אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ערן כתב:
אע"ב, הסגן אלוף (במיל.?) הזה התנהג כבהמה מחליאה. אין איך לסובב את זה.
ובתור אדם עם השקפת עולם ריאליסטית ופרקטית, אתה אמור לדעת יותר טוב מהרבה אחרים שרוב הגלוריפיקציה הזו סביב אנשי מדים ש"נתנו את כל החיים שלהם" היא מגוחכת ברובה. הם מקבלים המון כסף על זה, פנסיה מוגדלת כבר מגיל צעיר (בלי קשר לג'וב הרווחי שלהם אחר השחרור). להיות איש קבע זו בחירת קריירה כמו כל בחירה אחרת.
מקובל.
מצד שני גם שחקני כדורגל זו בחירת קריירה כמו כל בחירה אחרת, והם מקבלים המון כסף על הג'וב שלהם, פורשים בגיל צעיר וחיים מהריבית, ועל הדרך גם יוצאים עם הרבה יותר דוגמניות ממה ששלום אייזנר יצא. זה לא מונע מכולם פה לחלק להם לבבות על כל דרדל'ה שהם נתנו נגד הפועל רישון ואח"כ רצו לקהל ונישקו את הסמל (פחחחחח).
ואני מסכים שהוא התנהג בצורה פסולה במקרה הזה. הנקודה שלי היא שלא נכון לקחת מבנאדם תרומה של 25 שנה למדינה ולזרוק אותה לזבל בגלל ארוע (חמור) בודד.
כמו-כן, בוא נשים דברים בפרופורציות. הבנאדם לא הרג אף אחד, ולא הפך אף אחד לנכה. אני לא מצדיק את המעשה, אבל התוצאות לא הרסניות ולא בלתי-הפיכות. מראית העין פה חמורה בהרבה מהתוצאה.
ערן די אמר את הדברים עבורי.
אני ממש לא מזלזל בהקרבה של אנשי הצבא ויחידות השדה. אני מכיר טוב מאד את הנושא, אני מכיר הרבה אנשים כאלו ומעריך את תרומתם.
מצד שני, דווקא בגלל שאני מכיר את הענין וגם יודע שבצה"ל (כמו בכל ארגון גדול), יש גם אוכלי חינם ולא מעט פסיכופאטים ואנשים לא ראויים, אז אני לא יכול לקבל את הקו שבאופן אוטומטי כל לובש מדים הוא סוג של אלטרואיסט. רובם לא. חלק גדול מאנשי הקבע נמצאים במקום הזה מתוך מניעים כלכליים, קריירה וכו' ובגלל שבמקום אחר, מחוץ לצבא, אין להם סיכוי להשיג בטחון כלכלי ותעסוקתי דומה.
לא יודע לאיזה חלק משתייך אייזנר (אולי קצת מזה וקצת מזה).