its-sick כתב:
לא דיברתי על רצח ילדיך, אלא על גלות (אין מדינת ישראל).
הייתי מעדיף לגור במדינה אחרת ושלא תהיה מדינת ישראל מאשר להיות כחלק ממדינה שתשמיד שיטתית חפים מפשע.
אבל כמו שאמרתי, זה לא ויכוח פוליטי, אלא דיון בכך שיש דברים שאי אפשר להסכים להם.
אם במקום המשל נחזור לנמשל שזה הקבוצה: שאוהד ירצח את טביב בכדי להציל את הפועל זה מעבר לכל קו אדום. דבר שאי אפשר להסכים לו.
גלות מבחינתי זה אבדון. לא מדובר בהגירה מרצון לצורך עשיית כסף כמו שעושים היורדים היום, שיש להם את הגב של ישראל ויש להם לאן לחזור. גלות זה מה שהיה לפני מדינת ישראל, ולא צריך ללכת הרבה אחורה, 3-9 שנים לפני הקמת המדינה זה מספיק.
אבל לרצוח את טביב בשביל שלא יהיה בהפועל זה מוגזם. והאנלוגיה גם לא במקום, כי אי אפשר להשוות בין חיים של אומה או משפחה לבין התנהלות של קבוצת ספורט. עם כל הכבוד והאהבה, הפועל זה מועדון כדורגל. אנחנו עוסקים בספורט (גם אם בישראל יש יותר דיבורים ועסקנות מכדורגל נטו אבל זה נושא אחר) וצריך לקחת דברים בפרופרוציה גם במחאה הזו, ואני הייתי מאלה ששמחתי לשמוע על זר הפרחים לדנה.
אתה יודע מה, קצת גלשנו. אם נתמקד בעסקה אז לדעתי זו עסקה איומה - אנחנו מעבירים את הפועל לקבוצה לא ידועה בראשות אדם שכלל אינו מתכוון לעמוד בראשה, עם מתווך מפוקפק ושושבינים שנכשלו בניהול הקבוצה בעבר. הקבוצה לא מתכוונת להשקיע במועדון הרבה, והיא "קונה" אותו בעצם מהכספים של הקבוצה. כלומר הפועל מממנת את הרכישה של עצמה ע"י מכירת כוכביה ושיעבוד ההכנסות של "לאן" במשך שנים.
הזוי לחלוטין!
אבל האלטרנטיבה היא אולי חיסולו של המועדון או פגיעה אנושה בו שיידרשו שנים רבות לשיקומו.
כמו שכתבתי באשכול המקביל - כשיש לקוח לחוץ וסחוט (האוהדים) אז המוכר ממקסם דרישותיו והקונה ממנף עצמו באמצעות עתידו של המועדון וכולם מרוצים מהקומבינה, גם אורליצקי, כי זה יקבל הרבה, אלה לא ישלמו הרבה וההוא יוכל לאשר את הכל ולישון בשקט.
והלקוח? את מי זה מעניין. העיקר שטביב לא פה. מסריח, מעצבן, קשה אבל כשהחורבן מעבר לפינה, צריך קודם כל להוציא את הדיבוק.