תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 15:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פיינל פור או סדרות?
הודעהפורסם: 22 מאי 2012, 22:41 
אחרי תצוגת התכלית של היום, עדיין יש מישהו שחושב שסדרות מתאימות לכדורסל שלנו?
מישהו היה רואה 3 משחקים רצוף של מכבי נגד אשדוד, שממוצע ההפרש של כל משחק יעמוד על 30?
הררי וזלמנסון, שעד לפני מספר חודשים שיחקו נגד קבוצות נוער בינוניות, מקבלים דקות מכובדות בחצי הגמר, בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פיינל פור או סדרות?
הודעהפורסם: 22 מאי 2012, 23:19 
סמל אישי של המשתמש
יאללה שמכבי תלך אחרי הקהל שלה ותעזוב אותנו כבר בשקט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 05:20 
לכדורסל כמשרתים מש שלוש ברירות בלבד:
1. פיינל פור
2. תקרת תקציב וחזרה לסדרות.
3. מכבי עוזבת את הליגה ואז חוזרים לסדרות.
במצב הנוכחי לעשות סדרות זה למוטט את הענף. אני חייב לומר שאחת המוטיבציות שלי כאוהד הפועל לעלות לליגת העל זה הפיינל פור שנותן איזשהו סיכוי לזכות במשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 05:53 
סמל אישי של המשתמש
לא רוצים מכבי בליגה. טה טה טה טה טה טה טה

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 06:13 
סמל אישי של המשתמש
פיינל פור הוא אכזרי ובלתי ספורטיבי. לא יתכן שעונה שלמה תתרסק במשחק אחד.
אבל, הוא נוצר כדי לייצר עניין באופן מלאכותי בליגה שהיא בלתי ספורטיבית בבסיסה.
שיעשו תקרת תקציב ודראפט, ואז שיעברו לסדרות או אפילו סתם לליגה רגילה.
כל עוד זה לא קורה, עדיף פיינל-פור על סידרה. כך ישפריץ פחות דם על המושבים בנוקיהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 07:13 
דראפט לא יעבוד בארץ כי בניגוד לאמריקה ששם יש תיכונים ומכללות שלא קשורים לקבוצות אצלנו יש שחקנים ממחלקות הנוער של הקבוצת שיש לקבוצות זכויות על השחקנים ובוא נגיד את האמת שמכל מחזור יכולים לצאת מקסימום 10-15 שחקנים שעתידם לשחק באחד משתי הליגות הבכירות.
למשל השנה אני יכול לחשוב רק על שחקני האקדמיה בנוסף ליניב סלומון שון דאוסון רום קורנליוס מראשון, אדם אריאל מירושלים ועידן זלמנסון ממכבי (אולי גם הררי) ואיגור קולשוב מסגמונט.

ומה שחשוב ובאמת יתרום לענף זה שמכבי תלך לשחק באירופה ותניח לליגה שלנו בשקט.
הרי בכל מקרה איכפת להם רק מאירופה והיריבות שלהם זה מזמן אולימפיאקוס פנא ברצלונה וכל אלו.
זה מה שמעניין אותם. אני רוצה שמכבי תממש את האיום שלה ותלך מהליגה רק לעונה אחת רק כדי שכולם יראו פתאום איזה ליגה מעניינת וכמה קהל יכול לבוא ״למרות״ שמכבי הגדולה לא חלק מימנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 07:29 
אפשר לעשות דראפט ככה שכל שחקן שרוצה להיכנס לליגה מתחת לגיל 22 יוכל לעשות זאת או על ידי עליה מקבוצת הנוער או על דרך הדראפט, בכל הקרה הקבוצות יחויבו לתת חוזים לשלוש שנים לשחקנים שנכנסים לליגה ובנוסף לתיקרת שכר, זה יכניס קצת סדר ושיוויוניות לסיפור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 07:53 
אז כל הפואנטה של מחלקות הנוער הולכת.
כלומר מה זה שווה שאתה משקיע בשחקן ומטפח אותו ומאמן אותו בתוך המחלקה שלך ופתאום אחרי סיום הנוער הוא יוצא לדראפט וחותם אצל קבוצה אחרת למשך 3 שנים??
תאר לך סיטואציה שבה האחים סולומון ובאופן כללי השחקנים של ראשון לציון מסיימים נוער ואז יוצאים לדראפט וחותמים בקבוצה אחרת. איך היית מרגיש בתור ראשון?
מה אם יונתן הזה ממחלקת הנוער שלנו...מה אתה אומר, שלא איכפת לך שהוא יצא לדראפט ויבחר על ידי אחת הקבוצות בליגה שהוא לא אנחנו למרות שהוא ממחלקת הנוער שלנו ?(טוב...הוא עדיין 14 אבל עם הרבה פוטנציאל ואם וכאשר...).

השחקנים קשורים קשר הדוק לקבוצות הבוגרות ולכן דראפט לא יעבוד בארץ. אם היו קבוצות נטרליות של הנוער וגם ליגה עד גיל 22 לפיתוח שחקנים אז זה היה הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 07:59 
ובוא נגיד שיוצאים לדראפט רק שחקנים שלא קיבלו חוזה מהקבוצה הבוגרת שלהם...שהקבוצות הבוגרות לא רצו אותם...באיזה רמה אתה חושב שהם יהיו?
רמה שמספיקה לליגה הראשונה? וגם אם יהיו איזה 2-3...לעשות דראפט שלם רק בשביל 2-3 שחקנים טובים שהקבוצות לא רצו להחתים?
נראה לי הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:24 
מה שאתה מעלה זה בכלל לא הבעיות הקשות בסיפור הזה, הבעיה הקשה היא ברגע שאתה משווה את התנאים בליגה אתה לא יכול לעשות יורדות ועולות, אלא אם אתה משווה את התנאים גם בליגה הלאומית, ואז כמובן שגם קבוצות הליגה הלאומית משתתפות בדראפט...

לסוגייה שאתה מעלה, בצורה כזאת קבוצות יצטרכו לעשות את השיקולים שלהם, האם שחקן צריך לעלות מהנוער או האם ללכת לדראפט, מה שיכול ליצור תרבות של טריידים על בחירות דראפט אם קבוצה רוצה להעלות מישהו מהנוער היא לא תצטרך את הבחירה שלה בדראפט, מצד שני אם לקבוצה אין עילוי גדול בנוער, או לחילופין, אם קבוצה לא רוצה להתחייב לשלוש שנים לשחקן שלה מהנוער הקבוצות האלה יפנו לדראפט, תוסיף לדראפט הזה את שחקני האקדמיה, ושחקנים ששיחקו רק בתיכונים ולא באף קבוצת נוער, ויש לך בשר להתחיל איתו.

שוב, הבעיה הקשה האמיתית של תקרת שכר ודראפט היא נושא היורדות, האם עושים ליגה סגורה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:50 
מילפורד כתב:
מה שאתה מעלה זה בכלל לא הבעיות הקשות בסיפור הזה, הבעיה הקשה היא ברגע שאתה משווה את התנאים בליגה אתה לא יכול לעשות יורדות ועולות, אלא אם אתה משווה את התנאים גם בליגה הלאומית, ואז כמובן שגם קבוצות הליגה הלאומית משתתפות בדראפט...

לסוגייה שאתה מעלה, בצורה כזאת קבוצות יצטרכו לעשות את השיקולים שלהם, האם שחקן צריך לעלות מהנוער או האם ללכת לדראפט, מה שיכול ליצור תרבות של טריידים על בחירות דראפט אם קבוצה רוצה להעלות מישהו מהנוער היא לא תצטרך את הבחירה שלה בדראפט, מצד שני אם לקבוצה אין עילוי גדול בנוער, או לחילופין, אם קבוצה לא רוצה להתחייב לשלוש שנים לשחקן שלה מהנוער הקבוצות האלה יפנו לדראפט, תוסיף לדראפט הזה את שחקני האקדמיה, ושחקנים ששיחקו רק בתיכונים ולא באף קבוצת נוער, ויש לך בשר להתחיל איתו.

שוב, הבעיה הקשה האמיתית של תקרת שכר ודראפט היא נושא היורדות, האם עושים ליגה סגורה?

אני חושב ששחקנים שלא יזכו לעלות לקבוצות הבוגרות שלהם...לא יהיה בעיה של הקבוצות הקטנות גם מהליגה השניה להשיג אותם ואז כל הפואנטה בדראפט גם הלך.

עכשיו בנוגע לליגה הסגורה. אני מכיר את הדעה הרווחת של אוהדי הפועל בנוגע לזה אבל אני אתן את הדיעה שאני מאמין שהיא נכונה.

המצב כיום הוא כזה. קבוצות בליגה השניה לא רוצות לעלות ליגה וחלק מהקבוצות שבליגה הראשונה לא רוצות להישאר. הרוב בקושי מחזיקות מעמד וחלק גם מתפרקות כל עונה. בנוסף ברוב הפעמים שקבוצות יורדות ליגה הן מתפוגגות ונעלמות. כולנו כאן יכולים לראות את המגמה. הכדורסל בריגרסיה.השנה הבקעה ובני השרון כנראה יתפרקו.
חייבים לשמור על הקבוצות הקיימות כדי שבכלל יהיה משהו. שלא בעתיד יהיה ליגה של 6 קבוצות. לכן צריך לסגור את הליגה מיורדות לכמה זמן לפחות עד שיהיה בסיס של קבוצות. שיהיה מספיק כדורסל כאן. ולנסות להגדיל את המגמה של הקבוצות שמצטרפות לליגה עד שתיהיה ליגה מספיק רחבה.
בליגה סגורה שאין יורדות זה גם נותן לקבוצות את הביטחון הכלכלי שהן יכולות להעמיד תקציב בטוח במשך כמה שנים ואפשרות לבנות דברים לטווח ארוך עם חוזים לשחקנים ולבנות על צעירים.

עכשיו,הטיעון הנגדי לזה זה שלא יהיה בכלל עניין. אני באופן אישי פחות מעוניין בעניין שיש במי הלוזרית שיורדת ליגה ואיך אני ניצל. יותר מעניין אותי טובת הכדורסל.
למשל חיפה השנה יכלה בקלות לרדת ליגה. הממה, מדובר בקבוצה בעיר חשובה עם בעלים תומך ואולם של 5000 מקומות שיש לה פוטנציאל להתפתח. לאבד אותה היה מכה לכדורסל.
אם הייתי במקומו של קופל הייתי סוגר את הליגה. לפחות עד שיהיה איזה 14 קבוצות בליגה הראשונה כמו בספרד למשל שיכולות לפחות להעמיד תקציב מינימום ולהיות יציבות מבחינה כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 12:20 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
יאללה שמכבי תלך אחרי הקהל שלה ותעזוב אותנו כבר בשקט

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 00:44 
לפי דעתי פיינל פור זה לא ספורטבי .בדיוק אבל כמו שללכת ליורובלוף בלי קשר לתוצאות בליגה זה לא ספורטבי.שיציאו לכל הליצנים ממכבי שעשו חרם שחוזרים לסדרות בתנאי שהם מוותרים על הכרטיס האוטומטי ליורובלוף עד 2060.נראה אך הם יגיבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 00:57 
השריון שלהם ביורוליג הוא כמעט ללא קשר לתוצאות בליגה. הם צריכים לוותר על השריון הישראלי כביכול בשביל הסגנית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 07:05 
סמל אישי של המשתמש
לכמה קבוצות יש שריון ביורוליג חוץ מהמחלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 07:49 
סמל אישי של המשתמש
אני לא זוכר מספרים מדוייקים אבל מרבית הקבוצות שם משוריינות בצורה זו או אחרת.
הם שינו קצת את השיטה לדעתי לפני שנה שנתיים, אז אני לא רוצה לזרוק מספרים לא מדויקים
תיכנס לאתר היורוליג, יש שם פירוט איפשהו לגבי הזכאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 16:01 
סמל אישי של המשתמש
אלון בלום היום בפוסט:

תמונה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 16:18 
נדמה לי שזה אילן בלום.

וסוף סוף הוא כותב דברי טעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 16:20 
סמל אישי של המשתמש
רדנקו כתב:
נדמה לי שזה אילן בלום.

וסוף סוף הוא כותב דברי טעם.
לא ראו את שמו בסריקה. הלכתי לעיתון שוב לראות את שמו וייתכן שזכרתי לא נכון.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 16:26 
במקרה אני מכיר אותו. זה אח של גלעד בלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
איתן בלום

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2012, 05:45 
סמל אישי של המשתמש
פיינל פור זה לא ספורטיבי? איזה שטויות.
אז אם ככה גם ליגת האלופות זה לא ספורטיבי.
בנ.ב.א שיקגו בולס אחרי עונה פנטסטית (מקום ראשון במזרח נדמה לי) מסיימת את העונה אחרי סדרה אחת של פלייאוף בגלל פציעה, זה הוגן?

זה החוקים כדורסל זה מאני טיים זה כל היופי בזה, מי שמגיע למאני טיים אלוף ומי שלא יכול לדבר רק על הדרך, בדיוק כמו שקרה לנו נגד הבקעה שהגענו למאני טיים גמורים.

ותעצרו רגע לנשום בלי קשר לספורטיבי יש פה קבוצה שהתקציב שלה מסתכם בעשרות מיליוני דולרים מול קבוצות שבקושי מגרדות 3 מיליון במקרה הטוב.
זה בערך כמו לשחק מונופול עם פי 10 כסף משאר המשתתפים, זה ספורטיבי זה?
אז שלא יזיינו לי את השכל על פיינל פור ספורטיבי או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מאי 2012, 10:11 
סמל אישי של המשתמש
גיא ברזל כתב:
איתן בלום

בני בלום?
http://www.ishim.co.il/m.php?s=%D7%91%D ... 7%95%D7%9D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2012, 18:09 
אבו-דגל כתב:
פיינל פור זה לא ספורטיבי? איזה שטויות.
אז אם ככה גם ליגת האלופות זה לא ספורטיבי.
בנ.ב.א שיקגו בולס אחרי עונה פנטסטית (מקום ראשון במזרח נדמה לי) מסיימת את העונה אחרי סדרה אחת של פלייאוף בגלל פציעה, זה הוגן?

זה החוקים כדורסל זה מאני טיים זה כל היופי בזה, מי שמגיע למאני טיים אלוף ומי שלא יכול לדבר רק על הדרך, בדיוק כמו שקרה לנו נגד הבקעה שהגענו למאני טיים גמורים.

ותעצרו רגע לנשום בלי קשר לספורטיבי יש פה קבוצה שהתקציב שלה מסתכם בעשרות מיליוני דולרים מול קבוצות שבקושי מגרדות 3 מיליון במקרה הטוב.
זה בערך כמו לשחק מונופול עם פי 10 כסף משאר המשתתפים, זה ספורטיבי זה?
אז שלא יזיינו לי את השכל על פיינל פור ספורטיבי או לא.

אבל אני בעצמי לא מבין מה זה נותן לי הפיינל פור הזה.
חולון לקחו אליפות, והם כבר שנתיים מגרדים את תקציב המינימום.

או.קיי מכב* גנבו את המדינה במשך שנים, אבל נכון להיות זו קבוצה פרטית שמשחק גם בליגה פרטית (יורוליג), למה שיסכימו לכל מיני המצאות שיגבילו להם את התקציב? אתה שוכח לרגע שכולנו אוהדי הפועל בכדורסל, אבל גם אוהדי הפועל בכדורגל, אולי שגם אוהדי נתניה יבכו על זה ששנים השתמשנו בכספי הסתדרות והיום "בגלל זה" אנחנו קבוצה יותר עשירה מהם פי 4?
פתרונות חברים, פתרונות ראסמים, לא פלסטרים כמו פיינל פור, כי לא אכפת לי אם אני אקח אליפות אחת ב20 שנה בסדרות או אחת ב10 בפיינל פור (אגב למה לא פיינל 2, מה נותן לנו החצי הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: