lirazgc כתב:
אינפקציה כתב:
האבטלה עולה
חוקים אנטי דמוקרטיים נחקקים ברצף מסחרר
האלימות בין כל המגזרים עולה
בידוד מדיני
קיפאון מוחלט בתחום המדיני
התעלמות מוחלטת ממאות אלפי אנשים שדרשו סדר עדיפויות חדש במדינת ישראל
0 התקדמות בתחומים כמו תחבורה ציבורית/פרוייקטים לאומיים כאלה ואחרים
אז למה הוא יייבחר שוב למה?

אני באמת חייב להבין את הטענה שלך, מה אתה לא מבין? למה השמאלנים יצביעו לו או למה הימניים יצביעו לו? אתה כאדם בעל דעות שמאלניות (יש להניח רדיקליות), באמת כואב לך על רוב הדברים האלה שאתה מציין פה מכיוון שהאידאולוגיה של נתניהו ושלך מעולם לא עלו בקנה אחד. גם אם זה היה בגין יכלת להגיד אותו דבר. עד כאן לעניין הבעיות המדיניות שאתה מתאר.
לצורך תשובה מעמיקה יותר והבנת העניין, אעמוד על כל מה שתיארת פה ואפרט לך למה זה לא יפריע לימני הממוצע, שדעותיו עולות בקנה אחד עם עקרונות הליכוד.
האבטלה עולה
דווקא ממש לא נכון, על פי כל המחקרים האבטלה בשפל גדול מאוד. בעיקר יחסית למצב העולמי בנושא הזה. בכלל הטענות לגבי המאקרו-כלכלה במדינת ישראל הן במקרה הטוב מגוחכות. מדינת ישראל כמדינה (לא כמה שאתה מרוויח או משלם בסופר) במצב כלכלי מצוין והאבטלה במצב טוב חוקים אנטי דמוקרטיים נחקקים ברצף מסחרר
לדעתך (השמאלית קיצונית) הם אנטי דמוקרטיים. לימני הממוצע הם חוקים לגיטימיים שאף נועדו לתקן עוולות גדולות שהיו קיימות פה. בנוסף מדובר בגג 2-3 חוקים שוליים שחלקם גם לא עברו. האלימות בין כל המגזרים עולה
לא יודע מאיפה הנתון הזה. האלימות תמיד היתה במדינת ישראל ולהאשים את ביבי בזה או למנוע מעצמי לתת לו את קולי בשל כך, זה אידיוטי. בידוד מדיני
במקרה הרע, הוא לא מורגש. במקרה הטוב, הוא לא קיים. איזה בידוד מדיני? ואיך בדיוק זה משפיע על האזרח הקטן? ההרגשה הכללית היא שאנחנו במצב טוב, ובעיקר והכי חשוב - במצב ביטחוני מצויין. קיפאון מוחלט בתחום המדיני
פה באמת היתה לי בעיה להבין למי אתה פונה- אם אתה פונה לשמאלנים, הרי שגם ככה הם לא יצביעו ביבי. אם אתה פונה לימניים - הרי שהם מברכים על כך. מבחינת הימין קיפאון מדיני זה הישג הראוי לשבח, ואתה חייב לחת את זה בחשבון. התעלמות מוחלטת ממאות אלפי אנשים שדרשו סדר עדיפויות חדש במדינת ישראל
פה באמת יש בעיה, וזו הפעם היחידה שאני מסכים איתך. יוקר המחייה גדול מאוד וביבי עוד לא הציג תוכנית או עניין לשנות את זה. אבל תחשוב שלרוב האנשים, עדיין העניין המדיני בא לפני העניין הכלכלי, והם עדיין יעדיפו להציע ביבי מאשר לפיד רק מפני החשש שלפיד יחזיר שטחים, שזהו דבר שרוב הימין לא רוצה בכך. 0 התקדמות בתחומים כמו תחבורה ציבורית/פרוייקטים לאומיים כאלה ואחרים
לרוב הימניים (שהם בד"כ מסורתיים עד דתיים) תח"צ לא אמורה להתקיים בשבת. ולגבי פרוייקטים לאומיים אחרים - המצב טוב מאוד כרגע במצב הכללי לרוב הימניים - הם מרוצים מסגירת חנויות בשבת, מהשמריה על הסטטוס קוו וכו'. אני מקווה שקצת עזרתי לך להבין איך ביבי יכול להגיע בקלות ל30 מנדטים, ואיך הטענות שלך (שהן המצע של השמאל) לא יזיזו לימני הממוצע.
