purvis short כתב:
מקצועית אני משוכנע שנכון הרבה יותר לשחק עם שלושה זרים. דברו קצת עם שחקנים בליגת העל, בקבוצות שהן לא מכבי תל אביב ותבינו שארבעה זרים ממש לא אומר קידום מקצועי. אתם מפספסים פה כל כך הרבה נקודות. מעבר לזהות הישראלית, שלפחות עבורי היא מאוד חשובה. חלק לא מבוטל מהשחקנים הזרים חושבים קודם כל על הסטט' שלהם בדרך לקבוצה הבאה. וזו לא איזו הנחה שהמצאתי הרגע. זה משהו שאני שומע מלא מעט שחקנים בליגת העל. ריבוי זרים גם בעייתלי מאוד בחדר ההלבשה. ואני אוסיף: לא במקרה חלק נכבד מהזרים שכ"כ התחברנו אליהם היו בשנים של מיעוט זרים יחסי. בודראש, מרקוביץ', שורט וכו'.
הסיבה היחידה שבגללה קבוצות בליגת העל תומכות בריבוי זרים הוא המס המופחת עליהם. זה הכול. לא מקצועית ולא נעליים. עכשיו, כמו שבנוי הסגל שלנו, להערכתי בעונה הבאה נצטרך להביא ארבעה שחקנים. שני גארדים לחמישייה. גבוה לחמישייה וגבוה, נותן גוף, לספסל.
גארדים לחמישייה אחד מהם חייב להיות זר. השני? יש לא מעט ישראלים שיכולים להיות מועמדים. נעימי, לימונד, נסים, יבזורי, בית יוסף, ויש עוד. אין שום סיבה להביא זר. גבוה לחמישייה? זר. ועליו הייתי שם גם כסף גדול. גבוה מחליף? ישראלי. לא צריך זר.
מקצועית נכון לשחק עם שלושה זרים. חברתית נכון לשחק עם שלושה זרים (שוב, תשאלו שחקנים בליגת העל הם ישמחו לספר לכם) וגם שיווקית זה נכון.
אין שום סיבה שהפועל תשחק עם ארבעה זרים. שום סיבה.
אני מסכים איתך שארבעה זרים זה לאו דווקא הדבר הכי נכון מבחינה מקצועית (גם כי יותר קשה לפגוע וגם מהסיבות שציינת), אבל גם שלושה זרים זה לא תמיד אידיאלי.
בסופו של דבר אנחנו צריכים, כמו שאמרת, ארבעה שחקנים: גבוה זר, עוד גבוה ישראלי על תקן סותם חורים (מאוד הייתי שמח לצ'וברוביץ'), גארד זר ועוד גארד ישראלי/זר. כמובן שאחד מהגארדים לפחות יצטרך להיות מוביל כדור טבעי.
עצם העובדה שמשחקן ישראלי אתה כבר יודע מה תקבל זה יתרון, אבל בשום פנים לא להביא מישהו נטו כי הוא ישראלי (למעט יבזורי, לא הייתי מביא אף אחד מהרשימה שלך).
בשורה התחתונה, בעיני השיקול היחידי שצריך לעניין אותנו (כל עוד מדברים על טווח של 3-4 זרים) זה איכותו ומידת התאמתו של השחקן.