותר במדינה זו לא חוכמה גדולה, ואין שום סיכוי שדבר כזה יסייע לשינוי המצב.

עכשיו להצעה שלך: אם מה שאתה מציע זה להחליף את התאילנדים בפליטים (שיקבלו מעמד פליט?), אז זה לא רע. אם אתה כורך את זה בשלילת זכויותיהם, זה רעיון רע מאוד.

ולבסוף, אם ענף החקלאות לא מסוגל לשלם על העבודה והמים שהוא צורך (כלומר לפחות שניים מחומרי הגלם החיוניים לענף נמצאים בפועל במחסור במדינתנו), אזי יתכן שבאמת אין לו זכות קיום. זה לא כתוב בשום מקום בתורה שישראל חייבת לייצא מדי שנה אלפי מכולות מלאות פרחים לאירופה (זה משול בפועל לייצוא מים לצורך העניין).

הייתי בטוח שזה אכן בחוק שאפשר לוותר על חלק מזכויותיהם, אחרי רפרוף קטן באינטרנט אכן יש לשלם להם שכר מינימום והפרה היא הפרה של המעסיק.
בכל אופן, אכן יש להחליף תילאנדים בפליטים עד הכמות שמדינת ישראל צריכה.
אני בספק אם המצב יביא להקפדת זכויותיהם.
בנוגע לענף החקלאות, זה אפשרי, על ידי עבודה זרה, צריך את הענף הזה מבחינה אסטרטגית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
בנוגע לענף החקלאות, זה אפשרי, על ידי עבודה זרה, צריך את הענף הזה מבחינה אסטרטגית.

איזה צורך אסטרטגי משרת יצוא הפרחים? את הצורך האסטרטגי בבזבוז אסטרונומי של מים במדינה שנמצאת במדבר?

אבל זה לא באמת נושא הדיון פה באשכול. :SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 יוני 2012, 22:47 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

איזה צורך אסטרטגי משרת יצוא הפרחים? את הצורך האסטרטגי בבזבוז אסטרונומי של מים במדינה שנמצאת במדבר?

אבל זה לא באמת נושא הדיון פה באשכול. :SMOKE:

חקלאות זה גם פירות וירקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 01:54 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
טנקבוי:

יש לך קריאה מאוד סלקטיבית.

היום כבר יש לך בכל רחבי העולם "אנשים סוג ב" כהגדרתך. יש כאלו שיש להם זכויות ויש כאלו שיש להם פחות זכויות(הפתעה), ההבדל ביניהם היא לרוב האזרחות של אותו פרט.
יש לך בעיה אחרת, אם ענף מסוים כמו למשל ענף החקלאות נמצא בקשיים עקב מחסור בעובדים יש כמה אפשרויות לטיפול:
1. גיוס עובדים ישראלים בשכר מינימום+, ובנוסף הטבות סוציאליות-מה שמקטין את כדאיות הענף(תנחש למה מביאים לפה עובדים זרים?)
2. גיוס עובדים זרים.
עכשיו אפשר לגייס עובדים זרים מהפיליפינים, רק אם עלותם הכוללת קטנה מעלותם של עובד ישראלי(תנחש למה בוחרים דווקא בהם?). או אפשר לקלוט עובדים זרים שמסתננים לפה גם ככה, שמעמדם כפליטים נתון למחלוקת(בינתיים).וככה לנסות לפחות לקיים רגולציה על ההסתננות שהיא בלתי ניתנת לפתרון בתנאים הקיימים.
עכשיו אם אתה נותן להם את אותו שכר והטבות שאפשר לתת לעובד ישראלי, האמירה "THEY TOOK OUR JOB" מקבלת משמעות רחבה, ואז אנחנו שוב באותה סירה.
ואז ממשלת ישראל, כדי לעודד את השוק הישראלי במצב הקיים(בהנחה שהענף הזה לא מתפרק לפני כן עקב העלויות הגבוהות לעומת התמורה הנמוכה של התוצר), תציע הטבות מסוימות לגיוס ישראלים.
ואז הסודנים שאותם לא גירשת כי זה לא מוסרי והם פליטים, יושבים ברחוב, שותים. ואז שוב יש הפגנה גזענית מבחילה, ושוב יהיה פה דיון כמה מירי רגב מטומטמת.
קטע אה?

יש אפשרות שלישית, שמפריע לי שאחרי מספר תגובות אתה עדיין לא עולה עליה:
3. גיוס עובדים זרים/פליטים בשכר מינימום, על מנת שיוכלו לחיות בכבוד.

תנתח את המשמעות הכלכלית של זה איך שתרצה, אבל בשורה התחתונה - זה עיניין של מינימום הכרחי. בגלל זה קוראים לזה שכר מינימום. למנוע את זה זה למנוע חיים בכבוד, על פי המדינה.
זה קו בסיסי. הנחת ייסוד.
מכאן תעשה את הצעדים הכלכליים שאתה רוצה, אבל בזה אל תיגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 06:31 
סמל אישי של המשתמש
אגב, שכר המינימום נועד לא רק כדי לאפשר חיים בכבוד, אלא כדי לאפשר לכל אדם לצרוך צריכה בהיקף מינימלי מסוים - צריכה שמניעה את גלגלי המשק כולו.
מעמד העבדים שמדברים עליו פה לא פוגע רק בעבדים אלא בחברה כולה (שכבה רחבה של אנשים חסרי כוח קנייה זה לא בדיוק דבר שתורם למשק חופשי משגשג).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
הסיבה האמיתית למה מגרשים "מסתננים" ובו בזמן מייבאים אלפי עובדים: http://www.themarker.com/news/1.1730328

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 15:25 
teknoboy כתב:
הסיבה האמיתית למה מגרשים "מסתננים" ובו בזמן מייבאים אלפי עובדים: http://www.themarker.com/news/1.1730328

טור חשוב למרות שהדברים ידועים למי שמתעניין. חבל שיותר אנשים לא מודעים לנושא.
צריך להזכיר שוב שבניזרי נכנס לכלא בדיוק על הדברים האלו - קבלת שוחד מסוחר עובדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 15:46 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
teknoboy כתב:

טור חשוב למרות שהדברים ידועים למי שמתעניין. חבל שיותר אנשים לא מודעים לנושא.
צריך להזכיר שוב שבניזרי נכנס לכלא בדיוק על הדברים האלו - קבלת שוחד מסוחר עובדים.

בניזרי במקרה נתפס. עשרות אחרים מהמעורבים עדיין מסתובבים בחוץ ומרוויחים מיליונים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 16:10 
אין לי שום שמץ של ספק שאתה צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 16:40 
http://www.ynet.co.il//articles/0,7340, ... 19,00.html

וכן הבאתי מYNET

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 יוני 2012, 16:46 
ofri כתב:

זה עוד שלב ראשוני וקשה לדעת מה יצא מזה, אבל העובדה שהאיש נעצר (ושהחקירה מובלת) ע"י יחב"ל ולא ע"י השב"כ רומזת משהו.

עריכה - קראתי שוב את הכתבה ושמתי לב לכך שהחשד העיקרי הוא העברת כספים. זה נראה עוד יותר מוזר. זה מה שארגוני הטרור חייבים? כסף ממסתננים מאריתריאה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: