odaskal כתב:
אדום אופטימי כתב:
odaskal כתב:
בקשר לשאלות של מה בעלים יקבל מזה שהוא מכניס אוהדים להנהלה - ובכן, הוא מקבל קשר ישיר עם 10-14 אלף מנויים. קשר ישיר עם כמות כל כך גדולה של אנשים טובה לכל עסק. מלבד זאת, תדמית חיובית של בעלים שיתופי וערכי (מישהו ש"מציל" את הכדורגל הישראלי/הפועל תל אביב) - שלא לדבר על חשיפה אדירה. קשה לכמת כמה יעקנל'ה שחר חסך בהוצאות שיווק על החברה שלו בזכות מכבי חיפה - אומרים לי שם שלפחות 4 מיליון דולר בשנה.
למרות שהכדורגל הישראלי קורס ומסריח - עדיין אין שום ספורט שזוכה ליותר חשיפה ועניין תקשורתי.
יקירי,
האם בעל קבוצה שיודע לנהל את המנויים שלו כמו בנדם בעזרת מערכות מחשב וכו' לא יכול ליצור קשר ישיר עם האוהדים. במה הכנסת נציג אוהדים בהנהלה נותן לבעלים קשר ישיר יותר לכלל האוהדים שהוא משמעותי לבעלים. אודה לך אם תפרט ?
הבנתי ממך שינקל'ה שחר חסך כתוצאה מהבעלות שלו 4 מליון $ הוצאות שיווק. מה זה בדיוק רלוונטי להכנסת אוהדים להנהלה ?
חבר,
יש את עניין החיבור לקהילה - שמבחינה האישית יכול לעזור לבעלים בהרבה מובנים. מהנחה במיסים, דרך קשר לאוהדי הפועל תל אביב שהם קבלנים/אני מועצה מקומית/ מנהלי קרנות וכו'.
מבחינת הקשר הישיר - תחשוב על זה שהוא יכול להגיע לעשרות אלפי אימיילים עם המוצר שהוא מוכר - והם יסתכלו על האימייל הזה בסימפטיה רבה - כי הוא סוג של חבר. זה ערך שיווקי מהמעלה הראשונה.
בקשר להכנסת אוהדים להנהלה - ובכן, מדובר כאן על התפיסה הקהילתית הזו שתהפוך אותו לגוד גאיי. יותר מזה, בכך הוא בעצם שולח מסר של ערכים נקיים, שקופים וכו'.
מה שאמרתי על שחר - זה בעצם טיעון שכנוע לבעלים החדשים, שאתם רוצים שייכנסו ביחד איתכם לבעלות על הקבוצה.
חג שמח,
ברור לי כי לבעלים של קבוצת כדורגל יש ערכים כלכליים עקיפים שהוא משיג שלא נימדדים ישירות במאזן רווח והפסד של הקבוצה .
זו הסיבה הכמעט יחידה של איש עסקים לרכוש קבוצה. אבל לא זאת הנקודה.
כל הדברים שמנית יכולים להיות מושגים לבעלי קבוצה גם אם הוא
לא משתף אוהדים בהנהלה. אני חשבתי לתומי שניסית למנות את היתרונות לבעלים העיקרי כאשר הוא ישתף אוהדים בניהול ביחס למצב שיהיה בבעלותו 100% ממניות הקבוצה.
אם בעל קבוצה יודע לנהל ובדרך מסודרת את הקבוצה יהיו לו את רשימת האימילים של כל המנויים שלו. דרך אגב רשימה זו יכולה להיות לדעתי הרבה יותר גדולה מרשימת בעלי המניות מצד האוהדים. אם היה נותן מוטיבציה קטנה לאוהדים בכלל- כאלה שאינם בעלי מינויים- היה מקבל מכולם או מרובם את האימייל שלהם. וכי למה שאוהד ימסור את האימייל שלו
רק לבעל קבוצה שמשתף את האוהדים בניהול ולא ימסור את האימייל שלו לבעלים טוב שלא משתף את האוהדים בניהול ?
לא חושב שכשבעל קבוצה ישתף אוהדים בניהול הוא יזכה למידת רכישת מוצרים מעיסקו האחר יותר מאשר אם יהיה בעל קבוצה
טוב ולא ישתף אוהדים בהנהלה.
לדוגמא אם הוא סוכנות ביטוח גדולה וטובה אעשה אצלו ביטוח אם זה היה כדאי לי אם ישתף אותי כאוהדבבעלות ואם לא.
כנ"ל אם ימכור כיסאות פלסטיק, או נעלי ריבוק או אפילו ירחם האל שווארמה.
עד כה לא הצלחתי להבין איזה ערך יקבל בעלים מכך שישתף אוהדים בניהול ושלא יוכל לקבלו אם יהיה מנהל טוב ולא ישתף אוהדים בניהול .
אל תשכח ששיתוף אוהדים בניהול הוא כאב ראש לא מעט לבעלים ואם זה לא יתן לו ערך ממשי אין סיבה שילך על זה.