גילוי נאות - עוד לא החלטתי למי אצביע, אבל כמו שאדום עולה בבלומפילד כתב - אני בהחלט מבין את מי שיצביע ליכוד. 1. מדיני-נתניהו רואה בפתרון סופי לבעיית הפלסטינים ב-2 מדינות ל-2 עמים, אבל לא עושה שום צעד בכיוון, לכן הוא לא רלוונטי בזירה. מי שמאמין בפתרון הזה, אנא בחר מפלגה מתאימה יותר.
מי שלא, שילך לליברמן, בן ארי והחברה האלו. נתניהו הוא סוג של פליק פלק, שלא עושה כלום אבל מסביר את זה בצורה מאוד מעמיקה כיצד אי עשיית כלום זה משהוא.
2. אבטלה- לא נכון, האבטלה רק הולכת וגדלה בזמן האחרון, ומן הסתם אם אתה לא תספור את כל המובטלים האמיתיים אז אכן המצב שלנו מצוין. אתה גם יכול לא לספור אף מובטל ואז יש לך 0 אחוז אבטלה, זה לא אומר שאלו הנתונים הנכונים. המצב הכלכלי, כן כמה אני משלם בסופר על הפנים. ולא רק אני, אלא כולם, אנחנו עובדים יותר ומרוויחים פחות, בטח אם אתה משווה אותנו למדינות סקנדינביה וגרמניה.
הדבר הטוב היחידי הוא שמדינות אירופאיות אחרות וכן ארצות הברית חטפו מכה יותר גדולה. זה לא אומר שהמצב שלנו השתפר, פשוט לא הגענו למיתון בינתיים(כנראה שבשנים הבאות כן נגיע למיתון כי זה בלתי נמנע).
בכל הנוגע לנתונים בדבר המצב הסוציו אקונומי של הישראלי הממוצע הנתונים מעידים ש-23% מאזרחי ישראל הם מתחת לקו העוני. לצורך ההשוואה, ארצות הברית שהיא במצב של שפל, רק 15 אחוז מתחת לקו העוני. בתוצר לנפש אומנם גדל יחסית לעולם אבל זה ברובו כי העולם נסדק, שוב לא כי אנחנו השתפרנו.
3. חוקים- אלו חוקים פשיסטים. לימני הממוצע שהחוקים האלו לגיטימיים, מעיד על מדינה פשיסטית.
4.בידוד מדיני- ברצינות? סרקוזי כבר קרא לו שקרן, מרקל כבר קיבלה עליו כמה פעמים עצבים, הטורקים כבר לא מדברים איתנו, אובמה מוצץ לו עד לבחירות שלו, רק שאחרי 2012 כבר אין בחירות(ואני מניח שהוא די יתנקם בו אחרי כל הזובור שביבי עשה לו בקונגרס). זה נקרא בידוד מדיני. ראיה שהמצב טוב וזה לא משפיע לא אומר שזה לא הולך להשפיע. ראיה כזאתי היא בעייתית.
5.המחאה החברתית- אם הגיעו מאות אלפי אנשים בקיץ למחאה, וביבי שם עליהם פס, ועדיין נותנים לו 30 מנדטים זה מוכיח סופית שהעם הזה מטומטם.
המסקנה- ביבי משקר, הנתונים על המצב שלנו שקריים, המצב הביטחוני יותר חשוב למהמצב הכלכלי, והעם מטומטם.
אכן סיבה לדאגה.