אופטימי וכל השאר,
שאלה לי אליכם, אתם באמת מבינים את השיטה הגרמנית ?
אני לא מדבר על אחוזי שליטה כאלה ואחרים.
אני מדבר על מה תפקיד העמותה במבנה העסקי ?
למה חשוב להקים עמותה לפני הקמת החברה ?
יש לי הרגשה שאם תבינו את התהליכים, תהיו מסוגלים להבין לא רק את הייתרונות, אלא גם לקבל תשובות לשאלות שאתם שואלים.
לפעמים, במיוחד בכדורגל, יש סיטואציות שעובדות מהלב, מהרגש, שאין להן הסברים מדוייקים.
אוהד כדורגל הוא ייצור שמתנהג בצורה לא תמיד מובנת.
אוהד כדורגל בישראל, הוא נכון להיום, במקרה הטוב לקוח של הבעלים וברוב המקרים נטל שגורם נזקים.
תרכוש מנוי, תעודד לפי מה שנראה לבעלים, תכניס כסף לקופה הפרטית ותשתוק.
ברגע שתתחיל להראות מעורבות, אתה מעמסה ומטרד שצריך להרחיק.
בגרמניה, אתה חלק מהקבוצה, מאחר ויודעים שבלעדייך אין אפשרות לזוז קדימה.
העמותה, שאתה חלק ממנה, היא שותפה מלאה לתהליכים והאוהד לא רק מקבל דיווח, אלא מרגיש שייכות.
בפרקטיקה, הכסף של העמותה משרת את העמותה ולא את הקבוצה.
הקבוצה מתנהלת בתור חברה עסקית שמייצרת את הרווחים שלה מתוך פעילותה בלבד.
ברוב המקרים שותפים לעמותה חברות עסקיות, שמבינות את הרווח העסקי של מעורבות בקבוצות ספורט.
בוא לא ניקח את ביירן מינכן הגדולה.
תסתכל על הקבוצה במקום השני בבונדסליגה 2, שבשנה הבאה תשחק בבבונדסליגה הראשונה.
גרוייטר פורט:
מגיע מהעיר פורט, שהיא עיר עם 115,000 תושבים.
איצטדיון נוכחי, 15,000 מקומות, בלומפילד +- (בחודש שעבר הספונסר הודיע על בנייה של איצטדיון חדש ל- 20,000 מקומות או 28,000, אשר הוא יממן את בנייתו ויעביר לקבוצה)
חברים בעמותה, 2500 חברים.
מבחינת הישגים, היתה פעם אלופת גרמניה, בשנים שכבר רוב החיים על הכדור יכולים לבקר אותם ולהניח פרחים. בעונה הנוכחית הגיע לחצי גמר הגביע הגרמני, ונתנה פייט רציני לאלופת גרמניה הנוכחית.
עוד דוגמא, שלא צריך ללכת רחוק בשביל להביא דוגמאות לעמותות קטנות, שעושות דברים גדולים בשקט, בלי תקציבים גדולים.
על הספונסר שלהם, אני בטוח שאף אחד בישראל לא שמע. עובדתית הוא תורם כסף לאיצטדיון חדש. ככשאלו אותו למה ?, הוא ענה אני מחובר לקבוצה, אני נולדתי במקום ואני רואה מחוייבות לקבוצה. אני לא רוצה להרוויח כסף מהקמת האיצטדיון ונקים חברה משותפת שתנהל את האיצטדיון.
אתה רואה, לא תמיד אפשר לקבל הסברים כלכליים לפעילות חברתית ותרומה לקהילה, גם כשמדובר בסכומי כסף גדולים.
תאמין לי, הבחור לא יפסיד מזה, הוא הרי גם רואה את הרווח הכלכלי הנוסף.
מציע לכולם פה, להתחיל להתעמק בשיטה הגרמנית, לעיין במסמכים ולא תמיד לקבל את החומר לעוס.
אפשר להתנגד, אפשר לתקוף, אבל אפשר גם לנסות לקחת דברים שמתאימים לנו ועליהן לבנות מודל.
לא בושה לשלב בין ערכי ספורט לערכים חברתיים.
גם לביירן מינכן הגדולה יש עמותה לעזרה חברתית, בנוסף לעמותה הרגילה ולקבוצות הספורט.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.