Frank Serpico כתב:
הפועל כתב:
אני כן חושב לעומת זאת שהבחירות (כרגיל) לא פומפמו מספיק, וששיטת ההצבעה מסורבלת
מסכים איתך שזה היה לב הבעיה העיקרי. חלק נכבד מהאחריות על איך נראו הבחירות השנה ועל כך שהן היו רדומות לגמרי ניתן, לדעתי, להטיל על ועדת הבחירות ועל הנהלים והמגבלות המחמירים מדי, לדעתי, שהם הטילו השנה על הבוחרים. זה חייב להילקח כלקח מרכזי לקראת הבחירות הבאות. הדבר חייב להיות מפומפם בעיתונים, גם במחיר של קמפיינים תקשורתיים וכתבות/מאמרים/ראיונות עם מועמדים בעיתונות המקומית.
שלום לכולם,
כיו"ר ועדת הבחירות הייתי רוצה להגיד מספר דברים.
1. לעניין שיטת ההצבעה - מסכימה אתכם לגמרי. השיטה מסורבלת עבור המצביעים ואפילו קשה יותר עבורנו מאחר שכוועדת הבחירות אנו אחראים על מילוי המעטפות ללמעלה מ- 1500 מצביעים ועל פתיחתן. תהליכים אלו מסורבלים וגוזלים מספר רב של שעות מזמנם של כל המעורבים בדבר (כך למשל, תהליך ספירתן של 600 מעטפות בלבד, לקח לנו 6 וחצי שעות, ותהליך מילוי המעטפות גזל אף יותר זמן).
טרם שלחנו את החומר שהתקבל לביתכם במעטפת הבחירות, ערכתי בדיקה האם ניתן לעבור להצבעה אלקטרונית, כפי שנהוג היום במקומות רבים. לדעתי במצב כזה, ההצבעה תהיה יותר נגישה לחברי העמותה אשר פחות מעורבים ותעלה את אחוזי ההצבעה פלאים. בבדיקה שלי עלו מספר בעיות, הראשונה היא הצורך בשמירה על אנונימיות בהצבעה ובו זמנית הצורך ברישום חברי העמותה שמימשו את זכות ההצבעה שלהם. כאן נכנסת הבעיה השנייה, מערכת הצבעה כזאת אפשרית ליישום, כמובן, אולם כרוכה בעלויות גבוהות, אשר כיום העמותה לא יכולה לשאת בהן. לכן הרעיון ירד מהפרק. אציין כי זהו עניין שברצוני לעלות כחלק מהפקת הלקחים של הועדה.
2. תקשורת - אכן אסרנו על המועמדים להתראיין באופן עצמאי. אני עומדת מאחורי הנחיה זו ולדעתי היא נכונה כאשר חלק מהמתמודדים אינם בעלי קשרים בתקשורת ולא היו זוכים כלל לזמן חשיפה. צריך להפריד בין האיסור שלנו לראיונות של המועמדים באופן עצמאי לבין חשיפת הבחירות בתקשורת. ראיונות עצמאיים של המועמדים זכו בבחירות הקודמות לביקורת רבה מטעם המועמדים שאינם בעלי קשרים בעולם התקשורת ומטעם חברי העמותה שטענו שאותם מועמדים שהתראיינו עשו שימוש לרעה בכוחם והפכו את הבחירות ללא שוויוניות. בשום מקרה לא אסרנו הפקת כתבה על הבחירות עצמן. לכן, ערכנו ניסיונות רבים בעצמנו ובאמצעות אחרים (יעיד על כך נמרוד בוכמן אשר ניסיתי להשתמש בקשריו) להפיק כתבות על מערכת הבחירות באתרי הספורט השונים ובעיתונות הכתובה. גופי התקשורת השונים לא ממש התעניינו בנושא ורמזו שבזמן שהסדרה של מכבי משוחקת אין ממש עניין בכתבות על הבחירות בהפועל.
כמו כן, לאחר פנייתי לאתר "אדום עולה" הובטח לי כי יעלו כתבות בנושא הבחירות. פעמיים ראיינו אותי בנושא, בפעם הראשונה טרם מועד שליחת המעטפות ביום 27.3 ובפעם השניה לאחר פרסום תוצאות הבחירות. מיותר לציין כי על אף האמור, כל כתבה לא פורסמה באתר שלהם.
ועדת הבחירות מורכבת מעו"ד ומתנדבים. איש מאיתנו אינו בעל קשרים בעולם התקשורת. על אף שלדעתי אמור תפקיד זה להיות מוטל על הגוף שאחראי על הדוברות בעמותה, ניסינו לעשות כמיטב יכולתנו על מנת להביא לחשיפה תקשורתית של מערכת הבחירות. לטעמי, ראוי שבבחירות הבאות נושא זה יוסדר מאחר והעמותה יכולה רק להרוויח מחשיפת הבחירות לעיני הציבור וגם את הנושא הזה ברצוני לעלות כחלק מהפקת הלקחים.