אדום נחמד כתב:
cheabuksis כתב:
אדום נחמד כתב:
cheabuksis כתב:
אדום נחמד כתב:
ונונו, לא כל אוהדי ביתר כאלה. עם הפלג האלים והמסוכן שלהם לעולם לא אשתף פעולה.
בכל מקרה, עם החלק הראשון אני כנראה מספיק. בשביל להציל את הבית אנחנו גוררים 20 איש ביום.. זה אומר הכל (אני עצמי מגיע רק פעם בשבוע.. לצערי).
ושתבוא להפגנה של המתונים... וכן יגיע הפלג האלים... מה אז?
מה זה קשור?
שמאלנים הולכים להפגין עם ערבים. ומה הם יעשו כשיגיעו ערבים עם אג'נדות ימניות? כאלה שדוגלים באלימות כלפינו?
מה זה קשור?
אתה בעד לשתף פעולה עם המתונים. הפגנה של ביתר כנראה תמשוך גם את האלימים... מה תעשה? תשאר ותגיד שאתה אוהד הפועל שבא לתמוך? גוד לק...
פשוט חזרת על השאלה הקודמת. ועניתי לך- אין מה לעשות. גם כשהשמאלנים רוצים להפגין עם הערבים המתונים, תמיד יש סיכוי שיבואו הקיצונים. השאלה היא אם המטרה חשובה יותר.
ועכשיו, תשתדל לענות לעניין.
סליחה שאני נדחף, אבל יש לי תשובה עבורך.
אם ישראלים ופלסטינים יקיימו יחד הפגנה בעד השלום או נגד גדר הפרדה, לדוגמה, המטרה משותפת לכולם, ולכן כולם לוקחים סיכון מסוים בכך שקיצונים מכל הכיוונים "יתפסו טרמפ". לדעתי, זה סיכון סביר וראוי לקחת אותו עבור מטרת ההפגנה.
התסריט שלפנינו שונה. בהקבלה שנתת, יש כאן הפגנה של נוער הגבעות על זכותם להמשיך לשרוף עצים של פלסטינים, ומנגד יש הפגנה של ארגון שמאל על זכותם להמשיך לזרוק אבנים על בוני גדר ההפרדה.
שני הארגונים מוחים כנגד המשטר הצבאי שמגביל אותם. האם אתה רואה דרך שבה שניהם משתפים פעולה?
ושוב - אין הכללה. יש אוהדי בית"ר אנושיים וטובים, יש אוהדי הפועל גזענים ואלימים. אני גם לא נכנס לכמויות, כי שנינו לא ספרנו. הנקודה היא שיש בסיס ערכי לשני הקהלים, והוא מנוגד עד קיצוניות. אני מוכן לתמוך באוהד בית"ר במאבק אישי על זכויות האדם שלו, כי אלה הערכים שלי - אישית וכאוהד הפועל. אני לא מוכן לתמוך בזכותה של קבוצה אלימה וגזענית להתקיים, רק בגלל שזה משרת את המטרות שלי.
ושוב - הדיון הוא באמת תיאורטי. גם אם היינו רוצים, אין לנו די משאבים לשיתוף פעולה כזה.