גיא האדום כתב:
הטיעון בדבר השונות והתחרות הוא טיעון הגיוני אבל אני לא בטוח אם הוא מסביר את התופעה במלואה. עם כל האינטרנט והרדיו הלוייני ה"להקות האלמותיות", כמו שקראו להן כאן, ואיתם "הזמרים האלמותיים" עדיין עושים כיום הרים של כסף(וזאת למרות שאצל רובם ככולם איכות המוזיקה יורדת עם השנים). אולי הטיעון הוא שזמר/להקה צריכים קצת פחות תחרות בשלב שבו הם צומחים לאותו מימד "אלמותי" אבל אחרי שהם שם הם יכולים לשמר את המעמד הזה גם כאשר התחרות מתגברת.
רוב האנשים מפסיקים בשלב מסויים בחיים שלהם לחפש מוזיקה חדשה, ואלו רוב האנשים שמקשיבים לרוק לאסי (שובי הביתה).
ואתה יכול לראות את זה היום, כשתחנות הרדיו האלו מוסיפות לאט לאט את שנות השמונים ואפילו התשעים (אלוהים, אני מרגיש זקן) לסבב השמעות שלהם, האמנים שם הרבה יותר מגוונים (ואי אפשר להאשים את האינטרנט בזה).
גיא האדום כתב:
אשר לטיעון ההיסטורי/כלכלי אני בכלל לא בטוח שאני מסכים איתך. כאשר יש לך מבצע "אלמותי" (לפחות בעידן שבו עוד ייצרו אמנים שכאלו) אתה עושה ממנו רווחים בטווח הארוך. מבצעים כאלו בונים סביבם קהל מעריצים שהולך איתם עשרות שנים, קונה את הדיסקים החדשים שלהם (וקונה לילדים שלהם את הישנים וחלקם גם נהפכים למעריצים ארוכי טווח), הולך להופעות שלהם (שזאת מחלבת כספים אדירה) ולפעמים אפילו קונה את המרצ'נדייז שלהם. המון כסף. כל המבצעים שציינתי בהודעה הפותחת (ויש עוד כאלו) מייצרים, כיום, לא מעט כסף לבעלי הזכויות על שיריהם ואלבומיהם (ואם הם עוד עדיין מופיעים אז על אחת כמה וכמה).
אני לא ממש רואה את התופעה הזאת סביב אומנים שפרצו בשנים האחרונות.
הכל טוב ויפה, רק שהלייבלים לא חשבו על זה.
ואגב, זה אפילו די מובן, אף אחד לא היה יכול לצפות שכל האנשים יקנו את המוזיקה שלהם פעמיים מחדש בעשור,
ואף אחד לא היה יכול לדמיין פסיקות מופרעות כאלו שהעלו מאד את הערך של זכויות יוצרים.
אבל הכי פשוט להסתכל על
אולי המקרה הכי מפורסם של זכויות יוצרים מוזיקליות , ולראות מה התעשיה חשבה שצריך להיות המחיר של כנראה אוסף השירים בעל הערך הכי גבוה בהיסטוריה.
גיא האדום כתב:
אם רדיוהאד היא הדוגמא הכי טובה שמצאנו אז הטענה די מוכחת. ראשית, רק בלחץ רדיוהאד מתאימים למסגרת 15 השנה. שנית, בשיאם הם מתאימים בקושי למודל (הם אמנם מכרו הרבה אלבומים אבל לא בסדרי גודל של המבצעים שציינתי ולא בסדרי גודל של המבצעים המצליחים ביותר כיום). שלישית, למרות שזה די קשה להעריך (כי הם מוכרים הרבה מאוד מוזיקה אונליין) נדמה לי שהם חווים ירידה דרסטית במכירות בשנים האחרונות. בכל מקרה, גם אם הם עונים לשאלה זה די בקושי למרות שזה גם משהו.
רדיוהד עושים חרא מוזיקה כבר עשור וחצי.
יש גבול עד כמה אתה יכול לחיות על השניים וחצי תקליטים טובים שהוצאת בשנות התשעים.
לא, זה לא קשור לדיון, אבל ראיתי אותם לייב שבוע שעבר ואני עדיין בשוק עד כמה מחורבנים הם היו.