קומוניסים כתב:
לכל המתלהמים וגם לכל השאר. לראשונה הארגון מגיב למחאתנו ואומר כך
(ערוץ 7)
מארגני האירוע מסרו בתגובה "לאף אחד בארץ, כולל מארגני המחאה, אין מונופול על השכול והכאב. בני המשפחות השכולות הישראלים והפלסטינים המשתתפים בטקס בחרו בדרך זו לכבד את מות יקירהם, כיוון שלא מצאו מזור בטקסים הממלכתיים, שהם פוליטים באותה מידה כמו טקס זה. אלפי האנשים שהשתתפו בטקס של לוחמים לשלום במהלך השנים האחרונות מעיד על הצורך הגובר והולך בארוע מסוג זה. עבורנו, כיבוד זכרם של הנופלים הוא בראש וראשונה נסיון למנוע את מותם של אנשים נוספים במעגל האלימות והטמעת העובדה שהמלחמה אינה גזירת גורל. תנועת לוחמים וכל משתתפי הטקס מחוייבים לאי אלימות ופועלים בדרכים במגוון דרכים לקידום פיוס, אי אלימות בישראל ובגדה המערבית".
תגובת הארגון מוכיחה מעבר לכל ספק את אשר אמרנו
1. הטקס הוא פוליטי במוצהר.
2. על אף ההאשמות הישירות שלי על כוונתם לזכור בו מחבלים, לא נשמע בדל של הכחשה או לפחות ברמז. ואני אומר זאת בצער רב ובכאב. אם עד עכשיו היה לי איזשהו צל צילו של ספק לגבי כוונתם, הרי שהוא נמוג ונעלם. חסרי בושה. איך אתם מעזים?
יום הזיכרון נועד כדי לשמר את זכרם של חחלי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה. מילים שמעולם לא טרחתם להשמיע. כמה חוצפה. לא ייאמן!!
שמע, אתה הזוי בצורה בלתי רגילה. התגובה של הארגון היא מכובדת, מאופקת, ועניינית - מה שאי אפשר לומר על ההתבטאויות המתלהמות שלך.
אגב, אני מבין שפספסת את המשפט שמדבר על "כיבוד זכרם של הנופלים" ו"נסיון למנוע את מותם של אנשים נסופים". באמת איזה חצופים שהם לא נתנו לך לנסח עבורם את התגובה.
האמת, אני רוצה להגיד לך תודה, כי שכנעת גם אותי שחייבים להשתתף בטקס הזה.