תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 22:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפן המעשי של מעבר לבעלות אוהדים על הפועל תל-אביב
הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 21:51 
סמל אישי של המשתמש
תודה על הרצון לשתף במידע ולהעשיר במידע.

אם הייתי בעל הון והייתי חושב להשקיע ברכישת הפועל ת"א כנראה שהייתי מעדיף לרכוש 100% מהמניות או לשתף שותף (איש עסקים אחר ) באחוז מסוים על פני מצב שהשותפים שלי יהיו עמותת אוהדים.
לצערי לא הצלחתי להשתכנע מדוע כדאי לי להיכנס לשותפות עם עמותת אוהדים בניהול הקבוצה ומה הערך שיצמח לי מכך כבעל הון שלצורך העיניין בעל עסקים רבים אחרים ( כמובן נניח).

בכל מקרה תודה וחג שמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 21:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

אם הייתי בעל הון והייתי חושב להשקיע ברכישת הפועל ת"א כנראה שהייתי מעדיף לרכוש 100% מהמניות או לשתף שותף (איש עסקים אחר ) באחוז מסוים על פני מצב שהשותפים שלי יהיו עמותת אוהדים.
לצערי לא הצלחתי להשתכנע מדוע כדאי לי להיכנס לשותפות עם עמותת אוהדים בניהול הקבוצה ומה הערך שיצמח לי מכך כבעל הון שלצורך העיניין בעל עסקים רבים אחרים ( כמובן נניח).

בכל מקרה תודה וחג שמח.

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהגיוני שקבוצה תהייה בבעלות יחידה ותלויה בגחמות שלו. זה לא צריך להיות המצב.
בעלי קבוצות לא אמורים להרוויח מהעובדה שהם מחזיקים במאה אחוז מהמועדון. את הרווח האישי שלהם הם מקבלים מפרסום ואמורים להכנס בעיקר מאהבה. אם לא לקבוצה אז לפחות לכדורגל.
זה לא שבעל הון צריך להחליט אם לקנות את הפועל או סטרט-אפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:01 
תודה רבה חברים

בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדום אופטימי כתב:

בכל מקרה תודה וחג שמח.

אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהגיוני שקבוצה תהייה בבעלות יחידה ותלויה בגחמות שלו. זה לא צריך להיות המצב.
בעלי קבוצות לא אמורים להרוויח מהעובדה שהם מחזיקים במאה אחוז מהמועדון. את הרווח האישי שלהם הם מקבלים מפרסום ואמורים להכנס בעיקר מאהבה. אם לא לקבוצה אז לפחות לכדורגל.
זה לא שבעל הון צריך להחליט אם לקנות את הפועל או סטרט-אפ.

אני לא יוצא משום נקודת הנחה. בכלל לא ניכנס לדיון מה יותר טוב.
ניסיתי להבין למה מבחינתו של בעלים ( בעל הון) כדאי יותר שהשותף שלו בניהול הקבוצה תהיה "קבוצת אוהדים". ניסיתי להבין מה יוצא לו מזה שהוא ניכנס לעסק בשיתוף אוהדים והאם זה אמור להגביר לו את הרצון או להקטין לו את הרצון. להיכנס לרכישת קבוצת כדורגל. אם תשים לב משם התחיל הדיון שלי בנושא עם דסקל כאשר הוא ניסה למנות את היתרונות שיפיק בעל ההון מכך שיתף אותך ואותי בניהול.
לא הצלחתי להשתכנע שלו (לבעל ההון זה כדאי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
מצטער, לא התעדכנתי בכל השיחה שלך עד עתה.
אני רק יכול לומר שהיתרונות של בעל הון לשלוט לבדו בקבוצה הן הסיבה שאנחנו במצב בו אנחנו היום, ונוצר פתח לעשות דברים שלאו דווקא טובים למועדון.
לא יכול לחשוב על יתרונות נוספים.
אם אני חוזר על דברים שנאמרו, אל תרגיש צורך לענות לי גם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:19 
אדום נחמד כתב:
מצטער, לא התעדכנתי בכל השיחה שלך עד עתה.
אני רק יכול לומר שהיתרונות של בעל הון לשלוט לבדו בקבוצה הן הסיבה שאנחנו במצב בו אנחנו היום, ונוצר פתח לעשות דברים שלאו דווקא טובים למועדון.
לא יכול לחשוב על יתרונות נוספים.
אם אני חוזר על דברים שנאמרו, אל תרגיש צורך לענות לי גם.

קודם כל שיהיה בעל הון אחד שיהיה באמת מעוניין לרכוש את הקבוצה מאלי טביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
אתה מתכוון קודם שיהייה פראייר שיסכים לשלם לטביב מה שהוא מבקש?

צריך להיות ברור לכולם שאם הקבוצה לא תמכר זה לא כי אין קונה אלא כי אין מוכר.
אבל זה לא קשור לאשכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:40 
אדום נחמד כתב:

אבל זה לא קשור לאשכול.

מה שאתה כותב זה דמגוגיה. מה זאת אומרת יש קונה? גם אתה קונה לצורך העניין. קונה אמיתי זה אחד שיכנס למו"מ ויהיה מסוגל/מוכן להוציא כמה מיליוני ש"ח (אתה יודע מה? לפחות 8-10 ) ויהיה מוכן/מסוגל להעמיד תקציב של קבוצה צמרת למשך כמה שנים. לצערי הרב, אני חושב שטרם קם אחד שמתכוון ברצינות להכנס למו"מ כדי לסגור עסקה.
חג שמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 22:45 
סמל אישי של המשתמש
moshiko כתב:
אדום נחמד כתב:

אבל זה לא קשור לאשכול.

מה שאתה כותב זה דמגוגיה. מה זאת אומרת יש קונה? גם אתה קונה לצורך העניין. קונה אמיתי זה אחד שיכנס למו"מ ויהיה מסוגל/מוכן להוציא כמה מיליוני ש"ח (אתה יודע מה? לפחות 8-10 ) ויהיה מוכן/מסוגל להעמיד תקציב של קבוצה צמרת למשך כמה שנים. לצערי הרב, אני חושב שטרם קם אחד שמתכוון ברצינות להכנס למו"מ כדי לסגור עסקה.
חג שמח.

איך זה דמגוגיה? איך דמגוגיה קשורה בכלל?
ומה זאת אומרת יש מוכר? מוכר זה אחד שמוכן להכנס למו"מ על מכירה, מוכן לפתוח את הספרים, ורוצה באמת למכור ולא לעשות ספינינג. שמנקה את החובות שהוא עצמו יצר.
בעל קבוצה יכול לדרוש כמה שהוא רוצה, אבל כשאתה דורש סכום שאף אחד לא מוכן לשלם אתה לא באמת רוצה למכור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 23:34 
לא מבין את הדיסונסס שהמתנגדים למהלך משתמשים , אם אין רווחים מקבוצת כדורגל והבעלים רק מפסידים , אז למה לעזאזל יהיה להם אכפת להיכנס לשותפות ?
למה בכלל נכנס בעלים לקבוצה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 00:41 
סמל אישי של המשתמש
כמו שאמרתי-
כי כפי שהעניין מנוהל היום, בעלי קבוצה גונבים כסף, פשוטו כמשמעו, מהקבוצות.
כולם
גם שחר הגדול
גם שרצקי הנפלא
ובטח ובטח שטביב העבריין המורשע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 01:02 
אדום נחמד כתב:
כמו שאמרתי-
כולם
גם שחר הגדול
גם שרצקי הנפלא

איך יעקב שחר ושירצקי גונבים כסף מקבוצותיהם? שתף אותנו במידע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 01:05 
סמל אישי של המשתמש
moshiko כתב:
אדום נחמד כתב:
כמו שאמרתי-
כולם
גם שחר הגדול
גם שרצקי הנפלא

איך יעקב שחר ושירצקי גונבים כסף מקבוצותיהם? שתף אותנו במידע.

יום אחד, כשימאס לי מההייטק, אני אפנה לתחום הריגול, ואז אביא לך את כל הממצאים שלי.
עד אז, זה בגדר ניחוש מושכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 01:17 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
לא מבין את הדיסונסס שהמתנגדים למהלך משתמשים , אם אין רווחים מקבוצת כדורגל והבעלים רק מפסידים , אז למה לעזאזל יהיה להם אכפת להיכנס לשותפות ?

אוף טופיק, אם תשימו לב, בשנתיים האחרונות הפסיקו לומר את המשפט השקרי הזה. המון משפטים השתרשו בכדורגל עם השנים בלי ביסוס במציאות, וזה אחד מהם.
אבל אחרי ההעברות של שחקני הפועל וחיפה לחו"ל, אחרי הליך הבמבי, אחרי ההעפלות של חיפה והפועל לצ'מפיונס, אין כמעט מי שעוד מעז לומר את המשפט הזה.
להפך, עכשיו יש כל מיני אוחנות כאלה שיטענו "למה לאלי טביב אסור להרוויח?" בלי שהם מבינים בכלל את המשמעות של מה שהם אומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 01:22 
סמל אישי של המשתמש
ראשית הפן הפרקטי.
בשביל להפוך את מודל העמותה המנהלת לכזה שיוכל להתקיים, נצטרך קודם כל להגיע למצב שחברות בעמותה שווה יותר מ"קול" בהצבעות.
כמו שאנחנו רואים בנוגע לכדורסל הקול הזה לא "קוסם" מספיק בשביל להוות סיבה לכלל האוהדים, לכן השנה נכון לכרגע יש פחות "חברים"
משנה שעברה. הסיבה לכך היא פשוטה, שנה שעברה היה את הטריגר הגדול ביותר, קניית הכרטיסים לחצי גמר הגביע. כאשר הביקוש גובר
על העצה, תהיה דרישה לאלמנטים שיכניסו אותך לקידמת הרשימה, ולכן רק במקרה כזה מודל העמותה המנהלת יוכל לפעול. כרגע אנחנו לא
רק לא מצליחים להגשים את זה בכדורסל אלא גם רחוקים מזה מאוד בכדורגל. ולכן נכון לעכשיו זה נראה לי חזון לא ראלי.

שנית, דרכי פעולה אפשריים בכל מקרה.
מכיוון שקודם הסברתי למה לדעתי עמותה מנהלת היא לא פרקטית כרגע, צריכים למצוא פתרון אחר. תחילתו של פתרון זה אמור להיות בכסף
שיתחיל להאסף כבר עכשיו למען קבוצת הכדורגל ויאגר וישמר בחשבון בנק של עמותה יעודית. במידה ונצליח לאסוף מספיק כסף (דמיוני) נוכל
למנות איש מטעמנו שיעניין אנשי עסקים נוספים בקניית הקבוצה. אם הצלחנו לגייס 4 מליון שקל, למשל, נוכל לבוא לאנשי עסקים וללהגיד יש
לנו 4 מליון שקל אנחנו מוכנים להשקיע 3 בקניית המועדון (וזה יהיה האחוז שלנו) ועוד מליון בניהול הקבוצה בעונה הבאה ועל בסיס זה לנסות
למצוא שותפים לדרך. כל שקל נוסף שיכנס מעבר ל 4 מליון ישמש לרזרבות ולשנים הבאות. במידה ולא נצליח לאסוף סכום
כסף מספק בזמן מועט נצטרך להמשיך ולאסוף ואז יעמדו בפנינו שתי ברירות :
1. לבוא בשלב מסויים לבעלים (במידה ויש מישהו במקום טביב) ולהציע לו שותפות. לא חובה מהבחינה הזאת לקנות אחוזים אפשר פשוט
להגיד, הצלחנו בשנים האחרונות לאסוף 10 מליון שקל לתפעול הקבוצה, אנחנו מציעים שניתן 4 מליון שקל לשנתיים הבאות בתמורה
לשקיפות ניהולית והכנסת נציג מטעמנו לצוות מקבלי ההחלטות ולהנהלת הקבוצה. אחרי שנכנסים פנימה אפשר להתחיל להריץ את ענין העמותה
במטרה להתחיל להאסוף כסף לשנתיים שאחרי זה, ולהיות מסוגלים להתחייב מראש על סכומים כאלו גם בשנים הבאות.
2. לחזור לאופציה הראשונית רק בעיכוב של שנה / שנתיים וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 09:22 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:

אני לא טוען שאי אפשר להרוויח מכדורגל. רווח הוא לא רק רווח ישיר אלא גם רווח עקיף . רווח שלא מתבטא במאזני הקבוצה אלא במאזנים של החברות האחרות בו מחזיק הבעלים, וגם הוא לא תמיד מדיד.
מאחר ואני לא מאמין במודל של שליטה מלאה של אוהדים בקבוצה אלא אולי אולי בשותפות שאני קורא לה סימלית (20% לצורך הדיון) חשוב לי להבין למה שבעלים בעל הון ירצה לעשות זאת ולהיכנס לשותפות שכזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 09:33 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ כתב:

אני לא טוען שאי אפשר להרוויח מכדורגל. רווח הוא לא רק רווח ישיר אלא גם רווח עקיף . רווח שלא מתבטא במאזני הקבוצה אלא במאזנים של החברות האחרות בו מחזיק הבעלים, וגם הוא לא תמיד מדיד.
מאחר ואני לא מאמין במודל של שליטה מלאה של אוהדים בקבוצה אלא אולי אולי בשותפות שאני קורא לה סימלית (20% לצורך הדיון) חשוב לי להבין למה שבעלים בעל הון ירצה לעשות זאת ולהיכנס לשותפות שכזו.

אם הרווח המשמעותי (והחוקי) הוא רווח עקיף בעסקיו האחריו, ובכלל פרסום שמו, מה ההבדל בין להחזיק ב100 או 50 אחוז מהקבוצה?
מה הוא מפסיד בזה שהוא נותן לאוהדים להיות שותפים בקבלת ההחלטות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
אני רוצה להגיד שאחרי מעבר של שעה על 5 הדפיסם אני גאה!!!!
גאה להיות שייך לחבורה הזו
לא משנה מה יקרה רק העובדה שמדברים על זה ובצורה כזו זה הופך את העניין לאפשרי
חבל על כל הציניקנים והשליליים . ללא מחשב קצת "מטורפת" אין שום עסק או מוצר או חברה גדולה כמו רבות סביבנו

ועוד קטנה - תתארו לכם איש של טביב עובר על 5 הדפים בפורום - חיוור כמו סיד הוא מרים טלפון לאפס ומגמגם את המילים - "זה התחיל".

קדימה הפועל :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 09:54 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ כתב:

אם הרווח המשמעותי (והחוקי) הוא רווח עקיף בעסקיו האחריו, ובכלל פרסום שמו, מה ההבדל בין להחזיק ב100 או 50 אחוז מהקבוצה?

מבחינתו זה הרבה יותר מסורבל :
אני חושב שמבחינתו קל יותר להגיע להבנה עם שותף אחד מאשר עם נציג של אלפים.
אני חושב שבשנה מוצלחת שאם הוא רוצה למשוך חלק הלוואת בעלים יותר קל לו לעשות זאת כאשר יש לו שותף עיסקי שגם מושך את חלקו מאשר עם שותפים שהם אוכלוסיה.
אני חושב ששותף שהוא אוהדים הרבה יותר אמוצלינאלי מאשר רציונאלי ובעלי הון אוהבים יותר שותפים רציונאלים מאשר אמוציונאליים.
אני חושב שאם למשל הוא מגריל את ברצלונה במסגרת אירופית הוא יכול לקיים משחק בר"ג כאשר נציג אוהדים יכול לחייב אותו לעשות זאת בבלומפילד
שקיפות : הוא נידרש לשקיפות הרבה יותר גדולה.
ברגע של משבר כלכלי לא בטוח ששותף שהוא אוהדים יוכל להביא עוד כסף או ערבויות בוודאי לא בזמן קצר כמו שיכול להביא שותף בעל הון
כשירצה למכור את הקבוצה , תהליך המכירה הרבה יותר מסורבל. יש קבוצה שיכולה להטיל ווטו על המכירה.
ואני מניח שעוד.

אם תמורת כל הסירבול הזה היו צומחים לו ערכים שיפצו אותו על כך יתכן וזה כדאי עבורו.
כיום אני לא מאמין ביישימות המודל המשותף. מה שאני מנסה הוא לראות האם זה כדאי לבעל ההון מתוך כוונה לשנות אולי את דעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 09:55 
אדום נחמד כתב:
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ כתב:

אתה שואל ברצינות או בציניות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:12 
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ כתב:

מה שאני טוען זה דבר פשוט, רוב הקבוצות מסיימות את העונה מאוזנות יש שנה של גרעון של כמה מאות אלפים ויש שנה שמסיימים ברווח של כמה מאות אלפים ולמעשה בעלי הקבוצות נשארים במהלך תקופותיהם מאוזנים .
כמובן שהטענה שלך לגבי הרווח שלא מתבטא במאזני הקבוצה הוא נכון ואין דוגמה יותר טובה לכך משחר ושירצקי , מעניין אם מישהו מכתבי החצר יעשה אי פעם את הבדיקת שווי הערך של הפרסום שלהם ואיך זה השפיע על עסקיהם , בלי הכדורגל מי היה מכיר אותם בכלל ? מישהו יודע מה שמו של הבעלים של פז ?
מעניין איך גרף הרווחים של הונדה נראה מאז ששחר רכש את חיפה .
למעשה הקבוצות היחידות ש"מפסידות" כסף שכן מתבטא במאזנים הן קבוצות כמו נתניה ביתר ומכבי מצד אחד שהתנהלו בשיגעון תקציבי והרפתקני (גולדהאר כבר התפכח) או קבוצות כמו הפועל,בני סכנין ומכבי פ"ת ששם הגירעונות נובעים מסיבות עלומות בהרבה שאף אחד לא יכול להוכיח.
בשאר הקבוצות נשארים מאוזנים , ואז הרווח שלא מתבטא בפרסום משתלם הרבה יותר .
היפוטתית אני בעל עסקים שרוצה לזכות בכל הרווח שלא מתבטא במאזנים אבל אין לי מספיק כסף לרכוש את הקבוצה לבדי אלא רק עם עוד מספר אנשי עסקים , למה שאני לא ארצה לקחת מותג כמו הפועל ו"לרכב" עליו ? במיוחד אם אני מאמין בשיטה של ניהול מקצועי ואין לי שום רצון לחמוד את הקופה .
ולכן נראה לי מאוד ראלי מודל של 21% על ידי אוהדים ושאר שותפים שלכל אחד מהם יש 20% ,במצב הזה כולם יוצאים מרווחים בהנחה שהאין להם אינטרסים אחרים.
רק תחשבו שנייה איפה אפשר לקבל יותר פרסום מקבוצת כדורגל בליגת העל ,חוץ מלקרוא לצה"ל צבא ההגנה הונדה ישראל או משטרת איתוראן ישראל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:16 
אופטימי וכל השאר,

שאלה לי אליכם, אתם באמת מבינים את השיטה הגרמנית ?
אני לא מדבר על אחוזי שליטה כאלה ואחרים.
אני מדבר על מה תפקיד העמותה במבנה העסקי ?
למה חשוב להקים עמותה לפני הקמת החברה ?

יש לי הרגשה שאם תבינו את התהליכים, תהיו מסוגלים להבין לא רק את הייתרונות, אלא גם לקבל תשובות לשאלות שאתם שואלים.
לפעמים, במיוחד בכדורגל, יש סיטואציות שעובדות מהלב, מהרגש, שאין להן הסברים מדוייקים.
אוהד כדורגל הוא ייצור שמתנהג בצורה לא תמיד מובנת.
אוהד כדורגל בישראל, הוא נכון להיום, במקרה הטוב לקוח של הבעלים וברוב המקרים נטל שגורם נזקים.
תרכוש מנוי, תעודד לפי מה שנראה לבעלים, תכניס כסף לקופה הפרטית ותשתוק.
ברגע שתתחיל להראות מעורבות, אתה מעמסה ומטרד שצריך להרחיק.

בגרמניה, אתה חלק מהקבוצה, מאחר ויודעים שבלעדייך אין אפשרות לזוז קדימה.
העמותה, שאתה חלק ממנה, היא שותפה מלאה לתהליכים והאוהד לא רק מקבל דיווח, אלא מרגיש שייכות.

בפרקטיקה, הכסף של העמותה משרת את העמותה ולא את הקבוצה.
הקבוצה מתנהלת בתור חברה עסקית שמייצרת את הרווחים שלה מתוך פעילותה בלבד.
ברוב המקרים שותפים לעמותה חברות עסקיות, שמבינות את הרווח העסקי של מעורבות בקבוצות ספורט.
בוא לא ניקח את ביירן מינכן הגדולה.
תסתכל על הקבוצה במקום השני בבונדסליגה 2, שבשנה הבאה תשחק בבבונדסליגה הראשונה.

גרוייטר פורט:
מגיע מהעיר פורט, שהיא עיר עם 115,000 תושבים.
איצטדיון נוכחי, 15,000 מקומות, בלומפילד +- (בחודש שעבר הספונסר הודיע על בנייה של איצטדיון חדש ל- 20,000 מקומות או 28,000, אשר הוא יממן את בנייתו ויעביר לקבוצה)
חברים בעמותה, 2500 חברים.
מבחינת הישגים, היתה פעם אלופת גרמניה, בשנים שכבר רוב החיים על הכדור יכולים לבקר אותם ולהניח פרחים. בעונה הנוכחית הגיע לחצי גמר הגביע הגרמני, ונתנה פייט רציני לאלופת גרמניה הנוכחית.
עוד דוגמא, שלא צריך ללכת רחוק בשביל להביא דוגמאות לעמותות קטנות, שעושות דברים גדולים בשקט, בלי תקציבים גדולים.
על הספונסר שלהם, אני בטוח שאף אחד בישראל לא שמע. עובדתית הוא תורם כסף לאיצטדיון חדש. ככשאלו אותו למה ?, הוא ענה אני מחובר לקבוצה, אני נולדתי במקום ואני רואה מחוייבות לקבוצה. אני לא רוצה להרוויח כסף מהקמת האיצטדיון ונקים חברה משותפת שתנהל את האיצטדיון.

אתה רואה, לא תמיד אפשר לקבל הסברים כלכליים לפעילות חברתית ותרומה לקהילה, גם כשמדובר בסכומי כסף גדולים.
תאמין לי, הבחור לא יפסיד מזה, הוא הרי גם רואה את הרווח הכלכלי הנוסף.

מציע לכולם פה, להתחיל להתעמק בשיטה הגרמנית, לעיין במסמכים ולא תמיד לקבל את החומר לעוס.
אפשר להתנגד, אפשר לתקוף, אבל אפשר גם לנסות לקחת דברים שמתאימים לנו ועליהן לבנות מודל.
לא בושה לשלב בין ערכי ספורט לערכים חברתיים.
גם לביירן מינכן הגדולה יש עמותה לעזרה חברתית, בנוסף לעמותה הרגילה ולקבוצות הספורט.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ יקירי.
תנסה בבקשה להתמקד בשאלה ולא במסביב ;)
למה לפעמים לאיש עסקים כדאי להתחלק בבעלות עם שותפים זה טריוויאלי.

לא הצלחת להבין למה כדאי לבעל הון ש- 20% מהבעלות תהיה בידי עמותת אוהדים ביחס למצב שבו 20% יהיה בידיו של איש עסקים ובעל הון אחר?
במילים אחרות מה יוצא לבעל ההון מכך שהשותף שהוא בוחר היא עמותת אוהדים ששותפה איתו בניהול העסק ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:29 
בלומי
השאלה איננה אם אנחנו מבינים את המודל הגרמני אלא אם המודל הזה מתאים לישראל
דומני שהתשובה לשאלה זו היא שלילית באופן די ברור
כיוון שישראלים שונים מגרמנים בכל מובן שאפשר להעלות על הדעת
ואין בכך כדי לחוות דעה כלשהי על טוב ורע פשוט יש שוני שימנע את יישום המודל הגרמני כאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:37 
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ יקירי.

לא הצלחת להבין למה כדאי לבעל הון ש- 20% מהבעלות תהיה בידי עמותת אוהדים ביחס למצב שבו 20% יהיה בידיו של איש עסקים ובעל הון אחר?
במילים אחרות מה יוצא לבעל ההון מכך שהשותף שהוא בוחר היא עמותת אוהדים ששותפה איתו בניהול העסק ?

זה עניין של השקפה ומה החזון הכלכלי של אותו בעל עסק .
השאלה בכלל של מי זה בעל העסק הפוטנציאלי היא השאלה העיקרית ולא מה יוצא לו מזה , ואכן בעל העסק הפוטנציאלי הוא כלכך שונה ויחודי בנוף העסקי כך שהוא אמור לראות מזוויות שונה לגמרי את השאלה מה יוצא לו מזה .
בגדול כדי להסביר את מה שאני אומר אתה חייב לצאת מנקודת הנחה שבעל העסק לא מחפש שליטה במועדון ולא מחפש את מה שרוב בעלי העסקים שאתה רואה היום בכדורגל מחפשים , ומה שבהחלט יוצא לו מזה זה פרסום , והשקעה קטנה יותר תמורת הפרסום הזה וכמובן כל משדסקל כבר כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:39 
סמל אישי של המשתמש
בגדול, אני בדעתו של ערן שתיאורטית בעלות של אוהדים זה נפלא, אבל פרקטית אני לא רואה את זה קורה.
אני גם חושב שטביב יתאבד לפני שהוא ימכור לאוהדים, והפתרון שלו יהיה פשוט לתקוע מחיר בלתי אפשרי.

הכל יפה וטוב בתיאוריה - אבל אני חושב שהדרך הכי פשוטה לגלות היא... לנסות.
כמה כסף יעלה לארגן התארגנות שכזו, לאסוף כסף מהאוהדים (כמובן עם קבלות וכו', כדי להחזיר במקרה הצורך), ולתת הצעה?
מקסימום עוד חודש נבוא ונגיד: "אוהדים יקרים, ניסינו, ראינו, זה לא יילך (לפחות השנה), הנה הכסף שלכם בחזרה".
מה הנזק פה? כמה גרושים על פרסום, אולי קצת נזק תדמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
בלומי יקר,

להבנתי בגרמניה יש חוק. חוק שאינו מאפשר לבעל הון לשלוט שליטה מלאה בקבוצה כמו נניח באנגליה.
לא כתבתי ואני אפילו לא חושב שיש פסול בניהול קבוצה ע"י אוהדים.
לא כתבתי שאני נגד חקיקת חוק בישראל שיאמץ את המודל הגרמני. נהפוכו זה מבורך שיהיה חוק שיאמר שנניח אחל מעוד 10 שנים לא תוכל קבוצת כדורגל להיות בבעלות פרטית בלבד.

בישראל לצערך וכניראה גם לצערי אין חוק כזה.

ולכן כל שאלותי ותגובותי מתייחסות למציאות בישראל ובראליות של ההצעה של פותח האשכול והיועץ הליגטימי שהביא לדיון.
לא חושב שיש כאן אפילו אחד שעקרונית מתנגד לרעיון הגרמני בנושא זה. כל הדיון הוא בראליות / ביישימות של המודל בתנאים הקיימים כאן בישראל (לא בגרמניה ולא באוסטריה).

כל מה שכתבתי באשכול זה לא מהווה התנגדות למודל הגרמני. לא מבין למה אתה מגיע למסקנתך וחבל עוד יותר שאתה חושב כך.
אם אני לא טועה כותרת האשכול היא "הפן המעשי...." לא "הפאן התאורטי והאידאולוגי..."

צר לי שאתה , לאור תגובתך, חושב שמישהו מנסה לשים לך או למי שתומך בדרך שאתה מאמין בה סוג של מקלות בגלגלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:49 
yossi כתב:
אני רוצה להגיד שאחרי מעבר של שעה על 5 הדפיסם אני גאה!!!!
גאה להיות שייך לחבורה הזו

קדימה הפועל :BOW:

גם אני סיימתי עתה רק רפרוף ראשוני בחמשת העמודים וגאה על המחשבה והיוזמה של האוהדים. מסקנה ראשונה שעולה לי בראש היא התסריט שמוגש נגד טביב (ב"ה במהרה בימינו) כתב אישום בעניין הנער ועם העליהום התקשורתי המתחזק נגד הכדורגל הישראלי הוא נאלץ להעביר את הקבוצה לכונס נכים (ב"ה במהרה בימינו) ואז כל הרעיונות שעולים באשכול הזה הופכים לרלוואנטיים וברי השגה.
ואם לא והקבוצה נותרת בידי טביב, אז בואו נתחיל הכל מליגה ג' - כל הצינקנים והמצקצקים יצטרפו בהמשך ("אז יבואו כבר כולם"...) אני חושב שקהל חם של הפועל (קהל הסתדרותי) יש לפחות 2000 איש שיקנו בכיף את כרטיס המועדון לליגה ג' אם שאלתיאל דוואיל ימשיך להחזיק בקבוצה כבת-ערובה.
אני מסיים ב"תחזקנה"
:hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:
בגדול, אני בדעתו של ערן שתיאורטית בעלות של אוהדים זה נפלא, אבל פרקטית אני לא רואה את זה קורה.
אני גם חושב שטביב יתאבד לפני שהוא ימכור לאוהדים, והפתרון שלו יהיה פשוט לתקוע מחיר בלתי אפשרי.

הכל יפה וטוב בתיאוריה - אבל אני חושב שהדרך הכי פשוטה לגלות היא... לנסות.
כמה כסף יעלה לארגן התארגנות שכזו, לאסוף כסף מהאוהדים (כמובן עם קבלות וכו', כדי להחזיר במקרה הצורך), ולתת הצעה?
מקסימום עוד חודש נבוא ונגיד: "אוהדים יקרים, ניסינו, ראינו, זה לא יילך (לפחות השנה), הנה הכסף שלכם בחזרה".
מה הנזק פה? כמה גרושים על פרסום, אולי קצת נזק תדמיתי.

אני מסכים. לא רואה שום רע שיכול לצאת מזה.
מקסימום ניסינו, לא יצא. בסדר. נלמד לפעם הבאה איך לעשות את זה יותר טוב (אם יהיה צורך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אפריל 2012, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ יקירי.

זה עניין של השקפה ומה החזון הכלכלי של אותו בעל עסק .
השאלה בכלל של מי זה בעל העסק הפוטנציאלי היא השאלה העיקרית ולא מה יוצא לו מזה , ואכן בעל העסק הפוטנציאלי הוא כלכך שונה ויחודי בנוף העסקי כך שהוא אמור לראות מזוויות שונה לגמרי את השאלה מה יוצא לו מזה .
בגדול כדי להסביר את מה שאני אומר אתה חייב לצאת מנקודת הנחה שבעל העסק לא מחפש שליטה במועדון ולא מחפש את מה שרוב בעלי העסקים שאתה רואה היום בכדורגל מחפשים , ומה שבהחלט יוצא לו מזה זה פרסום , והשקעה קטנה יותר תמורת הפרסום הזה וכמובן כל משדסקל כבר כתב.

ידידי,
אני מנסה להתמקד בנקודה מסויימת. לצערי לא מצליח לקבל עליה תשובות.
לא יודע לכתוב את השאלות הפתוחות מנקודת מבטי באופן ברור יותר.
חוץ מהרקע והדוגמאות שהביא דסקל מרחבי העולם לצערי גם הוא לא הצליח לתת מענה לשאלותי כמוך.
כדאי שתיקחו בחשבון שכמו שאי אפשר להחליף את האוהדים וציביונם ולהפוך את האוהדים בישראל להיות "אוהדים אנגליים" או "אוהדים גרמניים" כך לא תצליח לדעתי להחליף את ציבור בעלי ההון הישראלים ב- "בעלי הון גרמניים".
לדעתי , ואני לא יכול לבססה , בגרמניה חברות רוכשות אחוזי בעלות חלקיים בכדורגל כי זה מה שהחוק מאפשר להם. אם אני טועה אזי כדאי למי שמחפש רוכש להפועל לחפש חברה גרמנית שיש לה שלוחה מספיק גדולה בישראל ואז אולי היא תרצה להשקיע בהפועל כי היא מאמין בניהול בשיתוף עם אוהדים. בדרך כזו תיצא רוכש שכדאי לו לשתף אוהדים בניהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: