תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 00:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ההפגנות נגד הפליטים בדרום תל אביב
הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 22:28 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
ואם מאחורי מדינה X ישנה מדינה חזקה יותר שמטילה וטו וכובלת את הועדות השונות באו"ם?
מה שקורה בסוריה זה נורמטיבי ולא מצריך התערבות?
אם באותן שנים שבהן התרחשו בגרמניה הנאצית אותם מעשים היית חי לך באיזו מדינה היפותטית שאליה היו מבקשים אותם מתנגדי משטר וכאלה שמסייעים ליהודים להגיע.
היית אומר את אותו הדבר?

תקשיב, אני מבין את הכיוון שאתה הולך בו, והדבר הכי קשה הוא לטעון כנגד המעשה ההומני.
אז בוא אני אשאל אותך שאלות קשות גם כן.
קח את כל הסורים, כל האריתראים, כל הסודנים, כל הצפון קוריאנים. כולם חיים במדינות שאני ממש מתנגד לצורה בה הן מתנהלות, בין אם האו"מ מתנגד או לא. עכשיו תאר לך שכולם רוצים לחיות חיים נורמליים במדינה נורמלית, ומוצאים את דרכם לפה.
כאילו באמת. הממשלה פה כל כך מחורבנת שעניי ארצנו בקושי מחזיקים מעמד (אבל מצביעים ביבי). הלואי היינו יכולים להביא את כל הסובלים לפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 22:35 
סמל אישי של המשתמש
אני לא הצעתי שום פתרון וגם לא אמרתי מה צריך לעשות, קטונתי.
רק לא ברור לי איך אפשר לטעון במילים כאלה ואחרות שחוק זה חוק, זה חוק כדי להתנער מהעניין.

אני גם לא חושב שעניי ארצנו יושפעו או מושפעים מהנוכחות של אותם נתינים זרים במדינת ישראל.
עניי ארצנו מושפעים מהנוכחות של אזרחים ישראלים מחוץ לישראל במימון של מילארדים של דולרים מידי שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 22:52 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
רק לא ברור לי איך אפשר לטעון במילים כאלה ואחרות שחוק זה חוק, זה חוק כדי להתנער מהעניין.

אני גם לא חושב שעניי ארצנו יושפעו או מושפעים מהנוכחות של אותן נתינים זרים במדינת ישראל.
עניי ארצנו מושפעים מהנוכחות של אזרחים ישראלים מחוץ לישראל במימון של מילארדים של דולרים מידי שנה.

אתה צודק, עניי ארצנו לא רלוונטיים (למרות שאמרת את דעתך בנושא).
אבל לא ביקשתי פתרון, ביקשתי רק להראות לך מה ההשלכות של פילנתרופיות אינסופית.

אני מקוה לפחות שברור לך שההעדפה האישית שלי היא שתהייה התארגנות עולמית שתשים סוף לאסון הזה, ותפלג פליטים בצורה אחידה ע"פ יכולת של כל מדינה קולטת. כולל ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 23:00 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדמדם כתב:

אני גם לא חושב שעניי ארצנו יושפעו או מושפעים מהנוכחות של אותן נתינים זרים במדינת ישראל.

אתה צודק, עניי ארצנו לא רלוונטיים (למרות שאמרת את דעתך בנושא).
אבל לא ביקשתי פתרון, ביקשתי רק להראות לך מה ההשלכות של פילנתרופיות אינסופית.

אני מקוה לפחות שברור לך שההעדפה האישית שלי היא שתהייה התארגנות עולמית שתשים סוף לאסון הזה, ותפלג פליטים בצורה אחידה ע"פ יכולת של כל מדינה קולטת. כולל ישראל.

אתה הכנסת את המושג "עניי ארצנו" למשוואה, אני סה"כ התייחסתי לעניין, נראה לי שאם מנהלים דיון אז מין הראוי להתייחס לכל מה שזה שמולך מעלה.
המדינה הזאת מתקיימת מפילנתרופיה אינסופית אגב, ושלא יעבדו על אף אחד.

כל הכניסה שלי לדיון זה לא להוכיח אף אחד או להגיד מה צריך לעשות ומה לא לעשות, קטונתי באמת.
רק חרה לי כל ההצדקה של ההתנערות מהעניין, כי זו לא בעיה שלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
האם גם עליהם אתם מגוננים?
***לא שאני מצדיק אלימות,אבל אני מצדיק הפגנה שקוראת לגירושם של חלק מהמסתננים.

news.walla.co.il/?w=/10/2531994
www.ereverev.co.il/article.asp?id=11826
www.youtube.com/watch?v=00yC-6sCaHg
sc.tapuz.co.il/shirshurCommuna-2986-40762183.htm
http://reshet.tv/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7% ... 48853.aspx
www.haaretz.co.il/news/law/1.1221908

וזה רק בשלוף.
אני לא אומר שאין ישראלים שעושים את זה,בוודאי שיש ואפילו יותר
אבל למה אנחנו צריכים להביא עוד פליטים לכאן(לאשר את כניסתם/להשאיר אותם פה),ולהגיע לחשש שגם הם יגיעו למצב של פשיעה?

האם אתם יכולים להגיד להורים של הנאנסת,לילדים של הנרצחת,שמדובר בפליטים מסכנים,שיש לקבלם לארץ?
אז כמובן לא בדרך של אלימות,אבל כן להתחיל לגרש,לפחות לדרום סודן למשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 23:28 
RedAlert כתב:

http://www.ereverev.co.il/article.asp?id=11826
http://www.youtube.com/watch?v=00yC-6sCaHg
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1221908

וזה רק בשלוף.
אבל למה אנחנו צריכים להביא עוד פליטים לכאן(לאשר את כניסתם/להשאיר אותם פה),ולהגיע לחשש שגם הם יגיעו למצב של פשיעה?

האם אתם יכולים להגיד להורים של הנאנסת,לילדים של הנרצחת,שמדובר בפליטים מסכנים,שיש לקבלם לארץ?

אם אתה כותב שאתה מבין שיש יותר ישראלים שפושעים את אותם הפשעים ועפ"י נתונים רשמיים של המדינה זו עובדה, איזה צורך יש בכל הדוגמאות שהבאת? אתה רק מוכיח שאתה שופט את המעשה של אותם עבריינים לחומרה בשל העובדה שהם אזרחים זרים במקרה הטוב, או שחורים במקרה הסביר והרע.
דבר שני, אין בין סגירת הגבולות באופן מיידי לבין סוגיית הפליטים שכבר נמצאים בארץ שום קשר, ואי סגירתו של הגבול נמצא באחריותו של ראש הממשלה שיוצא נקי בנתיים בגל התקשורת האחרון בנושא.
אתה רוצה להפחית את הפשע בגטאות שביבי יצר להם? תמלא את הוואקום שקיים שם בנוכחות ממשלתית.
מרכזי קליטה, מסמוך והבנה של מימדי התופעה ומאפייניה, טיפול רפואי בסיסי לפני שיתפרצו מגפות של עולם שלישי, תן להם אולי משהו לאכול? שמיכות? גג? אפילו מפכ"ל המשטרה ברגע מפתיע של הגיון בריא הבין שמי שעובד לא פושע.
זה האינטרס שלנו במצב הדברים הנוכחי וגם הדבר ההומני לעשות. שנים במכה אחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 23:35 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
RedAlert כתב:

http://www.ereverev.co.il/article.asp?id=11826
http://www.youtube.com/watch?v=00yC-6sCaHg
http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1221908

וזה רק בשלוף.

