dorz כתב:
בדרך כלל אני רק קורא פה (וכותב מדי פעם בפורום השכן של הכדורגל). מבאס אותי לחרוג מהמנהג הזה בנסיבות הנוכחיות. קוראים לי דור, אני אוהד הפועל, חבר עמותה - ורוב הזמן גאה בזה. היום קצת פחות.
אני לא מגיע הרבה למשחקים, גם לא אתמול. הפעם אפילו היתה לי סיבה טובה: בתור רמת גני, הגעתי בעבר למשחקים של הקבוצה המקומית, חלק מקהל של עשרה אנשים ותוף. חלקם חברים שלי, חלקם לא (התוף תמיד היה קצת עוין כלפיי). באותן שנים נבנתה בהדרגה האהדה שלי להפועל, עד ההחלטה להצטרף לעמותה. אתמול, גם אם הרגשתי שיהיה מוזר להגיע ולעודד נגד רמת גן, קיוויתי מאוד מאוד שהפועל תנצח.
וקיוויתי לעוד משהו: הרמת גנים התלוננו שהם נתקלו באלימות מצד הקהל של הפועל במשחק לפני שנה וחצי. מאוד חששתי שזה יקרה שוב, וכשקמתי בבוקר וקראתי את השרשור הזה נהיה לי רע על הנשמה. ממה שאני מבין, מהפורום ומהאוהדים של ר"ג, מהלך האירועים היה בערך כזה (תקנו אותי אם אני טועה): ניסו לתלות פריסה מעל הראש שלהם, הם סירבו, התפתח עימות, אחת מהאוהדות של ר"ג ניסתה לקרוע את הפריסה, והם ספגו מאוהדי הפועל מכות, יריקות ואיומים.
עכשיו, אני יודע שב-11 מתוך 10 אירועי ספורט בישראל הכוללים משחק חשוב וקהל משמעותי יש מקרים כאלה. זה לא אירוע דקירה, אבוקות לא היו מעורבות ואף אחד לא יצא חבול. אבל זה חלק מתרבות הספורט המכוערת שהתפתחה כאן: מעבר מאוד מהיר לאיומים ולהרמת ידיים, אפילו לא מול חבורת חוליגנים מאורגנת - אלא מול קהל שמורכב מ-10 אנשים, לעזאזל. זה כמו להרביץ לגמד.
וזה קצת מזכיר לי, בהבדלים המתבקשים, בעלים של קבוצת כדורגל אדומה כלשהי ש(לכאורה, לכאורה) היכה נער בן 17 יחד עם מאבטחיו. כן, הקהל של ר"ג כנראה היה נורא מעצבן - זה התפקיד שלו. גם הבחור הזה כנראה לא ממש חיבב את הבעלים. אז מה? איזו לגיטימציה בדיוק זה נותן לאלימות פיזית?
אז כן, יצא לי לגמרי החשק להגיע למשחקים הבאים בפלייאוף, אבל אני מניח שזה לא ממש מעניין אף אחד - ובצדק. ובכל זאת, לפני שאתם נסחפים לאלימות מיותרת או סתם מצדיקים אותה כי "קרעו לנו את הפריסה", תחשבו רגע איזו הרגשה זה מעורר בי ואיזו הרגשה זה יכול לעורר גם באנשים שלא חיים בהדר יוסף. אנשים שלא התעניינו קודם בכדורסל אבל נלהבים מהרעיון של קבוצת אוהדים, אוהדי קבוצות קטנות שחשבו לתמוך בהפועל מול הגדולות אבל ספגו אלימות מצדם (אני מכיר לפחות מקרה אחד כזה), וסתם אנשים שעוקבים אחרי הפועל מרחוק וחושבים לעקוב יותר מקרוב. ויותר מזה - תחשבו אם הערסיות הזאת באמת צריכה להיות אחד הדגלים של המהפכה שהיא הפועל ת"א בכדורסל.
יום טוב שיהיה.
נגיד ואנחנו היינו נוסעים 50 אנשים למשחק חוץ באירופה עם קבוצת הכדורגל, ואוהדי הקבוצה שנגדנו הכינו דגל פריסה, שעולה גם עלינו. אתם חושבים שאנשים אצלנו היו מסכימים לדבר כזה?