נאמרו כאן המון דברים , המון דעות , המון חילוקי דעות ואף מסקנה אחת.
בתחילת דבריי נכתב לי שאפסיק לחפור כי הכתובות המזעזעות כבר נמחקו ואמרתי שהייתי מפסיק אם התגובות בהתחלה היו תגובות גנאי ותו לא , ייחלתי לשנות דעה של לפחות אדם אחד בכל מה שקשור לשירי נאצה , ובכן דעות רבות ישתנו במהלך 8 עמודים שצריכים לגרום לכל אחד מאיתנו להיות גאה שהוא הפועל!!!
חלקכם אמר שסילוק מהעמותה ייגרום לשינוי - גם אני מאמין אבל הרחקה זמנית ולא משהו קבוע וטוטאלי, אבל האם שאלתם את עצמכם ,אם מחר אוהד הפועל, שהוא לא חבר עמותה, יזיק בצורה כלשהי להפועל , מה יהיה עונשו ?
בניגוד למה שכתבתי בכותרת אני לא מאמין וגם לא הייתי רוצה לפנות למשטרה , אין בזה שום טעם או תועלת , כמו ש"קלדרון" אמר וצדק "טיפשות פותרים ע"י הסברה ולא ע"י ענישה " מצד שני כתב וצדק גם "הפועל " כשניסח, שאוהד פשוט מן המניין יקבל מהם מטר קללות ברגע של "התערבות " במעשיהם ....כל עוד ראשי האוהדים ימשיכו לתת לגטימציה ע"י אי עצירתם מקרים אלו יימשכו . וכן .....הפירוד בקהל במצב כזה הוא בלתי נמנע....אפילו בשירים המשותפים כבר בקושי מצטרפים.
חבר בשם "אופטימי" אמר, שהערך הגדול ביותר בחלק מהקהל הוא ערך השנאה!!! חברים הוא כל כך צודק אנחנו חייבים לבוא למשחקים, וכן גם לדרבי מאהבה להפועל שלנו!!! ולא משנאה ליריב.
אמרתי בדפים קודמים שאיבדנו את הזהות , איבדנו את הערך , איבדנו את האידיאולוגיה של אוהד הפועל, משהו פה יכול לומר לי ,מה מייחד אותנו מאחרים??? מה זה באמת אומר להיות אוהד הפועל???
שלא יהיה לכם ספק , משטרה לא תעזור גם לא הרחקה מעמותה (כמו פלסטר לאדם גוסס) המסקנה שלי......
ביטוי חדש לערכי אוהד הפועל , למה אנחנו שונים (פועלים באדום , פרוייקט אוסישקין , המחאה וכו') ,מה אנחנו מייצגים , מה אנחנו לעולם לא נהיה ומה אנחנו אומרים לכולם בעודנו לובשים את החולצה האדומה!!!
אנשים שעושים את מעשי הזוועה האלו הולכים לוט בערפל מכיוון שאין להם דרך ולא ערכים.....אין להם בלב את אותה
, שלי יש בלב....והפועל שלי מלאה בערכים , את הערכים האלו ועוד אחרים הייתי רוצה שיהיו לכל מי שיוצא עימי למלחמה , מלחמה בבעלים או בקבוצה יריבה.
את אוסישקין כבר איבדנו , הגיע הזמן להסיק מסקנות ולהתחיל לשנות מבפנים אחרת נאבד עוד בית