בחיים לא חשבתי שאני יכתוב (אני ממש לא טוב בזה ) אבל אחרי היום פשוט הרגשתי שאני חייב להוציא את מה שעבר עליי . היום הלכתי לעצרת מחאה כנגד "זוכרים את הקורבנות – טקס יום זיכרון ישראלי פלסטיני" הלכתי עם כעס מטורף- ביום הזיכרון שלנו הם החליטו לקיים יום זיכרון למחבלים . מחוץ להאנגר 11 בעיר הכבושה תל אביב. בין 20 ל30 אנשים חלקם חכמים ואידיאליסטים שלא הכרתי וחלקם סתם באו לצעוק (העדפתי לא להתקרב אל הצועקים ) ושבאו למחות על קיום טקס זה.
עמדתי בצד ופשוט הסתכלתי. בכניסה לאולם הטקס, תור ארוך עד הים כמעט ,של אנשים שנראים בדיוק אותו הדבר. באמת אותן הנעליים אותו סוג חולצה אפילו אותו דיבור... הייתי בהלם מכמות האנשים שבאים לטקס שכזה, ועוד ביום הזיכרון . בשלב מסוים ביקשתי מארוסתי לעשות משהו משמעותי בשבילי . אמרתי לה שאני חייב להיכנס לטקס הזה אני חייב לראות מה מושך כול כך הרבה אנשים לשם.. רק כשהבנו שהסיכוי שנכיר מישהו מהמשתתפים בטקס הוא אפסי החלטנו להיכנס. ממש התביישנו להיות בעצרת לזכרון מחבלים. אבל היינו חייבים לשמוע, בשביל לדעת איך להתמודד מול אנשים שכאלה. יהודים שהם אחים שלנו. פיזרנו את השיער התחלנו לדבר עם הרבה "תף" והכניסו אותנו (כנראה שאנחנו נראים תל אביבים או משהו.. אגב, טל בכלל גרה מעבר לקו הירוק)
נכנסו, אולם מלא עד 0 מקום אני מעריך שישבו שם קרוב ל 1000 איש. התיישבנו בצד לקחתי דף ועט והתחלתי לכתוב . לבמה עלתה בחורה שהתחילה לדבר בערבית ולספר שהיא פלסטינאית ושכל שנה חוגגים אצלם את יום הנכבה יום האסיר ויום האדמה ... לא ידעתי שיש להם כל כך הרבה חגים . בשלב מסוים התנתקתי ורק הסתכלתי על הבחורה, לבושה בגינס צמוד וחולצה קצרה ומדברת על ההנהגה הפלסטינים שרוצים שלום וחשבתי לעצמי- איזו טיפשה! היו הורגים אותך בשטחים אם היית מסתובבת בלבוש שכזה.. אחריה עלתה לבמה אחות שכולה שאח שלה נהרג בשטחים בפיגוע על ידי "לוחמים פלסטינים" (לא מחבלים). אחריה עלתה ערביה ישראלית שאמרה שיש לה דרכון ישראלי אבל דגל פלסטיני בבית ובלב. ואמרתי לעצמי איזה פראיירים אנחנו, הם בכלל לא רוצים חלק במדינה שלנו..הם רוצים הכול .. אחרי זה עלה אבא שכול שאיבד את בנו, לוחם בסירת גולני . האבא אמר שהבן נהרג על ידי ילדים בני 14 16 ! ילדים לא מחבלים ...הוא אמר שזה פשע של האנושות שמגייסים ילדים ושאף אחד לא רוצה הפסיק את זה כי זה שווה מבחינה כלכלית . בשלב מסוים השוו את הילדים הפלסטינים לתמונה המפורסמת של הילד בשואה שמרים ידיים. לא זכור לי שהרגנו ערבים בגלל שהם ערבים, הרי יש לנו ערבים שגרים בארץ, לא ?? ואז נפל לי האסימון- אני בכלל לא כועס! אני מרחם. חבורה של אנשים שחיים בעולם לא מציאותי, לא אמיתי, לא קיים! עולם שבו מה שתזרוק לא ייפול, עולם של אגדות! מחבלים הם ילדים, לא היה גירוש ספרד, לא היה שואה, אין חבורה של מחבלים, של החמאס ששולטים בעזה, אלה הם פשוט אנשים כמונו שרוצים לחיות, דמוקרטיה ממש ... שלטון החמאס בעולם שלהם- מכיר במדינת ישראל, ולא שונא אותנו כיהודים. והכי מצחיק שעל פי דעתם הערבים היו פה קודם, כלומר- היושבים בטקס, יושבים על אדמה כבושה. (היו ערבים לפני 70 שנה, חיו ערבים לפני, אבל יהודים חיו פה עוד 2000 שנה קודם) בנקודה זאת באמת התחלתי לחשוש. מה יקרה אם כולם ישכחו את מה שהיה בהיסטוריה? לא תישאר לנו מדינה ... שכחנו הכול, הכול מותר, אפילו יום הזיכרון לא חשוב יותר. באמת התחלתי לפחד, האיום הוא לא מבחוץ לא איראן לא חמאס. באלה אנחנו יודעים לטפל. אלא האיום הוא יהודים מתוכנו ששכחו, ושאומרים ש "ריהאם מוסא שבגיל 15 היא נורתה בבטנה על ידי חייל ישראלי, כשהתקרבה למחסום חמושה בסכין מטבח "בלבד" זה לא בסדר.. או שסולימאן אל-ח'טיבּ ש"כשהייתי בן 14 אני וחבר שלי דקרנו חיילים ישראלים" והלך לכלא אז הוא מיסכן . אם זה לא מחבלים, אז מה זה מחבלים?
אחד המילים שבלטו בטקס זה "יהודי"- החיילים היהודים, היהודים שפה ...רציתי לצעוק שם- "יהודים תתעוררו!!!" לא בטוח שעוד כמה שנים תהיה לנו מדינה יהודית זה כבר לא ברור מאליו ...
קיום טקס זה ביום הזיכרון הוא זלזול בוטה בזכרון חיילי צבא ההגנה לישראל. "אדם המרחם על אכזרים סופו להתאכזר לרחמנים".
אגב, יצאתי מטקס זה עצוב ושמח, עם פחדים ותפילות, שלא נשכח וכן גם קצת יותר ימני. כנראה שלא הצליח להם..
בנימה אופטימית אני אסיים בכך שהעם היהודי עבר הרבה ושרד הכול בגלל שהיינו מאוחדים, בגלל שיהודי תמיד דאג ליהודי .... לא ישברו אותנו כזה מהר . אנחנו לא הולכים לשום מקום. חג עצמות שמח לכולם !
גידי יעקובסון
גביזון,
אני לא אתווכח על מה שאני מסכים איתו וכואב לי עליו יותר ממך כי לי בעקיפין גם יש חלק בו.
עשיתי הרבה כדי שזה לא יראה ככה. לכל אחד יש שליטה על הפה שלו ויש לו ידיים להכין איזה שלטים שהוא רוצה. זה שיזמתי לא אומר שאנשים ישמעו אליי , הם לא חיילים שלי. על עצם ההחלטה למחות אני לא מתחרט. ברור לי שהפגיעה הקשה והחמורה במשפחות השכול נעשה ע"י הארגון המחוצף הזה שגם אם הוא יכול ללמד את הימין כמה דברים על אלגנטיות, המעשים שלו הם בזיון ושערוריה שראויים לכל גינוי ומחאה.
למרות זאת כפי שכתבתי, אם אין לאנשים רצון וטיפת הבנה לתנהג בהתאם לרוח היום הזה, אני לא אזום פעילות כזאת יותר. בהתחייבות.
אם זה מה שיעשה לכם טוב אז אני הולך לפינה אפילה. ש5 משתמשים יגידו את זה כאן ואני לא חוזר לפה יותר.