אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד- חטיב,פרדה אראל ודנקוביץ' צריכים לקבל עונשים קשים (מינימום הרחקה עד סוף העונה).
אבל הפועל חיפה לא צריכה להיענש.
ולא ראיתי את עמי גניש או ממן מותקפים ומגנים על עצמם.
בפעם האחרונה שבדקתי עדיין היה אסור לקחת את החוק לידיים.
לא דיברתי על העונשים. רק על ההתיחסות של התקשורת. קצת הפריע לי שתקפו את מכבי פ"ת, והתעלמו באלגנטיות מהמעורבות של חטיב ודנקוביץ (למען האמת, כשבנין התראיין הוא דווקא כן הזכיר את המעורבות שלהם, ועל כך כל הכבוד לו, כי צמד הלקקנים ממש לא ביקש זאת ממנו).
אגב, חטיב לא התגונן ולא הותקף. הוא קפץ על פרדה בשביל להחזיר על המכה לאראל. אז גניש קפץ על חטיב בשביל להגן על פרדה.
מה ההבדל? התפקיד של העבריין? כמו שכבר כתבתי באשכול הזה, כשאלה הנסיבות, אני לא חושב שמכבי פ"ת צריכה לקבל יותר מקנס כספי (בעולם בלי תקדימים מסוכנים).
כן, התפקיד של העבריין.
ייאמר שוב, יש כאן בלבול מושגי עמוק.
לבעלי תפקיד בקבוצה יש אחריות שונה מלשחקנים.
שחקנים עושים פאולים מכוערים. הם לפעמים גם הולכים מכות. הם צריכים להיענש.
אבל בעלי התפקיד אמורים להתנהג כמבוגרים אחראיים עם פחות אמוציות, ולהפריד.
אם יענקל'ה שחר ירביץ למישהו - אז העונש צריך להיות כבד הרבה יותר מאשר אם יניב קטן.
אם ילד בן שלוש ירביץ לבן שלי בגן אז אני אתעצבן, ואדבר עם ההורים שלו, ויכול להיות שהגננת תעשה משהו.
אבל אם אני ארביץ בתגובה לילד הזה, צריכים לשלוח אותי לבית סוהר.
אם את הנגיחה בחטיב היה עושה עומר גולן אז היה צריך להרחיק אותו להמון משחקים, אבל אני לא חושב שהיה צריך להעניש את מכבי פתח-תקווה. במקרה הנוכחי, אין מנוס מהפחתת נקודות משמעותית.
לגבי דני פרידה ושחקני חיפה - אני מניח שעונשי הרחקה לשחקנים המעורבים (3-5 משחקים)