אחד אדום כתב:
לירון האדום כתב:
ברגע שהאוכל היה מוגש, המטבח הופך ללא כשר , ואז לך אין בעיה לאכול, אבל למי ששומר יש בעיה והוא לא יוכל לאכול.
אל תמציא הלכות לצורכי ויכוח. אין קשר בין הלכות שבת להלכות כשרות.
אבל אין לי מה להלין עליך, הרבנות היא זאתי שיצרה את הקשר הזה כשהם באים לתת תעודות הכשר ולא נותנים למי שפתוח בשבת.
לדתי היה אסור לאכול מהאוכל שחומם בשבת, אגב ברמה העקרונית היה מותר לאכול אותו אחרי שבת ולכן ברמה העקרונית משגיח הכשרות עבר על איסור בל תשחית
כתבתי כבר שאני לא בטוח במה שאני אומר, מאחר ואני לא בקיא בהלכי הדת ובכשרות.
אשאל אותך שאלה מאחר ואני לא יודע את התשובה- האוכל חומם ביום שבת, אם היו אוכלים מן האוכל הזה חיילים אחרים, האם אוכל שהיה מחומם באותם סירים במוצ"ש היה כשר והכל רגיל?
אדמדם- שוב אשאל שאלה אמיתית שאני לא יודע את התשובה עלייה.
האם לטבעוני אסור לאכול אוכל שחומם בסירים שחומם בהם בשר?
האם לטבעוני אסור לאכול אוכל שחומם בסירים חלבים?
האם לטעבוני אסור לאכול אוכל שבוש במטבח שיש בו גם מוצרים לא טבעונים?
אני חושב שיש התייחסות בצבא לטבעונים.
ושוב- אין טעם לנסות לשנות את הצבא, זה כמעט בלתי אפשרי, יש דברים שצריכים לשנות והם יותר קריטים מאשר ענייני הכשרות בצא.
bigi37 כתב:
לירון האדום כתב:
אני רוצה להוסיף עוד משהו קטן-
בזמן שירותי בצה"ל, הינו בבניין של 3 קומות, בשישי בערב הגיעו אליינו אוכל ותרמוקנים(שתיה) ועוד ציוד, היה במקום הזה מעלית.
אני הצעתי שנעלה את כל הציוד במעלית מסע במקום לסחוב את זה 3 קומות במדרגות, הקצין שלי היה דתי, מאחר וזה היה שבת, היה אסור להפעיל את המעלית.
לכן העלנו את הציוד 3 קומות, התעצבנתי מאד מזה וסבלתי מזה, אבל יכלתי להבין אותו ולא היתה לנו בריירה אחרת.
בוא נגיד ככה- אם הינו מעלים את זה במעלית, מבחינת הדתים ושומרי המסורת הם אינם יכולים לאכול את האוכל, אז הם היו נפדקים ואני היתי אוכל אחלה.
אבל מצד שני, נעלה את זה 3 קומות, נסבול ונאכל לאכול כולנו יחד.
במקרה של האשכול- החילונים היו אוכלים, הדתים לא.
איפה האחדות?
במקרה שלך - או שרק החילונים היו אוכלים, או שכולם היו אוכלים. ברור שעדיף שכולם היו אוכלים, אז אני מסכים עם ההחלטה לעלות במדרגות.
במקרה של האשכול - או שרק החילונים היו אוכלים, או שאף אחד לא היה אוכל. בכל מקרה, הדתיים לא היו אוכלים - אז למה לא לאפשר לחילונים לאכול? אני לא יודע אם מבחינה דתית מדובר בפיקוח נפש, אבל אוכל זה לא משהו קצת יותר חשוב מ"טוב, שיסבלו קצת"?
אגב, בולשיט על האחדות הזאת - לא מזמן הגבת באשכול של ההתעללות בחייל בגבעתי ואמרת דברים כמו "בסה"כ קצת מכות, זה רגיל בצה"ל" (מקווה שאני לא מתבלבל בינך לבין אחד אחר). איזו אחדות, מדהים...
מה הקשר בין האשכול על "ההתעללות" לאשכול הזה?
אכן אמרתי באשכול ההוא ואני עדיין עומד מאחוריי דבריי, שלא היתה שום התעללות ואלו דברים שקורים בין החברים, מה שנקרא הוואי של לוחמים.