מילפורד כתב:
מה שאתה מעלה זה בכלל לא הבעיות הקשות בסיפור הזה, הבעיה הקשה היא ברגע שאתה משווה את התנאים בליגה אתה לא יכול לעשות יורדות ועולות, אלא אם אתה משווה את התנאים גם בליגה הלאומית, ואז כמובן שגם קבוצות הליגה הלאומית משתתפות בדראפט...
לסוגייה שאתה מעלה, בצורה כזאת קבוצות יצטרכו לעשות את השיקולים שלהם, האם שחקן צריך לעלות מהנוער או האם ללכת לדראפט, מה שיכול ליצור תרבות של טריידים על בחירות דראפט אם קבוצה רוצה להעלות מישהו מהנוער היא לא תצטרך את הבחירה שלה בדראפט, מצד שני אם לקבוצה אין עילוי גדול בנוער, או לחילופין, אם קבוצה לא רוצה להתחייב לשלוש שנים לשחקן שלה מהנוער הקבוצות האלה יפנו לדראפט, תוסיף לדראפט הזה את שחקני האקדמיה, ושחקנים ששיחקו רק בתיכונים ולא באף קבוצת נוער, ויש לך בשר להתחיל איתו.
שוב, הבעיה הקשה האמיתית של תקרת שכר ודראפט היא נושא היורדות, האם עושים ליגה סגורה?
אני חושב ששחקנים שלא יזכו לעלות לקבוצות הבוגרות שלהם...לא יהיה בעיה של הקבוצות הקטנות גם מהליגה השניה להשיג אותם ואז כל הפואנטה בדראפט גם הלך.
עכשיו בנוגע לליגה הסגורה. אני מכיר את הדעה הרווחת של אוהדי הפועל בנוגע לזה אבל אני אתן את הדיעה שאני מאמין שהיא נכונה.
המצב כיום הוא כזה. קבוצות בליגה השניה לא רוצות לעלות ליגה וחלק מהקבוצות שבליגה הראשונה לא רוצות להישאר. הרוב בקושי מחזיקות מעמד וחלק גם מתפרקות כל עונה. בנוסף ברוב הפעמים שקבוצות יורדות ליגה הן מתפוגגות ונעלמות. כולנו כאן יכולים לראות את המגמה. הכדורסל בריגרסיה.השנה הבקעה ובני השרון כנראה יתפרקו.
חייבים לשמור על הקבוצות הקיימות כדי שבכלל יהיה משהו. שלא בעתיד יהיה ליגה של 6 קבוצות. לכן צריך לסגור את הליגה מיורדות לכמה זמן לפחות עד שיהיה בסיס של קבוצות. שיהיה מספיק כדורסל כאן. ולנסות להגדיל את המגמה של הקבוצות שמצטרפות לליגה עד שתיהיה ליגה מספיק רחבה.
בליגה סגורה שאין יורדות זה גם נותן לקבוצות את הביטחון הכלכלי שהן יכולות להעמיד תקציב בטוח במשך כמה שנים ואפשרות לבנות דברים לטווח ארוך עם חוזים לשחקנים ולבנות על צעירים.
עכשיו,הטיעון הנגדי לזה זה שלא יהיה בכלל עניין. אני באופן אישי פחות מעוניין בעניין שיש במי הלוזרית שיורדת ליגה ואיך אני ניצל. יותר מעניין אותי טובת הכדורסל.
למשל חיפה השנה יכלה בקלות לרדת ליגה. הממה, מדובר בקבוצה בעיר חשובה עם בעלים תומך ואולם של 5000 מקומות שיש לה פוטנציאל להתפתח. לאבד אותה היה מכה לכדורסל.
אם הייתי במקומו של קופל הייתי סוגר את הליגה. לפחות עד שיהיה איזה 14 קבוצות בליגה הראשונה כמו בספרד למשל שיכולות לפחות להעמיד תקציב מינימום ולהיות יציבות מבחינה כלכלית.