גיא האדום כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
קורמן ואופטימי,
אולי הייתם רוצים שתפיסת המדינה היהודית תהיה הטיעון הדומיננטי פה - אבל המציאות, מה לעשות, מסרבת להתיישר.
במשך תקופה שמתחילה להתקרב ל-20 שנה חיות הקהילות הזרות של מהגרי העבודה בתוכנו, וחיות מצוין. על אפם ועל חמתם של כל גזענינו בכנסת. במהלך התקופה הזו עברו בתחנה המרכזית בתל אביב סינים, רומנים, תאילנדים, פיליפינים, קולומביאנים, וגם גנאים מאפריקה (בתחילת שנות ה-2000). ולמרות רעשים פה ושם, האוכלוסיה המקומית דווקא חיתה איתם בסדר גמור - ואדון ברוך מרזל לא הצליח למצוא קונים לסחורה שלו.
המצב שנוצר עם הפליטים/מבקשי המקלט (קרא להם כרצונך) הוא ייחודי, ונובע מהמצב הסוציו-אקונומי הנוראי של האוכלוסיה הזו, ומסיפור הרקע שבו הגיעה לכאן. בפעם הראשונה תושבי השכונות סובלים, אבל סובלים באמת, מכך שיש להם זרים בשכונה - או ליתר דיוק: מזה שיש להם מחנה פליטים בשכונה. למטה, מתחת לבית. המצוקה קשה ונוראה, והיא אמיתית. הפשע אמיתי (ותחסכו ממני את המחקר המקושקש של מרכז המידע של הכנסת), והמצב לא יכול להימשך.
על הרקע הזה, ורק על הרקע הזה, צמח הבלאגן האחרון, והתופעות המכוערות שנלוו אליו, רק כך (תרתי משמע) יכולים מרזל ובן ארי למכור את סחורתם...
נוה שאנן זאת שכונת עוני מזה עשרות שנים. זאת שכונה שהזרים שולטים בה לפחות מאז שנות ה90. רחוב לווינסקי נראה כמו רחוב במנילה כבר לפני 15-20 שנה. כל אלו שמתרפקים על מה שהיה שם אז מטעים את הציבור ו/או את עצמם.
מה שיש עכשיו שונה בעיקר בגלל המספרים והצבע של האנשים. זה שהרבה מהם לא עובדים (ותודה, בין השאר לאלי ישי וממשלת ישראל) גם תורם למצב הכללי. אבל השינוי הגדול הוא באווירה הציבורית. אדון מרזל לא הצליח למכור את הסחורה שלו לפני 20 שנה לאף אחד. לו ולחבריו לא היו נציגים בכנסת וסביר להניח שאלו מהם שלא היו סוכני שב"כ היו נכנסים ויוצאים בשערי בתי המעצר ובתי הכלא על הפעילות המסיתה והאלימה שלהם. שום מפלגה גדולה לא הייתה אפילו חושבת לכלול בשורותיה אנשים כמו דני דנון או מירי רגב.
בנוסף, רמת הפשע במדינה, מכל המינים ומכל הצבעים, לא הייתה דומה לרמתה הנוכחית.
כיום יש הרבה קונים לסחורה הגזענית והאנטי-דמוקרטית של החברים האלו בהרבה מאוד הקשרים. יש להם אפילו לא מעט מעריצים טיפשים כאן בפורום. ההקשר של המסתננים מאפריקה הוא רק עוד אחד מהמקרים האלו.
מצד שני, אותם אנשים, תושבי השכונות או שלא, ש"בורחים לימין הקיצוני" הם טיפשים ו/או גזענים. אנשים שלא רואים את הקשר בין מדיניות ממשלות הימין למצבם הנוכחי הם אווילים. ממשלות שלא רק שמטפלות בנושא הזה בכלל (אין שם גרוש לחברות כוח האדם) אלא גם במקצצות בכל השרותים הציבורים, וזה כולל לא רק חינוך ועובדים סוציאלים אלא גם משטרה. זאת האידיאולוגיה. אלו ממשלות שמיישמות אותה. ואין שום הבנה לאלו שאומרים please sir can I have some more. זה שכל המסיתים הם חברי קואליציה היה צריך להבהיר להם את זה.
גיא,
יש לנו וויכוח על עובדות כאן.
אני מקבל את הטענה שיש פה גל פשע שלא היה בעבר. אני מקבל את הטענה שמבקשי המקלט אחראים לגל הפשע הזה. אני שולל את המחקר שפורסם על ידי מרכז המידע של הכנסת, אחרי שקראתי אותו בעיון רב, משום שהוא מבוסס על נתונים חלקיים ותת-דיווח, וסותר עדויות חד משמעיות מהשטח.
אני חושב שהעובדה שלא היו פה עלילות-שווא על פשיעה מדומיינת מצד זרים בעבר די מוכיחה שאין לאוכלוסיה המקומית נטיה לטפול עלילות כאלה. אני חושב שמדובר באוכלוסיה שחיה עם זרים כבר כמעט עשרים שנה, ושנאה הדדית כזו לא היתה מעולם. גם לא כלפי הגנאים השחורים שהיו פה לפני עשר שנים.
הציבור המזרחי המסורתי בשכונות אינו גזען. בטח לא יותר מאשר הציבור האליטיסטי (סליחה על זה שאני מציג את זה בצורה כל כך בוטה) שמבקר אותו בשמחה וששון כאלה היום.
יש לכך הרבה דוגמאות. הכושיים העבריים שאינם יהודים חיים בדימונה בהרמוניה עם האוכלוסיה המקומית כבר שנים על שנים, אם להזכיר רק דוגמא אחת.
יש לי בעיה נוספת עם מה שאתה כותב. אתה שוכח שדברים הם יחסיים. זה שנווה שאנן לא היה וכנראה לא יהיה בעתיד הקרוב מנהטן - זה לא אומר שאין שם גרוע מול גרוע יותר. כנראה שהיום גרוע יותר. השטן נמצא בפרטים - שבע זה פחות משמונה, אבל חצי זה הרבה הרבה פחות משבע. מי שאומר שחצי זה כמו שבע משום ששניהם נמוכים משמונה - עושה טעות חמורה.
אז תמיד היה רע, אבל למה עכשיו יש התפרצות כזו? חשבת על זה? האם רק KKK נראה לך כמו הסבר סביר?