קומוניסים כתב:
חזרתי כרגע מהמקום ויש לי כמה דברים לומר.
אין ספק שמול "טקס הזיכרון" המקומם של "לוחמים לשלום" אסור היה להבליג.
אין ספק שמדובר בעיוות חמור, בשערוריה שאין כדוגמתה, חוצפה שלא תתואר , ביזוי זכרונם וכבודם של יקירנו חללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה. גם השנה צויין יום "הנאכבה" באירוע, גם השנה חזרו אותם מוטיבים הזויים של זכרון "כל נפגעי הסכסוך" כמקשה אחת מבלי להבדיל בין רוצח לקורבן ובין אכזר לרחמן.
אז אמנם כמות האנשים שהצטרפה לפעילות שלנו הערב הייתה מפתיעה לטובה, כ60 צעירים ומבוגרים, דתיים וכאלה שאינם, עמדו מחר, כאבו את ביזוי זכר הנופלים. אמנם הפעילות גם זכתה לסיקור תקשורתי ונראה כי הדיון על עצם קיום הטקס ביום הזה מגיע לכנסת ולשאלת חוקיותו. כך שיש כאן מבחינתי סיפוק מסויים על היוזמה וקידומה. כאלף אנשים הביעו תמיכה בה ברשת, זעקו וזעמו על הבזיון שבזכרון הנופלים. למשך דקות כולם דממו לתפילות אל מלא רחמים ותפילת יזכור.
אבל.
אבל לצערי הרב, וזה לא מן הפה ולחוץ, אני חייב להיות אמיתי כפי שאני מתיימר להיות ולהודות, לא לילד הזה פיללתי, לא למסרים האלה כיוונתי, לא כך רציתי שיתנהגו חלק לא מועט מן הנוכחים שלא נענו לבקשותי החוזרות ונשנות להתרכז במסר אותו רצינו להעביר ולא להעביר מסרים פוליטיים גם אם אני הראשון שיזדהה איתם. חלק קטן אף בחרו לקלל, לצעוק סיסמאות שביישו אותי, העציבו אותי, גרמו לי ללכת מהמקום מוקדם בעצבות וייאוש.
אני מאוכזב מאוד וכועס עליהם. עם מספר אנשים איתם היו לי קשרים מצויינים אני לא מתכוון לדבר לצמיתות. אירוע כזה אני לא אארגן בשנה הבאה אם חלילה לא אצליח למנוע את קיום הטקס באמצעים אחרים. אחרי הכל אני אדם אחד, אין לי שליטה על ג'ורא שיוצאת מאנשים מתלהמים ודוחים שלא הפנימו ולא הבינו את המטרה לשמה התכנסנו. יהיו שיתפלאו למה אני לא שומר לעצמי את הדברים האלה האלה בבטן, למה אני כותב לכם אותם כאן אחרי שעות של דיונים ונסיונות שלי לשכנע שזה הדבר הנכון לעשותו. אז למה? כי ככה אני, אמיתי, נאמן למה שאני מאמין בו. לא אזרום עם הזרם גם אם הוא מחזיק את הדגל הנכון ביד. אני רואה בחברי הפורום הזה סוג של משפחה ואין מה לעשות גם את הדברים הפחות נעימים עבורי לספר, אספר לכם.
שיהיה לילה טוב לכולם.
קודם כל, כל הכבוד על הכנות.
שנית, זו לא קצת היתממות? באמת היה לך ספק?
ברגע שאתה (במקרה זה) יוצר כזו דה-לגיטימציה ומפגין כזו חוסר סובלנות כלפי מי שלא בוחר לפעול כמוך, אתה רק מכשיר את הקרקע לאיש שיקח את זה צעד אחד קדימה.
השימוש החוזר במילה "בוגדים" הוא כ"כ מסוכן, ונוטים להתשמש בו באופן כה תדיר, שאין ספק שהמרחק לאלימות הולך ומתקצר.