גיא האדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אין שום מדינה בעולם, שמאפשרת לאנשים להיכנס אליה ללא אשרה ולעבוד בה ללא אישור עבודה. בכל מדינה מתוקנת, כל הסודאנים והאריתריאים שהגיעו לפה, היו מגורשים כבר מזמן.
להעיף מפה את כל המהגרים הלא חוקיים, ויפה שעה אחת קודם.
גם אם נשים בצד את ההבדל בין גרוש חוקי לבין ביזה ואלימות, אתה מודע לזה שישראל, כמו רוב מדינות העולם המערבי, חתומה על האמנה בדבר מעמדם של הפליטים?
זה נכון. אבל זה לא משנה את העובדה שבישראל יש עשרות אלפי מהגרי עבודה לא חוקיים. חלקם נכנסו לפה שלא כחוק, חלקם נכנסו כחוק, האשרה שלהם נגמרה, אבל הם החליטו להישאר.
יש להפריד בין כמה דברים:
1. המעשים המכוערים של החלאות שתקפו עובדים זרים. זה מחליא, ואני מאחל להם שיירקבו בכלא, כי מדובר בגזענים מתועבים ועלובים, שהם מסוכנים לחברה הישראלית מכל מהגר עבודה לא חוקי.
2. יש בישראל עשרות אלפי עובדים לא חוקיים. מדינה מתוקנת לא יכולה להרשות לעצמה עשרות אלפי פורעי חוק בתחומה. עם כל הכבוד. מי שהסתיימה לו האשרה צריך לעזוב את המדינה. בדיוק כמו שקורה בארצות הברית, בדיוק כמו שקורה במדינות מערביות נורמליות. לא מדובר באיזה גירוש לא הומני, אלא בשמירה על החוק. בדיוק כמו שהתנחלות לא חוקית צריך לפרק, ולא מעניין אותי אם בנו שם חמישה מגדלי ענק - היא לא חוקית וצריך להרוס אותה, כך מהגר עבודה שנמצא פה בניגוד לחוק צריך להיות מגורש. כן, יכאב לי הלב עליו. זה נורא ואיום ובאמת כואב. הלב שלי יישבר כשהוא יעלה על המטוס ביחד עם ילדים שחלקם כבר לומדים פה, אבל זה מה שצריך לעשות. ולמרבה הצער, בעולם המר שלנו לפעמים ילדים משלמים את המחיר על היותם של הוריהם עבריינים. זה נכון לגבי ילד שאביו גנב והולך לכלא, וזה נכון לגבי ילד שאביו הוא מהגר עבודה לא חוקי - ברגע שהאב החליט לעבודה פה בצורה לא חוקית הוא אמור לקחת בחשבון שמתישהו הוא יגורש. האחריות לפגיעה בילדיו היא קודם כל עליו.
3. לגבי הפליטים. כרגע לא ברור בכלל מספרם. מהגרי עבודה רבים מגדירים עצמם כפליטים אף שאינם כאלה. בכל מקרה, הגישה שלי אומרת שאם יאכפו פה את חוקי העבודה כמו שצריך, כלומר יישארו בישראל רק עובדים בעלי אישורים, כשכל העובדים שאין להם אישורים יגורשו (ושוב - הם באמת מסכנים, ואני מרחם עליהם, אבל אין מה לעשות) אז המדינה תוכל להכיל את הפליטים, לתת להם אשרות עבודה ולסייע להם להשתלב בחברה.