נועם שחם כתב:
מושקו - מה שקורה שם מאד מוזר ויכול להיות ששווה טיפול, אבל זה לא משנה את העובדה שמי שפונה שם שמאלה מסתכן בקנס ביודעין. לא נראה לך השלט/אתה חושב שיש פה משהו מלוכלך - תשלח מכתב, תביא עיתונאים, תגיש תלונה. אל תפנה שמאלה כשיש תמרור שאוסר עליך ותבוא להתבכיין.
קודם כל אני שמח לראות שאתה באמת מסכים שמה שקורה שם מוזר.
לטעמי, כל מי שפנה שם שמאלה מאנשי המילואים האלה (וגם מהמכוניות שרואים בהמשך הוידאו) עשה את זה מתוך הרגל. הם מכירים את הצומת הזאת, הם מכירים את השילוט, הם מכירים את הסימון על הכביש והם פונים וממשיכים לפנות, גם כשהם רואים שם את הניידת, כלומר לא חושבים שהם עושים משהו אסור (בניגוד לעבירת תנועה שנהג משתדל לא לבצע כשיש ניידת של משטרה באיזור).
עכשיו, שלא ישתמע שאני אומר פה שנהגים צריכים לנסוע מתוך הרגל ולא להסתכל על שלטים, ואכן השלט מופיע שם בצורה מאוד גדולה וברורה ולנהג שמגיע לצומת לא צריך להיות משנה אם הוא ארעי או לא נקודה.
אבל יש פה טעם לפגם.
נועם שחם כתב:
אגב,
מה שהכי פשוט לעשות זה לצלם את הצומת ולהביא את זה לבית המשפט. שהמשטרה תסביר לשופט מה קורה שם.
אני חושב שמה שכתבת פה (וגם בסוף הפיסקה למעלה), לא רק שהוא רחוק מלהיות הכי פשוט, הוא רחוק שנות אור מלהיות חצי פשוט.
אם אתה רוצה שמשהו במדינה הזאת לא יטופל אז זאת הדרך.
אבל אם אתה רוצה שאיזשהי עוולה תתוקן, צריך להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה.
ובסיטואציה הזאת יש המון מה לתקן. המון.
ועוד הערה. בצפייה הראשונה בסרטון הזה מאוד כעסתי על השוטרים ותיכננתי לכתוב שכל השוטרים ממזרים, אבל בהמשך הבנתי שהם לא אשמים.
השוטרים במדינה נראים בדיוק כמו הפרצוף של המדינה. תנאי קבלה נמוכים, שכר נמוך, מדים ורשות להפעיל כוח ללא פרופורציה והופס - גם האדם הכי רגיש לבעיות הזולת יהפוך לרובוט קלגס ממלא הוראות.