shirman כתב:
יתרונות - הקבוצה תכריז על פשיטת רגל וימונה לה נאמן שינהל את הקבוצה (ולא טביב), מצב דומה להפועל פ"ת השנה (בבית"ר גאיידמק עדיין הבעלים, פשוט הוא לא משקיע בקבוצה, שזה מה שטביב מתכנן לעשות). אם אין נכסים לקבוצה אז חובות העבר ייעלמו, כי לא יהיה איך לשלם אותם. לאחר שהקבוצה תרד מנכסיה היא תימכר למרבה במחיר ואז בעצם אפשר יהיה לקנות את הפועל נקיה מחובות ונקיה מטביב.
חסרונות - ירידת ליגה כמעט ודאית (התחלת עונה עם מינוס 9 נק'), מכירת חיסול של כל נכסי הקבוצה בשביל להחזיר חובות.
בקיצור, הפועל פ"ת.
ירידת הליגה מאוד סבירה אם מתחילים את העונה עם -9, מוכרים את כל הסגל, ואף משקיע לא קונה את הקבוצה במצב הזה. מצד שני, אם אין אף משקיע שיקנה את הקבוצה במצב הזה, אין שום סיכוי שמישהו יחשוב לקנות את הקבוצה במצב הנוכחי, ואז ירידת הליגה היא ודאית.
ומהאשכול רב העמודים:
החתול של שרדינגר כתב:
ירדן כתב:
מה זה בעצם אומר פירוק? אני לא חושב שאני באמת מבין את התוצאות וההשלכות.
הקבוצה מועברת לכונס נכסים ומקבלת -9 נקודות או יורדת ליגה(תלוי באיזה מצב לדעת הכונס יהיה יותר קל להחזיר את החובות), כונס הנכסים מוכר את כל הנכסים שיש לקבוצה(במקרה של הפועל זה השחקנים והקבוצה עצמה) למרבה במחיר. מהכסף של המכירות משלמים את החובות, ואם נשאר עודף הוא הולך לקופת הקבוצה.
החתול של שרדינגר כתב:
gigs כתב:
ראשי המחאה הנכבדים מוכנים להסביר את העמדה של ללכת לפירוק?
אומנם במצב כזה טביב לא יקבל שקל, אבל אנחנו נתחיל עם -9 נקודות את העונה הבאה
וכל השחקנים היקרים ימכרו... הקבוצה תפורק תרתי משמע!
מה גורם לך לחשוב שעם טביב כל זה לא יקרה?
חוץ מזה, במצב הנוכחי, מי שרוצה לקנות את הקבוצה צריך להשקיע לפחות 15 מיליון שקל(מהדיווחים יכול ליהיות שמדובר אפילו ב40) רק בשביל לכסות את החובות שלה, בנוסף ל25 מיליון שקל כופר לטביב.
אז הרבה יותר סביר שמי שיגיע במצב של אחרי הפירוק יהיה עם כוונות טובות, כולל אפשרות של המודל שעמותה שלנו ובמקרה הכי גרוע תקנה את הקבוצה ותמכור זכויות ניהול לזמן מוגבל עם זכות וטו(פנטזיה שקשה לי להאמין שתתממש).
דבר שני, ולא פחות חשוב-אם מישהו מוכן להשקיע בקבוצה 30-70 מליון שקל, עדיף בהרבה שיעשה את זה כשהיא עם -9 וצריך לבנות הכל מחדש מאשר שנשאר עם מה שיש לנו עכשיו.