Charlie כתב:
קובסטר יקר,
נכנסתי לקישור. משם הגעתי לאתר ה-euroncap ולמבחנים שלו לשנת 2007:
סיטרואן C-4 קיבלה 35 נק' בבטיחות מבוגרים לעומת 34 נק' של הקורולה
סיטרואן C-4 קיבלה 42 נק' בביטחות ילדים לעומת 39 נק' של הקורולה
מלבד זאת, הC4 נבדקה ב-2004 ואין מבחן מאוחר יותר עד 2010 וזה כבר דגם חדיש יותר ושונה.
הקורולה זכתה להיבחן ב-2007 ועדיין לא זכתה ביותר ניקוד. אם כבר אנחנו בודקים רכב ע"פ מבחני עבר, אז כדאי להשוות עם הבדיקה הקודמת של קורולה, ישנה יותר, שם הפער גדול אף יותר לטובת הC-4.
הסיטרואן מגיעה עם יותר "פוקנציות" של בטיחות (כל ה-ASR למיניהם) ובעיקר מגיעה עם 6 כריות אוויר לעומת 4 בלבד שבקורולה.
יש לי 2 ילדים. לכן לא היתה לי התלבטות - בטיחות מול ירידת ערך? אני בחרתי בבטיחות. שבעלי המאזדות והקורולות יהנו במכירה, אני רוצה להיות יותר רגוע על הכביש.
נ.ב.
אתה לא יכול להשוות בין הקורולה לבין הC-5 כי הם מסגמנט שונה. זה כמו שתשווה את הקורולה לאיביזה. יכול להיות שהאיביזה תקבל יותר ניקוד אבל זה בהשוואה לקליאו או לפיאסטה. ברור שהקורולה תהיה בטוחה יותר מרכב קטן. פיזיקה פשוטה של ספיגת אנרגיית מכה יותר טובה של עצם גדול יותר.
אם תלחץ על האופציה Comparable בצד ימין למטה האתר יציג בפניך רשימה של רכבים להשוואה. כולם מסגמנט גבוה מקורולה. אי אפשר להשוות בין תפוחים לאגסים, הניקוד של הC5 הוא בהשוואה למתחרות, לא בהשוואה לסקודה פאביה למשל.
התייחסתי כבר לכך שיש הבדל בין הקורולה ל C5. הקורולה שייכת לקומפקטיות וה C5 למשפחתיות הגדולות.
תסתכל על התגובה הקודמת שלי.
ה C5 קיבלה 36 בבטיחות ילדים לעומת הקורולה עם 39, ולכך התייחסתי.
לגבי ה C4, נכון שזה רכב הרבה יותר בטוח אבל מועד לפורענויות. יכול להיות ש"נפלת" על רכב טוב שלא עושה בעיות.
לר"צ המקביל אלי בעבודה הקודמת היתה C4 (לי היה פוקוס) והוא פשוט היה מחליף כל שני וחמישי מנורות באוטו, הפנסים לא היו נדלקים לו לפעמים והיה אחד מהעבודה שגם לו היתה C4 והוא נכנס ביציאה מהחניה ברכב חונה וכל הפרונט של האוטו פשוט התקפל פנימה. מחזה חצי משעשע חצי מפחיד.
היפניות באופן כללי נחשבות כחזקות יותר מהצרפתיות ועם שוק הרבה יותר פעיל. בגלל ההצפה של הליסינג, יש סיכוי לא רע למצוא יפנית בת 4/5 שנים על הכביש במצב טוב ועם אפשרות לשחק על המחיר. לגבי הסיטרואן, זה הימור גדול שאפשר ליפול בו בקלות ואז לך תמכור אוטו כזה, מה שמתקשר גם לירידת הערך. נכון שזה לא השיקול העיקרי בלקנות אוטו (למרות שגם זה צריך להילקח בחשבון), פשוט מסיטרואן יהיה יותר קשה "להיפטר" בבוא העת, אבל בקטע הזה כל אחד והשיקולים שלו.
בוא נאחל לכולנו שלא נצטרך לבדוק את מבחני הריסוק באופן מעשי, זה הכי חשוב...