גיא האדום כתב:
Bill Lawrence כתב:
גיא האדום כתב:
Bill Lawrence כתב:
אני מוצא הרבה דברים שהוא אומר כדברים נכונים ומעניינים. נקודת מבט שונה לגמרי.
יכול להיות שאתם לא רואים מה העניין פה כי זה לא מדבר אליכם. אליי זה מדבר..
I'll play along.
מה הוא אומר שלדעתך גם מעניין, גם נכון, וגם מציג את הדברים מנקודת מבט חדשה, מקורית או שונה?
בבקשה לא לענות בהודעה שכולה וידאו של חמש דקות. מעניין אותי לדעת מה אתה חושב שמעניין ונכון ולא מה הוא.
למשל:
"בעצם, הכסף הוא האלוהים שלכם.
כולם מאמינים בו, הוא מהווה את המקור לכל, ומדי פעם הוא יכול לחולל ניסים. לאלוהים הזה יש נביאים-מיליונרים שאת חייהם הקדושים אתם חוקרים בקנאה"
(זה היה החלק העיקרי במשפט, הוא היה יותר מפורט לגבי זה)
ואתה מוצא את המשפט הזה כנכון?
אתה חושב שכסף ממלא את אותה פונקציה של דת?
להאמין בדת זה קונצפט שאני יכול להבין (גם אם הוא לא ממש אישית מתאר את גישתי שלי). מה הכוונה "להאמין בכסף"? אנשים "מאמינים ב[קיומו של] אלוהים" כי יש לא באמת יודעים, לפחות לא באמצעות אחד מחמשת חושיהם, שהוא קיים. נוצרים מאמינים שישו קם לתחייה, אבל הם לא היו שם ואין להם תפיסה חושית באשר לנכונות הסיפור הזה.
אני לא "מאמין" שיש כזה דבר כסף. אני יודע את זה. זה משהו שאני יכול לתפוס בחושים שלי. אתה לא? אתה לא מאמין בקיומו של הכסף?
אחרי שנגמור עם השאלות האלו אתה מוסבר להסביר באיזה אופן מליונרים הם נביאים, באיזה אופן הם קדושים, ומי בדיוק חוקר את חייהם.
אחרי זה, אתה מוזמן להציב במקום המילה כסף כל דבר אחר שהוא חיובי בעיניך, למשל בריאות, ואז לבחון האם "בריאות היא לא האלוהים שלכם. כולם מאמינים בה. היא מהווה את המקור לכל" וכו'. לאלוהים הזה יש נביאים. "רופאים". אם התרגיל הזה עובד לך, מה זה אומר לדעתך?
יש בעיה עם המילה "להאמין" בכסף. כסף זה דבר קיים וממשי, ברור לכולם. לא מוצא לזה מילה אחרת..קשה לי קצת להסביר את הקטע הזה.
"לאלוהים הזה יש נביאים-מיליונרים שאת חייהם הקדושים אתם חוקרים
בקנאה" זה יכול לדבר על הרבה דברים.. אני למשל אקח את זה לקטע של אמני
פופ מודרניים מסחריים. כל אותם מעריצי ריהאנה/ביונסה/ג'סטין ביבר, you name it, קוראים גם על מה האמנים שלהם עושים עם הכסף שלהם..כי אותם "אמנים"
(שאת דעתי עליהם אני לא אערב עכשיו) אומרים מה הם עושים עם הכסף..הם בעצם שרים בשביל כסף.
בסצנת המטאל, בוא נהיה ספציפיים יותר אפילו, פאנקרוק, לא תראה כזה דבר. המעריצים של להקות הפאנקרוק לא יקראו על מה חברי הלהקה עושים עם הכסף שלהם, מהסיבה
הפשוטה שהאמנים לא מדברים על זה, זה לא מעניין אותם ולא את קהל המעריצים שלהם. אותם, ואותי, מעניין מתי יצא שיר חדש, אלבום חדש, קליפ....
אז כן, גם קהל המעריצים של ריהאנה מתעניין מתי היא תוציא שיר חדש. אבל גם יעניין אותו מה לגבי הכסף..בניגוד מוחלט למה שכתבתי למעלה.
התרגיל ("בריאות") לא "אוכל" במקרה הזה. למה? כי כסף כן. לדעתי כסף בכמויות גדולות זה דבר גרוע מאוד. לפחות השימוש בו (לרוב הגדול) הוא גרוע מאוד.
ככה שגם אם זה היה "בריאות" זה היה פחות נוגע לליבי, והייתי חושב שזה לא כל כך קשור.
-
אמיר, מבחינתך אלו דימויים מפגרים. מקבל את זה.
מבחינתי זו נקודת מבט שונה ומעניינת. עובדה שאני אישית עד היום לא חשבתי על זה בצורה הזאת.