ערן כתב:
כפי שציינתי באשכול ההוא, ההתנגדות שלי לקבוצת אוהדים היא פרקטית ולא ערכית. לא הוכח שבישראל (והכוונה בליגת העל בכדורגל של ישראל, למי שימשיך להזכיר את קטמון/קביליו/אוסישקין) המודל יכול להצליח. להצליח פירושו התמודדות בכל שנה עם שני מועדונים יריבים, קרי מכבי תל אביב ומכבי חיפה. אני לא אומר שזה לא יצליח, אני רק חושב שיש עוד דרך ארוכה לפני שהופכים את הפועל לשפן ניסיונות. וזה בדיוק המצב, וכל האידיאלים היפים לא מסוגלים לעטוף את זה לגמרי: מדובר בשטח לא מאויש בכדורגל הישראלי, ואתם מבקשים להפוך את הפועל לחלוצה. לפחות תודו בזה ואל תשליכו מווימבלדון, סוונזי או באיירן מינכן.
אז בפרקטיקה: ברור לכולם שהדבר הכי חשוב הוא שאלי טביב יעזוב את הפועל, כמה שיותר מהר וכמה שפחות נזק. השאלה היא אם הקמת עמותת אוהדים שתנסה לקבל שליטה מלאה או חלקית בקבוצה תקדם את עזיבתו. לדעתי לא. להפך, דרישה כזו עלולה להבריח רוכש פרטי פוטנציאלי. שזה טוב למי שעקרונית נגד כל רוכש פרטי - מי שזה לא יהיה - ובכל מקרה רוצה שליטת אוהדים בקבוצה, אבל פחות טוב למי שרוצה בסך הכל את ההפועל הכי טובה שאפשר, עם או בלי ערכים קהיליתיים נלווים. האמן לי, אוריאל דסקל, שמיציע העיתונאים אפשר לדעת הרבה פחות על אוהדים - אולי זה מה שהתכוון המשתמש לא תתפוס אותי בשאלתו אליך - ורובם המכריע של אוהדי הפועל, כמו כל אוהדים אחרים, בסך הכל רוצים הפועל מנצחת וזוכה בתארים. כן בעלות פרטית, לא בעלות פרטית, העיקר שתהיה קבוצה טובה ומצליחה.
בדיוק בגלל ששני בעליה האחרונים של הפועל השקיעו מכיסם פרוטות, אם בכלל, וגם לא ברור כמה ממון פרטי יש להם ואיך הושג, אהיה יותר רגוע אם בעליה הבאים של הפועל יהיה מישהו שיש לו יכולת כלכלית גדולה מאוד ולא יזדקק לכמה מליונים בודדים מצד אוהדי הפועל כדי לקיים את הקבוצה.
אם אחרי שהקבוצה תהיה בידיו של בעלים חדש וראוי, יחל תהליך מסודר של כניסת אוהדים לתוך מבנה הבעלות על המועדון, אשמח ואתמוך. לא אפעל למען משהו שעלול לסכל את כניסתו מראש.
ואגב, הערה לסיום. המשפט הזה,
odaskal כתב:
שמרתם על עקרונות כגון החובה לשיר שירי נאצה על מכבי בחירוף נפש - הגיע הזמן לשמור על עקרונות הרבה יותר חשובים.
בייחוד שבא מפיו של אורח כאן, לא אוהד הקבוצה, הוא מתנשא ודוחה. המשתמש קרל מרקס ביקש ממך לבוא לייעץ, לא לבוא לחנך אותנו.
לא התכוונתי להתנשא - סליחה אם יצא ככה.
בקשר לפרקטיקה - אני בטוח שזה יותר פרקטי להיות הבעלים של הקבוצה - בצמוד למשקיעים מאשר לקוות למישהו מיליונר שיבוא ויציל אתכם. התחרות עם מכבי חיפה ומכבי תל אביב יכולה ללהיות בתקציב שפוי. בנוסף, מחקרים מראים שקבוצות בבעלות אוהדים משיגים יותר נקודות מקבוצות שאינן בבעלות אוהדים.
כיום, מכבי חיפה - אגב, כמעט ולא צריכה את הכסף של יעקב שחר בגלל שהיא פועלת נכון וחיה כמעט אך ורק על הכנסותיה הטבעיות.
מועדון בבעלות אוהדים שעובד כמו שצריך - כלומר מחלקת נוער מכובדת, עבודה שיווקית נרחבת, עקרונות מנחים, תקנים וכו' - זה אומר שהקבוצה תהיה מוצלחת לטווח הרחוק.
בקשר לשאלות של מה בעלים יקבל מזה שהוא מכניס אוהדים להנהלה - ובכן, הוא מקבל קשר ישיר עם 10-14 אלף מנויים. קשר ישיר עם כמות כל כך גדולה של אנשים טובה לכל עסק. מלבד זאת, תדמית חיובית של בעלים שיתופי וערכי (מישהו ש"מציל" את הכדורגל הישראלי/הפועל תל אביב) - שלא לדבר על חשיפה אדירה. קשה לכמת כמה יעקנל'ה שחר חסך בהוצאות שיווק על החברה שלו בזכות מכבי חיפה - אומרים לי שם שלפחות 4 מיליון דולר בשנה.
למרות שהכדורגל הישראלי קורס ומסריח - עדיין אין שום ספורט שזוכה ליותר חשיפה ועניין תקשורתי.