תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 06:27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הוגשה תובענה ייצוגית כנגד הקבוצה
הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:42 
יותר נכון כנגד החברה שבבעלותה נמצאת הקבוצה: ׳הראל אחזקות מועדון כדורגל הפועל תל אביב בע״מ׳.
בנוסף הוגשה בקשה לאישור התובענה כייצוגית, בתיק ת״צ 9523-04-12.

אגב, יש אנקדוטה משעשעת - בתדפיס רשם החברות, שצורף לתובענה כנספח, תחת הקטגוריה ״מטרות התאגיד״ מופיע הפירוט הבא: ״לעסוק בכל עיסוק חוקי״..... כן בטח.

*למותר לציין שזה מה כותבים בדר״כ תחת ״מטרות התאגיד״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הוגשה תובענה ייצוגית כנגד הקבוצה
הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
מי תובע את מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:01 
nirog כתב:
מי תובע את מי?

התובע הוא אבי דוידוב אוהד הקבוצה. הנתבעת היא כפי שציינתי בהודעת הפתיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
תובע על מה?

הרדיוסים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:21 
MoToBOy כתב:
תובע על מה?

הרדיוסים?

שלושת המשחקים ללא קהל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:22 
סמל אישי של המשתמש
red psycho כתב:
MoToBOy כתב:
תובע על מה?

הרדיוסים?

שלושת המשחקים ללא קהל.

כן לזה התכוונתי

בהצלחה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2012, 20:36 
בהצלחה, למרות שאני בספק שזה יעבור את בית המשפט ולו בגלל שהכל פה במדינה רקוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 01:17 
סתם תביעה,שיסתכל מה רשום מאחורי המנוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 01:43 
סמל אישי של המשתמש
מולי לוי כתב:

כתבו כבר כאן, טענה מטומטמת. אם היה כתוב שמותר להנהלת הקבוצה לירות בראשו של כל אוהד שמחזיק במנוי זה גם היה בסדר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 01:56 
סמל אישי של המשתמש
Shacham כתב:
מולי לוי כתב:

כתבו כבר כאן, טענה מטומטמת. אם היה כתוב שמותר להנהלת הקבוצה לירות בראשו של כל אוהד שמחזיק במנוי זה גם היה בסדר?

יותר מזה, ממתי חוזה שאתה נחשף אליו פעם ראשונה רק לאחר רכישת המנוי הוא חוזה תקף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 03:36 
סמל אישי של המשתמש
הכל נכון...חבל רק שתביעה דומה כבר נדחתה שנה שעברה על ידי בית המשפט בעבר על בסיס הטענה שכתוב מאחורי המנוי כל מיני הצהרות ודיסקליימרים, ואחרי הפסיקה הזאת עוד האריכו את אוסף השטויות שכתוב מאחורי המנוי. אין סיכוי בעולם שזה מאושר כייצוגית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 03:56 
סמל אישי של המשתמש
אני חייב לציין שלא זכור לי כשרכשתי את המנוי שהיה רשום טרם רכישת המנוי את ההערות הרשומות בגב המנוי, כלומר הפעם הראשונה שנפגשנו עם כל ההערות של "הנהלת הקבוצה בלה בלה בלה" היו כשקיבלנו את המנוי ואני חושב שזה קצת בעייתי.

אני לא עורך דין אבל מן הסתם כשאני מסכם עסקה כלשהי עליי לדעת את פרטי האחריות לגבי המוצר עוד טרם הרכישה ואם דברים אלה לא נאמרים או רשומים טרם העסקה איפה זכות הצרכן לקבל מידע זה?

ושוב ייתכן ואני טועה אבל אני לא זוכר שהדברים היו רשומים באתר של לאן או שהם נאמרים בטלפון טרם העסקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 04:30 
אבו-דגל כתב:
אני חייב לציין שלא זכור לי כשרכשתי את המנוי שהיה רשום טרם רכישת המנוי את ההערות הרשומות בגב המנוי, כלומר הפעם הראשונה שנפגשנו עם כל ההערות של "הנהלת הקבוצה בלה בלה בלה" היו כשקיבלנו את המנוי ואני חושב שזה קצת בעייתי.

אני לא עורך דין אבל מן הסתם כשאני מסכם עסקה כלשהי עליי לדעת את פרטי האחריות לגבי המוצר עוד טרם הרכישה ואם דברים אלה לא נאמרים או רשומים טרם העסקה איפה זכות הצרכן לקבל מידע זה?

ושוב ייתכן ואני טועה אבל אני לא זוכר שהדברים היו רשומים באתר של לאן או שהם נאמרים בטלפון טרם העסקה.

זאת טענה קטלנית,שהוא ילך עם הטענה הזאת לבית משפט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 04:32 
red in blood כתב:
Shacham כתב:
מולי לוי כתב:

זאת בעיה שלך,אתה רכשת את המוצר,הטענה של אבו דגל היא טענה טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 08:39 
red in blood כתב:
Shacham כתב:
מולי לוי כתב:

זה המנוי הראשון של התובע ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 09:12 
מקווה מאד שהוא לקח עורך דין טוב שמתמחה בעניינים אלו... שיהיה בהצלחה לכולנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 10:29 
הוא עורך דין בעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
מתוך גב המנוי -

ציטוט:

בנוסף, ידוע למחזיק מנוי זה כי עבירה של קהל אוהדים על כלל מכללי ההתנהגות ו/או על עבירה מהעבירות המנויות בתקנון המשמעת, גם אם לא נעשתה על ידי מחזיק מנוי זה, עלולה לשלול ממנו את הזכות להיכנס לאצטדיון ולצפות במשחק ו/או במשחקים המופיעים במנוי זה

אני לא משפטן אבל אם קיבלת את המנוי ולא ערערת על התנאים המופיעים בגב הכרטיס (ובפרט על התנאי לעיל), זה קצת בעייתי לתבוע עכשיו על משהו שהיה כביכול ברור ונהיר לך. עצם זה שלא הבעת אי הסכמה לתנאים בקבלת המנוי אומר שלמעשה הסכמת אליהם.

בכל מקרה, בהצלחה. הלוואי ויגרום לטביב ו/או להתאחדות להזיע קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 11:31 
kobster כתב:
מתוך גב המנוי -

ציטוט:

בנוסף, ידוע למחזיק מנוי זה כי עבירה של קהל אוהדים על כלל מכללי ההתנהגות ו/או על עבירה מהעבירות המנויות בתקנון המשמעת, גם אם לא נעשתה על ידי מחזיק מנוי זה, עלולה לשלול ממנו את הזכות להיכנס לאצטדיון ולצפות במשחק ו/או במשחקים המופיעים במנוי זה

אני לא משפטן אבל אם קיבלת את המנוי ולא ערערת על התנאים המופיעים בגב הכרטיס (ובפרט על התנאי לעיל), זה קצת בעייתי לתבוע עכשיו על משהו שהיה כביכול ברור ונהיר לך. עצם זה שלא הבעת אי הסכמה לתנאים בקבלת המנוי אומר שלמעשה הסכמת אליהם.

שים לב מה כתוב בדיוק. שלילת הזכות להיכנס ולצפות. לא כתוב בשום מקום שתהיה שלילת הזכות לקבל את כספך בחזרה. אמירה שהתנאי בחוזה ״השולל כניסה וצפייה״ כולל שלילה מוחלטת של כל זכות זאת תהיה חתיכת פרשנות מרחיבה...

אתה לא רוצה להכניס אותי? אוקיי. איפה הכסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
אי אפשר לתקוע כל סעיף שרוצים בחוזה אחיד.
הסעיף הזה הוא תנאי מקפח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 18:08 
כל הטענות על כך ש"זאת בעיה שלך כי זה היה רשום איפשהו" הן לא נכונות
חתימה על חוזה לא חוקי, או על סעיף לא חוקי בחוזה, חסרת משמעות.
אין שום מחוייבות כלפי סעיף לא חוקי, גם אם חתמת עליו.

השאלה המשפטית היחידה היא האם הסעיף הזה הוא חוקי או לא.
אני משוכנע שהוא לא חוקי משום שענישה קולקטיבית אינה חוקתית (ולכן מתבצעת רק בשטחים ולא בשטחי ישראל שבה חל החוק הישראלי, למשל הריסת בית של מחבל ובכך פוגעים במשפחתו על פשע שהם לא ביצעו)
ייתכן שבית משפט בערכאה נמוכה ידחה את התביעה הייצוגית (כי מדובר בכדורגל), אבל אם יילכו עם זה רחוק ויערערו, אין מצב שלא מנצחים בתביעה.

תארו לכם מצב שבו שוללים ממישהו את המנוי שלו לקאמרי כי באחת ההצגות מישהו אחר מהקהל עלה לבמה ונתן סטירה לשחקן
זה בדיוק אותו הסיפור, ואם הדבר יגיע לבית המשפט העליון אין מצב שלא מנצחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 20:09 
itamarrose כתב:
כל הטענות על כך ש"זאת בעיה שלך כי זה היה רשום איפשהו" הן לא נכונות
חתימה על חוזה לא חוקי, או על סעיף לא חוקי בחוזה, חסרת משמעות.
אין שום מחוייבות כלפי סעיף לא חוקי, גם אם חתמת עליו.

השאלה המשפטית היחידה היא האם הסעיף הזה הוא חוקי או לא.
אני משוכנע שהוא לא חוקי משום שענישה קולקטיבית אינה חוקתית (ולכן מתבצעת רק בשטחים ולא בשטחי ישראל שבה חל החוק הישראלי, למשל הריסת בית של מחבל ובכך פוגעים במשפחתו על פשע שהם לא ביצעו)
ייתכן שבית משפט בערכאה נמוכה ידחה את התביעה הייצוגית (כי מדובר בכדורגל), אבל אם יילכו עם זה רחוק ויערערו, אין מצב שלא מנצחים בתביעה.

תארו לכם מצב שבו שוללים ממישהו את המנוי שלו לקאמרי כי באחת ההצגות מישהו אחר מהקהל עלה לבמה ונתן סטירה לשחקן
זה בדיוק אותו הסיפור, ואם הדבר יגיע לבית המשפט העליון אין מצב שלא מנצחים.

שמע, אתה כותב דברים שחלקם נכונים מאד, אבל היתי ממליץ לך לרדת מ "האין מצב"
כי יש מצב שידחו, וגם את הערעור ידחו.
במשפט אין דבר כזה 100%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 אפריל 2012, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
אם אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו מסכימים שמשחק בלי קהל הוא עונש לגיטימי, יש לי שאלה אמיתית.
איך אתם מצפים משופט להטיל על בעלי קבוצה שנענשה בעקבות התנהגות אוהדיה, קנס נוסף בצורת החזר כספי לאותם אוהדים שהורחקו.
כמובן שפתרון אחד יהייה למצוא את כל, אבל כל, האוהדים שהתפרעו, ולתבוע אותם אישית. כלומר, התביעה של האוהדים תהייה כנגד האוהדים המתפרעים. אבל במה אשם בעלי הקבוצה שהאוהדים שלו גרמו לו לעונש כספי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 01:53 
אדום נחמד כתב:
אם אני יוצא מנקודת הנחה שכולנו מסכימים שמשחק בלי קהל הוא עונש לגיטימי, יש לי שאלה אמיתית.
איך אתם מצפים משופט להטיל על בעלי קבוצה שנענשה בעקבות התנהגות אוהדיה, קנס נוסף בצורת החזר כספי לאותם אוהדים שהורחקו.
כמובן שפתרון אחד יהייה למצוא את כל, אבל כל, האוהדים שהתפרעו, ולתבוע אותם אישית. כלומר, התביעה של האוהדים תהייה כנגד האוהדים המתפרעים. אבל במה אשם בעלי הקבוצה שהאוהדים שלו גרמו לו לעונש כספי?

הבעיה היא שלא כולם מסכימים שזהו עונש לגיטימי, אז נקודת ההנחה שלך מוטעית מיסודה.
אתה רואה את זה בתור קנס, אני רואה את זה כהחזר כספי על מוצר שלא סופק לי כלקוח (על האף שההשוואה מקוממת הרבה אנשים, לצורך העניין המשפטי נדבר במונחי צרכן ומוצר).
באיזה מקום אתה יכול לראות כזה אבסורד שאתה לא מקבל תמורה עבור מה ששילמת ואין בידיך שום כלי רגולטורי שידאג לפיצוי (עזוב רגע כמה הכלי באמת יעיל, תתייחס לעצם קיומו)?
דבר נוסף, לבעלי המנויים אין יחסים של צרכן כלפי האוהדים שגרמו נזק. נכון שאפשר לתבוע אותם, אבל לפני הכל צריך לתקוף את מי שלא עומד בהתחייבות לספק את התמורה ששולמה מראש ע״י הצרכן.
נוצר מצב שאוהדי ספורט בארץ משולים לתתי אדם משוללי זכויות (לא רק קנייניות, למשל חוק הספורט או הצעת החוק למעצר מנהלי לשבועיים) ועל כן מתפתחות נורמות כמו שאין החזר כספי על עונשי הרחקה קולקטיביים.
הבעיה מתחילה באנשים כמוך (שום דבר אישי) שמקבלים את העיוות הזה כמצב טבעי ונורמלי.

ותחשוב על סיטואציה דימיונית שלא קרתה, למשל בעלים של קבוצה שלא רוצה שחלק מסויים מהקהל ייכנס (כי הקהל מוחה כנגדו, סתם דוגמא שבדיתי מדמיוני) אז הוא מנצל את העמדת הקבוצה לדין משמעתי כדי להציע לביה״ד להטיל עונש קולקטיבי על אותו חלק מסויים בקהל. אם לא תיתן פיצוי לקהל אתה גורם לבעלי הקבוצה לתמריץ לעשות כך בכל פעם שהקבוצה תעמוד לוועדת משמעת וחלק מסויים בקהל לא יראה לו. כי הוא קיבל את הכסף מראש, הוא לא צריך לפצות ובנוסף חלק מאותם פרייארים ששותקים על העונש הינם קהל שבוי וגם משלמים עבור כרטיס נוסף כדי לראות קבוצתם האהובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 11:14 
סמל אישי של המשתמש
לגבי הפסקה האחרונה, יש צדק בדבריך, אבל אי אפשר תמיד להתגונן מבעלי קבוצה עבריינים. תמיד יהייה מישהו שירצה לנצל את החוק..

כן, אם אנחנו לא מסכימים שבלי קהל זה עונש לגיטימי אז אנחנו בבעיה אחרת.
בעיני, במקום בו אתה לא יכול להעניש בפינצטה אנשים (לפעמים אתה יכול, בדרבי למשל אתה לא יכול), אין מנוס מלהעניש את כולם.
אבל לא משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
הסיכוי שתהיה זכיה בתביעה הייצוגיתקטן מהסיכוי שננצח בדרבי 5:0 בעונה הקרובה.
וטוב שכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

כמה דברים:
1. עונש של משחקים ללא קהל הוא לא לגיטימי. הוא פוגע בזכויותי כצרכן, מהווה עונש קולקטיבי, שאינו חוקתי ולא עבר מעולם בג"צ, למיטב ידיעתי (משפטנים, תקנו אותי אם אני טועה), ומעל הכל - מהווה פגיעה מהותית במטרה הבסיסית של משחק הכדורגל. עם כל זה, הוא עונש נורמטיבי, במובן שהוא מהווה נורמה מקובלת.
2. הקנס הנוסף אינו עונש לבעלי הקבוצה, אלא פיצוי ללקוחות שנשללה מהם היכולת לממש את זכותם על המוצר שרכשו. בוא נגיד שהזמנת מכונית חדשה, שילמת מקדמה ואז האניה שמובילה את המכונית טבעה. האם העובדה שבעל סוכנות הרכב ספג מהלומה כספית מצדיקה את זה שיסרב להחזיר את כספך?
3. הסעיף האחרון הוא הפתרון הרלוונטי היחיד. האחריות למצוא מפרי חוק אינה מוטלת עליך או עלי, אלא על המשטרה, הסדרנים, הנהלת האצטדיון והמועדון. יש בבלומפילד עשרות מצלמות אבטחה, שלא לדבר על מצלמות טלויזיה ועיתונות. המשטרה מוזמנת לבקש צו חיפוש מבית המשפט, לתפוס את כל הצילומים ולהעניש אנשים לפי התפיסה המהפכנית שיש להוכיח את אשמתו של אדם לפני שיורשע, ויש להרשיעו לפני שמענישים אותו. כל שאר הפתרונות הם קיצורי דרך כדי לחפות על אוזלת היד, העצלנות והשבלוניות של מי שאחראים לשמירה על החוק. נוח להם יותר להעניש את כולם מאשר לברר מי אשם. אם עשרת אלפים איש יושבים במגרש, 9,999 מהם מתפרעים ואחד לא - אותו אחד אינו צריך לשאת בעונש. למיטב ידיעתי, זהו העקרון המשפטי הדומיננטי בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 16:22 
red psycho כתב:
kobster כתב:
מתוך גב המנוי -

ציטוט:

שים לב מה כתוב בדיוק. שלילת הזכות להיכנס ולצפות . לא כתוב בשום מקום שתהיה שלילת הזכות לקבל את כספך בחזרה. אמירה שהתנאי בחוזה ״השולל כניסה וצפייה״ כולל שלילה מוחלטת של כל זכות זאת תהיה חתיכת פרשנות מרחיבה...

אתה לא רוצה להכניס אותי? אוקיי. איפה הכסף?

אני רוצה להוסיף שגם אם היה רשום-"לא תוכל לקבל את הזכות להשיב את כספך" זה לא קביל.
רק בית משפט יכול לחוקק חוקים וליישם אותם.
כלומר-גם אם במעמד קניית המנויי היו אפילו מחתימים אותי על התקנון של המנויי-בית המשפט יכול לבטל את החתימה כחתימה לא "כשרה" וחוקית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הוגשה תובענה ייצוגית כנגד הקבוצה
הודעהפורסם: 06 אפריל 2012, 19:34 
מי שיגן על העונש הזה יטען וגם יציג דוגמאות לכך, שמדובר בעונש לגיטימי בכדורגל בכל העולם וגם יציג לא מעט דוגמאות. יהיה קשה להתמודד עם הטענה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אפריל 2012, 01:38 
סמל אישי של המשתמש
שחר כתב:
מי שיגן על העונש הזה יטען וגם יציג דוגמאות לכך, שמדובר בעונש לגיטימי בכדורגל בכל העולם וגם יציג לא מעט דוגמאות. יהיה קשה להתמודד עם הטענה הזו.

מדוע?
הכדורגל העולמי לא נמדד על פי החוק בישראל, הכדורגל הישראלי כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: