skadiv כתב:
תחרב? מקסימום תלך צעד-שניים אחורה. (וממש לא להרבה זמן)
אנרגיה חלופית ידועה - יש. טכנולוגיה לנצל אותה - גם כן.
פשוט החברה בנוייה כך שזה עדיין לא משתלם להביא את זה לידי יישום, אלא רק ברגע האחרון ממש.
זה פשוט אופטימי\נאיבי מדי.
תפוקת הנפט העולמית צפויה להגיע לשיא בעוד כשלושים שנה. כמות הנפט המתגלה מדי שנה הולכת וקטנה, ועלות הפקתה של חבית נפט ממוצעת הולכת וגדלה.
כבר היום הביקוש גובר על ההיצע, ועל כן מחירי הדלק עולים. כמה יעלה ליטר דלק ביום שבו יהיה ברור שליטר הדלק הבא יורד ישירות מהמאגר העתידי שהמין האנושי כולו תלוי בו? אין לדעת.
ואני לא רואה משום מה מצב שבו המכוניות מונעות על ידי אנרגיית הרוח, מטוסים מונעים באנרגיה סולארית וספינות בעזרת... אופס, נגמרו מקורות האנרגיה הנקיים שאנחנו מכירים, ועוד לא דיברנו על החשמל שמגיע לבתים ולמפעלים שלנו.
אני גם לא רואה מצב שבו כל הפלסטיק בעולם מוחלף בחומרים שלא עשויים מנפט, ואפילו קשה לי לדמיין מצב שבו נמצאים פתאום מרבצים אדירים של המתכות הנדירות השונות שמשמשות בתעשיית המחשבים.
אגב, עם קצב גידול האוכלוסיה, יש סיכוי שגם מחירי המזון יילכו ויאמירו, כי כידוע האוכלוסיה גדלה בקצב מהיר יותר מקצב גידול המזון, מה גם שהשטח עליו ניתן לגדל מזון הוא סופי (אנחנו קרובים לניצול מקסימלי גם כך).
בקיצור, כדאי להתכונן לשינוי גדול מאוד באורח החיים שלנו בעשורים הקרובים.
אולי הציביליזציה לא תיחרב עד עפר אם יהיה לנו מזל ולשלטונות יהיה מספיק שכל כדי לכפות שינוי הדרגתי ומעבר יציב לשיטה החדשה, ואז נחזור רק מאה או מאתיים שנה אחורה.