אם אתה כותב שאתה מבין שיש יותר ישראלים שפושעים את אותם הפשעים ועפ"י נתונים רשמיים של המדינה זו עובדה, איזה צורך יש בכל הדוגמאות שהבאת? אתה רק מוכיח שאתה שופט את המעשה של אותם עבריינים לחומרה בשל העובדה שהם אזרחים זרים במקרה הטוב, או שחורים במקרה הסביר והרע.
דבר שני, אין בין סגירת הגבולות באופן מיידי לבין סוגיית הפליטים שכבר נמצאים בארץ שום קשר, ואי סגירתו של הגבול נמצא באחריותו של ראש הממשלה שיוצא נקי בנתיים בגל התקשורת האחרון בנושא.
אתה רוצה להפחית את הפשע בגטאות שביבי יצר להם? תמלא את הוואקום שקיים שם בנוכחות ממשלתית.
מרכזי קליטה, מסמוך והבנה של מימדי התופעה ומאפייניה, טיפול רפואי בסיסי לפני שיתפרצו מגפות של עולם שלישי, תן להם אולי משהו לאכול? שמיכות? גג? אפילו מפכ"ל המשטרה ברגע מפתיע של הגיון בריא הבין שמי שעובד לא פושע.
זה האינטרס שלנו במצב הדברים הנוכחי וגם הדבר ההומני לעשות. שנים במכה אחת.

אחי,אתה ישר שופט אותי לגזענות.זה לא צודק.אני לא גזען,מעולם לא הייתי ובתקווה שלעולם לא אהיה.
אני לא רוצה לגרש את העובדים הזרים כי הם שחורים,אלא כי חלקם(וכנראה המיעוט שבהם) מסוכן.וכי הם לא אזרחי מדינת ישראל.כי הם לא נולדו פה וכי זה לא הבית שלהם.

מצטער,אבל יש יותר מדי עניים אזרחי ישראל,יותר מדי הומלסים ויותר מדי מובטלים שצריכים את הכסף הזה.משלם המיסים לא צריך לפרנס גם מסתננים.זה פשוט לא נשמע הגיוני
הטעות היא מראש בלהכניס אותם לפה.יש לסגור את הגבול כמו שצריך עכשיו,ופה אתה צודק ביבי אידיוט והוא משתמש בגל התקשורת כדי לא לעשות כלום,כמו שהוא תמיד עושה.אבל אלה שכבר פה,יש לפחות להתחיל לגרש אותם.הם טוענים שהם פליטי מלחמה,ועבור חלקם זה נכון.אבל מה עם הסודנים?הרי קמה מדינה חדשה-דרום סודן.למה הם לא עוזבים לשם?כי הם לא רוצים.כי הם התרגלו לפה כנראה ופה יותר טוב להם.
יש כול כך הרבה צרות בעולם,ולא יכול להיות שנקבל את כולם.אם בארצות הברית מנסים להילחם בתופעת המסתננים,למה שאנחנו לא ננסה לעשות זאת גם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 23:52 
כל מה שכתבת על העובדים הזרים בפסקה הראשונה שלך יכול לחול גם על קבוצות אחרות אותן אתה לא מבקש לגרש.
מה עם תיירים? אולי נאסור על בואם בגלל שהם אונסים ושודדים את עם ישראל? מה עם סטודנטים זרים? עפ"י התקשורת חלקם מבצעים עבירות חמורות, אז אולי נבטל את חילופי הסטודנטים בשביל למגר את התופעה? כשתכתוב באותה הדרמה נגד הקבוצות האלו אני אאמין שהאג'נדה שלך לא גזענית, אלא רק הזויה.
לגבי הגירוש, כמו שהבנתי מיעוט שבמיעוט הם אזרחי דרום סודן (כמה אלפים בודדים), אחרי שהם לא יהיו פה עדיין ישארו עשרות אלפי פליטים שאי אפשר לגרש. השאלה האמיתית בכל הדיון הזה היא מתי אזרחי המדינה המטומטמת הזאת יתעוררו וידרשו ממקבל ההחלטות שלנו לקחת אחריות על מעשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 23:59 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
ביום שבו תקום מדינה פלשתינאית תחרב מדינת ישראל

למה?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 15:24 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
כל מה שכתבת על העובדים הזרים בפסקה הראשונה שלך יכול לחול גם על קבוצות אחרות אותן אתה לא מבקש לגרש.
מה עם תיירים? אולי נאסור על בואם בגלל שהם אונסים ושודדים את עם ישראל? מה עם סטודנטים זרים? עפ"י התקשורת חלקם מבצעים עבירות חמורות, אז אולי נבטל את חילופי הסטודנטים בשביל למגר את התופעה? כשתכתוב באותה הדרמה נגד הקבוצות האלו אני אאמין שהאג'נדה שלך לא גזענית, אלא רק הזויה.
לגבי הגירוש, כמו שהבנתי מיעוט שבמיעוט הם אזרחי דרום סודן (כמה אלפים בודדים), אחרי שהם לא יהיו פה עדיין ישארו עשרות אלפי פליטים שאי אפשר לגרש. השאלה האמיתית בכל הדיון הזה היא מתי אזרחי המדינה המטומטמת הזאת יתעוררו וידרשו ממקבל ההחלטות שלנו לקחת אחריות על מעשיו.

שונה מאוד.הסטונדטים הזרים מקבלים אישור לשהות בארץ,וברגע שנגמר להם האישור הם אמורים,והם בדרך כלל,עוזבים.
ברגע שהם עושים כאן פשע,הם יועמדו למשפט ,יקבלו את הדין וירצו אותו במדינתם,או פה.
תן לי דוגמאות לתיירים וסטונדטים זרים שאנסו ורצחו,באותה כמות שעושים השוהים הלא חוקיים .

כמו שאמרתי,אם עובדים זרים מסין היו מבצעים כזאת כמות עבירות,הייתי מבקש לגרש אותם.
למה לא אמרתי כלום על פועלים ערבים ,לא אזרחי ישראל,שעובדים פה ליד הבית שלי למשל ?כי הם בסדר גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדמדם כתב:
ואם מאחורי מדינה X ישנה מדינה חזקה יותר שמטילה וטו וכובלת את הועדות השונות באו"ם?
אם באותן שנים שבהן התרחשו בגרמניה הנאצית אותם מעשים היית חי לך באיזו מדינה היפותטית שאליה היו מבקשים אותם מתנגדי משטר וכאלה שמסייעים ליהודים להגיע.
היית אומר את אותו הדבר?

תקשיב, אני מבין את הכיוון שאתה הולך בו, והדבר הכי קשה הוא לטעון כנגד המעשה ההומני.
קח את כל הסורים, כל האריתראים, כל הסודנים, כל הצפון קוריאנים. כולם חיים במדינות שאני ממש מתנגד לצורה בה הן מתנהלות, בין אם האו"מ מתנגד או לא. עכשיו תאר לך שכולם רוצים לחיות חיים נורמליים במדינה נורמלית, ומוצאים את דרכם לפה.
כאילו באמת. הממשלה פה כל כך מחורבנת שעניי ארצנו בקושי מחזיקים מעמד (אבל מצביעים ביבי). הלואי היינו יכולים להביא את כל הסובלים לפה.

עזוב אותך מהפליטים, אם אתה מתנגד לצורה שבה אריתראה מתנהלת, תבקש מהמדינה שלנו שתפסיק לתמוך בה. אם מדינות כמו ישראל לא היו תומכות ברודן שם אזי יש מצב שגם לא היו פליטים אריתראים בארץ.
נ.ב.
אם כבר פליטים, באמת הגיע הזמן לגרש את הפליטים http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%90%D7%9C

טוב אבל אז זה היה השמאל בשילטון, ומשפטים כמו "זכר פליטי השואה המטלטלים בלב ים" אמר משהו לאנשים שחיו בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 16:45 
RedAlert כתב:
Lion Den כתב:

שונה מאוד.הסטונדטים הזרים מקבלים אישור לשהות בארץ,וברגע שנגמר להם האישור הם אמורים,והם בדרך כלל,עוזבים.
תן לי דוגמאות לתיירים וסטונדטים זרים שאנסו ורצחו,באותה כמות שעושים השוהים ה לא חוקיים .

כמו שאמרתי,אם עובדים זרים מסין היו מבצעים כזאת כמות עבירות,הייתי מבקש לגרש אותם.
למה לא אמרתי כלום על פועלים ערבים ,לא אזרחי ישראל,שעובדים פה ליד הבית שלי למשל ?כי הם בסדר גמור.

קודם כל דע לך שהפליטים מאזורי המלחמה נמצאים בארץ מתוקף האמנה לזכויות פליטים שעליה חתומה ישראל ושהותם כאן איננה 'לא חוקית' באופן חד משמעי.
דוגמאות לאזרחים זרים שפשעו בישראל לא חסרות, אתה מבוגר ויכול להשתמש בגוגל. מוזר שאתה מחפש את הנתונים להשוואה בין סטטיסטיקת הפשיעה שלהם לזו של הפליטים אבל מתעלם לחלוטין מנתוני המשטרה שמראים שהפליטים פושעים פחות מאזרחי ישראל, על אף המצב הבלתי אפשרי שבו הם נמצאים, זה נתון מדהים.

תשאל את עצמך ולא אותי למה אתה מסוגל לעשות הפרדה כ"כ נאורה בין עובדים זרים מסין ועובדים ערבים ל'סודנים', אבל לא טורח להבדיל בין סודנים, אריתראים, ניגרים, אזרחי חוף השנהב ועוד כמה שחורים אחרים? אולי רק אזרחי גבון הם הפושעים האמיתיים בין הפליטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 16:57 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אדמדם כתב:
היית אומר את אותו הדבר?

עזוב אותך מהפליטים, אם אתה מתנגד לצורה שבה אריתראה מתנהלת, תבקש מהמדינה שלנו שתפסיק לתמוך בה. אם מדינות כמו ישראל לא היו תומכות ברודן שם אזי יש מצב שגם לא היו פליטים אריתראים בארץ.
נ.ב.
אם כבר פליטים, באמת הגיע הזמן לגרש את הפליטים http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%90%D7%9C

טוב אבל אז זה היה השמאל בשילטון, ומשפטים כמו "זכר פליטי השואה המטלטלים בלב ים" אמר משהו לאנשים שחיו בארץ

למי שפספס את החידוד, ראש הממשלה שקלט את הפליטים מוייטנאם היה בגין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
RedAlert כתב:
Lion Den כתב:

תן לי דוגמאות לתיירים וסטונדטים זרים שאנסו ורצחו,באותה כמות שעושים השוהים ה לא חוקיים .

קודם כל דע לך שהפליטים מאזורי המלחמה נמצאים בארץ מתוקף האמנה לזכויות פליטים שעליה חתומה ישראל ושהותם כאן איננה 'לא חוקית' באופן חד משמעי.
דוגמאות לאזרחים זרים שפשעו בישראל לא חסרות, אתה מבוגר ויכול להשתמש בגוגל. מוזר שאתה מחפש את הנתונים להשוואה בין סטטיסטיקת הפשיעה שלהם לזו של הפליטים אבל מתעלם לחלוטין מנתוני המשטרה שמראים שהפליטים פושעים פחות מאזרחי ישראל, על אף המצב הבלתי אפשרי שבו הם נמצאים, זה נתון מדהים.

תשאל את עצמך ולא אותי למה אתה מסוגל לעשות הפרדה כ"כ נאורה בין עובדים זרים מסין ועובדים ערבים ל'סודנים', אבל לא טורח להבדיל בין סודנים, אריתראים, ניגרים, אזרחי חוף השנהב ועוד כמה שחורים אחרים? אולי רק אזרחי גבון הם הפושעים האמיתיים בין הפליטים?

אני יתחיל דווקא מהסוף.התייחסתי לסודנים ספציפית,מכיוון שאני מאמין שאותם צריך לגרש לדרום סודן,מדינה שאין בה מלחמה

ועוד פעם,אני יודע שאחוז הפשיעה בקרב אזרחי ישראל גדול יותר.אבל למה צריך להוסיף על זה מאזרחים זרים ?
אמרת לי ללכת לחפש,אז תראה:
ציטוט:
בשנת 2011 נפתחו 1,200 תיקים פליליים למסתננים מאפריקה

זה 1200 תיקים פליילים יותר מדי.זה צריך לעמוד על אפס.ואם זה היה עומד על מספר כמו שולי וקטן,לא היה אכפת לנו.
דרום תל אביב היא חלק ממדינת ישראל,ואני לא חושב שאני צריך לפחד להסתובב שם.ואני מפחד.והייתי שם בשעות מאוחרות בערב,וזה מפחיד.
אולי את חלקכם זה לא מפחיד,אבל אני בטוח שתושביה הישראלים של תל אביב סובלים

ואגב אם כבר יש פליטי מלחמה,למה לא לרכז אותם במקום אחד ,לא עירוני,שלא יפריע לתושבים הישראליים שלו ?

ועוד משהו
איזה מלחמה יש באריתריאה?אני שואל ברצינות.ניסיתי לחפש להתעניין לא הצלחתי להבין מה קורה שם.
http://sphere.heifer.org/site/c.edJRKQNiFiG/b.4708865/
זה לא ממש מעודכן אבל הבנתי מכאן שאין שום דבר רציני באפריקה,שדורש עשרות אלפי פליטים שיגיעו לארץ.

ובאמת,תקן אותי אם אני טועה.יש מצב שהמידע שאני נותן לא עדכני,אני לא כול כך בקיא בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
אריתיראה סובלת מבלאגן די קבוע עם אתיופיה וכולם שם מחוייבים להתגייס בצבא מגיל קטן. בגלל זה הם בורחים משם.

זה מה שאני יודע מאריתראים שאני עובד איתם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 17:27 
אם רוצים להבין את זרימת הפליטים אלנו מספיק להתבונן במפה. ישראל הנה הכלכלה היחידה בזירה בעלת חוסן כלכלי. עבור מספר מדינות אפריקה כגון אריתראה וסודן, ישראל הנה היעד הנוח ביותר להגעה במאמץ יחסית קטן ביחס למדינות אחרות (באירופה). שלא לדבר על כך שמדינות יעד כמו ספרד, קרסו מבחינה כלכלית.
מעבר לשיקולים הומניים כאלה ואחרים, ללא מדיניות הגירה נחושה של ישראל, תהיה כאן קריסה דמוגרפית בלתי ניתנת לתיקון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
moshiko כתב:
אם רוצים להבין את זרימת הפליטים אלנו מספיק להתבונן במפה. ישראל הנה הכלכלה היחידה בזירה בעלת חוסן כלכלי. עבור מספר מדינות אפריקה כגון אריתראה וסודן, ישראל הנה היעד הנוח ביותר להגעה במאמץ יחסית קטן ביחס למדינות אחרות (באירופה). שלא לדבר על כך שמדינות יעד כמו ספרד, קרסו מבחינה כלכלית.
מעבר לשיקולים הומניים כאלה ואחרים, ללא מדיניות הגירה נחושה של ישראל, תהיה כאן קריסה דמוגרפית בלתי ניתנת לתיקון.

תגיד את זה לשר שטייניץ שאפשר עכשיו לחברת הקבלן של גיסו להביא 700 זרים.
אבל אולי גם הוא יצא ויפגין כנגד אירגוני השמאל.
אני חושש באמת ובתמים שהציבור בישראל סטטיסטית אחד הבורים בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 18:21 
סמל אישי של המשתמש
קדימה (שרמוטה) מראה כמה היא אופוזיציה מבית:
תמונה

אני מתחיל לתעב את חברי המפלגה הזאת יותר מהליכוד, הם לפחות לא מתיימרים להיות משהו שהם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 07:24 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אדום אופטימי כתב:
הסודאנים אינם סרטן וגם לא האריתראים ושאר ה"פליטים".
על פשעים חמורים יותר מהסתננות לא צריך לאחל מיתה.

ולמרות כל האמור לעיל מקומם אינו בישראל וכל עוד הם בישראל הם צריכים להיות כלואים במחנות שיכלולו תנאים הומניטרים בסיסים עד להחזרתם למקומות מהם הגיעו או למדינה "יותר הומניטרית" מישראל.

אתה יודע שישראל חתמה על אמנה בינ"ל שאוסרת על גרוש פליטים? אז מה? ישראל חתמה בכאילו? חתמה ולא התכוונה? חתמה וחשבה שזה נוגע רק לפליטים יהודים?

