תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 01 יולי 2025, 10:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 196 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כפייה דתית בפסח בבסיסי צה"ל
הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
EISEN כתב:
הכפיה הדתית נמצאת בצהל כל השנה, בפסח זה רק מתעצם וניכר יותר (רגעי התהילה של משגיחי הכשרות, שבהם הם מעבידים חיילים בנקיונות).
באופן כללי נוצר מצב שבו כל פעם החילונים צריכים להתחשב בדתיים וההתחשבות היא תמיד חד כיוונית. הדתיים כביכול מתחשבים בחילונים בזה שהם מוכנים לחיות איתם ביחד והחילונים לא שומרים מצוות ולא מנהלים אורח חיים דתי.

זה כי הצבא זה מיקרו קוסמוס של המציאות במדינה הזו.

אבל להבדיל, במקום העבודה שלי אני עובד עם דתיים וזה לא ניכר. כל אחד עושה מה שבא לו ומה שמתאים לו. נגיד, מבחינת אוכל, אני מכין בבית איזה אוכל שבא לי, הדתי מביא את האוכל שלו מהבית, כולם מחממים באותו מיקרו ואוכלים באותו שולחן. בצבא זה בחיים לא יכול לקרות. יש מועדון חלבי ומועדון בשרי ומלא פאניקה סביב עניין האוכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 22:02 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
אדום נחמד כתב:
EISEN כתב:
הכפיה הדתית נמצאת בצהל כל השנה, בפסח זה רק מתעצם וניכר יותר (רגעי התהילה של משגיחי הכשרות, שבהם הם מעבידים חיילים בנקיונות).
באופן כללי נוצר מצב שבו כל פעם החילונים צריכים להתחשב בדתיים וההתחשבות היא תמיד חד כיוונית. הדתיים כביכול מתחשבים בחילונים בזה שהם מוכנים לחיות איתם ביחד והחילונים לא שומרים מצוות ולא מנהלים אורח חיים דתי.

זה כי הצבא זה מיקרו קוסמוס של המציאות במדינה הזו.

אבל להבדיל, במקום העבודה שלי אני עובד עם דתיים וזה לא ניכר. כל אחד עושה מה שבא לו ומה שמתאים לו. נגיד, מבחינת אוכל, אני מכין בבית איזה אוכל שבא לי, הדתי מביא את האוכל שלו מהבית, כולם מחממים באותו מיקרו ואוכלים באותו שולחן. בצבא זה בחיים לא יכול לקרות. יש מועדון חלבי ומועדון בשרי ומלא פאניקה סביב עניין האוכל.

ואצלי בעבודה המטבח כשר, ובפסח אין חמץ. ואני עובד בהייטק, לא בדיוק מקום עם מעט חילונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 22:56 
אחד הערכים שמובילים את צה"ל והצבא משותת עליו הוא מסורת העם היהודי (עפ"י רוח צה"ל)
חלק ממסורת העם היהודי אנ מניחה שאתה יודע, זה איסור אכילת חמץ בפסח.
נכון, ערך הדמוקרטיות גם משותת בצבא, אבל תמיד צריך לעשות שילוב של השניים.
אני חושבת שאתה יכול להיות חזק. בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
הפועל זה הסם כתב:
אחד הערכים שמובילים את צה"ל והצבא משותת עליו הוא מסורת העם היהודי (עפ"י רוח צה"ל)

:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:09 
סמל אישי של המשתמש
BLIzZaRd כתב:
הפועל זה הסם כתב:

מה אתה צוחק
צריך לעשות שילוב בין דמוקרטיה וכפיה דתית.. הגיוני לגמרי.
מאחל לה לסוע לנצח בחלק האחורי של האוטובוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:10 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
BLIzZaRd כתב:
הפועל זה הסם כתב:

מה אתה צוחק

צחקתי על זה שהיא אומרת שיש דמוקרטיה בצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:14 
BLIzZaRd כתב:
אדום נחמד כתב:
BLIzZaRd כתב:
הפועל זה הסם כתב:

מה אתה צוחק

הוא היה סרקסטי, אבל לא אליך.. אל "הפועל זה הסם"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
BLIzZaRd כתב:

אני לא חושב שהתכוונתם לאותו דבר.
התחלתי להסביר וגיליתי שאני מתפלפל. אז אני אוותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:16 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
BLIzZaRd כתב:
אדום נחמד כתב:
BLIzZaRd כתב:
הפועל זה הסם כתב:

מה אתה צוחק

הוא היה סרקסטי, אבל לא אליך.. אל "הפועל זה הסם"

טעות שלי, לא קלטתי את זה..
באמת ההודעה שלו הייתה קצת מוזרה לי בהתחשב בעובדה שאני מכיר את הדעות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:24 
גיא ברזל כתב:
ההקרבה של חילונים בכך שצה"ל הוא צבא כשר, עדיין שווה את זה, כי אחרת רק חילונים היו עושים צבא.

כמו שדתיים חייבים לסבול את זה שאתה שומע מוסיקה בשבת או מדליק את האור, אז אתה מקריב גם קצת.

לך תתבכיין על משהו רציני

בדיוק, בצבא אין דמוקרטיה, בצבא מורכב ומושפע ממרכיבים חברתיים ופוליטיים. ועד כמה שאני מתעב את הדת המיותרת הזאת, אם זה היה "הכפיה הדתית". סו בי איט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:35 
פותח האשכול היקר

אתה יכול להסתכל על זה גם כשבוע ההזדהות עם חולי הצליאק אם זה יותר נוח לך.
או מאידך גיסא אתה יכול להתחבר לרוח החג אולי ללמוד כמה מאמרי חסידות על העניין של מצה
ולמה באמת מצה?
ללמוד לפי הפנימיות מה זה אומר שה' ירד בעצמו לעולם במכת בכורות
הוא ולא מלאך ולא שרף...
ואתה גם יכול לראות ולנסות לברר איך כל החג הזה קשור ומשפיע על הנפש שלך.

אבל רק אם יש לך זמן.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:37 
סמל אישי של המשתמש
או, חיכיתי להצטרפות של המסיונר. באמת טוב שבאת.
גם נחמד שאמרת דברים חדשים הפעם, ולא רק שעלינו להתחבר לרוח הפנימית שלנו.
אתה פשוט לא מבין שלכל אדם יש הזכות לעשות מה שבא לו. הזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 23:40 
תודה שחיכית לי.
גם אני אוהב אותך.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 00:12 
אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:
צבא , מדים , מפקדים מושתנים בני 19 , כל מיני ראשי תיבות , סלנג מגוחך , דרגות , וכו' וכו' , אלוהים ישמור ,
ללא ספק ההחלטה החכמה בחיי .

התבגרתי, למדתי על אחריות, למדתי להסתדר עם אנשים, למדתי לעמוד על שלי. הגנתי על המשפחה שלי, מנעתי פיגועים, תפסתי מחבלים.
ללא ספק ההחלטה החכמה בחיי.

יופי שאתה צריך מסגרת צבאית כדי להתבגר , לקחת אחריות , להסתדר עם אנשים ולעמוד על שלך , אני עשיתי את זה שהייתי בחו"ל מגיל 18 עד גיל 22 , ועבדתי למחייתי וטיילתי בחצי עולם , כל אחד מתבגר , מכיר אנשים מתרבויות שונות ולומד על עצמו ועל החיים בדרכו שלו .
זה שמנעת פיגועים ותפסת מחבלים , וואלה אם עשה לך את זה אז שיהיה בכיף , אותי לא עיניין לעשות את זה ועדיין לא מעניין , מוזר , אבל אני לא אסכן אצבע בשביל המדינה הזו , לעומת חצי גוף בשביל חבר .
שתהיה פה מלחמה אמיתית אני גם לא יהיה פה , אני פשוט אקח את המשפחה ואלך , אז אם אתה רוצה תודה ממני על היותך גיבור ישראל , אז אני מצטער אבל לא תקבל , אני בטוח שיש פה כאלה שיודו לך מקרב לב.
ומקורמן , זה אף פעם לא הפריע לי , ואני בטוח שזה יפתיע אותך , כי אתה בטח רואה בזה אגואיסטיות מוחלטת ואני יכול להבין את זה , אבל מי שמכיר אותי יכול לספר לך שאני דווקא לא טיפוס כזה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 00:45 
סמל אישי של המשתמש
רוי האדום כתב:
יופי שאתה צריך מסגרת צבאית כדי להתבגר , לקחת אחריות , להסתדר עם אנשים ולעמוד על שלך , אני עשיתי את זה שהייתי בחו"ל מגיל 18 עד גיל 22 , ועבדתי למחייתי וטיילתי בחצי עולם , כל אחד מתבגר , מכיר אנשים מתרבויות שונות ולומד על עצמו ועל החיים בדרכו שלו .
זה שמנעת פיגועים ותפסת מחבלים , וואלה אם עשה לך את זה אז שיהיה בכיף , אותי לא עיניין לעשות את זה ועדיין לא מעניין , מוזר , אבל אני לא אסכן אצבע בשביל המדינה הזו , לעומת חצי גוף בשביל חבר .
שתהיה פה מלחמה אמיתית אני גם לא יהיה פה , אני פשוט אקח את המשפחה ואלך , אז אם אתה רוצה תודה ממני על היותך גיבור ישראל , אז אני מצטער אבל לא תקבל , אני בטוח שיש פה כאלה שיודו לך מקרב לב.
ומקורמן , זה אף פעם לא הפריע לי , ואני בטוח שזה יפתיע אותך , כי אתה בטח רואה בזה אגואיסטיות מוחלטת ואני יכול להבין את זה , אבל מי שמכיר אותי יכול לספר לך שאני דווקא לא טיפוס כזה .

בחור יקר, ראיתי אירופאים, אמריקאים ואסייתים. לאף אחד מהם אין את הבגרות והאחריות שיש לישראלים בני גילם.
לא תסכן אצבע בשביל המדינה? מה זה בדיוק מדינה? אל תגן על הדוסים או הפאשיסטים, תגן על המשפחה שלך. עד כדי כך פשוט.
אתה חי כי יש אנשים שמגנים עליך.
אף אחד לא מבקש ממך תודה. אבל זלזול כזה הוא די עלוב מצדך. אבל זה בטח ויכוח שניהלת מליון פעם ואין דבר שאני יכול לחדש לך. אבל אתה בטח מבסוט כל פעם מחדש לזרוק לנו בפרצוף את האנוכיות שלך.
אגב, לא חוכמה לא להיות אגואיסט כשזה מתאים ומסתדר לך... סתם שתדע איך דברים עובדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 01:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

בחור יקר, ראיתי אירופאים, אמריקאים ואסייתים. לאף אחד מהם אין את הבגרות והאחריות שיש לישראלים בני גילם.
פחחחחחחחחחחחחחחחח.
אבל אתה יודע מה, אנחנו משוחדים, אבל פעם הבאה שאתה בחו"ל, תשאל אנשים מה דעתם על ישראלים.
אני מנחש שהמילה "בוגרים" לא הולכת להופיע יותר מדי פעמים שם.

ואגב, יש לא מעט מדינות בעולם עם שרות צבאי חובה.
אבל איכשהו אף אחד לא שם לב שהפינים יותר בוגרים מהנורווגים או שברזילאים יותר בוגרים מהארגנטינאים.
לא יודע, אולי זה רק הבוחן בר-אור שמבגר אותך.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני בעיקרון מאמין שבמדינה כמו ישראל, מי שיכול להתגייס לצבא צריך לעשות את זה, אבל הקטע הזה של צבא מבגר זה פחות או יותר הבולשיט הכי גדול בהיסטוריה.
אם כבר אז להפך, ואם אתה לא מאמין, תסתכל על אנשים שכל החיים בקבע, היית אומר שהם יותר בוגרים מאנשים שהיו צריכים לעשות משהו עם החיים שלהם?
ולא שאני יודע למה לחוץ לאנשים בני 18 להתבגר כל כך מהר, אבל זה עניין אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 01:37 
סמל אישי של המשתמש
א. הרוש הודף, אתה בן זונה תראה לכמה ריבים גרמת פה על העיקרון מטומטם שלך שאתה לא יכול לכבד.
ב. אדום נחמד, ביגר?!?!? הצבא זה הגוף שלא רק לא ביגר אותי, הוריד לי את הביטחון שלי לריצפה בלי לדבר על זה שפגע גם מאוד במצב הנפשי שלי, שגם ככה לפניי לא היה במיטבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 02:37 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הן נחקקו לא כתוצאה מלחץ דתי כלשהו אלא במטרה שצה״ל כצבא המדינה היהודית ישמור על כשרות

הבעיה מתחילה בזה שזאת צריכה להיות מדינת היהודים, ולא מדינה יהודית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 02:58 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הן נחקקו לא כתוצאה מלחץ דתי כלשהו אלא במטרה שצה״ל כצבא המדינה היהודית ישמור על כשרות

כל הנושא של הרבנות הצבאית הוא משהו שנולד בעקבות לחץ פוליטי של המפלגות הדתיות.
לא שזה משנה יותר מדי, הצבא צריך להיות כפוף למערכת הפוליטית, רק סדר היסטורי צריך להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 03:27 
סמל אישי של המשתמש
ניר בלומפילד כתב:
הצבא יכול לכפות עליך מה שהוא רוצה
אבל הצבא שווה לתחת ואתה לא חייב לו כלום
אז תשים זין ולך תקנה איזה ציסבורגר עם בייקון ותאכל כמה שאתה רוצה . איפה שאתה רוצה.
אם ישפטו תגיד שמצות עושות לך טחורים

הצבא לא יכול לכפות עלייך שום דבר, הוא רק יכול לבקש ממך באיומים שמזכירים את העמים והצבאות הכי גרועים בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 03:58 
סמל אישי של המשתמש
Shacham כתב:
ניר בלומפילד כתב:
הצבא יכול לכפות עליך מה שהוא רוצה
אבל הצבא שווה לתחת ואתה לא חייב לו כלום
אז תשים זין ולך תקנה איזה ציסבורגר עם בייקון ותאכל כמה שאתה רוצה . איפה שאתה רוצה.
אם ישפטו תגיד שמצות עושות לך טחורים

הצבא לא יכול לכפות עלייך שום דבר, הוא רק יכול לבקש ממך באיומים שמזכירים את העמים והצבאות הכי גרועים בהיסטוריה.

סלח לי כן? אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר. אני מבין שאתה חייל והמערכת אטומה, אבל קצת פרופורציות. אני עדיין לא מכיר צבא שמפחד מהורים של חיילים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 04:10 
סמל אישי של המשתמש
מי שסוגר פסח בבסיס ומכריחים אותו לאכול מצות שילך לרופא ויגיד שיש לו עצירות וטחורים וילך לאכול פיתות בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 06:55 
אמיר כתב:
mkorman1 כתב:

לא שזה משנה יותר מדי, הצבא צריך להיות כפוף למערכת הפוליטית, רק סדר היסטורי צריך להיות.

היתה מחלקה דתית כבר בהגנה
והרבנות הצבאית נוצרה עקב בקשת הרב הראשי הרצוג (סבו של בוז׳י) ולא עקב לחץ של מפלגות דתיות
אני מניח שאם צה״ל לא היה מקפיד על כשרות בכלל ועל כשרות לפסח הרי שמספר המתגייסים אליו היה זניח
והרבה יותר קל לשחרר את מתי המעט שאכילת חמץ בפסח היא יהרג ובל יעבור מבחינתם
מה גם שרובם הינם חיילי דמיקולו ממילא
חג חמץ שמח לכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 07:18 
אדום נחמד כתב:
רוי האדום כתב:

לא תסכן אצבע בשביל המדינה? מה זה בדיוק מדינה? אל תגן על הדוסים או הפאשיסטים, תגן על המשפחה שלך. עד כדי כך פשוט.
אתה חי כי יש אנשים שמגנים עליך.
אף אחד לא מבקש ממך תודה. אבל זלזול כזה הוא די עלוב מצדך. אבל זה בטח ויכוח שניהלת מליון פעם ואין דבר שאני יכול לחדש לך. אבל אתה בטח מבסוט כל פעם מחדש לזרוק לנו בפרצוף את האנוכיות שלך.
אגב, לא חוכמה לא להיות אגואיסט כשזה מתאים ומסתדר לך... סתם שתדע איך דברים עובדים.

בקשר למשפט הראשון שלך , כנראה ראינו אנשים אחרים ,אני דווקא ראיתי מהניסיון שלי שהישראלים הם קלי הדעת , הם חסרי הרצינות , הם בוודאי אגרסיבים יותר , וחושבים שמגיע להם יותר , חושבים שהם יודעים יותר מכולם , שגם אלה תכונות ילדותיות .
דבר שני , אני בוודאי לא מזלזל במי שהולך להלחם בגיל 18 ומסכן את החיים שלו , אולי זה מעציב אותי שזה המקום שאני חי בו ושחצי מהאוכלוסיה פה סובלת מפוסט טראומה ובכלל לא מודעת לזה , אני לעולם לא אזלזל במי שעושה מה שהוא מאמין בו ועוד מוכן להקריב למען זה את החיים שלו , פשוט אל תגיד שעשית את זה בשבילי , עשית את זה בשבילך ופעלת לפי מערכת הערכים שלך .אני לא חלק מהמשוואה הזאת ולכן אמרתי שלא תקבל ממני תודה עז זה שהיית לוחם .
ובעיניין האנוכיות , אין לי דרך להגן על עצמי פה מפני שברור לי איך זה נראה ,אבל אני אומר לך שלא חשבתי ברגע השחרור " וואלה , שהפראיירים האחרים יעשו בשבילי את העבודה " , זה היה יותר בכיוון שאני לא אעשה משהו שאני לא מאמין בו , למרות שזה מקובל וזה החוק , ואני מוכן לשלם את המחיר בגלל ההחלטה שלי .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 07:26 
רוי
בדיוק בענין ״המחיר״ שאלתי אותך ואמרת שזה לא הפריע לך
אני לא נכנס כרגע לשאלות פילוסופיות של אגואיזם וכדו׳
פשוט מענין אותי לדעת מהם ההיבטים המעשיים של סירוב לשרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 07:44 
mkorman1 כתב:
רוי

אני מאמין שזה מגיע קודם כל מהחינוך שקיבלתי , גדלתי בבית שלא אמרו לי בו שיש סדר מסוים לדברים ושאני צריך לעמוד בו , יענו ,בית ספר , צבא , אוניברסיטה , אצלינו זה היה תהיה אדם טוב , חבר טוב , נאמן לעקרונות שלך , ותגשים את עצמך , איך לעשות את זה ? זה כבר תלוי בי , וכל דרך שאני אבחר מקובלת .
אז שהגעתי לגיל 18 לא היה מובן מאליו שאני אלך לצבא ,אבל התגייסתי ( כי זה היה הדבר הכי קל לעשות , הרי כולם התגייסו ), עשיתי טירונות , ראיתי , ניסיתי ,וזה ממש לא התאים לי מכל הסיבות האפשריות , אז פשוט שיניתי כיוון והלכתי לחפש את עצמי במקום ובדרך אחרת .
הלווואי שהייתי יכול להגיד שמתוך אידיאולוגיה של פציפיזם וסירוב לשרת בצבא הכיבוש גרמה להחלטה הזו , אבל לא , זה היה משהו הרבה יותר בנאלי , חוסר התאמה מוחלט של הצבא אלי ואני אליו , ולכן , אני אשב בכלא אם צריך , אני אקבל כל עונש שיתנו לי עכשיו או בעתיד, העיקר לצאת .
הדעות הפוליטיות שלי היו אז כשעכשיו, ובדיעבד אני יכול להגיד שאני גם שמח שלא שיתפתי פעולה עם הכיבוש הישראלי , אבל אם אני זוכר נכון זה לא היה אחד השיקולים שלי בתקופה ההיא .ד

נערך לאחרונה על ידי רוי האדום בתאריך 06 אפריל 2012, 07:45, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 07:45 
mkorman1 כתב:
אמיר כתב:
mkorman1 כתב:

היתה מחלקה דתית כבר בהגנה
והרבנות הצבאית נוצרה עקב בקשת הרב הראשי הרצוג (סבו של בוז׳י) ולא עקב לחץ של מפלגות דתיות
אני מניח שאם צה״ל לא היה מקפיד על כשרות בכלל ועל כשרות לפסח הרי שמספר המתגייסים אליו היה זניח
והרבה יותר קל לשחרר את מתי המעט שאכילת חמץ בפסח היא יהרג ובל יעבור מבחינתם
מה גם שרובם הינם חיילי דמיקולו ממילא
חג חמץ שמח לכם

ראשית, אני רואה שאתה בדרך לפניית פרסה. אז הרבנות כן הוקמה בעקבות לחץ של גופים דתיים (הרב הרצוג)? זה לא סתם שבן גוריון החליט, בבוקרו יש יום סגרירי, שזה חשוב לו שצה"ל יתעסק בזה?
שנית, גם אם תגיד עוד 50 פעם את המילה כשרות זה לא יסביר את האיסור על חייל חילוני לאכול פיתה בחדר שלו.
שלישית, לגבי מספר המתגייסים... פחחחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 07:59 
mkorman1 כתב:
רוי

שמתי לב שלא עניתי לך על השאלה , פשוט כתבתי מה שבא לי ,מצטער =)
ממה שאני חויתי , לפחות באופן גלוי ,אף מקום עבודה לא סירב לקבל אותי בגלל שלא היה בקורות חיים שלי חלק על הצבא , יכול להיות שמאחורי הקלעים זה מה שהוביל לסירוב שלהם אבל לא אמרו לי שזו הסיבה לפחות .
אולי יש הטבות לחיילים משוחררים בקניית דירה או בהלוואות בבנקים , ואני פשוט לא מודע לזה .
לגבי פידבקים מהחברה , לא ממש היה אי פעם איכפת לי , רק מההורים של אשתי שהרימו גבה , אבל נאלצו לקבל את זה בסוף .
אה ושכחתי כמובן , אני לא יכול להוציא רשיון לאקדח , שכמו שאתה מבין זה ממש , אבל ממש לא כואב לי .
זה לגבי ההביטים המעשיים של יציאה מהצבא .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 09:50 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
דבר שני , אני בוודאי לא מזלזל במי שהולך להלחם בגיל 18 ומסכן את החיים שלו , אולי זה מעציב אותי שזה המקום שאני חי בו ושחצי מהאוכלוסיה פה סובלת מפוסט טראומה ובכלל לא מודעת לזה , אני לעולם לא אזלזל במי שעושה מה שהוא מאמין בו ועוד מוכן להקריב למען זה את החיים שלו , פשוט אל תגיד שעשית את זה בשבילי , עשית את זה בשבילך ופעלת לפי מערכת הערכים שלך .אני לא חלק מהמשוואה הזאת ולכן אמרתי שלא תקבל ממני תודה עז זה שהיית לוחם .

בינגו. !!!!
כנ"ל כל מי שמכין תפאורות כביכול עבורי, כנ"ל כל מי שהולך מכות כדי להגן על אוהדי הפועל אחרים (נניח ילדים) , כנ"ל מי שנוסע למשחקי חוץ כביכול בשביל הפועל ולא בשביל עצמו.

ובקשר לנושא האשכול.החלטה נכונה של הצבא להקפיד בנושא כשרות על כל מרכביה. צבא הוא אירגון גדול ומסורבל וצריך להיות ביית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו ולא רק לכאלה שנהנים מהדווקא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 10:37 
אדום אופטימי כתב:
ובקשר לנושא האשכול.החלטה נכונה של הצבא להקפיד בנושא כשרות על כל מרכביה. צבא הוא אירגון גדול ומסורבל וצריך להיות ביית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו ולא רק לכאלה שנהנים מהדווקא.

ברור, הצבא צריך להיות בית לכלל אוכלוסיית המשרתים בו, מזל שלחילוניים האלה אין דברים שהם מאמינים בהם או רגשות שניתן לפגוע בהם, אז נותר להתחשב רק בדתיים.

הנה כתבה מהיום: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4213274,00.html.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 196 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: