תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 21:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפן המעשי של מעבר לבעלות אוהדים על הפועל תל-אביב
הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:52 
Hapoelphile כתב:
יובה, זה לא ממש נכון. הדיבידנד הוא מושג שקיים, בטח בשוק ההון המעוות בישראל, אבל אין שום חובה משפטית לחלק אותו. אם מדובר באמת בהנפקה בבורסה, אז בעלי המניות יכולים תיאורטית להרוויח מעלייה במחיר המניה וזה מה ש"ייצא להם מזה". כמו שאומרים, שאלה יהיו הבעיות שלנו.

יכול להיות שאתה צודק, לגבי לידס קראתי בכתבה ככה ששם הוצגו כל הבעיות במודל ההנפקה.
אבל בעיה נוספות היא שמישהו אחד יכול לקנות כמה מניות שהוא רוצה ולהפוך בעצם מתי שהוא רוצה לבעל השליטה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:52 
אל באנדי כתב:
עדיין
הכל טוב ויפה
אסור שמחיר הקבוצה יעמוד על 30 מליון שקל !
אסור שאף אחד ישלם את זה
לא משנה כמה אחוזים נקנה
הסכום חייב לרדת

סכום המכירה לא צריך לעלות על 6 מיליון ש"ח (בלי החובות!!!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:04 
הפועל כתב:
סימרוטיץ כתב:
הפועל כתב:
חסר צד ההוצאות, לפחות לפני שכר שחקנים

אתה צודק , אבל קודם כל צריך לראות פוטנציאל ההכנסות "הטבעיות" לפני שמישהו השקיע אגורה אחת מכספו ,בין אם זה הקהל או בעלים אחרים .
אותנו מן הסתם לא מעניין רווח לכן ככל שההכנסות יהיו יותר גבוהות כך השחקנים יהיו יותר איכותיים וככל שההכנסות יהיו יותר נמוכות כך הסגל יהיה פחות טוב , לכן כרגע לא "מעניין" הצד של ההוצאות.
עם 27.5 מש"ח אתה בתקציב יותר גבוה מ 90% מקבוצות הליגה כלומר איכות הסגל

זה חשוב, אבל אי אפשר לאמר שצד ההוצאות "לא מעניין" כי אנחנו לא רודפי רווח.
נכון שאנחנו לא רודפי רווח, אבל אנחנו גם לא רוצים להפסיד.
אם החזקה של קבוצה פירושה הפסדים של מיליונים כל שנה, זה משהו שעמותת אוהדים תתקשה לעמוד בו לאורך זמן.
כדי לעשות את זה בצורה רצינית, צריך להתייחס לכל צדי המשוואה ובצורה מעמיקה.

שוב אם תחזור ותקרא את הודעותיי הקודמות תראה שני דברים מרכזים
1. יש הפרדה מוחלטת בין רכישת הקבוצה לניהול הקבוצה.
2. ברור לכל שרק על בסיס ההכנסות הטבעיות של הפועל ,הרעיון של רכישת הקבוצה וניהולה אפשרי ,השאלה איזו קבוצה זו תהיה , להשוואה רוב קבוצות ליגת העל עומדות על תקציב של בין 15- 25 מש"ח ואם תיקח בחשבון שרוב הקבוצות מסיימות את העונה מאוזנות ,אפשר להסיק שגם בהפועל זה אפשרי שוב ללא הכנסה של שקל אחד מצד גורם כלשהו .
ולכן רשמתי שההוצאות הן לא מעניינות בסוגרים , אם מנהלים בצורה שפויה ולפי היכולות הטבעיות אין שום סיבה להיכנס להפסדים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:21 
סמל אישי של המשתמש
פואד כתב:
אל באנדי כתב:
עדיין
הכל טוב ויפה
אסור שמחיר הקבוצה יעמוד על 30 מליון שקל !
אסור שאף אחד ישלם את זה
לא משנה כמה אחוזים נקנה
הסכום חייב לרדת

סכום המכירה לא צריך לעלות על 6 מיליון ש"ח (בלי החובות!!!)

סוף סוף מישהו אומר את זה
צריך לעשות משהו
יש פה דיון של 3 עמ' איך לקנות
ושכנועים שאפשר לעשות את זה

אבל במחיר של 30 מליון שקל ל100 אחוז
לא תוכלו לקנות גם 20 אחוז
זה בלתי אפשרי והגיוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:35 
אתם צריכים לשים לב שמערבבים כאן לא מעט מודלים.
אני חושב שבלומי והמשתמש מרקס למשל מדברים על מודל שבו האוהדים שולטים בקבוצה. זה למיטב הבנתי המודל הגרמני. זה אומר לגייס את הרוב המכריע של הסכום עכשיו. זה גם אומר שכדאי שלגוף המנהל/ המועדון יהיו לא מעט מליונים בקופה כדי לתת למועדון קצת נזילות וגמישות תקציבית. זה לא שאפשר להניח בוודאות שכל שנה תסתיים ברווח ממשי. אני גם לא רוצה לחשוב איזה קבוצה נצליח להעביר בבקרה בלי הכרית הפיננסית הזאת. שצריך לקחת בחשבון עוד הוצאות אדמיניסטרטיביות על ניהול הגוף הזה (זאת עבודה במשרה מלאה של אנשים בעלי הכשרה. צריך לשלם להם).
צריך להבין שהמודל הזה בחיים לא יעבוד תחת הנהלים של הפועל (אוסישקין) ת"א ובפרט העקרון (המאוד יפה שלעצמו) שכל חבר עמותה שם את אותו סכום ומקבל את אותו כוח. אי אפשר לגייס בדרך הזאת מספיק כסף בשלב הראשוני. גם אם מוותרים על העקרון הדמוקרטי הזה אני טיפה סקפטי באשר ליכולת לגייס את הסכומים הדרושים בחודשים הקרובים.

אחרים כאן מדברים על מודל שבו לאוהדים יש נציגות מיעוט במועדון. צריך להבין שזה אומר שהם לא מנהלים את הקבוצה ושלמעשה אין להם כמעט יכולת שלהם למנוע כל מיני מהלכים איומים (סגירת יציעים, מינוי אמיר דן לדובר, פיטורי ההנהלה או המאמן, מכירת חיסול). אני חושב ששני הדברים העיקריים שזה מאפשר זאת שקיפות רבה יותר ויכולת אפקטיבית יותר "להטריד" את בעל השליטה שהוא עושה מעשי אלי טביב (ובעיקר מקרים קיצוניים שבהם בעל השליטה ממש גונב מהמועדון). בסה"כ בתיאוריה אני לא חושב שזאת אופציה רעה והיא גם מצריכה השקעה קטנה יותר. מצד שני, זה יבריח כמעט כל משקיע פוטנציאלי. תנו לי שם של שלושה בעלים בליגת העל, היום או בשנים האחרונות, שתמורת השקעה ראשונית של האוהדים שתוריד לו, לשם המשל, את מחיר הרכישה מ10 מליון ל8 מליון, הוא יסכים שיהיו לו אוהדים בדירקטוריון.

עוד פקטור שצריך לזכור הוא שאם נצליח להקים מודל שכזה נחטוף על הראש בכל הזדמנות מכל הלוזונים והחלובות שהלכה למעשה מנהלים את הכדורגל כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:36 
אלי טביב לא באמת חושב שהוא יכול להשיג 30 מיליון שקל. ואני לא חושב שמישהו עם קצת היגיון ישלם את הסכום הזה.

זה ספין שלו לעלות את המחיר מצד אחד ולהפעיל את הקבוצה במינימום הוצאות מצד שני.

זה משהו שכתבתי בכלכליסט ממש לא מזמן

http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 61,00.html

הערכות שלי הן שהוא הולך למכור שחקנים במטרה לכסות את הירידה בהכנסות הצפויה ממכירת כרטיסים ומנויים. יש לציין שהוא מקבל בכל מקרה כסף מ"לאן" בגלל חוזה ארוך טווח (ואיום ונורא) שהוא חתם איתם.

אני כן חושב שצריך להמשיך במחאה נגד אלי טביב, צריך גם לעבוד מולו בחזית המשפטית והתקשורתית. המאבק רחוק מלהסתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:46 
לא תתפוס אותי כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
כמה נסיון יש לאוריאל דסקל בקבוצות אוהדים? לכמה משחקי ליגה ישראלית אוריאל דסקל קנה כרטיס וישב ביציע אוהדים ב5 שנים האחרונות?

כיוון שאתה קורא ועונה פה אני אשנה את הניסוח

אוריאל,
איך החקירה שלך של התחום באה לידי ביטוי מעבר ללקרוא ולכתוב על התחום באינטרנט?
בכמה משחקי ליגה ישראלית (ובפרט ליגת העל הישראלית) היית ביציע בחמש שנים האחרונות?
אתה עומד מאחורי הטענה של רועי- שמוני הראל לא שם שקל בהפועל אף פעם? למרות הצ'יזבטים, אני חותם שזה לא נכון. מידי פעם היה צריך להכניס כמה עשרות אלפי דולרים, גם אם רק לתקופות מעבר.

ולשאלה הרצינית יותר-
אתה באמת חושב שבנוף של קבוצות הצמרת בכדורגל הישראלי, על הסחי והחוזים הכפולים ועבירות המס ומה לא, יכולה לצמוח קבוצת אוהדים עם עקרונות?

החקירה לא נעשתה רק דרך האינטרנט. ביקרתי בקבוצות, עברתי השתלמויות, אני מכיר את רוב האנשים שעוסקים בתעשיית הספורט בישראל וגם יש לי קשרים רבים בקרב אנשים שמנהלים קבוצות אוהדים ברחבי העולם. בנוסף הייתי חבר עמותה בהפועל קטמון (לא כאוהד - מתוך אידיאולוגיה) ואני מכיר את האנשים המעורבים בנושא בישראל - ממכבי יפו והפועל אוסישקין. אני לא חושב שיש מישהו בישראל עם ידיעה עמוקה יותר של החומרים האלה.

במשחקי ליגה הייתי מספיק בחיים שלי ככתב. ביציע וביציע העיתונות. בשנתיים האחרונות אני לא מצליח להביא את עצמי ללכת למשחק ליגה בגלל שזה חסר טעם לחלוטין. ומעורר בי בחילה. עם זאת, אני כן מגיע למשחקי הפועל קטמון מדי פעם. כדי להראות תמיכה. ליגות נמוכות זה חוויה חוייה.

מוני הראל, למיטב ידעתי, הרוויח מהפועל תל אביב. הכסף שהוא שם הגיע ממקורות שונים. בוא נגיד שהוא לא איבד את המכנסיים שלו בגלל הפועל תל אביב.

ולשאלה הרצינית

אני בטוח שאפשר לעשות את זה. אני מכיר את המספרים של הכדורגל הישראלי - הם לא כאלה גדולים. ואם בנאדם כמו אריאל שיינמן מנהל קבוצה כבר שנים בלי לשים בה אגורה - גם קבוצת אוהדים חכמה שמעסיקה אנשים חכמים ומקצוענים יכולה לעשות את זה.

בני יהודה, למשל, מתנהלת ברווח תפעולי כבר כמה שנים טובות (על פי הערכות שלי, הרווח התפעולי עמד על 4 מיליון שקל בשלוש השנים האחרונות).

הכדורגל מגעיל, אין ספק - אבל אם הפועל תל אביב עוברת לבעלות אוהדים, לניהול אידואולוגי, אז יש כאן בסיס רחב לעשות משהו מאוד יפה.

מבחינת עקרונות - וואלה, אני מאמין שאתם יכולים לשמור על העקרונות שלכם והמבנה הדמוקרטי של העמותה המנהלת אמור לשמור עבורכם על העקרונות. שמרתם על עקרונות כגון החובה לשיר שירי נאצה על מכבי בחירוף נפש - הגיע הזמן לשמור על עקרונות הרבה יותר חשובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:49 
odaskal כתב:
אלי טביב לא באמת חושב שהוא יכול להשיג 30 מיליון שקל. ואני לא חושב שמישהו עם קצת היגיון ישלם את הסכום הזה.

הערכות שלי הן שהוא הולך למכור שחקנים במטרה לכסות את הירידה בהכנסות הצפויה ממכירת כרטיסים ומנויים. יש לציין שהוא מקבל בכל מקרה כסף מ"לאן" בגלל חוזה ארוך טווח (ואיום ונורא) שהוא חתם איתם.

אני כן חושב שצריך להמשיך במחאה נגד אלי טביב, צריך גם לעבוד מולו בחזית המשפטית והתקשורתית. המאבק רחוק מלהסתיים.

למה משקיע ירצה להכנס לבעלות שלק בוצת כדורגל? מרבים לכתוב על נכונותו של טביב למכור (או לא). מה ידרבן משקיע או קבוצת משקיעים לפעול בקבוצת כדורגל?
המצב הכלכלי רגיש. מישהו צריך לשים כעת על השולחן סכום לא פעוט (בין 6 ל12 מיליון ש"ח) ולהתחייב למספר שנים להזרים כסף "חי" ו/או להציג ערבויות. כל זה כאשר הכדורגל הישראלי נמצא בשפל תדמיתי חמור. אגו, פרסום, קשרים, הגשמת חלומות ילדות וכו' עשויים להיות הסבר לרוכש אפשרי אבל מול זה מדובר על נטל כלכלי ממושך לא קטן.

אנחנו תקועים עם טביב. אני חושב שגם טביב תקוע עם הפועל ת"א .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 15:53 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
ההכנסות הטבעיות של הפועל (הערכה מושכלת) :
מנויים וכרטיסים 13.5 מש"ח
הפעלת קבוצת הנוער והילדים 1 מש"ח
פרסום - 1.5 מש"ח
תרומות -
ספונסר - 2.5 מש"ח
זכויות שידור – 2.2 מש"ח
מענק מיקום – 1.8 מש"ח
אופ"א -
טוטו - 2.5 מש"ח
עירייה – 500 אש"ח
מענק אופ"א למחלקת הנוער – 200 אש"ח
מענק השתתפות גביע הטוטו – 350 אש"ח
גביע המדינה (זכיה) – 300 אש"ח
מרכז הפועל - 500 אש"ח
השאלת שחקנים –
סה"כ 27.5 מש"ח ללא תרומות ,השאלת שחקנים ואופ"א (יכול להגיע ל 10 מש"ח נוספים)

ידידי,
לא נברתי בלינקים שהבאת.
כמה שאלות :

1. הפעלת קבוצת ילדים ונוער- 1 מ' ש"ח. מי משלם את הסכום הזה להפועל ?
2. מעניק אופ"א לנוער ? אתה בטוח שקיים.
3. פרסום- 1.5 מ' ש"ח. אתה בטוח ? מי משלם על פרסום עבור איזה פרסום? (פרסום באיצטדיון בלומפילד הוא ככל שאני יודע הכנסה של האיצטדיון ולא של הקבוצה, יתכן ואני טועה)
4. הכנסות ממינויים וכרטיסים - אתה בטוח בסכום ? הוא כולל את אופ"א או לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:03 
moshiko כתב:
odaskal כתב:

הערכות שלי הן שהוא הולך למכור שחקנים במטרה לכסות את הירידה בהכנסות הצפויה ממכירת כרטיסים ומנויים. יש לציין שהו
א מקבל בכל מקרה כסף מ"לאן" בגלל חוזה ארוך טווח (ואיום ונורא) שהוא חתם איתם.

למה משקיע ירצה להכנס לבעלות שלק בוצת כדורגל? מרבים לכתוב על נכונותו של טביב למכור (או לא). מה ידרבן משקיע או קבוצת משקיעים לפעול בקבוצת כדורגל?
המצב הכלכלי רגיש. מישהו צריך לשים כעת על השולחן סכום לא פעוט (בין 6 ל12 מיליון ש"ח) ולהתחייב למספר שנים להזרים כסף "חי" ו/או להציג ערבויות. כל זה כאשר הכדורגל הישראלי נמצא בשפל תדמיתי חמור. אגו, פרסום, קשרים, הגשמת חלומות ילדות וכו' עשויים להיות הסבר לרוכש אפשרי אבל מול זה מדובר על נטל כלכלי ממושך לא קטן.

אנחנו תקועים עם טביב. אני חושב שגם טביב תקוע עם הפועל ת"א .

לצערי הרב אתה צודק
רק שלא יקרה לנו מה שקורה לביתר כבר כמה שנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:09 
היתרון הגדול באיגוד של כמה אלפים מאוהדי הפועל הוא עצם האיגוד עצמו. זהו פלח שוק מובחן, של אנשים טובים ברובם, שיהיו מוכנים להעדיף מוצר של בעל עסק מסויים אם רק ייתן חסות להפועל.
אם נהיה מאורגנים ומסודרים ניתן יהיה להציע לבעלי עסקים פרסום חינם כנגד מתן חסות לעמותה(להפועל). יהיה אפשר לצאת במבצעים לאוהדי הקבוצה בקניית פריטים הקשורים או שאינם קשורים לקבוצה - ומכאן לגזור חלק שולי מהרכישה כקופון.
תחשבו על העסקאות שמשיגים החרדים מול חברות הסלולר(!) - רק בגלל ארגון ותמיכה הדדית. 5000 (או יותר) אוהדי הפועל מאוגדים, שמעדיפים לקנות כולם את הקפה שלהם בבית קפה X-קפה במקום R-קפה - יהיו שווים לבית הקפה המון כסף (שממנו יכול לתרום להפועל).

אני בעד. מאוד בעד. אהיה מוכן לשים 1000 ש"ח בשנה(פלוס) על המהלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
כפי שציינתי באשכול ההוא, ההתנגדות שלי לקבוצת אוהדים היא פרקטית ולא ערכית. לא הוכח שבישראל (והכוונה בליגת העל בכדורגל של ישראל, למי שימשיך להזכיר את קטמון/קביליו/אוסישקין) המודל יכול להצליח. להצליח פירושו התמודדות בכל שנה עם שני מועדונים יריבים, קרי מכבי תל אביב ומכבי חיפה. אני לא אומר שזה לא יצליח, אני רק חושב שיש עוד דרך ארוכה לפני שהופכים את הפועל לשפן ניסיונות. וזה בדיוק המצב, וכל האידיאלים היפים לא מסוגלים לעטוף את זה לגמרי: מדובר בשטח לא מאויש בכדורגל הישראלי, ואתם מבקשים להפוך את הפועל לחלוצה. לפחות תודו בזה ואל תשליכו מווימבלדון, סוונזי או באיירן מינכן.

אז בפרקטיקה: ברור לכולם שהדבר הכי חשוב הוא שאלי טביב יעזוב את הפועל, כמה שיותר מהר וכמה שפחות נזק. השאלה היא אם הקמת עמותת אוהדים שתנסה לקבל שליטה מלאה או חלקית בקבוצה תקדם את עזיבתו. לדעתי לא. להפך, דרישה כזו עלולה להבריח רוכש פרטי פוטנציאלי. שזה טוב למי שעקרונית נגד כל רוכש פרטי - מי שזה לא יהיה - ובכל מקרה רוצה שליטת אוהדים בקבוצה, אבל פחות טוב למי שרוצה בסך הכל את ההפועל הכי טובה שאפשר, עם או בלי ערכים קהיליתיים נלווים. האמן לי, אוריאל דסקל, שמיציע העיתונאים אפשר לדעת הרבה פחות על אוהדים - אולי זה מה שהתכוון המשתמש לא תתפוס אותי בשאלתו אליך - ורובם המכריע של אוהדי הפועל, כמו כל אוהדים אחרים, בסך הכל רוצים הפועל מנצחת וזוכה בתארים. כן בעלות פרטית, לא בעלות פרטית, העיקר שתהיה קבוצה טובה ומצליחה.

בדיוק בגלל ששני בעליה האחרונים של הפועל השקיעו מכיסם פרוטות, אם בכלל, וגם לא ברור כמה ממון פרטי יש להם ואיך הושג, אהיה יותר רגוע אם בעליה הבאים של הפועל יהיה מישהו שיש לו יכולת כלכלית גדולה מאוד ולא יזדקק לכמה מליונים בודדים מצד אוהדי הפועל כדי לקיים את הקבוצה.

אם אחרי שהקבוצה תהיה בידיו של בעלים חדש וראוי, יחל תהליך מסודר של כניסת אוהדים לתוך מבנה הבעלות על המועדון, אשמח ואתמוך. לא אפעל למען משהו שעלול לסכל את כניסתו מראש.

ואגב, הערה לסיום. המשפט הזה,
odaskal כתב:
שמרתם על עקרונות כגון החובה לשיר שירי נאצה על מכבי בחירוף נפש - הגיע הזמן לשמור על עקרונות הרבה יותר חשובים.

בייחוד שבא מפיו של אורח כאן, לא אוהד הקבוצה, הוא מתנשא ודוחה. המשתמש קרל מרקס ביקש ממך לבוא לייעץ, לא לבוא לחנך אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:16 
אני יודע שבעקבות מה שאני אכתוב יתקפו אותי ויגידו שאני קפיטליסט נא*י, אבל:

לפי דעתי, אין שום סיכוי בעולם שאנחנו כאוהדים נוכל להתארגן לקנות את הפועל ולנהל אותה באופן שיאפשר לה לרוץ בצמרת לאורך זמן.
אין לנו מספיק משאבים לזה, ומי שחושב שקבוצה בישראל יכולה לרוץ לתארים לאורך זמן רק על סמך ההכנסות שלה - חי בסרט מדע בידיוני. זה אולי יכול לקרות למשך שנתיים-שלוש, אבל לא לאורך זמן.
הכדורגל בארץ הוא עסק מפסיד, כך היה מאז ומעולם. תשאלו את יענקלה שחר, המנהל מספר 1 בכדורגל הישראלי.

הרי אם הכדורל היה עסק רווחי, או אפילו מאוזן - אנשי עסקים היו עומדים בתור לקנות אימפריה מקומית כמו הפועל. העובדה שאף אחד לא עומד בתור, ואנחנו תמיד נתקעים עם טביבים למיניהם - מדברת בעד עצמה.

*ולמרות כל האמור לעיל, אם תהיה התארגנות כזאת אני אהיה הראשון שישים את הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:22 
ערן כתב:
כפי שציינתי באשכול ההוא, ההתנגדות שלי לקבוצת אוהדים היא פרקטית ולא ערכית. לא הוכח שבישראל (והכוונה בליגת העל בכדורגל של ישראל, למי שימשיך להזכיר את קטמון/קביליו/אוסישקין) המודל יכול להצליח. להצליח פירושו התמודדות בכל שנה עם שני מועדונים יריבים, קרי מכבי תל אביב ומכבי חיפה. אני לא אומר שזה לא יצליח, אני רק חושב שיש עוד דרך ארוכה לפני שהופכים את הפועל לשפן ניסיונות. וזה בדיוק המצב, וכל האידיאלים היפים לא מסוגלים לעטוף את זה לגמרי: מדובר בשטח לא מאויש בכדורגל הישראלי, ואתם מבקשים להפוך את הפועל לחלוצה. לפחות תודו בזה ואל תשליכו מווימבלדון, סוונזי או באיירן מינכן.

אז בפרקטיקה: ברור לכולם שהדבר הכי חשוב הוא שאלי טביב יעזוב את הפועל, כמה שיותר מהר וכמה שפחות נזק. השאלה היא אם הקמת עמותת אוהדים שתנסה לקבל שליטה מלאה או חלקית בקבוצה תקדם את עזיבתו. לדעתי לא. להפך, דרישה כזו עלולה להבריח רוכש פרטי פוטנציאלי. שזה טוב למי שעקרונית נגד כל רוכש פרטי - מי שזה לא יהיה - ובכל מקרה רוצה שליטת אוהדים בקבוצה, אבל פחות טוב למי שרוצה בסך הכל את ההפועל הכי טובה שאפשר, עם או בלי ערכים קהיליתיים נלווים. האמן לי, אוריאל דסקל, שמיציע העיתונאים אפשר לדעת הרבה פחות על אוהדים - אולי זה מה שהתכוון המשתמש לא תתפוס אותי בשאלתו אליך - ורובם המכריע של אוהדי הפועל, כמו כל אוהדים אחרים, בסך הכל רוצים הפועל מנצחת וזוכה בתארים. כן בעלות פרטית, לא בעלות פרטית, העיקר שתהיה קבוצה טובה ומצליחה.

בדיוק בגלל ששני בעליה האחרונים של הפועל השקיעו מכיסם פרוטות, אם בכלל, וגם לא ברור כמה ממון פרטי יש להם ואיך הושג, אהיה יותר רגוע אם בעליה הבאים של הפועל יהיה מישהו שיש לו יכולת כלכלית גדולה מאוד ולא יזדקק לכמה מליונים בודדים מצד אוהדי הפועל כדי לקיים את הקבוצה.

אם אחרי שהקבוצה תהיה בידיו של בעלים חדש וראוי, יחל תהליך מסודר של כניסת אוהדים לתוך מבנה הבעלות על המועדון, אשמח ואתמוך. לא אפעל למען משהו שעלול לסכל את כניסתו מראש.

ואגב, הערה לסיום. המשפט הזה,
odaskal כתב:
שמרתם על עקרונות כגון החובה לשיר שירי נאצה על מכבי בחירוף נפש - הגיע הזמן לשמור על עקרונות הרבה יותר חשובים.

בייחוד שבא מפיו של אורח כאן, לא אוהד הקבוצה, הוא מתנשא ודוחה. המשתמש קרל מרקס ביקש ממך לבוא לייעץ, לא לבוא לחנך אותנו.

לא התכוונתי להתנשא - סליחה אם יצא ככה.

בקשר לפרקטיקה - אני בטוח שזה יותר פרקטי להיות הבעלים של הקבוצה - בצמוד למשקיעים מאשר לקוות למישהו מיליונר שיבוא ויציל אתכם. התחרות עם מכבי חיפה ומכבי תל אביב יכולה ללהיות בתקציב שפוי. בנוסף, מחקרים מראים שקבוצות בבעלות אוהדים משיגים יותר נקודות מקבוצות שאינן בבעלות אוהדים.

כיום, מכבי חיפה - אגב, כמעט ולא צריכה את הכסף של יעקב שחר בגלל שהיא פועלת נכון וחיה כמעט אך ורק על הכנסותיה הטבעיות.

מועדון בבעלות אוהדים שעובד כמו שצריך - כלומר מחלקת נוער מכובדת, עבודה שיווקית נרחבת, עקרונות מנחים, תקנים וכו' - זה אומר שהקבוצה תהיה מוצלחת לטווח הרחוק.

בקשר לשאלות של מה בעלים יקבל מזה שהוא מכניס אוהדים להנהלה - ובכן, הוא מקבל קשר ישיר עם 10-14 אלף מנויים. קשר ישיר עם כמות כל כך גדולה של אנשים טובה לכל עסק. מלבד זאת, תדמית חיובית של בעלים שיתופי וערכי (מישהו ש"מציל" את הכדורגל הישראלי/הפועל תל אביב) - שלא לדבר על חשיפה אדירה. קשה לכמת כמה יעקנל'ה שחר חסך בהוצאות שיווק על החברה שלו בזכות מכבי חיפה - אומרים לי שם שלפחות 4 מיליון דולר בשנה.

למרות שהכדורגל הישראלי קורס ומסריח - עדיין אין שום ספורט שזוכה ליותר חשיפה ועניין תקשורתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:25 
סמל אישי של המשתמש
בואו נדבר רגע פרקטית בתוכנו, יש כרגע קבוצה של אנשים כמו הקבוצה של מצילים את הפועל נגיד או עמותת הפועל אוסישקין שתתארגן ותארגן את כל הדברים הללו?
זה אומר שיווק אדיר, גיוס וביקר המון כוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:26 
סמל אישי של המשתמש
לצערי התעוררנו מאוחר יחסית, שכן נושא איסוף הכספים הוא ארוך יחסית.
אם ברצוננו להכנס לבעלות על הקבוצה, נצטרך למצוא משקיע שישלם כהלוואה את הסכום (אולי הבעלים השותף).

לא צריך לקרוא על המודלים השונים של הקבוצות השונות, אלא ללמוד מהם.
אני בטוח שאם נפנה אל סוואנסי (לדוגמה) בכמה שאלות על תהליך הרכישה או מודל הבעלות, יהיה מי שיענה ויספק מידע, גם אם חלקי.
אני מתנדב גם לנסות ליצור קשר איתם בעצמי, אם מישהו יעזור לנסח שאלות ספציפיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:27 
red in blood כתב:
לצערי התעוררנו מאוחר יחסית, שכן נושא איסוף הכספים הוא ארוך יחסית.
אם ברצוננו להכנס לבעלות על הקבוצה, נצטרך למצוא משקיע שישלם כהלוואה את הסכום (אולי הבעלים השותף).

לא צריך לקרוא על המודלים השונים של הקבוצות השונות, אלא ללמוד מהם.
אני בטוח שאם נפנה אל סוואנסי (לדוגמה) בכמה שאלות על תהליך הרכישה או מודל הבעלות, יהיה מי שיענה ויספק מידע, גם אם חלקי.
אני מתנדב גם לנסות ליצור קשר איתם בעצמי, אם מישהו יעזור לנסח שאלות ספציפיות.

אני יכול להשיג לכם את האנשים של סוונסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:30 
סמל אישי של המשתמש
אשמח אם תמסור לי בפרטית דרך ליצור עימם קשר.

ושוב, מי שיש לו רעיונות לשאלות קונקרטיות שישתף אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:31 
סמל אישי של המשתמש
ראשית, כמו באחת הכתבות שהובאו כאן, אתה מציין מספר של 14-10 אלף מנויים שאני לא יודע איך הגעת אליו. בעונת 10/11 הפועל הגיעה למספר שיא של 9000 מנויים וקצת, בעונה שאחרי דאבל ועם העפלה לליגת האלופות. בלומפילד כולו מכיל היום פחות מ-15 אלף מקומות. תסכים שמדובר במספר לא ריאלי של בעלי מנוי, שמהם אתה גוזר חלק מההערכה הכלכלית שלך.

בנוסף, אתה אומר במפורש שיותר פרקטי בעלות מלאה של אוהדי הפועל. לזה, אם תקרא את התגובות, אין הסכמה ואין אמונה בכך מצד רוב הכותבים כאן. שלא לדבר על ציבור האוהדים שמגיע למגרש, שהרבה פחות עסוק תיאורטית במבני בעלות וכו', אלא רק בתפקוד הקבוצה על המגרש ובטבלה.

אתה שוב עושה השלכה שגויה מחו"ל לכאן וקובע
odaskal כתב:
בנוסף, מחקרים מראים שקבוצות בבעלות אוהדים משיגים יותר נקודות מקבוצות שאינן בבעלות אוהדים.

גם אם אני זורם עם הטענה הזו, גם אם אני מחליט שלנתון סטטיסטי יש משמעות כלשהי, הרי שעדיין אתה משליך מחו"ל לארץ.
אתם לא יכולים לעשות את ההליך הלוגי הזה שבו באיירן מינכן (למשל) הנוכחית שווה להפועל העתידית. זה פשוט לא נכון.

אני לא מחכה למיליונר שיושיע אותנו. אני מחכה שמישהו יבוא וירכוש את הפועל מטביב כדי שהיא תמשיך להיות אחד משלושת המועדונים המצליחים בארץ מבלי להוביל אותה לניסוי דרסטי שאיננו יודעים את תוצאותיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:31 
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:
ההכנסות הטבעיות של הפועל (הערכה מושכלת) :
מנויים וכרטיסים 13.5 מש"ח
הפעלת קבוצת הנוער והילדים 1 מש"ח
פרסום - 1.5 מש"ח
תרומות -
ספונסר - 2.5 מש"ח
זכויות שידור – 2.2 מש"ח
מענק מיקום – 1.8 מש"ח
אופ"א -
טוטו - 2.5 מש"ח
עירייה – 500 אש"ח
מענק אופ"א למחלקת הנוער – 200 אש"ח
מענק השתתפות גביע הטוטו – 350 אש"ח
גביע המדינה (זכיה) – 300 אש"ח
מרכז הפועל - 500 אש"ח
השאלת שחקנים –
סה"כ 27.5 מש"ח ללא תרומות ,השאלת שחקנים ואופ"א (יכול להגיע ל 10 מש"ח נוספים)

ידידי,
לא נברתי בלינקים שהבאת.
כמה שאלות :

1. הפעלת קבוצת ילדים ונוער- 1 מ' ש"ח. מי משלם את הסכום הזה להפועל ? [b] זה ההכנסה הממוצעת של הקבוצות לדוגמא מכבי הכניסה ב 2010 1.1 מש"ח ואילו בני יהודה 1.4 הכסף מגיע מההורים כמובן . [/b]
2. מעניק אופ"א לנוער ? אתה בטוח שקיים. לא אני לא בטוח אבל בחלק מהדיווחים של הקבוצות להתאחדות תחת סעיף הכנסות מופיע סעיף זה .
3. פרסום- 1.5 מ' ש"ח. אתה בטוח ? מי משלם על פרסום עבור איזה פרסום? (פרסום באיצטדיון בלומפילד הוא ככל שאני יודע הכנסה של האיצטדיון ולא של הקבוצה, יתכן ואני טועה) גם כאן מכיוון שהפועל לא מפרסמת את הדוחות שלה אין לי אלא להסיק מהפרסום של הקבוצות האחרות למשל מכבי מדווחים על הכנסה של 900 אש"ח אשדוד על 400 אש"ח בני יהודה 1 מש"ח מכבי פ"ת 4.5 מש"ח (אימוץ ופרסום) מכבי נתניה 2 מש"ח רעננה 2.5 מש"ח (אימוץ ופרסום) רמה"ש 1 מש"ח ולפי הדוחות הסעיף נקרא פרסום בתחומי המגרש ומחוצה לו
4. הכנסות ממינויים וכרטיסים - אתה בטוח בסכום ? הוא כולל את אופ"א או לא ?
הסכום לא כולל את אופ"א והנתונים הם מהעונה שעברה 9,842,170 על מנוים ו 3,855,466 על כרטיסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:41 
ערן כתב:
ראשית, כמו באחת הכתבות שהובאו כאן, אתה מציין מספר של 14-10 אלף מנויים שאני לא יודע איך הגעת אליו. בעונת 10/11 הפועל הגיעה למספר שיא של 9000 מנויים וקצת, בעונה שאחרי דאבל ועם העפלה לליגת האלופות. בלומפילד כולו מכיל היום פחות מ-15 אלף מקומות. תסכים שמדובר במספר לא ריאלי של בעלי מנוי, שמהם אתה גוזר חלק מההערכה הכלכלית שלך.

בנוסף, אתה אומר במפורש שיותר פרקטי בעלות מלאה של אוהדי הפועל. לזה, אם תקרא את התגובות, אין הסכמה ואין אמונה בכך מצד רוב הכותבים כאן. שלא לדבר על ציבור האוהדים שמגיע למגרש, שהרבה פחות עסוק תיאורטית במבני בעלות וכו', אלא רק בתפקוד הקבוצה על המגרש ובטבלה.

אתה שוב עושה השלכה שגויה מחו"ל לכאן וקובע
odaskal כתב:
בנוסף, מחקרים מראים שקבוצות בבעלות אוהדים משיגים יותר נקודות מקבוצות שאינן בבעלות אוהדים.

גם אם אני זורם עם הטענה הזו, גם אם אני מחליט שלנתון סטטיסטי יש משמעות כלשהי, הרי שעדיין אתה משליך מחו"ל לארץ.
אתם לא יכולים לעשות את ההליך הלוגי הזה שבו באיירן מינכן (למשל) הנוכחית שווה להפועל העתידית. זה פשוט לא נכון.

אני לא מחכה למיליונר שיושיע אותנו. אני מחכה שמישהו יבוא וירכוש את הפועל מטביב כדי שהיא תמשיך להיות אחד משלושת המועדונים המצליחים בארץ מבלי להוביל אותה לניסוי דרסטי שאיננו יודעים את תוצאותיו.

בקשר למנויים - מדובר על אוהדים במשחק בממוצע. עכשיו ראיתי את הטעות (כנראה מקורה בהגהה). אתקן אותה.

בכל מקרה, הפועל מביאה את הכי הרבה קהל למגרשים בממוצע בשלוש השנים האחרונות. מבחינת מכירת מנויים לא היה שנה בחמש השנים האחרונות של פחות מ-7,000 מנויים ומבחינת ממוצע יש לכם הרבה יותר ממכבי חיפה, בית"ר ירושלים ואם נעשה חישוב לעשור - אז גם משל מכבי תל אביב.

מבחינת פרקטית, אני דווקא חושב שהמודל של אחזקת 20% ביחד עם עוד שניים שלושה אנשי עסקים רציניים - זה פרקטי ואפשרי יותר מאשר קבוצה בבעלות מלאה של אוהדים.

בקשר לניתוח הסטטיסטי - מדובר על כדורגל. בארץ ובחו"ל. וזה שכל העולם קבוצות אוהדים מצליחות להשיג יותר זה כנראה בגלל שיש משהו בהן שגורם לשחקנים לשחק יותר חזק עבור האוהדים. אין לי מושג מה בבדיוק - אני מתאר לעצמי תחושת שייכות ותרבות מועדון - אבל זו העובדה.

אי אפשר לפסול תיאורייה על כדורגל בגלל שזה קורה בחו"ל. יש מגמות עולמיות שלא פסחו על הכדורגל הישראלי. כדורגל זה כדורגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:50 
סמל אישי של המשתמש
odaskal כתב:
וזה שכל העולם קבוצות אוהדים מצליחות להשיג יותר זה כנראה בגלל שיש משהו בהן שגורם לשחקנים לשחק יותר חזק עבור האוהדים. אין לי מושג מה בבדיוק - אני מתאר לעצמי תחושת שייכות ותרבות מועדון - אבל זו העובדה.

זו נראית לי טענה לא רצינית דיה ובטח שלא אמפירית, אבל לא נתעכב עליה כי היא באמת לא האישיו פה.

ובחזרה לפרקטיקה, אנחנו מגיעים שוב לשאלה מה יקדם מהר יותר את העברת הפועל תל אביב לידיים חדשות. יותר מהר, קרי עד תחילת הקיץ, אחרת המועדון יהיה בבעיה קשה מאוד בעונת המשחקים הקרובה.
אם כך, אני לא חושב שיש מישהו שחושב שריאלית יותר קל יהיה לגייס הון מצד הקהל (20 אחוז, נגיד) פלוס בעל הון אחד או שניים שישלימו אותו, מאשר רוכש פרטי שיבוא ויקנה מטביב את המועדון.
צר לי, אני לא מסוגל להסתכל על עוד שתיים-שלוש עונות. כפי שאתה ציינת, טביב עוד פה. והוא צריך ללכת.
כשיגיע הזמן, אל מול בעל המועדון החדש, יהיה אפשר לדון בדברים שישפיעו על הטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:56 
כל עוד לא תעשו את ההפרדה בין רכישת הקבוצה לבין ניהול הקבוצה ,כל המודלים יקרסו .
1. כדי להציל את הקבוצה צריך להוציא אותה מידיו של טביב ולכן האופציה לרכישתה על ידי אוהדים היא ראלית ביותר
2. ניהול הקבוצה תלוי במטרות שיהיו לה ובכל זאת זה יהיה מצב טוב בהרבה מהמצב הקיים אם לא הבנתם את זה עד עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
1. כדי להציל את הקבוצה צריך להוציא אותה מידיו של טביב ולכן האופציה לרכישתה על ידי אוהדים היא ראלית ביותר

זה שאתה קובע זאת כעובדה לא הופך את זה לנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 17:01 
ברור שלפי ההכנסות של חמש השנים האחרונות אפשר בקלות לבנות יופי של קבוצה בבעלות האוהדים.
הבעיה היא שמספיק שאנחנו לא באירופה שנה הבאה וזה משנה את כל התמונה. גם מכירת החיסול שטביב עשה והחובות שנוצרו, רק מקשים על העניין.
אני גם לא כ"כ מסכים עם המספרים שנזרקו כאן. קשה לי להאמין שיהיו 5,000 איש שישימו 1,000 ש"ח.
אם כך היה המצב, הייתי תומך נלהב, גם במחיר של שנתיים-שלוש עד שנבנה קבוצה טובה. אני גם לא אתנגד ליוזמה כזו, אבל אני פשוט לא מאמין בה מבחינה פרקטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 17:02 
ערן כתב:
סימרוטיץ כתב:

אני נותן הערכה על בסיס נתונים שהבאתי למעלה ,אני לא שולף מהמותן ולכן נראה לי ראלי לגייס בין 6 ל 10 מליון ש"ח לרכישת הקבוצה, מכאן השאלה אם הוא ימכור בסכום הזה.
אי אפשר רק לומר זה לא ילך צריך להניח הנחות יסוד מסוימת ומשם להתחיל להתגלגל , אם יש לך השגות על הנחות היסוד אתה מוזמן לשתף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 17:04 
כולנו מכירים את טביבי והאגו הנפוח שלו. ברגע שהוא ימכור לאוהדים את הקבוצה, הוא יראה את עצמו "מובס". זה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
ברור שלפי ההכנסות של חמש השנים האחרונות אפשר בקלות לבנות יופי של קבוצה בבעלות האוהדים.
הבעיה היא שמספיק שאנחנו לא באירופה שנה הבאה וזה משנה את כל התמונה. גם מכירת החיסול שטביב עשה והחובות שנוצרו, רק מקשים על העניין.

בדיוק. האופטימיות (המופרזת גם ככה) שסובבת כאן את ההערכות הכלכליות מבוססת על חמש שנים מאוד מוצלחות, הישגית וכלכלית (בבעלות פרטית, אגב), שאמנם ייצרו כאן תשתית טובה אבל - כמו שאנחנו רואים כרגע עם טביב - גם כזו שאפשר לפורר בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
ערן כתב:
סימרוטיץ כתב:

אני נותן הערכה על בסיס נתונים שהבאתי למעלה ,אני לא שולף מהמותן ולכן נראה לי ראלי לגייס בין 6 ל 10 מליון ש"ח לרכישת הקבוצה, מכאן השאלה אם הוא ימכור בסכום הזה.
אי אפשר רק לומר זה לא ילך צריך להניח הנחות יסוד מסוימת ומשם להתחיל להתגלגל , אם יש לך השגות על הנחות היסוד אתה מוזמן לשתף

אתה קבעת לאלי טביב מחיר של 10-6 שקל. מאיפה לך שהוא יסכים לו? הסכומים המוזכרים כעת גבוהים פי כמה וכמה. הסכום המינימלי, למשל, כפול מהמינימלי שלך (6 מיליון, 12 מיליון).
בנוסף צריך להפקיד ערבויות בבקרה, צריך ממון לתפעול שוטף וכו'. מאיפה זה יגיע?

ומילה לגבי מנויים. עד להודעה של טביב בשבת דיברו פה לא מעט על חרם מנויים. עכשיו אנחנו בסכנה להפוך לבית"ר ירושלים, שמוחזקת רק מהכנסות ללא השקעת בעלים. מה יהא הדין עכשיו לגבי מנויים? הרי עכשיו זה לא טביב שמתקיים מהם, זו הפועל. אז מה תעשו כל המחרימים הפוטנציאליים? תמשיכו לרשת על אוהדי בית"ר שלא היו שם בשביל הקבוצה?
מעבר לכך, תרשו לי להמר שגם אם טביב יילך ויגיע בעלים סולידי, שיבנה קבוצה בסיסית (אולי בסיסית פלוס), לא יהיו יותר מ-6000 מנויים.
יש מעגל של 3000-2000 מנויים שהצטרפו רק בשנים האחרונות נוכח ההצלחה, ולא בטוח יקנו מנוי. לא בגלל טביב או לא טביב, בגלל רמת הקבוצה המשוערת.
תכניסו גם את זה להערכות הכלכליות שלכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 17:10 
כמה חברי עמותה יש להפועל קטמון ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: