תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 00:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המלצה לרכב משפחתי בסביבות 80 אלף ש"ח
הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:08 
סמל אישי של המשתמש
לא בשבילי כמובן :) , בשביל אבא שלי, אוהד הפועל וותיק.

הדרישות הכלליות: אמינות טובה, שמירת ערך, נוחות טובה מאוד(חשוב!) והתנהגות כביש סבירה+ וכומובן רצוי מאוד שלא ילגום יותר מדי דלק

סכום קנייה: סביב 80 אלף ש"ח.

הצרפתיות כבר שיפרו את אמינותן?(לגבי שמירת ערך אני יודע שזה ברצפה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: המלצה לרכב משפחתי בסביבות 80 אלף ש"ח
הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:15 
לדעתי אתה יכול למצוא בסכום הזה סיטרואן C4 מודל 2010, וזה אמור להיות רכב די נחמד.

לסקודה יש החודש מבצע על הרומסטר, מודל 2012, וזה מחיר מציאה לדעתי עבור רכב כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:16 
סמל אישי של המשתמש
בתור מי שמחזיק כבר כמה שנים גם רנו וגם סיטרואן אני יכול להעיד על שיפור עצום באמינות של הצרפתיות.
הצרפתיות זולות יותר לרכישה כיד שניה, נוחות מאד, מאובזרות מאד ובטוחות מאד. גם עלות האחזקה לא גבוהה (ומרווחי טיפול של אחת לשנתיים).
המינוס העיקרי הוא במכירה: שוק חלש וירידת ערך גבוהה.
שכל אחד יעשה את החישוב שלו מה הכי חשוב לו ברכב , כי אין מושלם.

אבל לא הבנתי מה אביך מחפש- משפחתית קומפקטית? סדאן? גדולה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:20 
סיטרואן קשה מאוד למכור. מכיר מישהו שלקח לו יותר משנה למכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:31 
אנחנו קנינו לא מזמן סוזוקי SX 4 במחיר כזה פחות או יותר ואנחנו יותר ממרוצים
אבל היא נחשבת משפחתית גדולה מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:32 
סמל אישי של המשתמש
הבן של רונית כתב:

היא לא נחשבת משפחתית גדולה מאוד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:45 
לא בהשוואה לואן משפחתי, אבל בהשוואה למכוניות משפחתיות סטנדרטיות אני חושב שהיא דייגדולה.
הבאג'ז שלה הוא בוודאות הגדול מבין המכוניות המשפחתיות - זו הסיבה שגם קנינו אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 09:48 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
זה גם בגלל הנוכחות המסיבית של בעלי סיטרואן במחלקות האורטופדיות.
גם אני הגעתי לשם בסיטרואן, ולפי מנהל המחלקה ברמב"ם בלי סיטרואן לא היתה להם פרנסה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 10:00 
סמל אישי של המשתמש
פורד פוקוס או מזדה 3 וכד'.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
זה גם בגלל הנוכחות המסיבית של בעלי סיטרואן במחלקות האורטופדיות.
גם אני הגעתי לשם בסיטרואן, ולפי מנהל המחלקה ברמב"ם בלי סיטרואן לא היתה להם פרנסה.

צריך לעשות הבחנה:
סיטרואן C-5 נחשבת לאחת המכוניות הכי נוחות שקיימות. למעשה באחד המגזינים הנחשבים נטען כי רק מרצדס C קלאס ומאייבאך (רכב של מיליון וחצי יורו בערך) נוחות יותר...
כך שההפך הוא הנכון - מי שסובל מבעיות גב מומלץ לו לעבור לסיטרואן C-5 אלא שזו מלכודת זהב - אחרי שנוהגים בC5 קשה מאד לעבור לרכב אחר.

לגבי שאר דגמי היצרן - למשל הC-4 או הC-3 אני נאלץ להסכים. אני קניתי C-4 ואשתי נוהגת בה כי אחרי שבוע של כאבי גב פשוט התחננתי לפניה שתקח את הרכב ותתן לי את הרנו מגאן שלה שהיא ישנה יותר וחלשה יותר (הC-4 שלי עם מנוע 2000 והמגאן רק 1600) ובאמת תענוג לשבת ברנו.

אגב, אחרי נסיעה של אלפי ק"מ באירופה עם פיג'ו 308 המקבילה ל-C4 חשבתי שהנוחות תהיה דומה כי בפיג'ו ממש נהניתי. התבדיתי.

לכן שאלתי את פותח האשכול מה הוא מחפש - משפחתית גדולה (C5), סדאן (רנו פלואנס) או קומפקטית (308) וזאת בהנחה שהוא הולך לכיוון הצרפתיות. אם הוא חושב על יפנית או גרמנית זה כבר סיפור אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
לא דיברתי על כאבי גב. דיברתי על הפגיעות (בשורוק) של הרכב בזמן תאונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 10:57 
סמל אישי של המשתמש
קורולה 2007 או 2008 (לא הרובוטי !) , בלי להתבלבל בכלל. אם אתה יכול למצוא משהו לא מהשכרה, זה רכב באנקר.
גם פורד פוקוס (2009 או 2010) זו אופציה מעולה, זה היה רכב הליסינג האחרון שלקחתי והוא פשוט סוס עבודה , מרווח מאחורה ובגאז' שאפשר להכניס בו שלוש חופיות בלי בעיה (היה רכב המנהלה ברוב התעסוקה בשבי שומרון)

תתרחק מהצרפתיות, בעיקר בגלל בעיות החשמל ומה שits-sick אמר. סיטוראן (וגם מאזדה 3 אגב) זה רכב מנייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
קנינו את אחת משלוש הקורולות האחרונות בארץ לפני הרובוטי, וזה היה באפריל 2007. 2008 היה רק רובוטי.
היא רק עם 50 אלף ק"מ ואין לנו כוונה למכור אותה בשנים הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 11:17 
הבן של רונית כתב:

אני קצת "משוחד" ,יחד עם9 זאת מסכים איתך לחלוטין
אחלה רכב מכל הבחינות.
בכל מקרה ממליץ לך דינו -בכל רכב אשר יבחר אביך ,דאג שיעשה נסיעת מבחן /התרשמות ,
כי בסופו של דבר עם כל הכבוד להמלצות ,אביך הוא זה שידרש "לחיות ברכב" ולכן חשוב שירגיש נוח ברכב,נסיעה נעימה וכיפית עבורו ,מזגן ,נוחיות שימוש ותפעול וכדומה.

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 11:19 
תדמור - מה אתה אומר על הסקודה רומסטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
קורולה 2007 או 2008 (לא הרובוטי !) , בלי להתבלבל בכלל. אם אתה יכול למצוא משהו לא מהשכרה, זה רכב באנקר.
גם פורד פוקוס (2009 או 2010) זו אופציה מעולה, זה היה רכב הליסינג האחרון שלקחתי והוא פשוט סוס עבודה , מרווח מאחורה ובגאז' שאפשר להכניס בו שלוש חופיות בלי בעיה (היה רכב המנהלה ברוב התעסוקה בשבי שומרון)

תתרחק מהצרפתיות, בעיקר בגלל בעיות החשמל ומה שits-sick אמר. סיטוראן (וגם מאזדה 3 אגב) זה רכב מנייר.

קורולה כמו מאזדה 3 זה רכב עבור אנשים שלא מחפשים כלום באוטו חוץ מלהניע לנסוע קצת ולחזור הביתה. רכבים אפורים (גם האלמרה) שזוכים ליותר אמינות אולי בגלל איבזור עלוב, יכולות מנוע פחותות וגירים עצלים (אבל אמינים יש להודות)?

פוקוס קצת שונה, בכל זאת מיוצרת באירופה (אנגליה) ושייכת בפועל לחברה אמריקאית. אישית אני סבלתי בפוקוס אבל יש כאלה שממש אוהבים. הדגמים הישנים כבדים יחסית ודי עגלתיים.

לגבי הצרפתיות:
כשקניתי את המגאן אמרו לי להיזהר מבעיות החשמל. חבר לעבודה בדיוק קנה אלמרה ואמר שאם אתקע אם הרנו הוא יבוא לחלץ אותי. חודשיים אח"כ ראיתי אותו תקוע בצד הדרך...
הגיע הזמן להפסיק עם האגדות האורבניות הללו. רכב צרפתי שמטופל נכון ובזמן ואין לו כל מיני התקנות מוזרות של חאפרים לא יסבול משום בעיה חשמלית.

לגבי הבטיחות - רק לידיעה: סיטרואן C-4 נבחר ב-2007 (זה המודל של הרכב שלי) לרכב הבטוח ביותר בקטגוריה שלו.
הסיטרואן C-5 נחשבה למשך כמה שנים טובות לבטוחה ביותר עד להופעת הקשקאי. עדיין הC5 נחשבת לאחת הבטוחות בשוק. אם כבר היפניות הן מנייר. תסגור דלת של מאזדה או קורולה ותסגור דלת של סיטרואן או אופל ותבחין מיד בהבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
kobster כתב:

קורולה כמו מאזדה 3 זה רכב עבור אנשים שלא מחפשים כלום באוטו חוץ מלהניע לנסוע קצת ולחזור הביתה. רכבים אפורים (גם האלמרה) שזוכים ליותר אמינות אולי בגלל איבזור עלוב, יכולות מנוע פחותות וגירים עצלים (אבל אמינים יש להודות)?

פוקוס קצת שונה, בכל זאת מיוצרת באירופה (אנגליה) ושייכת בפועל לחברה אמריקאית. אישית אני סבלתי בפוקוס אבל יש כאלה שממש אוהבים. הדגמים הישנים כבדים יחסית ודי עגלתיים.

לגבי הצרפתיות :
כשקניתי את המגאן אמרו לי להיזהר מבעיות החשמל. חבר לעבודה בדיוק קנה אלמרה ואמר שאם אתקע אם הרנו הוא יבוא לחלץ אותי. חודשיים אח"כ ראיתי אותו תקוע בצד הדרך...
הגיע הזמן להפסיק עם האגדות האורבניות הללו. רכב צרפתי שמטופל נכון ובזמן ואין לו כל מיני התקנות מוזרות של חאפרים לא יסבול משום בעיה חשמלית.

לגבי הבטיחות - רק לידיעה: סיטרואן C-4 נבחר ב-2007 (זה המודל של הרכב שלי) לרכב הבטוח ביותר בקטגוריה שלו.
הסיטרואן C-5 נחשבה למשך כמה שנים טובות לבטוחה ביותר עד להופעת הקשקאי. עדיין הC5 נחשבת לאחת הבטוחות בשוק. אם כבר היפניות הן מנייר. תסגור דלת של מאזדה או קורולה ותסגור דלת של סיטרואן או אופל ותבחין מיד בהבדל.

כבר אמרתי שהמאזדה יותר דומה לסיטוראן בקטע הזה.
קורולה לעומת סיטרואן בבטיחות ? תעשה חיפוש פשוט בגוגל ותראה את ההבדל בין קורולה 2007 לסיטרואן C5 שנת 2009. אם יש לך ילדים, אין פה בכלל התלבטות במי לבחור.
גם אם ניקח בחשבון שהC5 שייכת למשפחתיות הגדולות וקורולה לקומפקטיות, אין מבחן בטיחות שסיטרואן לוקחת את טויוטה. אם תמצא אחד כזה, אתה מוזמן לפרסם אותו פה.

אגב, הסיטרואן C4 לא נבחרה ב 2007 לרכב הכי בטוח, והיא אפילו ממוקמת מתחת לקורולה - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3395479,00.html#n

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר יקר,

נכנסתי לקישור. משם הגעתי לאתר ה-euroncap ולמבחנים שלו לשנת 2007:
סיטרואן C-4 קיבלה 35 נק' בבטיחות מבוגרים לעומת 34 נק' של הקורולה
סיטרואן C-4 קיבלה 42 נק' בביטחות ילדים לעומת 39 נק' של הקורולה

מלבד זאת, הC4 נבדקה ב-2004 ואין מבחן מאוחר יותר עד 2010 וזה כבר דגם חדיש יותר ושונה.
הקורולה זכתה להיבחן ב-2007 ועדיין לא זכתה ביותר ניקוד. אם כבר אנחנו בודקים רכב ע"פ מבחני עבר, אז כדאי להשוות עם הבדיקה הקודמת של קורולה, ישנה יותר, שם הפער גדול אף יותר לטובת הC-4.

הסיטרואן מגיעה עם יותר "פוקנציות" של בטיחות (כל ה-ASR למיניהם) ובעיקר מגיעה עם 6 כריות אוויר לעומת 4 בלבד שבקורולה.

יש לי 2 ילדים. לכן לא היתה לי התלבטות - בטיחות מול ירידת ערך? אני בחרתי בבטיחות. שבעלי המאזדות והקורולות יהנו במכירה, אני רוצה להיות יותר רגוע על הכביש.

נ.ב.
אתה לא יכול להשוות בין הקורולה לבין הC-5 כי הם מסגמנט שונה. זה כמו שתשווה את הקורולה לאיביזה. יכול להיות שהאיביזה תקבל יותר ניקוד אבל זה בהשוואה לקליאו או לפיאסטה. ברור שהקורולה תהיה בטוחה יותר מרכב קטן. פיזיקה פשוטה של ספיגת אנרגיית מכה יותר טובה של עצם גדול יותר.
אם תלחץ על האופציה Comparable בצד ימין למטה האתר יציג בפניך רשימה של רכבים להשוואה. כולם מסגמנט גבוה מקורולה. אי אפשר להשוות בין תפוחים לאגסים, הניקוד של הC5 הוא בהשוואה למתחרות, לא בהשוואה לסקודה פאביה למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
קובסטר יקר,

נכנסתי לקישור. משם הגעתי לאתר ה-euroncap ולמבחנים שלו לשנת 2007:
סיטרואן C-4 קיבלה 35 נק' בבטיחות מבוגרים לעומת 34 נק' של הקורולה
סיטרואן C-4 קיבלה 42 נק' בביטחות ילדים לעומת 39 נק' של הקורולה

מלבד זאת, הC4 נבדקה ב-2004 ואין מבחן מאוחר יותר עד 2010 וזה כבר דגם חדיש יותר ושונה.
הקורולה זכתה להיבחן ב-2007 ועדיין לא זכתה ביותר ניקוד. אם כבר אנחנו בודקים רכב ע"פ מבחני עבר, אז כדאי להשוות עם הבדיקה הקודמת של קורולה, ישנה יותר, שם הפער גדול אף יותר לטובת הC-4.

הסיטרואן מגיעה עם יותר "פוקנציות" של בטיחות (כל ה-ASR למיניהם) ובעיקר מגיעה עם 6 כריות אוויר לעומת 4 בלבד שבקורולה.

יש לי 2 ילדים. לכן לא היתה לי התלבטות - בטיחות מול ירידת ערך? אני בחרתי בבטיחות. שבעלי המאזדות והקורולות יהנו במכירה, אני רוצה להיות יותר רגוע על הכביש.

נ.ב.
אתה לא יכול להשוות בין הקורולה לבין הC-5 כי הם מסגמנט שונה. זה כמו שתשווה את הקורולה לאיביזה. יכול להיות שהאיביזה תקבל יותר ניקוד אבל זה בהשוואה לקליאו או לפיאסטה. ברור שהקורולה תהיה בטוחה יותר מרכב קטן. פיזיקה פשוטה של ספיגת אנרגיית מכה יותר טובה של עצם גדול יותר.
אם תלחץ על האופציה Comparable בצד ימין למטה האתר יציג בפניך רשימה של רכבים להשוואה. כולם מסגמנט גבוה מקורולה. אי אפשר להשוות בין תפוחים לאגסים, הניקוד של הC5 הוא בהשוואה למתחרות, לא בהשוואה לסקודה פאביה למשל.

התייחסתי כבר לכך שיש הבדל בין הקורולה ל C5. הקורולה שייכת לקומפקטיות וה C5 למשפחתיות הגדולות.
תסתכל על התגובה הקודמת שלי.
ה C5 קיבלה 36 בבטיחות ילדים לעומת הקורולה עם 39, ולכך התייחסתי.
לגבי ה C4, נכון שזה רכב הרבה יותר בטוח אבל מועד לפורענויות. יכול להיות ש"נפלת" על רכב טוב שלא עושה בעיות.
לר"צ המקביל אלי בעבודה הקודמת היתה C4 (לי היה פוקוס) והוא פשוט היה מחליף כל שני וחמישי מנורות באוטו, הפנסים לא היו נדלקים לו לפעמים והיה אחד מהעבודה שגם לו היתה C4 והוא נכנס ביציאה מהחניה ברכב חונה וכל הפרונט של האוטו פשוט התקפל פנימה. מחזה חצי משעשע חצי מפחיד.

היפניות באופן כללי נחשבות כחזקות יותר מהצרפתיות ועם שוק הרבה יותר פעיל. בגלל ההצפה של הליסינג, יש סיכוי לא רע למצוא יפנית בת 4/5 שנים על הכביש במצב טוב ועם אפשרות לשחק על המחיר. לגבי הסיטרואן, זה הימור גדול שאפשר ליפול בו בקלות ואז לך תמכור אוטו כזה, מה שמתקשר גם לירידת הערך. נכון שזה לא השיקול העיקרי בלקנות אוטו (למרות שגם זה צריך להילקח בחשבון), פשוט מסיטרואן יהיה יותר קשה "להיפטר" בבוא העת, אבל בקטע הזה כל אחד והשיקולים שלו.
בוא נאחל לכולנו שלא נצטרך לבדוק את מבחני הריסוק באופן מעשי, זה הכי חשוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 14:11 
סמל אישי של המשתמש
באופן כללי, מבחינה סטטיסטית, רכבים יפניים אמינים יותר מרכבים צרפתיים. זה כמובן לא אומר שכל רכב צרפתי שלישי יתקע או יתקלקל באופן תדיר או שרכב יפני אף פעם לא נכנס למוסך. אבל סטטיסטית זה נכון ובעיקר בארץ, להבדיל מאירופה, מה שמציב סימן שאלה גדול על יכולת המוסכניקים פה להתמודד עם מערכות חשמל סבוכות יותר כמו בצרפתיות ו/או מעיד משהו על האזרח הממוצע שהולך לכל מיני מוסכי מדרכה שמחרבנים לו את האוטו והצרפתית לעולם תהיה רגישה יותר מהיפנית.

בעוד שהיפנים סוגרים את הפער מהאירופאיות בכל הקשור לבטיחות (והאירופאיות סוגרות את הפער מהיפניות בכל הנוגע לאמינות) עדיין הצרפתיות יותר בטוחות מהיפניות. שוב, יתכן ופה ושם יהיו חריגים אבל זו עובדה.

לצרפתיות יתרון בכך שיש איבזור רב יותר, יש מרווח טיפולים גדול יותר, המושבים בד"כ נוחים יותר ובסיס הגלגלים מאפשר מרווח יותר גדול בסביבת הנהג ומאחור.
את היד השניה קונים בזול יחסית וקל להתמקח.

מנגד היפנים זולים יותר לאחזקה, שומרים על הערך יותר טוב ולא שוחטים אותך במכירה שאתה קופץ על כל טלפון שאתה מקבל, אולי סוף סוף מישהו יקח את האוטו...

בסופו של דבר, הפערים לא כאלה גדולים כמו לפני עשור או שניים וכל אחד יעשה את השיקול שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
אם רנו כ"כ שיפרו את האמינות שלהם אז למה מוכרים מגאנים בפאקינג 40K שנת 2008-2009?
לאורך זמן אני יותר ממבסוט שלקחתי רכב יפני שנוסע כבר 13 נסיעות מאומצות, אני הולך לתת לצ'אנס ליונדאי שעשתה קפיצה ענקית בשנים האחרונות (פעם רק השם היה גורם לי לחלחלה). הבנתי גם שהיבואן והמוסכים המורשים ברנו נותנים חרא של יחס ברנו, אבל זה רק מאנשים שמחזיקים רנו, לי אין נסיון איתה.
אגב, צפו לקפיצת מדרגה של השוק הסיני בעוד כעשור, נכון זה נשמע מטומטם והזוי, אבל תחשבו איך דיברו פעם על היפניות...מעניין איך הם יתקדמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
1. הרנו נמכרים בזול כי זה רכב ללא שוק יד שניה, המחירון של לוי יצחק מתעלל בו, מדובר גם ברכבי ליסינג פשוטים ולא בדגמים המאובזים וכיאה לרכב ליסינג מי יודע איזו התעללות הרכב עבר ורנו הרבה יותר רגישה ממאזדה למשל. זה למה.

2. יונדאי בהחלט עשו קפיצת מדרגה בדגמים החדשים שלהם ובארה"ב היצרן זוכה לפופולריות גדולה מהיפניות.

3. הסינים אינם יפניים ולעולם לא יהיו. הם מתמחים בהעתקה ובייצור של מוצר פרי תכנון מערבי, לא מעבר. המנטליות היפנית היא שגרמה להם להיות חזקים כל כך בשוק הרכב והאלקטרוניקה. אותה מנטליות שחסרה לסינים. מדובר במדינות אחרות ועמים אחרים. תהיה תעשיית רכב סינית שתייצא רכבים אבל הם לא יגיעו ליפנים, בטח שלא בתוך עשור או שניים. תראה כמה זמן לקח לדרום קוריאנים להגיע לרמה הנוכחית שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: המלצה לרכב משפחתי בסביבות 80 אלף ש
הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
בתור מי שמחזיק כבר כמה שנים גם רנו וגם סיטרואן אני יכול להעיד על שיפור עצום באמינות של הצרפתיות.
הצרפתיות זולות יותר לרכישה כיד שניה, נוחות מאד, מאובזרות מאד ובטוחות מאד. גם עלות האחזקה לא גבוהה (ומרווחי טיפול של אחת לשנתיים).
המינוס העיקרי הוא במכירה: שוק חלש וירידת ערך גבוהה.
שכל אחד יעשה את החישוב שלו מה הכי חשוב לו ברכב , כי אין מושלם.

אבל לא הבנתי מה אביך מחפש- משפחתית קומפקטית? סדאן? גדולה ?

זה פחות קריטי לו, אבל אני מניח שגדולה תבזבז יותר דלק(בקטנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 17:30 
סמל אישי של המשתמש
לגבי הצרפתיות, היו לו בעבר שתי מכוניות סיטרואן קסרה. הראשונה מ98'(חדשה מהניילון), טורבו דיזל ידנית(שעליה עשיתי את נסיעות הבכורה שלי עם רישיון חדש ונהנתי מכל רגע) והשנייה סיטרואן קסרה מ2003, אוט' 1.6 בנזין. הראשונה(טורבו דיזל), לא עשתה שום בעיה עד שהגיע ל300 אלף ק"מ :SHOCK3: ואז היה צריך להחליף משאבה(די יקר) ואילו השניה האוטומטית בנזין, היתה הרבה יותר בעייתית, מ-130 אלף ק"מ בערך, כל שני וחמישי היתה בעיה בגיר.
שתיהן בכל מה שקשור לנהיגה ונוחות, היו מצויינות לטעמי. לא באיזור בכלל של המקבילות היפניות. אגב, הטורבו דיזל לטעמי היתה הרבה יותר מהנה לנהיגה.
הבעיה העיקרית כאמור מבחינת אבי בכל מה שקשור לצרפתיות, היא שמירת הערך. גם האמינות של היפנים, נותנת משקל כבד להחלטה.

איך ההונדה סיוויק? ב80 אלף אפשר להביא משהו מ2008/9

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 22:31 
סמל אישי של המשתמש
tadmored כתב:
הבן של רונית כתב:

אני קצת "משוחד" ,יחד עם9 זאת מסכים איתך לחלוטין
אחלה רכב מכל הבחינות.
בכל מקרה ממליץ לך דינו -בכל רכב אשר יבחר אביך ,דאג שיעשה נסיעת מבחן /התרשמות ,
כי בסופו של דבר עם כל הכבוד להמלצות ,אביך הוא זה שידרש "לחיות ברכב" ולכן חשוב שירגיש נוח ברכב,נסיעה נעימה וכיפית עבורו ,מזגן ,נוחיות שימוש ותפעול וכדומה.

זה גם הרכב שלנו ב-3 השנים האחרונות, ואני מצטרף להמלצה.
זול יחסית, צריכת דלק נמוכה, אמין מאד, תא מטען ענק, נוח לנוסעים גם מקדימה וגם מאחורה (בגלל שהוא קצת יותר גבוה מרכבים מקבילים).
שני חסרונות: 1. עיצוב קצת מוזר ויש אומרים - מכוער. 2. קורות קדמיות שמסתירות חלק משדה הראייה.
לשניהם מתרגלים עם הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2012, 23:25 
סמל אישי של המשתמש
dino כתב:
לגבי הצרפתיות, היו לו בעבר שתי מכוניות סיטרואן קסרה. הראשונה מ98'(חדשה מהניילון), טורבו דיזל ידנית(שעליה עשיתי את נסיעות הבכורה שלי עם רישיון חדש ונהנתי מכל רגע) והשנייה סיטרואן קסרה מ2003, אוט' 1.6 בנזין. הראשונה(טורבו דיזל), לא עשתה שום בעיה עד שהגיע ל300 אלף ק"מ :SHOCK3: ואז היה צריך להחליף משאבה(די יקר) ואילו השניה האוטומטית בנזין, היתה הרבה יותר בעייתית, מ-130 אלף ק"מ בערך, כל שני וחמישי היתה בעיה בגיר.
שתיהן בכל מה שקשור לנהיגה ונוחות, היו מצויינות לטעמי. לא באיזור בכלל של המקבילות היפניות. אגב, הטורבו דיזל לטעמי היתה הרבה יותר מהנה לנהיגה.
הבעיה העיקרית כאמור מבחינת אבי בכל מה שקשור לצרפתיות, היא שמירת הערך. גם האמינות של היפנים, נותנת משקל כבד להחלטה.

הקסארה היתה מכונית מרגשת. שלא תחשוב שהסיטרואן C-4 שהחליפה אותה מהנה כמוה. ממש לא.
תהיה ירידת ערך משמעותית ואבא שלך צריך להיות ערוך לזה אם הוא נוטה לכיוון הצרפתיות. אבל מאידך הוא יקבל מהן הרבה יותר ממה שהוא יקבל ממאזדה 3.

לעניין הסיוויק - פה אני קצת "משוחד". זה הרכב האהוב עלי. ברור שאמליץ בחום. זה הרכב הלא אירופי היחידי שייכנס אלי לחניה. נהגתי (וגם רכבתי בצעירותי) על הונדה במשך שנים ומנוע כמו שלה ואיכות כמו שלה לא תמצא באף יפנית אחרת. אבל שוב, עדיף שלא לשאול אותי על סיוויק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 00:24 
סמל אישי של המשתמש
Charlie כתב:
dino כתב:

הקסארה היתה מכונית מרגשת . שלא תחשוב שהסיטרואן C-4 שהחליפה אותה מהנה כמוה. ממש לא.
תהיה ירידת ערך משמעותית ואבא שלך צריך להיות ערוך לזה אם הוא נוטה לכיוון הצרפתיות. אבל מאידך הוא יקבל מהן הרבה יותר ממה שהוא יקבל ממאזדה 3.

לעניין הסיוויק - פה אני קצת "משוחד". זה הרכב האהוב עלי. ברור שאמליץ בחום. זה הרכב הלא אירופי היחידי שייכנס אלי לחניה. נהגתי (וגם רכבתי בצעירותי) על הונדה במשך שנים ומנוע כמו שלה ואיכות כמו שלה לא תמצא באף יפנית אחרת. אבל שוב, עדיף שלא לשאול אותי על סיוויק.

היא עדיין. ובעלות מצחיקה של 10-12 אלף שקל, אפשר לרכוש טורבו דיזל hdi סביב מודל 2003.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 08:08 
סמל אישי של המשתמש
ברור שעדיין ניתן למצוא אותה. כמו שניתן למצוא את "אחותה הגדולה" - הקסנטיה, או "הבת הדודה" - ה306.
אבל הם יהיו רכבים שחוטים. (ניתן לדעתי גם למצוא קסארה פיקאסו אפילו במודלים מתקדמים יותר).

היום למעשה רק ה C-5 נותנת לך את התחושה והפינוק שפעם היתה בכל רכב של סיטרואן.
אולי אבא שלך ירצה להתפנק עם C-5, משפחתית גדולה אמנם אבל הפער בצריכת הדלק לא כזה משמעותי ואתה מקבל את התמורה הכי גדולה עבור הכסף שלך - בנוחות, באיבזור, בבטיחות, במרווחי טיפולים, בכך שזו אמנם משפחתית גדולה אבל יש לה דלת חמישית אשר נותן לך יתרון בבגאז' ועוד.

זה רק עניין של זמן עד שתהיה לי אחת כזו. זה MUST.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מאי 2012, 09:56 
סמל אישי של המשתמש
ללא קשר לעניין האשכול, מה אתם אומרים על אימפרזה 1.6 אוט' 2006 עם 110 אלף ק"מ? נראה במצב מצויין.
יתרונות, חסרונות וכו'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 29 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: