תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 01:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: צה"ל מעסיק אנשים מאוד מוסריים
הודעהפורסם: 10 אפריל 2012, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
מהיום אני טבעוני ואני דורש שהצבא יתחשב בי ובאורח חיים שלי.
לא מסכימים? שלא יצפו שאני יתגייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2012, 16:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אוקטובר האדום כתב:
אלף פיקוח נפש דוחה שבת ולוחמים רעבים זה משהו שעלול לסכן את חייהם.
בית ותרשו לי להקצין, בזמן השואה זה לא ממש שינה אם אכלת אוכל שחומם אחרי השבת או לפני השבת, כי בכלל כל הקטע של הדתית היא סוג של אריזה והיא איננה המהות. המהות היא לחיות ולהיות בנאדם.

ולהתחבר לנפש האלוקית

הנפש האלוקית נעלמה בשואה יחד עם 6 מליון יהודים.

האתר למדריכי מחשב http://www.compguides.net

הפועל זה אדום. אדום זה שויון. גזענות ודת החוצה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2012, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
משגיח כשרות זה ג'וב של אפסים.
ערס חובש כיפה ששונא ערבים אבל מחפש לעקוץ כמה שיותר יהיה הסטריאוטיפ הקלאסי.
לא קבע ולא בטיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2012, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

ברגע שהאוכל היה מוגש, המטבח הופך ללא כשר , ואז לך אין בעיה לאכול, אבל למי ששומר יש בעיה והוא לא יוכל לאכול.

אל תמציא הלכות לצורכי ויכוח. אין קשר בין הלכות שבת להלכות כשרות.
אבל אין לי מה להלין עליך, הרבנות היא זאתי שיצרה את הקשר הזה כשהם באים לתת תעודות הכשר ולא נותנים למי שפתוח בשבת.

לדתי היה אסור לאכול מהאוכל שחומם בשבת, אגב ברמה העקרונית היה מותר לאכול אותו אחרי שבת ולכן ברמה העקרונית משגיח הכשרות עבר על איסור בל תשחית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: צה"ל מעסיק אנשים מאוד מוסריים
הודעהפורסם: 10 אפריל 2012, 19:55 
Shacham כתב:

דוגמא לא טובה, בגלל שכן מתחשבים בטבעונים
אמנם לא ע״ח הלא-טבעונים, אבל מתחשבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 אפריל 2012, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
איך זה שמתחשבים בטבעונים בא לידי ביטוי?
מבשלים להם בסירים ומחבתות משלהם? או שעושים הכל בחלבי וב-בשרי?
יש מחבת וסיר פרווה? איזה תחליפים יש לטבעוניים מבחינת אוכל? ירקות ושניצל טבעול?
את כל החלבונים ובמיוחד חומצות האמינו שחשובות לגוף מקבלים הטבעונים בעיקר מקטניות, במיוחד משילוב של קטניות שונות אחרת זה פשוט לא שווה כלום אם אין את השילובים.
אני לא זוכר שהיה מבחר מעבר לירקות ושניצל טבעול כשאני שרתתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2012, 12:38 
אחד אדום כתב:
לירון האדום כתב:

ברגע שהאוכל היה מוגש, המטבח הופך ללא כשר , ואז לך אין בעיה לאכול, אבל למי ששומר יש בעיה והוא לא יוכל לאכול.

אל תמציא הלכות לצורכי ויכוח. אין קשר בין הלכות שבת להלכות כשרות.
אבל אין לי מה להלין עליך, הרבנות היא זאתי שיצרה את הקשר הזה כשהם באים לתת תעודות הכשר ולא נותנים למי שפתוח בשבת.

לדתי היה אסור לאכול מהאוכל שחומם בשבת, אגב ברמה העקרונית היה מותר לאכול אותו אחרי שבת ולכן ברמה העקרונית משגיח הכשרות עבר על איסור בל תשחית

כתבתי כבר שאני לא בטוח במה שאני אומר, מאחר ואני לא בקיא בהלכי הדת ובכשרות.
אשאל אותך שאלה מאחר ואני לא יודע את התשובה- האוכל חומם ביום שבת, אם היו אוכלים מן האוכל הזה חיילים אחרים, האם אוכל שהיה מחומם באותם סירים במוצ"ש היה כשר והכל רגיל?

אדמדם- שוב אשאל שאלה אמיתית שאני לא יודע את התשובה עלייה.
האם לטבעוני אסור לאכול אוכל שחומם בסירים שחומם בהם בשר?
האם לטבעוני אסור לאכול אוכל שחומם בסירים חלבים?
האם לטעבוני אסור לאכול אוכל שבוש במטבח שיש בו גם מוצרים לא טבעונים?

אני חושב שיש התייחסות בצבא לטבעונים.
ושוב- אין טעם לנסות לשנות את הצבא, זה כמעט בלתי אפשרי, יש דברים שצריכים לשנות והם יותר קריטים מאשר ענייני הכשרות בצא.

bigi37 כתב:
לירון האדום כתב:
אני רוצה להוסיף עוד משהו קטן-
בזמן שירותי בצה"ל, הינו בבניין של 3 קומות, בשישי בערב הגיעו אליינו אוכל ותרמוקנים(שתיה) ועוד ציוד, היה במקום הזה מעלית.
אני הצעתי שנעלה את כל הציוד במעלית מסע במקום לסחוב את זה 3 קומות במדרגות, הקצין שלי היה דתי, מאחר וזה היה שבת, היה אסור להפעיל את המעלית.
לכן העלנו את הציוד 3 קומות, התעצבנתי מאד מזה וסבלתי מזה, אבל יכלתי להבין אותו ולא היתה לנו בריירה אחרת.
בוא נגיד ככה- אם הינו מעלים את זה במעלית, מבחינת הדתים ושומרי המסורת הם אינם יכולים לאכול את האוכל, אז הם היו נפדקים ואני היתי אוכל אחלה.
אבל מצד שני, נעלה את זה 3 קומות, נסבול ונאכל לאכול כולנו יחד.

במקרה של האשכול- החילונים היו אוכלים, הדתים לא.
איפה האחדות?

במקרה שלך - או שרק החילונים היו אוכלים, או שכולם היו אוכלים. ברור שעדיף שכולם היו אוכלים, אז אני מסכים עם ההחלטה לעלות במדרגות.
במקרה של האשכול - או שרק החילונים היו אוכלים, או שאף אחד לא היה אוכל. בכל מקרה, הדתיים לא היו אוכלים - אז למה לא לאפשר לחילונים לאכול? אני לא יודע אם מבחינה דתית מדובר בפיקוח נפש, אבל אוכל זה לא משהו קצת יותר חשוב מ"טוב, שיסבלו קצת"?
אגב, בולשיט על האחדות הזאת - לא מזמן הגבת באשכול של ההתעללות בחייל בגבעתי ואמרת דברים כמו "בסה"כ קצת מכות, זה רגיל בצה"ל" (מקווה שאני לא מתבלבל בינך לבין אחד אחר). איזו אחדות, מדהים...

מה הקשר בין האשכול על "ההתעללות" לאשכול הזה?
אכן אמרתי באשכול ההוא ואני עדיין עומד מאחוריי דבריי, שלא היתה שום התעללות ואלו דברים שקורים בין החברים, מה שנקרא הוואי של לוחמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2012, 12:52 
סמל אישי של המשתמש
לירן האדום כתב:
שוב אשאל שאלה אמיתית שאני לא יודע את התשובה עלייה.
האם לטבעוני אסור לאכול אוכל שחומם בסירים שחומם בהם בשר?
האם לטבעוני אסור לאכול אוכל שחומם בסירים חלבים?
האם לטעבוני אסור לאכול אוכל שבוש במטבח שיש בו גם מוצרים לא טבעונים?

אם טבעוני מקפיד שלא לצרוך מוצרים מין החי ומבשלים לו את האוכל באותם כלים שבהם היו מוצרים מין החי, כשבחיי היום-יום הוא לגמרי נמנע מ-מוצרים מין החי, נראה לך שזה משו שלא מקשה על אותו טבעוני ואף פוגע בו?
עוד דוגמה למשל -
אני לא יודע בדיוק אבל עד כמה שידוע לי אנשים עם רגישות לגלוטן זכאים לפטור מטעמי בריאות מצה"ל, מהסיבה שאפילו גרמים ספורים של דגנים או מוצרים אחרים שמכילים גלוטן שיכולים להתערבב להם באוכל במהלך ההכנה יכולים לגרום להם לסימפוטמים שיש לחולי הצליאק(אני אישית שרתתי עם מתנדב חולה צליאק שקיבל פטור רק על זה).

בטבעונים לא מתחשבים כך כי זה לא נושא בריאותי פרופר או דתי, אלא אידיאולוגי או ערכי..או איך שתרצה לנסח את זה.
אבל גם להם יש את הערכים שלהם, ולא ממש מתחשבים בהם.
שלא לדבר על המזון שמספקים להם שאינו מגוון מספיק כדי לספק להם דיאטה נכונה ובריאה, אבל אולי זה קצת פחות רלוונטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2012, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
כל ההלכות האלה זה הדבר הכי בדיחה בעולם.
אשכרה הן נקבעות לפי המצב רוח של אותו נציג שקרי של אלוהים.
כל כך עצוב לי שהדת היחידה שהיא טיפה יותר אנושית מכלל הדתות, מוסתרת ע"י חבורה של אוכלי חינם, עצלנים, חדלי אישיים ואנשים חסרי השכלה (ואני מתכוון מרש"י ועד לרב הצבאי הראשי).

*לא המקורי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2012, 14:27 
לירון האדום כתב:
bigi37 כתב:
לירון האדום כתב:
בזמן שירותי בצה"ל, הינו בבניין של 3 קומות, בשישי בערב הגיעו אליינו אוכל ותרמוקנים(שתיה) ועוד ציוד, היה במקום הזה מעלית.
אני הצעתי שנעלה את כל הציוד במעלית מסע במקום לסחוב את זה 3 קומות במדרגות, הקצין שלי היה דתי, מאחר וזה היה שבת, היה אסור להפעיל את המעלית.
לכן העלנו את הציוד 3 קומות, התעצבנתי מאד מזה וסבלתי מזה, אבל יכלתי להבין אותו ולא היתה לנו בריירה אחרת.
בוא נגיד ככה- אם הינו מעלים את זה במעלית, מבחינת הדתים ושומרי המסורת הם אינם יכולים לאכול את האוכל, אז הם היו נפדקים ואני היתי אוכל אחלה.

איפה האחדות?

במקרה שלך - או שרק החילונים היו אוכלים, או שכולם היו אוכלים. ברור שעדיף שכולם היו אוכלים, אז אני מסכים עם ההחלטה לעלות במדרגות.
במקרה של האשכול - או שרק החילונים היו אוכלים, או שאף אחד לא היה אוכל. בכל מקרה, הדתיים לא היו אוכלים - אז למה לא לאפשר לחילונים לאכול? אני לא יודע אם מבחינה דתית מדובר בפיקוח נפש, אבל אוכל זה לא משהו קצת יותר חשוב מ"טוב, שיסבלו קצת"?
אגב, בולשיט על האחדות הזאת - לא מזמן הגבת באשכול של ההתעללות בחייל בגבעתי ואמרת דברים כמו "בסה"כ קצת מכות, זה רגיל בצה"ל" (מקווה שאני לא מתבלבל בינך לבין אחד אחר). איזו אחדות, מדהים...

אכן אמרתי באשכול ההוא ואני עדיין עומד מאחוריי דבריי, שלא היתה שום התעללות ואלו דברים שקורים בין החברים, מה שנקרא הוואי של לוחמים.

וזה מה שנקרא להתייחס לעיקר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: צה
הודעהפורסם: 11 אפריל 2012, 14:33 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
Shacham כתב:

דוגמא לא טובה, בגלל שכן מתחשבים בטבעונים
אמנם לא ע״ח הלא-טבעונים, אבל מתחשבים
ואם יש טבעונים שנפגעים מזה שאוכלים בשר לידם, גם בהם הצבא מתחשב?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אפריל 2012, 22:29 
bigi37 כתב:
לירון האדום כתב:
bigi37 כתב:
לירון האדום כתב:

איפה האחדות?

וזה מה שנקרא להתייחס לעיקר...

עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2012, 02:40 
ציטוט:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2012, 12:10 
bigi37 כתב:
ציטוט:

ואיך זה קשור לנושא ההתעללות?
ולגבי שאלתך- ההיגיון אומר שאכן תיתן לחילונים לאכול את האוכל, חוקי הצבא אינם מאפשרים זאת.
בעניין הזה, זה סוג של אפלייה, חלק יאכלו וחלק לא.
ושוב היתי שמח אם איש דת יוכל להסביר לי אם במקרה כזה, האם המטבח נחשב לא כשר? כי לדעתי יש סיבה שגם לחילונים אסור לאכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2012, 13:42 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

ושוב היתי שמח אם איש דת יוכל להסביר לי אם במקרה כזה, האם המטבח נחשב לא כשר? כי לדעתי יש סיבה שגם לחילונים אסור לאכול.

אני לא איש דת .

כדי שמטבח יהיה כשר צריך להתקיים מספר תנאים. ברגע שאחד התנאים לא מתקיים המטבח לא יכול להיות כשר. (שים לב, אני לא מפרט מה הופך מטבח מכשר ללא כשר , אלא מה כן הופך מטבח להיות כשר.
אחד התנאים הוא שבמטבח תהיה שמירה של כללי השבת - לא מדליקים חשמל או מבשלים אחרי כניסת השבת.

מדוע אסור לחילונים לאכול ?
חיילים יכולים לאכול במטבח שהוא כשר , רק במטבח כשר. זה לא משנה אם הם חילונים או דתיים. אלה הכללים.
לכן גם חילונים לא יכולים לאכול במטבח שהוא לא כשר או לאכול אוכל שהוחלט שהוא לא כשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2012, 14:54 
לירון האדום כתב:
bigi37 כתב:
ציטוט:

ואיך זה קשור לנושא ההתעללות?
ולגבי שאלתך- ההיגיון אומר שאכן תיתן לחילונים לאכול את האוכל, חוקי הצבא אינם מאפשרים זאת.
בעניין הזה, זה סוג של אפלייה, חלק יאכלו וחלק לא.

דבר ראשון, רק ציינתי את נושא ההתעללות בהערת אגב, בוא נחזור לנושא המקורי.
דבר שני, איזו אפליה בראש שלך? זה לא שהמפקד אומר "אתם תאכלו, אתם לא", זה שהמפקד אומר "מי שרוצה לאכול - שיאכל", ואלו שאכפת להם לא יאכלו כי האמונה שלהם לא מאפשרת להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אפריל 2012, 15:49 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אשאל אותך שאלה מאחר ואני לא יודע את התשובה- האוכל חומם ביום שבת, אם היו אוכלים מן האוכל הזה חיילים אחרים, האם אוכל שהיה מחומם באותם סירים במוצ"ש היה כשר והכל רגיל?

ההלכה אומרת שאסור להנות מחילול שבת של בן אדם אחר. אבל עם נניח במוצאי שבת עבר מספיק זמן כדי שהאוכל היה מוכן כבר אזי אין כאן הנאה מחילול שבת ולכן האוכל מותר לאכילה.

ויסלח לי אופטימי, אבל מי שאומר שהוא לא בקיא בנושא מסוים שלא יכתוב שטות לגבי הנושא הזה שורה אח"כ.
מקום יכול להיות כשר ועדיין פתוח בשבת (אף אחד לא ייתן לו תעודת הכשר אבל זה סיפור אחר). כמובן שיש את העניין שלא סומכים על מחללי שבת אבל יש מספיק מסעדות עם כשרות שבעליהן מחלל שבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אפריל 2012, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה מצהיר על טבעונות בצבא, הצבא מוסיף לך כסף למשכורת כדי שתקנה את האוכל שלך לבד ואסור לך לאכול בחדר האוכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: