אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:
יופי שאתה צריך מסגרת צבאית כדי להתבגר , לקחת אחריות , להסתדר עם אנשים ולעמוד על שלך , אני עשיתי את זה שהייתי בחו"ל מגיל 18 עד גיל 22 , ועבדתי למחייתי וטיילתי בחצי עולם , כל אחד מתבגר , מכיר אנשים מתרבויות שונות ולומד על עצמו ועל החיים בדרכו שלו .
זה שמנעת פיגועים ותפסת מחבלים , וואלה אם עשה לך את זה אז שיהיה בכיף , אותי לא עיניין לעשות את זה ועדיין לא מעניין , מוזר , אבל אני לא אסכן אצבע בשביל המדינה הזו , לעומת חצי גוף בשביל חבר .
שתהיה פה מלחמה אמיתית אני גם לא יהיה פה , אני פשוט אקח את המשפחה ואלך , אז אם אתה רוצה תודה ממני על היותך גיבור ישראל , אז אני מצטער אבל לא תקבל , אני בטוח שיש פה כאלה שיודו לך מקרב לב.
ומקורמן , זה אף פעם לא הפריע לי , ואני בטוח שזה יפתיע אותך , כי אתה בטח רואה בזה אגואיסטיות מוחלטת ואני יכול להבין את זה , אבל מי שמכיר אותי יכול לספר לך שאני דווקא לא טיפוס כזה .
בחור יקר, ראיתי אירופאים, אמריקאים ואסייתים. לאף אחד מהם אין את הבגרות והאחריות שיש לישראלים בני גילם.
לא תסכן אצבע בשביל המדינה? מה זה בדיוק מדינה? אל תגן על הדוסים או הפאשיסטים, תגן על המשפחה שלך. עד כדי כך פשוט.
אתה חי כי יש אנשים שמגנים עליך.
אף אחד לא מבקש ממך תודה. אבל זלזול כזה הוא די עלוב מצדך. אבל זה בטח ויכוח שניהלת מליון פעם ואין דבר שאני יכול לחדש לך. אבל אתה בטח מבסוט כל פעם מחדש לזרוק לנו בפרצוף את האנוכיות שלך.
אגב, לא חוכמה לא להיות אגואיסט כשזה מתאים ומסתדר לך... סתם שתדע איך דברים עובדים.
בקשר למשפט הראשון שלך , כנראה ראינו אנשים אחרים ,אני דווקא ראיתי מהניסיון שלי שהישראלים הם קלי הדעת , הם חסרי הרצינות , הם בוודאי אגרסיבים יותר , וחושבים שמגיע להם יותר , חושבים שהם יודעים יותר מכולם , שגם אלה תכונות ילדותיות .
דבר שני , אני בוודאי לא מזלזל במי שהולך להלחם בגיל 18 ומסכן את החיים שלו , אולי זה מעציב אותי שזה המקום שאני חי בו ושחצי מהאוכלוסיה פה סובלת מפוסט טראומה ובכלל לא מודעת לזה , אני לעולם לא אזלזל במי שעושה מה שהוא מאמין בו ועוד מוכן להקריב למען זה את החיים שלו , פשוט אל תגיד שעשית את זה בשבילי , עשית את זה בשבילך ופעלת לפי מערכת הערכים שלך .אני לא חלק מהמשוואה הזאת ולכן אמרתי שלא תקבל ממני תודה עז זה שהיית לוחם .
ובעיניין האנוכיות , אין לי דרך להגן על עצמי פה מפני שברור לי איך זה נראה ,אבל אני אומר לך שלא חשבתי ברגע השחרור " וואלה , שהפראיירים האחרים יעשו בשבילי את העבודה " , זה היה יותר בכיוון שאני לא אעשה משהו שאני לא מאמין בו , למרות שזה מקובל וזה החוק , ואני מוכן לשלם את המחיר בגלל ההחלטה שלי .