kobster כתב:
לגבי גיוס הכסף, אני לא מוטרד. אם כל אחד שם 100 שקל בחודש (1200 שנתי), מספיקים לנו 5000 אוהדים בשביל להעמיד 6 מיליון שקל.
נניח והמחיר אותו ירצה טביב יהיה 12 מיליון, אז צריכים רוכש או קבוצת רוכשים שיביאו את שאר ה 6 מיליון + ערבויות לתקציב.
השאלה מה הלאה. נניח ורכשנו, מה יהיה חלקנו במבנה החדש ? חצי חצי עם הרוכש עלום השם ? אחוזים מסויימים ? כמה נציגים בהנהלה יהיו לאוהדים ? איך הם יבחרו ? איך יתקבלו ההחלטות בקבוצה ? אנשים לא ישימו סתם כסף בלי שכל העניינים האלה יוסדרו מראש.
מה שחשוב להבין זה שכל ההתנהלות השוטפת הרבה יותר מורכבת מאקט הרכישה עצמו. אני כבר הצעתי להשתמש בפלטפורמה הקיימת של עמותת הפועל אוסישקין שבשנה הבאה בליגת העל (אמן) תמכור חצי מקבוצת הכדורסל ותקנה חצי מקבוצת הכדורגל. כמובן שזה יגרור דמי חבר הרבה יותר גבוהים אבל כך נהיה בשליטה של כל מה שקורה בהפועל.
זה מהלך ארוך ומסובך פרוצדוראלית. השאלה אם יש היענות בקרב הקהל לכזה מהלך .
זאת בדיוק השאלה שלי.
כפי שהבהרתי בהודעה שפתחה את האשכול - יש המון ענייני פרוצדורה שכרוכים בעניין. על פניו, הרעיונות שאתה מעלה בהחלט יכולים לקדם את העניין, ואני בטוח שיכולים להיות רעיונות רבים נוספים. אבל לפני הכול - אני מדבר על הנכונות שלנו, כאוהדים, לתרום סכום כסף שהוא מצד אחד לא מבוטל אבל מצד שני לא אסטרונומי (ואני לא מזלזל, חו"ח ולו בשקל אחד) למה שברור לכולנו שהוא הצלת הקבוצה.