לא תתפוס אותי,
אני לא יודע מה האחרים מארגנים או מתכננים, אני יודע מה אני הייתי רוצה לקבל בעתיד.
הייתי רוצה לקבל קבוצה שמתנהלת בצורה אחרת מכל אספקט של ניהול.
הייתי רוצה לראות קבוצה שמשנה סדרי חשיבה בהקשר של תפעול קבוצת ספורט תחרותית.
אני בטוח שאפשר להגיע למצב שתהיה עמותה אחת של אוהדי הפועל תל אביב, אשר תחבור למשקיע אסטרטגי ותנהל יחד עימו את קבוצת הכדורגל/ כדורסל (אחד או יותר).
אני בכלל לא בעד לקחת איש עסקים פרטי, מה שנהוג לכנות בעל ממון.
חברה שתרצה לקשור את המוצר/ים שלה עם הפועל תל אביב (הם חלק מקבוצת הניהול ולאו דווקא ספונסר ראשי).
המטרה להגיע ליציבות כלכלית לא מתוך השקעה של איש כזה או אחר, אלא על בסיס עסקי בלבד.
רק מבנה כזה יכול לרוץ הרבה שנים יחד, כשכל צד מרוויח מהעסקה.
"כתר" היתה יכולה להיות דוגמא טובה, אבל גם הם הלכו בכיוון לא נכון.
אי אפשר לשים את הספונסר מעל הקבוצה. הכוונה בעיקר לנסיון לשים את עצמם כחלק מסמלי המועדון ולפעמים מעליו.
המודלים שניסו בישראל עד היום קרסו.גם מכבי חיפה ותל אביב לא מתנהלות באופן שוטף ללא הזרמת כספי הבוסים.
אנחנו לא קבוצת ניסוי, אבל אפשר לחשוב על שינוי בכל המבנה הכלכלי של הפועל תל אביב.
זה לא אומר שחייבים להקים קבוצת אוהדים חדשה.
צריך אבל לפעול ולקדם כניסת משקיע/ים שהם לא בעלי ממון. כאלו שלא נהיה תלויים במצבי הרוח שלהם.
כאלו שיבינו שבלי אוהדים אין להם עסק חי.
אין לי כוח להתחיל להיכנס לכל הדיון מחדש, אבל באמת שאני שוב פעם מציע לאנשים להתחיל לקרוא ולעיין בחומרים על המודל הגרמני.
לא מתכוון לכל מיני כתבות בעיתונים (הרי חלקם גם בעיני חלק מהאוהדים לא מבינים את נפש האוהד), אלא על מסמכים שיושבים באתרי ההתאחדות הגרמנית והבונדסליגה, פתוחים לכולם ומסבירים לעומק איך עושים זאת בצורה נכונה.
לא לוזונים, טביבים, שיימנים ועסקנים סוג ז' כתבו את המסמכים, אלא אנשי מקצוע בכירים בתחום.
משפטנים, כלכלנים, אנשי שיווק, אנשי אקדמיה, אנשים מעולם הרפואה הספורטיבית ואנשי כדורגל.
הם בעבודה של שנים בנו את הליגה הבריאה ביותר באירופה.
אפשר גם ללמוד ובעיקר להתחיל ליישם.
שתהיה לכולם שבת אדומה נפלאה, נעימה ו- שקטה א.ב.