אתה יודע שמטרת האמנה היא הגנה על פליטים מבקשי מקלט? אתה יודע שבאמנה מבקשי מקלט הם למעשה פליטים המבקשים הכרה והגנה מהמדינה הראשונה אליה הגיעו במהלך בריחתם ממדינתם? אתה יודע שישראל היא לא המדינה הראשונה אליה הם מגיעים? אתה יודע שעפ"י האמנה מדינות רשאיות לגרש פליטים מטעמי ביטחון לאומי וסדר ציבורי? אתה יודע שעל הפליטים לכבד את חוקי המדינה בה הם שוהים? אז מה? ישראל חתמה בכאילו? ישראל לא התכוונה?

כנפו תעשה לי פנדל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 07:39 
סמל אישי של המשתמש
היום בידיעות פתיח לכתבה מרתקת של דני אדינו אבבה שהתחזה לאריתראי.
הכתבה המלאה במוסף ששי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 11:20 
מלכה לב אדום כתב:
גיא האדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

ולמרות כל האמור לעיל מקומם אינו בישראל וכל עוד הם בישראל הם צריכים להיות כלואים במחנות שיכלולו תנאים הומניטרים בסיסים עד להחזרתם למקומות מהם הגיעו או למדינה "יותר הומניטרית" מישראל.

אתה יודע שישראל חתמה על אמנה בינ"ל שאוסרת על גרוש פליטים? אז מה? ישראל חתמה בכאילו? חתמה ולא התכוונה? חתמה וחשבה שזה נוגע רק לפליטים יהודים?

אתה יודע שמטרת האמנה היא הגנה על פליטים מבקשי מקלט? אתה יודע שבאמנה מבקשי מקלט הם למעשה פליטים המבקשים הכרה והגנה מהמדינה הראשונה אליה הגיעו במהלך בריחתם ממדינתם? אתה יודע שישראל היא לא המדינה הראשונה אליה הם מגיעים? אתה יודע שעפ"י האמנה מדינות רשאיות לגרש פליטים מטעמי ביטחון לאומי וסדר ציבורי? אתה יודע שעל הפליטים לכבד את חוקי המדינה בה הם שוהים? אז מה? ישראל חתמה בכאילו? ישראל לא התכוונה?

סוף סוף עורכת דין רצינית :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
יש לינק לאמנה המדוברת? סתם בשביל ההשכלה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 12:29 
מלכה לב אדום כתב:
גיא האדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

יצא אדם מסודן, הצפין והגיע למצרים כפליט מוגן ע"י אותה אמנה. במצרים נרדף, נכלא ונורה בשל מוצאו. ברח לישראל.
נחשב פליט או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
מלכה לב אדום כתב:
גיא האדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

כן, ישראל לא התכוונה. אם הייתה מתכוונת הייתה כבר מזמן מקימה גוף שיבדוק כל בקשה לגופה, ומגרשת באמת את מי שלא זכאי.
הוא שאמרת - היא לא באמת התכוונה. וגם עכשיו היא לא באמת מתכוונת.

וחוץ מזה, אם כבר כולנו פה מומחים לדין בינלאומי ומקפידים על קוצו של יוד
http://www.acri.org.il/he/?p=18361
ציטוט:
באשר לטענה, ולפיה ישראל פטורה מבחינת בקשות המקלט של אזרחי אריתריאה וסודאן, שכן אינה "המדינה הראשונה" אליה נמלטו – לא ברור על מה נסמכת הקביעה, כי פליטים זכאים לבקש מקלט רק במדינה הראשונה אליה הגיעו. בדין הבין-לאומי אין כלל המחייב פליט לבקש מקלט במדינה הראשונה אליה הגיעה. כלל שכזה היה מעקר מתוכה את אמנת הפליטים, שכן האפשרות היחידה לקבל מעמד פליט היה במדינה הגובלת עם המדינה ממנה אדם בורח. במציאות הפוליטית של העולם במאה העשרים ואחת משמעות הדברים היא כי רק מדינות עולם שלישי היו בעלות כשירות להעניק מעמד פליט. "הכלל" בדבר "המדינה הראשונה" הוא למעשה כלל הסכמי. במסגרת עקרון אי ההחזרה הטיל הדין הבין-לאומי מגבלות על יישומו של כלל זה: כדי להעביר מבקש מקלט ממדינה למדינה בין המדינה המעבירה לבין זו הקולטת חייב להיות הסכם בר תוקף. על ההסכם לכלול בטוחות וערובות ממשיות, לכך שהמדינה הקולטת לא תחזיר את הפליט לארץ מוצאו, כמו גם הבטחה שיוכל לעבור הליך RSD הוגן במדינה הקולטת, או לזכות לכל סוג אחר של הגנה. בהעדר הסכם שבצידו בטוחות משמעיות, העברת מבקש מקלט למדינה אחרת היא הפרה של עקרון איסור ההחזרה. הוועדה המנהלת של נציבות האו"ם לפליטים (ExCom), קבעה בהחלטה מספר 58 משנת 1989, כי במקרים שבהם פליטים ומבקשי מקלט נעים בין מדינות, ניתן יהיה להחזירם למדינה מתווכת רק אם הם מוגנים בה מפני החזרה למדינה שבה נשקפת להם סכנה, ואם זכויות האדם הבסיסיות שלהם יכובדו עד שיימצא פתרון קבוע. בהתאם, בתי משפט ברחבי העולם קיבלו כסבירה את החלטתם של פליטים שלא להישאר במדינות בהן עברו בדרך, אם לא יכלו לזכות בהן לביטחון או אם זכויות אדם אינן מכובדות בהן. מרבית ה"מסתננים" המגיעים מאריתריאה ומסודאן אינם בטוחים במדינות בהן הם עוברים בדרכם לישראל. ישראל מייצגת את המדינה הראשונה בה ההגנה מובטחת במסעם. לישראל, למותר לציין, אין כל הסכם בר תוקף עם מצרים (אשר ממילא אינה מקיימת מערכת מקלט הוגנת ומפרה את עקרון ה-Non-refoulment), או עם מדינה אחרת המאפשר החזרה של מבקשי המקלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 14:33 
לא שייך כל כך אבל נשאל בכל זאת
הבן שלי צריך להתגייס בקרוב ולא כל כך בא לו
כי הוא שמע שהשירות ארוך ולפעמים אתה נתקל בסדיסטים אמיתיים
שגורמים לאנשים להתאבד או סתם להתאשפז במחלקה סגורה לשארית חייהם
אז הוא מתכנן לברוח מישראל
האם יקבל מעמד של פליט ואיזה מדינות חתומות על האמנה הזאת?

(השאלה אינה נשאלת ברצינות וכל קשר בינה לבין המציאות אינו קיים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 14:54 
קראתי היום במעריב שמתכוננת הפגנה היום,מישהו יכול לעזור עם פרטים לגבי מיקום ושעה?
תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 14:58 
סמל אישי של המשתמש
הבן שלך חי בדיקטטוריה צבאית שבה שירות החובה לא מוגבל בזמן?
האם במסגרת השירות הבן שלך ייאלץ לבצע פשעי מלחמה נגד עמו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 15:27 
סמל אישי של המשתמש
בוז כתב:
קראתי היום במעריב שמתכוננת הפגנה היום,מישהו יכול לעזור עם פרטים לגבי מיקום ושעה?
תודה

https://www.facebook.com/events/462335580447413/

ציטוט:
נפגשים בתחנה המרכזית החדשה בכניסה של רחוב לווינסקי בשעה שבע בערב ומשם נזוז עם פעילי "וועד השכונות של דרום ת"א" ועם ברוך מרזל לשכונת שפירא ששם נפגין!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 15:33 
אדמדם כתב:

עוד מעט כל התשובות תהיינה חיוביות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אדמדם כתב:

עוד מעט כל התשובות תהיינה חיוביות

אני מאמין שביום שאתה מדבר עליו רבים מאזרחי ישראל יוכלו להיות מוכרים כפליטים אם יצליחו להגיע למדינה שמכבדת מעמד כזה, כן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: